O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (16 voturi, medie: 4,06 din 5)
Încarc...

De ce ne imbonavim? …si cum ne vindecam?

De ce ne imbonavim? …si cum ne vindecam?

Aproape toti oamenii din jurul nostru sunt bolnavi, ii doare ceva sau trupurile lor sunt „desfigurate”. Cunoastem in anturajul nostru cel putin o persoana bolnava de cancer si consideram normal ca aceasta boala sa fie in expansiune. Luam medicamente fara limite in speranta desarta ca ele ne vor vindeca.

De ce totusi ne imbolnavim si unde gresim?

Ne imbolnavim pentru ca nimeni nu ne-a invatat cele mai importante aspecte ale vietii si sanatatatii:

1. Ne imbolnavim pentru ca NU stim sa mancam!

Aruncam in noi toate deseurile, toate gunoaiele, toate chimicalele pentru ca ceea ce noi bagam in gura de cele mai multe ori nu poate fi numita mancare. Ne mintim ca avem o alimentatie „traditionala” cand stramosii nostri nici macar nu au auzit de preparatele si substantele pe care noi le ingeram astazi.

Ne transformam trupurile in cimitire de cadavre si gropi de gunoi pentru substante toxice si apoi ne miram ca ne-am imbolnavit.

O lume fara macelarii, ferme si abatoare ar fi o lume fara violenta ai fara razboaie!

Nu stim sa mestecam, nu stim cand si ce sa mancam si cum sa combinam corect mancaruruile intre ele.

2. Ne imbolnavim pentru ca nu stim ce si cum sa bem!

Am fost conceputi sa bem apa de izvor iar noi aruncam zi de zi doar toxine in corpul nostru. Sucuri acidulate, lapte pasteurizat, bere, vin, etc:

  • daca un vitel nu poate supravietui cu laptele pasteurizat de la mama sa, de ce ne-ar fi acesta benefic pentru noi oamenii?
  • de ce ne-ar face bine o bautura cu pH = 2, daca pH-ul sangului nostru este 7,4?

Nu stim ce sa bem, cum sa bem, cand sa bem?

  • nu bem apa toata ziua si credem ca recuperam band o cana inainte de culcare.
  • ne este sete imediat dupa masa si aruncam in noi un pahar mare de bautura colorata perturband si digestia si deshidratandu-ne organismul si mai mult!

Ne aflam intr-o stare de deshidratare cronica si am acceptat-o ca fiind ceva normal. Dam sute de lei pe creme antirid dar nu dam „2 bani” pe a bea o apa de calitate sau pe un antioxidant de calitate care sa neutralizeze radicalii liberi!

Care e diferenta dintre o boaba de strugure si o stafida? …apa, da apa. Pielea ta cum vrei sa fie ca a unei stafide sau ca a unei boabe de strugure? In mare parte apa rezolva problema.

3. Ne imbolnavim pentru ca nu stim sa respiram!

Respiram superficial un aer poluat. Obosim repede si celulele noastre se afla in suferinta din cauza lipsei de oxigen. Oxigenul este cel mai important „combustibil” pentru corpul uman. Toate celulele noastre au nevoie in primul rand de oxigen iar ele il primesc insuficient. Respiram un aer poluat si in cantitate insuficienta.

Am uitat ce inseamna respiratie profunda, respiratie abdominala.

Odata ce vom reinvata sa respiram, vom fi mai odihnitit, cu mintea mai limpede, cu mai multa energie, vom avea nevoie de mai putin somn si vom putea realiza mai multe in viata noastra.

4. Ne imbolnavim pentru ca nu stim sa gandim!

Ne lasam indusi in capcana gandirii negative, nu avem un scop in viata si ne lasam batuti de vant in coace si`n colo. Ne lasam influentati de toate evenimentele negative si nu vedem latura pozitiva a acestora. Nu suntem invatati ca dupa fiecare furtuna rasare intotdeauna soarele.

5. Ne imbolnavim pentru ca nu stim sa ne curatam corpul!

Natura face curat in fiecare toamna si primavara renaste mai si mai frumoasa. Lupul isi schimba parul in fiecare an.

Doar noi oamenii nu am fost invatati ca prin curatarea si detoxifierea organismului acesta se regenereaza si se vindeca.

6. Ne imbolnavim pentru ca nu stim sa radem!

Care sunt adevaratele bucurii ale vietii. Ne traim viata in superficialitate si falsitate, vedem expresia indurerata ascunsa in umbra rasului fortat tot mai des la semenii nostri.

Vom fi fericiti si vom rade din rasputeri atunci cand vom realiza ca fericirea adevarata vine doar din interior. Lucrurile materiale si tot ce vine din exterior ne aduce doar placere temporara, nu fericire.

7. Ne imbolnavim pentru ca nu mai stim sa facem sport!

Avem peste 600 de muschi pe care nu-i folosim. Ne complacem in sedentarism si apoi ne prefacem ca nu stim de ce ne imbolnavim. Sportul, miscarea fizica au un rol mai important decat il acordam.

Sportul ne ajuta sa ne simtim mai bine, sa gandim mai bine, sa ne eliberam de stres, sa fim mai fericiti, sa detoxifiem organismul, sa aratam mai bine, sa ne atingem potentialul maxim.

8. Ne imbolnavim pentru ca nu stim sa pastram echilibrul in viata noastra!

Muncim de dimineata pana seara, mancam pana „ne plezneste burta”, bem pana „cadem sub masa”… unde este echilibrul in viata noastra. Unde este echilbrul intre munca, odihna, familie si distractie?

Alergam catre nicaieri pentru a atinge teluri superficiale si uitam esenta vietii: sa fii fericit si implinit ACUM!

9. Ne imbolnavim pentru ca ne batem joc de natura, de mama natura!

Ne batem joc de natura, poluam natura si trupurile noastre si ne asteptam ca ele sa ne rasplateasca cu regenerare si sanatate.

Lumea e la fel de bolnava sau sanatoasa ca si tine! Tu esti cel care poti creea sanatate si bunastare si tot tu esti cel care poti crea poluare si boala. Lumea este doar o oglinda in care te vezi tu pe tine!


Acceptam boala si moartea ca pe un firesc si asteptam rezolvarea din exterior, cand singurii vinovati dar si singurii capabili sa ne vindecam suntem noi.

Se pare ca omul isi doreste doar aparent sanatate, bunastare, prosperitate si viata lunga…  prin actiunile lui da dovada doar ca isi doreste contrariul!

Daca omul s-ar putea observa pe sine, ar auzi cantecul de jale dinauntrul lui, ar vedea neputinta si ignorarea pe care le-a imbratisat voit, si din varful limbii doar exprima niste dorinte pe care nici el nu le crede.

Putem accepta ca ne sinucidem zi de zi cu furculitele, cu gandurile, cu dezordinea din viata noastra? Singura diferenta dintre mancare si pistol este rapiditatea metodei alese pentru a comite suicid!

Nu cauta scuze, ele vor continua doar sa confirme ca esti si devii o epava si ca nu iti controlezi viata. Preia controlul vietii tale! Tu este singurul reponsabil si singurul care te poate vindeca. Cat de usor accepti asta? Cat de mare e rezistenta ta la schimbare?

Vrei sa-ti petreci jumatate din viata mancand si jumatate din viata luand medicamente? …in asteptarea unei morti programate cu o precizie matematica. Sau preiei controlul vietii tale si devii ceea ce ai fost lasat sa devii!

Acorzi jumatate din viata unei placeri false si cealalta jumatate unei suferinte maxime?

Te arunci in mancaruri nesanatoase pentru ca vointa ta e prea slaba, comoditatea e prea mare, idealurile tale sunt prea mici! Iar corpul tau, perfect fiind, rezista zeci de ani  asediului toxic, pana cand… cedeaza si se imbolnaveste. Si atunci te simti nedreptatit si „batut de soarta”, cand singurul vinovat esti tu… iar vindecarea sta tot in tine.

Paradoxul e ca vindecare e simpla! Si natura si trupul nostru chiar se pot regenera fantastic de repede. Ceea ce stricam noi in 30 de ani, el poate repara in doar cativa ani!

Orice boala se poate vindeca atunci cand preluam controlul si responsabilitatea vietii noastre! Cel mai important pas pentru noi este sa realizam ca singurii vinovati si singurii responsabili suntem noi! Doar de noi depinde viata noastra!

Trupul tau nu poate mintii! Uite-te la tine, te crezi sanatos? Esti mandru de sanatatea ta? Nu te autocompatimi si trezeste-te din adormire, trezeste uriasul din tine, trezeste dorinta nestavilita da a fi cea mai buna versiune a ta!

Traieste mult, traieste bine, fii longeviv, activ si sanatos pana in ultima clipa a vietii tale. Nu accepta boala si moartea ca pe un firesc, nu-ti programa boala si moartea prin ceea ce faci in fiecare zi. Poti mult mai mult decat atat!


Ti se pare dur ce ti-am scris? Ti se pare neadevarat? Doar pentru nu ne este confortabil sa acceptam realitatea asa cum este ea! Mintea noastra ne minte si aseamana schimbarea cu suferinta! Dar inima ta ce spune? In inima ta sta adevarul…

Mutarea din starea de confort in starea de control este dureroasa! Asumarea responsabilitatii asupra propriei vieti necesita determinare, pentru ca rezultatul este fantastic! Devino important pentru tine, devino VIP-ul vietii tale! Devino Valoros, Important, Prosper!


Acum stii de ce te imbolnavesti dar stii si cum sa te vindeci. Acum stii ca tu esti singurul responsabil de viata ta!

Ce faci incepand de azi? Drumul tau duce spre sanatate sau spre boala, spre viata sau spre moarte?

Cum va fi viata si sanatatea ta peste 5 ani? dar peste 10 ani? cum vei fi tu la batranete? Totul de depinde de tine, depinde de ce faci AZI!

Astept povestea ta, mai jos, in comentarii :)

Cu iubire pentru viata si sanatate,

Farm. Adrian Ienin

40 thoughts on “De ce ne imbonavim? …si cum ne vindecam?

  1. Pingback: Au trecut sarbatorile si ti-au lasat o amintire greu de uitat? Afla cum scapi de kilogramele in plus! – Blogul Minunea Naturii

  2. Pingback: Stiai ca ai sub coastele tale un antrenor personal de sanatate? – Blogul Minunea Naturii

  3. Pingback: Te-a pacalit virusul racelii? Afla cum sa-l pacalesti si tu pe el! – Blogul Minunea Naturii

  4. Pingback: Cele 15 intrebari fundamentale pentru sanatatea ta! – Blogul Minunea Naturii

  5. Pingback: Bunicii si strabunicii nostri erau mai sanatosi? Afla secretul stramosesc… – Blogul Minunea Naturii

  6. Pingback: Paine alba si pufoasa sau neagra si sanatoasa? – Blogul Minunea Naturii

  7. Pingback: Sportul tau preferat e apasatul pe tastatura? 🙂 …dar al copilului tau? – Blogul Minunea Naturii

  8. Pingback: Ai ceva si nu stii ce-i? Cauta-te de nostalgie! – Blogul Minunea Naturii

  9. Pingback: Reclama – sufletul comertului sau capul rautatilor? Cereale gustoase si aratoase sau cerealele integrale si sanatoase! – Blogul Minunea Naturii

  10. Pingback: Obeziatetea, riscurile ei si cum poti sa slabesti in mod simplu si corect! – Blogul Minunea Naturii

  11. Pingback: Obezitatea, riscurile ei si cum poti sa slabesti in mod simplu si corect! – Blogul Minunea Naturii

  12. Pingback: Probleme cu imunitatea? Ai incredere in intelepciunea naturii! – Blogul Minunea Naturii

  13. Pingback: In loc sa strangi cureaua, o tot largesti? Afla ce e obezitatea! – Blogul Minunea Naturii

  14. Pingback: Blogul farmaciei minunate – Blogul Minunea Naturii

  15. Pingback: Cat de sanatos e un gratar? – Blogul Minunea Naturii

  16. Pingback: Germeni si germinare – daca iti doresti energie si vigoare! – Blogul Minunea Naturii

  17. Pingback: Singurul aspect gresit in medicina – Blogul Minunea Naturii

  18. Pingback: Omul si hrana sa – alimentatia ideala a omului modern – Blogul Minunea Naturii

  19. Pingback: Cum putem sa avem un corp sanatos, puternic si frumos? – Blogul Minunea Naturii

  20. Pingback: Revolutia sanatatii – Blogul Minunea Naturii

  21. Maria says:

    Un articol extraordinar, pragmatic si adevarat!
    Imi place blogul dvs, am gasit foarte multe articole extrem de interesante.
    Felicitari!

  22. Ștefania Antăluță says:

    Vă mulțumesc pentru articol!

    Este real faptul că ni se datorează îmbolnăvirea,de orice fel ar fi ea, precum și că vindecarea se află doar în/la noi!
    Suntem singurii răspunzători de starea noastră de sănătate!
    Ar fi foarte bine dacă am conștientiza la timp acest mare adevăr!

    Vă doresc să vă bucurați la maxim de această vară și să aveți mereu zile cu mult soare în suflet!

  23. Constantin Mircea says:

    Foarte bun articol! Ca “diagnostic”! Este de interes să vedem și “tratamentul”! Cel puțin dpdv al alimentației..

  24. Sidonia says:

    Foarte bun articolul! Cred ca 99% ne regăsim în cele ce ați scris. Cu siguranță, mulți dintre cei ce citesc, vor încerca sa schimbe ceva în viata lor. FELICITĂRI!

  25. Pamela says:

    Va multumim pt dedicare, pt lectii si pt toate eforturile depuse pt a ne deschide ochii asupra faptului ca ne facem rau singuri, in fiecare zi. Ma bucur ca am dat peste acest blog! Astept si alte articole cu foarte mare interes.

  26. Gabriela says:

    Buna seara, tocmai ce am terminat de citit articolul si sincer aveti mare dreptate!
    Tot ceea ce ni se intampla reflecta actiunile noastre in ceea ce priveste stilul de viata, activitatea, odihna, gandire ,comunicare etc. Trebuie sa schimbam modul de a gandi si de a imbratisa un stil de viata sanatos. Macar sa controlam ceea ce tine de noi ca de restul au grija cei pusi undeva sus sa ne dezechilibreze din toate punctele de vedere,sa ne ridicam scuturi impotriva factorilor nocivi.
    Am invatat pe propria piele ce inseamna un stil de viata sanatos si beneficiile ei, nu ma mai intorc la vechile obiceiuri. Nu condamn pe nimeni pentru alegerile facute, dar am invatat ca viata fara alimente de origine animala este intr-adevar cea mai potrivita pentru organismul uman.
    Nu este nimic inventat, este sub nasul nostru, accesibil, trebuie testat si eliminat putin cate putin pentru a se obisnui corpul cu schimbarea. Treptat ne-am imbolnavit, treptat ne vindecam cu pasi de bebelus.
    Un articol foarte bun la fel ca si celelalte pe intelesul tuturor :) !
    Bafta in continuare

  27. Ani says:

    Multumim pentru bunele sfaturi si sa va rasplateasca Dumnezeu eforturile pe care le faceti pentru a ne trezi la realitate. Citesc cu drag articolele dar inca nu am invatat sa le transmit si celor pe care ii cunosc.

  28. Gherghinciu says:

    Extraordinar articolul!
    Multumesc ca l-am citit!
    Ma bucur de continut si m-am uitat cu deosebita atentie la limbaj si scrierea gramaticala; de mult nu am mai vazut un text publicat pe internet, sub forma de stire, reclama etc, cu asemenea limbaj curat si acuratete si respect fata de gramatica! Respectul meu pentru realizator! Sunt convins ca sunteti un om extraordinar!
    Iar in ce priveste avertizarile: sunt intru totul de aceeasi parere cu dvs (exista un singur pasaj pe care nu l-am receptat cu toata inima si acordul, dar o sa mai citesc o data articolul ca sa ma lamuresc mai bine).
    In orice caz, multumim pt efortul de a ne informa, pt curaj, pt altruism si pentru felul foarte particular, ferm, autoritar si datator, totusi, de speranta in legatura cu viata noastra!

    Toate cele bune vi le dorim si noi, cei ce impartasim aceleasi ganduri cu dvs.!

    Cu respect, fam. Sorin Gherghinciu, din Brasov.

  29. Doru Razvan says:

    Super!
    O descriere curata a versiunii numit OM in anul 2018.
    Sunt oameni care nici ei nu stiu daca se afla in Romania,Paris,Tokio sau New York,au pierdut notiunea timpului,nu le mai plac planeta Pamant,nu le mai plac nimic,un singur lucru vor,bani si sa domine,au o sete care nu cred ca o pot stinge cu apa de izvor,inca nu s-a inventat pe fata pamantului, singura preocupare a lor -prefacatoria-,care te face intr-o zi sa nu mai stii cine esti si ce ai de facut.
    Sa ne auzim cu bine pe planeta in care traim gratis!

  30. Pingback: Cum sa am un somn odihnitor? Remedii simple si eficiente anti-insomnii! – Blogul Minunea Naturii

  31. Pingback: Ce inseamna vocatia si meseria de farmacist in ziua de azi?! – Blogul Minunea Naturii

  32. Pingback: Dobandirea sanatatii in 5 pasi, prin 5 obiceiuri (live video) – Blogul Minunea Naturii

  33. Pingback: 5 aspecte importante pentru sanatatea ta (live video) – Blogul Minunea Naturii

  34. Pingback: Cu ce inlocuim carnea? Alternative optime de proteine – Blogul Minunea Naturii

  35. Pingback: De ce ma doare capul? Cauzele migrenelor si tratamente naturale - Blogul Minunea Naturii

  36. Pingback: Efectele nebanuite ale alimentatiei sanatoase - Blogul Minunea Naturii

  37. Pingback: Eu sunt boala - un dialog inedit - Blogul Minunea Naturii

  38. Pingback: Ce se intampla daca nu bei suficienta apa? Afectiuni grave cauzate de deshidratare! - Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *