O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (106 voturi, medie: 3,68 din 5)
Încarc...

7 uleiuri esentiale care vindeca repede racelile si gripele

7 uleiuri esentiale care vindeca repede racelile si gripele

Uleiurile esentiale si aromaterpia capata un avant tot mai mare si o utilizare extinsa in ultima perioada. Care sunt insa principalel uleiuri esentiale benefice pentru imunitate, raceli si gripe.

Ce este aromaterpia?

Aromoterapia, respectiv terapia care utilizeaza uleiuri esentiale, este o terapie foarte eficienta si facila desi este inca putin folosita fata de importanta pe care o are. Aromaterapia (aromoterapia) este utilizata din cele mai vechi timpuri cu efecte remarcabile in nenumarate afectiuni. Practic exista cel putin un ulei esential pentru fiecare boala.

Uleiurile esentiale contin, asa cum le spune si numele, esenta plantelor. In ele este inmagazinata toata forta subtila de vindecare a plantei, efectele fiind remarcabile. Uleiurile esentiale influenteaza sanatatea atat in plan fizic cat si in planurile subtile, avand o actiune ampla si profunda.

Pentru ca vorbim de imunitate, in special de raceli si gripe, exista 7 uleiuri esentiale care sunt esentiale pentru ea.

Uleiuri esentiale care stimuleaza imunitatea si ajuta in videcarea racelilor si gripelor:

Cele mai importante uleiuri imunostimulatoare sunt: cimbru, cuisoare, eucalipt, menta, oregano, scortisoara.

uleiuri esentiale

Desigur exista multe alte uleiuri cu efecte benefice asupra imunitatii insa ne-am oprit la acestea 7 pentru ca ele pot fi foarte utile in vindecare foarte rapida a diverselor raceli, gripe si alte boli conexe.

Efectul cel mai interesant al acestor uleiuri este ca au un afect puternic antibiotic, similar cu antibioticele clasice sau chiar mai puternic, insa fara a fi insotite de efecte secundare.

Ne vom referi in continuare la actiunea acestor uleiuri strict in sfera respiratorie, pulmonara si cu referire la rolul antimicorbian, antibiotic si in tratarea afectiuni din zona aceasta, restul actiunilor le puteti descoperi la descrierea produselor urmand link-ul din dreptul fiecarui ulei.

Asadar pe larg despre uleiuri esentiale pentru raceala si gripa:


Uleiul de cimbru:

Uleiul de cimbru este un antibiotic cu spectru larg actionand benefic in sfera pulmonare si digestiva.

Uleiul de cimbru se foloseste in:

tuse convulsiva, afectiuni pulmonare (emfizeme, micoza, bronsita), tuberculoza, atonie digestiva (digestii lente), infectii intestinale (tifoida) si urinare, afectiuni datorate racelilor (in gripa, raguseala, dureri de spate, frisoane, angine este unul dintre cele mai bune remedii), boli infectioase, furunculoza, paraziti intestinali (ascaris, oxiuri, anchilos-tonee lente), etc.


Uleiul de cuisoare:

Uleiul de cuisoare este un antibacterian cu spectru larg (pe bacterii gram pozitive şi gram negative), antiviral, antifungic, antihelmintic, antiinflamator, etc.

Uleiul de cuisoare este utilizat pentru: problemele respiratorii – cum ar fi raceala, sinuzita, bronsita, astmul si tuberculoza, datorita actiunii dezinfectante, etc.


Uleiul de eucalipt:

Uleiul de eucalipt este indicat in:

afectiuni ale cailor respiratorii (bronsite acute si cronice, gripa, tuberculoza pulmonara, cangrena pulmonara, astm, tuse), afectiuni ale cailor urinare: diferite infectii, colibaciloze, diabet, paraziti intestinali (ascaris, oxiuri, migrene), etc.


Uleiul de menta:

Uleiul de menta este utilizat in:

astm, bronsita cronica, astm, bronsite, nas infundat, sinuzite, etc.


Uleiul de oregano:

Uleiul esential de oregano contine substante care inhiba dezvoltarea bacteriilor. Exista studii care arata ca uleiul volatil de oregano are efecte similare tinidazol-ului, un medicament prescris adesea pentru a trata giardia. Rezultatele au aratat ca oregano este mai eficient impotriva giardiei decat medicamentul prescris.

Indicatii si efecte ale uleiului de oregano:

bronsite medii insotite de tuse ocazionala, pentru a restabili fluxul pulmonar, antiseptic pulmonar, mucolitic si expectorant, ajuta la eliminarea impuritatilor branhiale


Uleiul de scortisoara:

Uleiul esential de scortisoara are calitati antiinflamatorii, antimicrobiene, antivirale, antibacteriene, antivirale, antifungice si antiparazitare.

Uleiul esential de scortisoara este destinat tuturor persoanelor ce se confrunta cu viroze respiratorii, bronsite, etc.


Uleiul de tea tree (arbore de ceai):

Uleiul esential de tea tree (ti tree) actioneaza benefic asupra unui spectru larg de bacterii si virusuri fiind recunoscut ca pentru pentru rezultatele deosebite obtinute in infectiile bacteriene, virale sau fungice stimuland in acelasi timp imunitatea nespecifica.

Uleiul esential de tea tree este folosit cu succes in tratarea urmatoarelor afectiuni:  astm, tuse, sinuzita, tuse convulsiva si tuberculoza, in bolile aparatului genito-urinar, cistita si infectii genitale, candida etc.

Beneficiile pentru imunitate ale altor uleiuri esentiale:

  • lămâia –  curăță căile nazale și permite respirația corecta
  • lavanda – ameliorează stresul, oboseala, depresia și durerile de cap
  • menta – reduce tusea, sinuzita și infecțiile la nivelul gâtului
  • cimbrul – are activitate antibacteriană si ajuta la combaterea infecțiilor respiratorii
  • eucaliptul – reduce febra si lupta impotriva virusilor
  • uleiul de tea tree – inhiba bacteriile si lupta impotriva infectiilor
  • musetelul – amelioreaza simptomele racelii si gripei
  • cuișoare (bogate in eugenol) – are proprietăți antivirale și antifungice pentru curățarea suprafețelor sau a aerului
  • scorțișoara – poate curăța suprafețele sau aerul
  • rozmarinul – este o modalitate netoxică de a curăța suprafețele sau aerul

Uleiri esentiale Young living

Utilizare uleiuri esentiale:

Aceste uleiuri pot fi utilizat atat intern cat si extern, atat simple cat si in combinatie.

Pentru uz intern se administreaza 1-2 picaturi intr-o lingurita de miere sau pe o bucatica de paine de 3-4 ori/zi sau mai des in faze acute grave.

Pentru uz extern se utilizeaza ca inhalatii, vaporizare in aer cu difuzoare de aromaterapie sau se aplica local pe piele prin masaj usor.

Pentru un efect mai intens aceste uleiuri se pot combina si apoi se utilizeaza ca si amestec.

Aromaterapia este o latura frumoasa si complexa a naturopatiei a carei efecte sunt remarcabile. Prin esenta vindecatoare pe care o contin, uleiurile esentiale au efecte remarcabile in foarte multe situatii si pot fi folosite in completarea celorlalte tarapii (cu exceptia homeopatiei, a carei efect il poate reduce sau anula).

Aromoterapia nu are efecte secundare insa are o contraindicatie relativa, aceasta fiind femeile insarcinate sau cele care alapteaza.

Iti recomand sa probezi cu incredere cele 7 uleiuri esentiale si sa descoperi ce alternative minunate ne ofera natura pentru a scapa usor de raceli si gripe.


Surse:

– https://www.healthline.com/health/cold-flu/essential-oils-for-flu#benefits
– https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33212200/
– https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9693178/
– https://www.medicalnewstoday.com/articles/10-essential-oils-for-flu
– https://www.healthline.com/health/cold-flu/essential-oils-for-colds

184 intrebari si raspunsuri la “7 uleiuri esentiale care vindeca repede racelile si gripele

  1. Georgiana says:

    Buna dimineata! Ca diagnostic ar fi:rinita non-alergica ajunsa in sinuzita,astm,din pacate! Toate acestea din netratarea corespunzatoare a medicilor….,am luat si doua tipuri de antibiotice ,prednisona,nasonex,avamys,ventolin ,bromura (inhalador alb pt. astm). Doau teste “prick test” pentru alergie negative.
     
    in prezent cred ca este activata doar rinita non-alergica pentru ca pe durata noptii,in pozitia asezat mi se infunda efectiv ambele fose nazale,respiratie pe gat se difuculteaza de parca mi se ingusta canalul respirator, incep sa tusesc cand sec ,cand expectorez mucus, pe dirata zilei mai incep sa tusesc sec sau mucus ca un atac de astm (cred eu) ,am insomnie din cauza ca nu pot sa dorm de la simptomele astea,nu mai stiu ce pot sa fac! :((
    In present,iau ulei de oregano diluat in ulei de cocos,dar parca nu i suficient! Ce combinatie de uleiuri imi sugerati dumneavoastra ? Multumesc din suflet ! 

  2. Pingback: Ce uleiuri esențiale ajută la tratarea răcelii și gripei

  3. Pingback: Ce uleiuri esențiale ajută la tratarea răcelii și gripei: Ziarul Amprenta

  4. Marcela says:

    Bună ziua!
    Pot folosi cele 7 uleiuri enumerate mai sunt pentru infuzie ma refer sa pun cate 4 picături din fiecare ulei!
    Doresc sa fac infuzie deoarece sunt răcită!

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Infuzia si administrarea in apa nu este modul optim de administrare a uleiurilor esentiale. Si in primul rand trebuie sa aveti grija ca uleiurile sa fie pentru uz intern.
      Uleiurile se administreaza in miere sau incapsulate, dar mai bine este sa fie utilizate ca aromoterapie sau aplicare pe piele.

  5. Lucica says:

    Buna ziua as dori o rețetă din uleiuri esențiale pentru menopauza (menstruație) doctorul a zis că îmi trebuie o cremă de dat sub burta să-mi elimine ceva din înăuntru îmi puteți să îmi ziceți cum sa fac o crema și un ulei care sa îmi facasaj?

  6. Loredana says:

    Buna ziua! Copilul meu are 3 ani și 7 luni răcește foarte des! În sensul cu mucisori !De ex; de la cald la frig și invers se înfundă nasucul după un timp oii curge muci transparenți…..sau
    Răcește cu muci Grosu albi și se tot aude în horcăind în spatele nasului va rog spuneți-mi ce sa fac! Am fost si pe la O R L .mia spus că este mai sensibil
    Va mulțumesc!

  7. Valentina Pohrib says:

    Buna ziua! Pot folosi aceste uleiuri ( puse intr-un aparat aromaterapie) pentru un copil de 1 an si 7 luni?
    Va multumesc.

  8. Georgiana says:

    Buna ziua! După fiecare raceală rămân cu tuse care persistă si după antibiotic.(am tușit si 3 luni post raceala). Ce as putea face?

  9. Radu says:

    Buna ziua, fetiței mele de 4 ani la exudatul nazal i a ieșit bacteria pseudomonas aeruginosa, i am dat 5 zile antibiotic forexo, iar in nas rhinxil hai și tobramicina 9 zile, luni ii fac din nou analiza. In cazul in care iese din nou ce uleiuri as putea folosi? Va mulțumesc mult!

  10. Popa O says:

    Buna ziua! Mi-ati putea recomanda un tratament pentru streptococ beta hemolitic de tip A, pentru copii de 6 si 9 ani? Am vrea sa evitam antibiticele de sinteza, care stiu ca nu sunt de un real folos. Va multumesc!

  11. Alexandra says:

    Buna seara. As dori din suflet o schema sigura pt bebe de aproape 6 luni. De cateva saptamani ne luptam sa scapam de mucisori grosi, densi care nu se elimina cu nimic. Haraiala in piept si tuse seaca dar rar

  12. Madalina says:

    Bună ziua am o fetiță de 4 ani cu o alergie respiratorie nedepistata pe panel.uri dar sintomele sunt a avut o intoleranta la proteina laptelui de vaca dar acum e bine 5 Pneumonii până acum f multe viroze ,răceli tot timpul mucii trec f greu ,gripa A la 6 luni ,prima pneumonie la 6 săptămânii i am dat tot felul de siropuri de imunitate ,până și Isoprinosine dat de doctor cam degeaba și am fost la N doctori eu sunt adepta medicinei homeopate,naturiste dar copilu asta mi a pus capac când se îmbolnăvește ea face mereu și f rpd intr.un stil alert febră ap 40 ii urca f rpd i s au dat de medici 14antibiotice in 4 ani va rog frumos sa mă ajutați cu un tratament nici 1 din părinți nu avem boli cronice sau vro boala oarecare

  13. Buzea Maria says:

    Bună ziua! Se pot amesteca aceste 7 uleiuri într-un borcan de miere de 800 gr? Câte picături din fiecare? Mulțumesc!

  14. Alina says:

    Buna dimineata.
    Pentru copil 9 ani dureri in gât și tuse productivă fara febra .
    Ce puteti sa ne recomandați?
    Dacă ar aparea febra ce recomandări ar fi ?
    Multumesc pentru eventualul răspuns.

  15. Raluca says:

    Buna ziua! Am o fetita de 3 ani si 3 luni care de 1,5 luni are o tuse continua si diverse diagnostice (pneumonie interstitiala, laringita, otita medie acuta, suspecta de astm – prezentare la camera de garda de 2 ori, mers la alergolog, pneumolog, ORL). Cat i se administreaza tratamentul (antibiotic, Medrol, Flixotide, Ventolin, diverse siropuri de tuse, picaturi de nas cu antibiotic) tusea se amelioreaza, insa la 2-3 zile apare din nou. Secretiile nazale apar si dispar.
    Am cumparat ulei esential de eucalipt insa nu stiu cum sa il folosesc. Se poate pune in aparatul de aerosoli? Ca si schema de imunitate folosim 10 zile Isoprinosine, 20 pauza, 10 zile Bronho-Vaxom, in lunile cu r.
    Am devenit putin sceptica in ceea ce priveste toate medicamentele care i se dau spre administrare (inclusiv Montelukast pentru wheezing,care are niste efecte secundare foarte severe) deoarece tusea tot revine.
    Cum as putea sa o ajut?
    Multumesc anticipat!

  16. Șerban Eva says:

    Bună ziua!

    Am comandat o parte din uleiurile din articol, cu gândul le fetita mea de 4 ani jumate, cu sensibilitate pe sfera ORL, care în perioada rece are în mod recurent viroze, nas înfundat, mucozitati, gat iritat și / sau tuse de toate felurile, inclusiv convulsiva uneori.

    Am văzut, vizavi de administrare, ca recomandați 2 picaturi pt fiecare 10 m cubi.

    As avea 2 intrebari: noi avem lampa de aromaterapie, deci apa calda deasupra lumânării. Încă nu avem un difuzor. Am cumpărat uleiuri de cuișoare, oregano și RC (pt sistemul respirator) de la Young Living și mai avem în casa ulei de cimbru de la Fares. Rămân eficiente și dacă nu am încă un difuzor pentru ele, ci lampa? Rămâne indicația de 2 picături la 10 m cubi?

    Mulțumesc!

  17. Vrancianu Bianca says:

    Buna ziua,
    Pt un copilaș de 1an si 8 luni, care din Septembrie de cand a inceput cresa a făcut Covid,Laringita si am ajuns in spital cu bronsiolita, insuficienta respiratorie. Ce recomandări aveti pe partea asta de respirator si imunitate? Trebuie să revenim la cresa din Decembrie. Momentan facem aromaterapie cu OnGuard Dottera si ii dau miere cu catina amestecate in smoothie.

  18. Dobrea Simona says:

    Bună ziua .Băiatul meu de 18 ani are amigdalita și aș dori să încerc un tratament naturist pe bază de picături . Vă rog frumos să mă ajutați cu un sfat .Nu poate nici vorbi.Vă mulțumesc frumos!

  19. Silvia says:

    Buna dimineata! Am un copil care face 6 ani in decembrie , din cauza raceli si otite repetate de cand a intrat in colectivitate a ramas cu ganglioni unflati la urechea stanga. Dar mai nou are si la gat . Ce uleiuri as putea folosi, mentionez are noaptea aproape mereu nasul infundat in perioada gradinitei. Multumesc

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Puteti utilzia uleiurile din articol, alternativ, oricare dintre ele.

      Dar cred ca ar fi nevoie si de ceva intern pentru a-i stimula imunitate, cum ar fi aceasta.

      Desigur sunt si alte variante, dar chiar daca mai raceste, nu este normal sa aiba in permanenta simptome precum nas infundat.

  20. Alexandra says:

    Buna dimineața ,pt un copil de aproape 7ani care are o tuse supărătoare noaptea și ziua când și cand , ce uleiuri pot folosi intern, extern? Multumesc

  21. Toma Iuliana says:

    Avem o fetita de 5 ani care tușește doar noaptea, o tuse expectoranta alte simptome nu are. Efectiv ajuns la capatul rabdarilor! De oboseala nu mai zic 😐! Ce uleiuri as putea folosi? Mulțumesc frumos!

  22. Alucai Ramona says:

    Buna ziua!eu as vreau

    sa combin toate cele 7uleiuri dar nu stiu cat se pune din fiecare ulei si apoi din rezultatul final cate picaturi punem in difuzor?Multumesc frumos!

  23. Ana says:

    Buna ziua, am si eu o fetita de 1 an si 9 luni si de vreo 2 saptamini tuseste de se rupe din piept si noaptea respira greu, nu stiu deja cum sa o mai ajut?
    Un sfat e bine venit. Multumesc

  24. vasluianu vanessa says:

    Buna ziua

    Pentru un copil de 9 luni cu o viroza destul de simpla, nas infundat si rosu in gat ce imi recomandati ?
    Va multumesc mult !

  25. Mihaela says:

    Bună seara! Pentru hidradenita supurativa cronica, ce uleiuri esentiale și mod de folosire a acestora recomandați? Tratament alopat urmat de 6 luni, fără ameliorare. Mulțumesc!

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Nu veti rezolva problema doar cu uleiuri esentiale, este nevoie de un tratament sistemic chiar daca natura.

      Dar intai este nevoie sa plecam de la niste analize care sa ne arate: nivelul de vitamina D, ASLO, VSH, probele hepatice si Proteina C reactiva.

      In functie de astea putem vedea daca este o infectie sublcinica si ce se poate face in continuare.

       

       

  26. Popescu Valentina says:

    Buna ziua,
    Ptr. tatal meu care are varsta de 78 de ani ,cu probleme cardiace si care tuseste rau probabil de la inima.
    Ce as putea sa-i dau??

  27. Oana Cenoiu says:

    Buna seara, am un băiețel de 1 an și 4 luni, acum 3 săptămâni am fost internați prima oară cu pneumonie și infecție urinară, la o săptămâna după ce ne-am externat a început sa respire iar foarte greu, ne-am internat din nou de data aceasta cu diagnosticul insufiencienta respiratorie acută ( bronsolita).
    Ii fac aerosoli la recomandarea medicului , dar tot nu scăpăm de o tuse umeda și foarte deranjanta..
    Dacă ma puteți ajuta va rog cu un sfat in ceea ce privește aromoterapia .. ca sunt disperata .. Mulțumesc frumos!!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, din pacate noi nu am folosit si nu avem expertiza in uleiurile doTERRA. Prin urmare nu ne putem da cu parerea despre ceva ce nu cunoastem. Daca dvs. folositi aceste uleiuri si sunteti multumita de calitate, continuati utilizarea lor si impartasiti rezultatele obtinute cu comunitatea Minunea Naturii.

  28. Sandru Georgiana says:

    Buna ziua.Am o fetiță cu alergie la histamina și 3 tipuri de acarieni.Are dimineața tuse plină și în timpul zilei seacă.Ce uleiuri as putea folosi?Cum nu respecta regimul ptr histamina cum avem probleme.Daca e prea multa histamina in corp,se roșesc și se umfla buzele,pe langa tuse.

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, ce varsta are fetita? Pentru tuse recomand inhalatiile cu uleiuri de cimbru si oregano, ceai de cimbrisor si Baraka 100 mg. Si o cura cu tratament antialergic ar fi utila de doua ori pe an, care sa contina remedii precum: gemoderivat de coacaz negru, omega 3, quercetina, magneziu, ceai de trei frati patati. Insa dozele trebuie adaptate in functie de varsta si greutate, prin urmare pentru o schema adaptata si detaliata va rog sa ne furnizati aceste detalii.

  29. PATROESCU ANGELA says:

    Buna ziua,
    Am o rinita atrofica cu uscaciune exagerata a nasului si a gatului, am facut tratament mai îndelungat cu picături preparate cu antibiotic de la medicul ORL.
    De aproape un an mirosul dispare câteva zile, reapare.
    Sau dispare complet dimineata ca după masa sa simt usor mirosurile.
    Acum am miros dar mai slab ca de obicei .Mirosurile foarte puternice ale uleiurilor esentiale le simt foarte slab, deși le miros nediluate.
    Pot ajuta aceste uleiuri sa imi revină mirosul? Dacă da, cum anume?
    Prin mirosire, inhalatii, aromaterapie?
    Iar dacă se va pierde mirosul, uleiurile esentiale vor ajuta organismul în același mod ca si in prezenta acestuia?
    Va mulțumesc.

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua,

      Uleiurile volatile au afect chiar daca nu le puteti percepe mirosul. Va recomand folosirea zilnica a uleiurilor esentiale de trandafir, lamaie, cuisoare si eucalipt. Se miros timp de 10-20 secunde fiecare, de 2 ori pe zi, pe o perioada de o luna. Chiar daca la inceput poate percepeti nesemnificativ mirosul, perseverati si concentrati-va acele cateva secunde doar asupra lor. Si chiar daca rinita dvs. nu este de origine alergica, va recomand sa implementati si masurile sugerate in acest articol si folosirea unei lampi de sare.

  30. Ligia says:

    Bună ziua. Ați putea va rog sa îmi spuneți un amestec de uleiuri împotriva răcelii ( respirație greoaie) si ceva pentru imunitate ? Pentru copii 8luni – 2 ani

  31. Roxana Panciuc says:

    Buna ziua! Problema noastră e la fetiță care are 6 ani in decembrie. A avut muci tot timpu și a răcit și raceste foarte des. A avut polipii mari si amigdalele foarte mari si am hotărât sa le scoatem, operația a fost in mai anul acesta, cu speranța ca vom rezolva toate problemele, respirat numai pe gura, mulți muci, sforăit, apnee, răceli nenumărate. Dar nimic din toate astea, la fel de răcita si necăjită e. Citeam ca plasma quinton ar ajuta o. Ce putem face pentru ea sa o ajutam? Locuim in Anglia, operația a fost aici. Va rugam sa ne sfătuiți cu ce am putea o ajuta. Va mulțumim mult!

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Buna ziua!

      O sa incerc sa va prezint cat mai pe scurt de ce s-a intamplat asta:
      – amigdalele si polipii sunt ca niste “gardieni” care “dau alarma” atunci cand niste invadatori (bacterii, virusuri) incearca sa patrunda in organism, declansand raspunsul imunitar
      – ca niste “gardieni” veritabili ei si lupta impotriva invadatorilor ca parte a sistemului de curatare a organismului
      – polipi si amgidalele fac parte din sistemul limfatic al organsimului, adica sistemul de curatare si detoxifiere
      – atunci cand exista o lupta cu un invadator, in sistemul limfatic, bacteriile sunt efectiv “prajite” in polipi si amigdale – de aceea se umfla (se inflameaza), sunt calde si dureroase
      – aceste probleme sunt mai frecvente la copii pana la 8-9 ani deoarece pana atunci marea parte a sistemului limfatic se afla in zona capului (capul la bebelusi este disproportionat mai mare in comparatie cu restul corpului pana cand mai crestem si corpul se dezvolta, impreuna cu el si sitemul limfatic)

      In concluzie:
      – nu trebuia sa faceti operatia ci sa mai asteptati vreo 2 ani, problema ar fi disparut
      – extragand polipii si amigdalele nu ati facut altceva decat sa concediati “gardienii”, presiunea pe sistemul imunitar ramanand aceeasi
      – tot la stimularea sistemului imunitar trebuie sa actionati ca sa preveniti raceli viitoare

      Ca si recomandari:
      Plasma Quinton ajuta, insa nu in mod specific pentru imunitate ci mai degraba ca un produs care ajuta intreg organismul sa functioneze mai bine (puteti sa o luati complementar cu cele 2 de mai jos)

      In mod concret va recomand:
      – vitamina C (Actinovo sau Altrient) – amestecate cu miere ca sa fie mai usor de acceptat – 2x5ml/zi
      Apifitotonic – 3×1 lingurita pe zi

      Pe langa asta, este foarte importanta starea emotionala a copilului, aceasta avand un rol determinant pentru imunitate.

  32. Carmen says:

    Buna am un bebe de 7 luni și este răcit ii curge nascul ochișori tușește și respira greu ce uleiuri trebuie folosite mulțumesc frumos și de unde le pot lua din ce farmacie ?

  33. Veronica says:

    Buna seara! Ce combinație de uleiuri pot face pt o fetita de 9 ani cu nasul înfundat și o ușoare tuse,menționez ca nu am aparat difuzor.

  34. lupu anca says:

    Buna seara,ma numesc Anca.Sotul meu in urma cu 9 saptm. a avut un accident la treierat.A stat 10 zile in spital ,primele 7 critice apoi spre bine.Are mana stg
    amputata.Dupa ce a iesit am inceput sa i sau uleiuri esemtiale oregano,tamaiie,busuioc,copaiba,menta,lemongrass,on guard,llv si ddr de la doterra toate.Va rog sa mi spuneti cam cat timp pot sa i le dau?Iar acum eu si baiatul de 21 de ani am facut febra .El 38 si i am administrat aceleasi uleiuri,si vitam c de 1000mg,d3 de 5000ui,quercitin de 500mg si bioseleniu +zn,am uitat la uleiuri si tea tree.Cat timp sa le mai ia?S a ameliorat ,febra nu a mai facut.Dar eu nu prea am luat nimic si a urcat la 40 temp.Acum am inceput si eu ce i am dat la baiat .oare e suficient?va multumesc mult!

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Din pacate aceasta cale de comunicare nu este cea optima pentru sfaturi asa de complexe, mai ales ca este vorba de ceva acut.

      Ca sa va raspund totusi , urmati calea corecta atata timp cat de la o zi la alta simptomele se reduc si persoana se simte mai bine.

      Daca nu se simte mai bine, ceva trebuie schimbat sau adaugat.

  35. Hanczik Natalia says:

    Bună, mă confrunt cu o problemă de 3 săptămâni și nu mai știut ce să fac. Am un bebe de 3 luni și în urmă cu o lună a fost diagnosticat cu bronșiolită ia făcut tratament injectabil cu ampicilina și aerosol dar la 3 săptămâni tusa ia revenit,pediatrul ne-a recomandat dinou antibiotic și mă îngrozesc când mă gândesc că iar bag în el antibiotice. Nu îmi doresc să ajungem dinou internați la spital, ce sfat îmi dați? Vă mulțumesc din suflet și aștept răspunsul dumneavoastră cu sufletul la gură.

      • Hanczik Natalia says:

        Până vom găsi un medic homeopat, ași putea folosi difuzorul cu uleiurile esențiale în camera bebelușului? Dacă da câte picături și ce tip de ulei. Mulțumesc mult pentru sfaturile acordate.

        • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

          Da, asta puteti face.
          Puteti folosi: cimbru, oregano, eucalipt – 2-3 picaturi.
          …dar e doar o varianta adjuvanta, reactia organismului la bebelusi este mult mai intensa ca la adulti si acutizarea poate fi mai rapida.

          Daca este alaptat, totusi nu e cazul sa va faceti mari probleme, el preia de la mama anticorpii necesari.

          • Hanczik Natalia says:

            Vă mulțumesc din suflet pentru tot. Da bebelușul este hrănit doar la sân, dar mă preocupă tusea care o are și administrarea iar cu antibioticul indicat de medic. Mulțumesc mult încă o dată și multă sănătate tuturor.

  36. Marilena says:

    Bună ziua,
    Se poate trata o tuse din cauza fumatului cu ajutorul uleiurilor esențiale și dacă da cu ce anume și cum?

  37. Pingback: Cum să folosești uleiul de pin pentru răceală – Parohia.Eu

  38. Cimpoeru Maria says:

    Bună cum se folosesc la răceală și nas înfundat sper să mă ajute că mi foarte greu si seara nasul înfundat
    Și care sunt uleiuri
    Multumesc frumos

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Calitatea uleiurilor esentiale este greu de verificat in absenta unor certificate de analiza realizate de producator si prezentate la cerere.

      Uleiurile esentiale se pot dilua cu ulei de masline, ulei de cocos sau oricare alt ulei vegetal.

  39. Georgiana says:

    Îmi puteti spune va rog dacă este contraindicata folosirea uleiurilor esențiale strict în inhalatii pentru prevenirea și tratarea simptomelor de gripă, pe perioada alăptării? Mulțumesc anticipat.

  40. Visa Ana says:

    Buna seara as dori si eu o informatie de cate ori pe zi eate recomnadata sa facem inhalatie si eu si copii in urma covidului am ramas cu urmari la plamani. Care sunt uleiurile pentru plamani si pentru a elimona mucusul din piept. Cate zile este necesar asa un tratament. Am si doi copii o fetita de 4 ani care a fost operatq de aproximativ o luna de amigdalite si adenoizi si care a avut si covid si un baietel de 8 anisori care la fel a avut covid. Eu am dureri toracice si oxigenul scade de la 99 la 92. As dori sa mi sugerati ce pot face. Pe cale naturala si ce uleiuri sa folosim. Nu vrequ sa mergem in spital. Va mulțumesc frumos si aștept răspunsul dumneavoastră.

    • Pricope Cătălina says:

      Buna ziua !
      Pentru răceală , nas înfundat și tuse la un copil de 11 ani ce uleiuri esențiale pot folosi ?
      Aceste uleiuri pot sa le pun in aparatul de aerosoli ?

      • Farm. Mirabela Romanescu says:

        Buna ziua,

        Puteti folosi uleiurile esentiale de cuisoare, oregano si eucalipt. Inainte de a le pune in aparatul de aerosoli cititi intructiunile acestuia pentru a confirma ca sunt compatibile. In caz contrat puteti folosi un difuzor, un suport ceramic de aromaterapie sau pur si simplu inhalatii.

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua,

      Va recomand difuzarea ueliurilor esentiale de cimbru, cuisoare si oregano. Pe langa acestea, mai puteti utiliza Koflet Sirop 1 lingurita x 2/zi si ceai de cimbrisor.

  41. Neagu Ioana Mirela says:

    Buna ziua !
    Am si eu o fetiță de 2 ani si un bebeluș de 11 luni ,amândoi sunt raciti si au muci foarte multi ,iar fata din cauza mucozitatilor are o tuse din gât. Cum as putea sa scap ??? Astept raspunsul dvs!!!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua,

      Va recomand difuzarea uleiurilor esentiale de cimbru, scortisoara si oregano. Pe langa acestea, mai puteti utiliza Biosept Sirop 1 lingurita x 3/zi si ceai de cimbrisor, catina. Sa consume multe lichide pentru fluidificarea secretiilor nazale.

  42. Turcanu Stefania says:

    Buna seara ,am un baietel de 3 ani care a intrat in colectivitate si raceste destul de des !(doar secretii nazale) Intrebarea mea este ,se poate face o combinatie din toate aceste 7 uleiuri si sa adaug cateva picaturi din acest amestec in aparatul de aromaterapie seara ?

  43. Vera P. says:

    Bună ziua!
    Aș vrea să știu dacă uleiul esențial de oregano este eficient pentru prevenirea COVID-19? Dacă da, atunci cum îl folosim? De la ce vârstă? Cât timp?
    Mulțumesc!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua,

      Uleiul de oregano este eficient pentru prevenirea si tratarea infectiilor diverse.

      – Variantele de uz intern se folosesc cate 3-4 picaturi adaugate in putina miere, administrate de 3 ori pe zi, in timpul meselor principale. Atentie ce fel de ulei esential alegeti! Unii producatori ofera doar variante destinate folosirii externe. Prin urmare cititi cu atentie mentiunile producatorului si alegeti doar acele uleiuri pe care se specifica folosirea interna. Ex: Ulei de oregano Fares

      – Exista si capsule cu ulei de oregano, care se administreaza o data pe zi, in timpul mesei. Ele sunt foarte concentrate in carvacrol, principiul activ. Ex: Capsule cu ulei de oregano de la Zane

      – Pentru copii sub 7 ani se va folosi doar uleiul esential difuzat in camera. Si adultii se pot bucura de aromaterapie.

      – Se recomanda cure de 1-2 luni, in special primavara si toamna.

  44. Radu Maria says:

    Buna ziua!Am o fetita de 1 an si 8 luni ,ce uleiuri as putea folosi pt imunitate ?are de 2 saptamani un horcait pe nas si răcește in fiecare luna!Va multumesc!

  45. Negoescu Gabriela says:

    Dacă am probleme cu stomacul pot sa iau ulei de cimbru și tinctura de galbenele și ce uleiuri pot sa iau pentru aceasta afecțiune?

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua,

      Ce probleme de stomac aveti mai exact? Daca este vorba despre arsuri, durere, atunci va recomand gemoderivatul de smochin cate 2 ml x 2/zi inainte de masa si uleiul de catina cate 20 picaturi x 3/zi dupa masa, alaturi de care mai puteti folosi ceai de galbenele. Tincturile nu sunt indicate, deoarece contin o cantitate mai mare de alcool, care poate fi agresiv asupra mucoasei stomacului. 

  46. Ramona says:

    Buna ziua!Ce uleiuri pot folosi pentru tuse,seaca si grasa,bronsita,nas infundat si placi la gat,copil de 4 ani si adult?Cum si cate picaturi?

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua,

      Va recomand un amestec de ulei de cimbru, oregano si cuisoare pentru copilas, se pot face inhalatii si se adauga cate 2-3 picaturi din fiecare ulei in apa fierbinte. Adultii pot adauga in plus si menta si eucaliptul, putand folosi pana la 5 picaturi din fiecare, prin inhalatii. Va recomand sa se foloseasca si Sirop de podbal, ridiche neagra si propolis pentru tuse si Biosept Sirop pentru infectie. Pentru placile in gat este nevoie de un exudat faringian, sa se excluda o infectiie cu Streptococul beta-hemolitic de grup A. 

  47. Nico says:

    Bună ziua
    De un aproximativ un an parca simt ca am ceva în gat. Câteodată parca simt ca ma strânge ceva acolo, câteodata simt ca și o arsura, și când înghit saliva simt un deranj pana în piept. Am fost la ORL și zice ca nu am nimic. Ce uleiuri pot sa folosesc pentru acest deranj din gat. MULTUMESC

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua,

      Exista cateva studii care indica folosirea uleiurilor de oregano, tamaie si lavanda in astm. Insa trebuie inceput cu cantitati mici (1-2 picaturi), pana se obisnuieste arborele respirator cu ele. Mai puteti incerca capsulele cu ulei de chimen negru, lampa de sare si umidificatoarele ca si terapie complementara. 

  48. ANDREEA says:

    Buna ziua ! Am o fetita de 1an si 9 luni care de doua zile are constant 37,7 37,8 i am administrat coacaz negru 10 pic o data pe zi in putin apa si tinctura de propolis 1pic pe kg corp o data pe zi . Intrebarea mea este ce ulei esential pot folosi pentru diminuarea febrei si cum anume ? Precizez ca am ulei de tea tree insa cum il diluez si unde o masez pt scaderea febrei ? Multumesc

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, care este motivul pentru care fetita face febra? Mai are si alte simptome asociate? Este important de stiut pentru un tratament tintit.

  49. Adriana Pascariu says:

    Buna ziua. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat, suntem disperati: avem un baiat de 6 ani care urmeaza sa fie a doua oara operat de polipi in mai putin de 2 ani. Motivul: mucozitatile ajung la ureche in loc sa urmeze cursul normal. Si de aici tot timpul nasul infundat, otite de 2 ori pe luna, evident antibiotic tot de atatea ori,temperatura si plansete de durere. Va rog mult, ma puteti ajuta cu un sfat, daca exista vreun tratament cu uleiuri esentiale pentru polipi?

  50. Ovidiu says:

    Buna ziua, foarte interesant articolul. Folosesc deja anumite uleiuri recomandate de dumneavoastra, atat eu cat si familia. As vrea totusi sa va intreb ceva, de vreo 2 saptamani, sotia se confrunta cu dureri de cap, stari de greata, ameteala si o stare continua de oboseala/somn. Toate au inceput dupa o raceala mai severa insotita de sinuzita, am fost deja la medic, a luat analizele sangelui(au iesit in parametrii normali), am precizat medicului despre raceala si sinuzita dar se pare ca nu asta ar fi cauza, cu toate acestea n-a primit un diagnostic sunand ca sunt necesare investigatii mai amanuntite. Credeti ca ne puteti ajuta cu o recomandare in privinta unor uleiuri care ar putea imbunatatii starea de sanatate a sotiei va rog? Va multumesc

  51. Raca says:

    Bună ziua! Am un nepoțel de 4 ani care este infundat aproape tot timpul ( ce puf folosim sau picături de nas, nu se desfunda)
    Facem aerosoli cu ventolin și flixotaid mai mereu ptr ca avem și tuse (una coapta)
    Din septembrie cind a început gradi folosim aproape continu acest tratament + sirop de tuse și spreiy de gat.
    Ce uleiuri sa folosesc ptr nas înfundat și tuse și cit timp?
    Va mulțumesc anticipat!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua,

      Pentru nas infundat la copii va recomand:

      Sinus Spa Junion Spray Nazal – folosit cate 1 puf in fiecare nara x 3/zi

      Ulei decongestionant nazal Fares –  se deșurubează capacul de protecție, se poziționează sticluța în dreptul nasului și se inspiră adânc alternativ pe fiecare nară, direct din sticluța (după ce se rulează bila)

      Pentru tuse se poate utiliza sirop de patlagina sau de ridiche neagra

  52. Petrariu says:

    Bună seara! Am un băiat de 9 ani căruia ii iese la analiza sângelui eozofilie. Dar la proba scaunului nu iese nimic. Ma puteți ajuta? Mulțumesc anticipat!

  53. Ella says:

    Buna seara ,
    Apreciez foarte mult discursurile Dvs și sfaturile.

    Din nefericire cind avem copii ne lovim de tot felul de situații neplăcute .

    Am și eu un băiețel de 8ani și jumătate , a început prin a face febra după aceea la 3 zile a început sa tușească puternic,și sa îl doară nasucul,care nu este înfundat sau nu ai curge doar in doare cind expira aerul.

    Am observat de ieri și faptul ca are un miros al gurii,și limba albă.
    Starea lui este de moleșeală și oboseala din cauza tusei de peste noapte .

    Va rog din suflet,un sfat dacă se poate ,as aprecia din suflet.

    Va mulțumesc anticipat!

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Buna seara,
      Evolutia de la febra la nas infundat si tuse este una normala, corpul urmand sa elimine secretiile.

      Limba alba si mirosul gurii sunt cel mai probabil un efect secundar al unei terapii cu antibiotice, respectiv Candida care s-a dezvoltat ca efect secundar al acestui tratament.

      In acest caz este nevoie de admnistrarea unui probiotic care sa regleze flora saprofita.

  54. vasilica says:

    buna seara mi-a facut un transplant in aprile si acest cancer a revent ce pot lua , nu am avut leocemie, melona in singe va multumesc

  55. Melinte Paula says:

    Buna ziua! Pentru acumulare cazeum, la adult ce se poate administra si cum? Frecvent se acumulează, având cratere pe amigdale. Am făcut des exudatul si e ok, am fost la ORL cu recomdare: dropsuri, spray, hidratare. Acest cazeum apare frecvent in urma unei amigdalite ulcero necrotica. Multumesc! Sanatate!

    • Romanescu Mirabela says:

      Buna ziua, 

      Pentru inceput, amigdalele criptice si hipertrofice (marite in volum) pot favoriza acumularea de resturi alimentare, microbi si celule moarte, care in timp formeaza ceea ce se numeste cazeum. In timp se poate instala halena (respiratia neplacuta), creste sansa de dezvoltate a infectiillor la nivel local (faringita, amigdalita), uneori pot sa apara tusea, durerea la inghit. 

      Este important in primul rand sa implementati o igiena riguroasa la nivelul cavitatii orale, pentru curatarea oricaror resturi care pot ramane si favoriza aparitia cazeumului:

      – spalat pe dinti dupa fiecare masa

      – folosirea apei de gura dupa fiecare periaj

      – utilizarea atei dentare 

      – gargara dimineata si seara

      – inhalatii cu ulei de cuisoare, oregano

      Prin urmare, pentru prevenirea complicatiilor de mai sus, puteti folosi urmatoarele produse:

      — Argint coloidal ultra (80 ppm) – gargara dimineata si seara, fara inghitire – se foloseste cate un capacel (20-30 ml)

      Biseptol apa de gura – contine albastru de metilen, uleiuri esentiale de menta si eucalipt, Ag coloidal – se foloseste dupa fiecare periaj

      Pasta de dinti ayurvedica cu neem si cuisoare – dupa fiecare masa

      Bomboane cu miere de Manuka si propolis – 2-3/zi, inainte de masa cu o ora

      Faringoxin spray cu miere si propolis – 2-3 puf-uri pe zi

      In sezonul rece, cand exista sanse mai mari de a dezvolta faringita si amigdalita, pe langa remedii imunostimulatoare si adjuvante impotriva racelilor, va mai recomandam si urmatoarea asociere, cu efect benefic la nivelul amigdalelor si faringelui:

      — Extractul Gemoterapic de muguri de vita-de-vie

      Extractul Gemoterapic de muguri de nuc

      Administrare: cate 2ml din fiecare, de 2 ori pe zi, in putina apa, inainte de masa cu jumatate de ora. 

  56. Ionela says:

    Buna ziua .pentru febra la un baietel de 7 ani ce pot folosi si pentru nas infundat ? Si deasemenea ceva pentru întărirea imunității ? Multumesc!

  57. Bejan Elena says:

    Buna ziua!
    Sotul meu se confrunta cu o raceala crunta,frisoane….as dori sa stiu ce combinatie se uleiuri putem folosi in difuzor si ptr ce perioada de timp. Va multumesc.

  58. Nicoleta Serbanica says:

    Bună seara. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce uleiuri pot folosi la băiețelul meu de 5 ani care tuseste ( tuse productiva) are multi mucisori galbeni închegat, nas înfundat, amigdale inflamate si cu ceva alb pe ele, imunitate scăzută. Am folosit antibiotic la recomandarea medicului dar se pare ca nu da rezultate….Nu stiu ce sa ii mai fac ….Va multumesc de ajutor!

  59. Estera says:

    Buna ziua! Care sunt uleiurile esențiale bune in a scădea febra la copii ? Băiețelul are 3 ani și e răcit foarte tare ca nu prea scade febra cu paracetamol doar cu novocalmin . Mulțumesc

  60. Marin Nicoleta says:

    Buna ziua , am un baietel in varsta de doi ani si sapte luni , ii curge nasul ( mai gros si galbior) si ii provoaca tuse seaca, se infunda , iar in timp ce doarme (si nu este aspirat in nas parca se aude un zgomot si in gat ) , ce reteta de uleiuri as putea folosi pt masaj si mai exact zona ? Dar si ptr. camera ? Va multumesc

  61. Andreea Anghel says:

    Buna ziua,
    Ma puteti ajuta va rog cu un sfat in ceea ce priveste o problema cu tusea productiva, gat inflamat urmat de durere si nas infundat? Ma confrunt deja cu aceasta situatie de mai bine de 2 luni, am luat deja 2 tipuri de antibiotice (la recomandarea medicului) si tot nu reusesc sa ma vindec, doar se amelioreaza putin insa dupa scurt timp o ia de la capat. Mentionez ca analizele la plamani sunt ok, conform radiografiei.
    Deasemenea m-ar interesa si ce recomandari ati avea pt imunitate, pana acum am luat vitamina C si echinaceea insa aparent nu este suficient.
    Plus de la atata tuse am ramas cu un fel de junghi (o durere ingrozitoare de coaste care imi taie respiratia efectiv de fiecare data cand tusesc sau ma intind in pat), daca ma puteti ajuta cu un sfat si in privinta asta va rog.
    Va multumesc mult.

  62. ramona ramona says:

    buna ziua,
    copil 5 ani, usoare secretii nazale, rare, apoase, de o zi a aparut si raguseala.
    Ce uleiuri as putea folosi la difuzare?
    S ar putea ca simptomele sa fie si pe fond alergic, facandu se deratizare la gradinita.
    multumesc frumos

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Buna ziua,
      Va recomand câte doua picături din următoarele:

      Ulei esențial RC și ulei esențial Thieves.
      Combinatia dintre aceste doua uleiuri echilibrează sitemul respirator( tuse, febra, secreții, congestie nazala) dar in același timp întăresc sistemul imunitar. Va recomand sa programați difuzorul pe 30-60minute de 3xzi (ultima data sa fie cu o ora înainte de somn).

      Sănătate!

  63. Maria Ramona says:

    Am un băiat de 6 ani,cu hemofilie și autism, așadar refuză tot ce nu cunoaște, dar are foarte des nasul înfundat cu muci groși ,gălbui ,care îl împiedică să respire. Ce ulei aș putea folosi și cum . Mulțumesc

  64. Iulia says:

    Buna ziua!un tratament pentru oxiuri pentru un copil de 3 ani și unul de 7 ani? Și pentru dermatita atopică la cel de 3 ani îmi puteti recomanda? Dacă se poate, și pe baza de uleiuri esențiale.multumim frumos!

    • Ienin Anca says:

      Va recomand următoarea schema antiparazitară, compatibila cu vârstele ambilor copii:
      Nikvorm: – pt vârsta de 3 ani: 10ml dimineața și 10 ml seara.
      – pt vârsta de 7 ani: 15ml dimineața și 15 ml seara.
      Seminte de dovleac: – pt vârsta de 3 ani: 10g de 2xzi, măcinate și amestecate in mâncare.
      – pt vârsta de 7 ani: 15g de 3x zi.
      Tinctura de propolis fără alcool: 1-3picaturi/kgc.

      Cura se tine 10 zile, se face pauza 7 zile, apoi se reia pentru încă 10 zile.
      Pe perioada curei antiparazitare, ca efectele sa fie maxime, se evita consumul de dulciuri și lactate deoarece ambele creeaza un mediu prielnic pentru paraziti.
      Lenjeria, pijamalele și jucăriile copiilor trebuie spălate la temperaturi cât mai ridicate pentru a elimina recontaminarea.
      Datorită faptului ca mierea are undeva la 80% zaharuri/100g, iar majoritatea uleiurilor se administrează in miere, nu se poate face o cura antiparazitară cu uleiuri esențiale.

  65. Ana says:

    Buna ziua!
    Am doi copilasi, 3,6 luni baietelul si 1,3 luni fetita. Au des nasul infundat, mucisori. Ce reteta de uleiul esentiale (ptr difuzor) as putea folosi zilnic ptr ei l? (Imunitate, raceala)
    Dar pe piele?
    Va Multumesc

    • Ienin Anca says:

      Buna ziua!
      Puteti folosi chiar uleiurile precizate in articol in combinatia pe care o doriti sau care va place si a miros.
      Uleiul de eucalipt si de menta au efect mai puternic de desfundare a cailor resporatorii.

      Pe piele va recomand sa folositi doar uleiuri diluate in ulei de masline sau de cocos, iar concentratia de ulei essential sa fie in jur de 2%.

      Faptul ca au secretii, este cumva bine pentru ca se curata caile respiratorii. Sa-i urmariti sa nu respire pe gura pentru ca respiratul pe gura favorizeaza congestia nazala.

  66. mihaela says:

    buna ziua
    am doi copiii de 8ani si 11 luni
    cel mare are mai mereu nasul infundat si tuseste des tuse seaca
    cea mica ii curge nasul foarte tare si tuseste mai rar
    iar eu am o durere de cap constanta ….intre ochi cel mai tare
    ce uleiuri imi recomandati
    multumesc

    • As. Farm. Adochitei Andreea says:

      Buna ziua,
      In legătura cu intrebarile dumneavoastra, va recomand urmatoarele combinatii:

      1. Cate 3 picaturi din urmatoarele uleiuri: brad + pin + eucalipt in difuzor sau in lampa de Aromaterapie. Combinatia dintre aceste trei uleiuri are ca scop îmbunatatirea calitatii aerului dar si ( mai ales pentru fetița) usurarea respiratiei.
      2. Cate doua picaturi Biomicin intr-o lingurita de miere de 3xzi,la o ora dupa masa.( pentru dumneavoastra cate 3 picaturi de 3xzi). Acest produs are in compozitie ulei de ti-tree si ulei de cuisoare, o combinatie cu un puternic efect antiviral, antibacterian si antiinflamator. Este combinatia ideala ce usurează respiratia si favorizeaza eliminarea potentialilor patogeni de la nivel respirator.
      3. Inhalatii in fiecare seara cu Hapciu Inhalant– 10 picaturi intr-un vas cu 2 litri de apa fierbinte, inhalati timp de 10minute vaporii degajati stand aplecata peste vas, cu capul acoperit de un prosop mare si cu ochii inchisi (pentru dumneavoastra si baietel). Acest produs are in compozitie si cimbru si eucalipt care au capacitatea sa usureze respiratia, au efect decongestionat dar si învioreaza organismul.
      4. La fetita va recomand un masaj usor pe piept, gat si spate cu Vapor RUB Respiri Usor , seara înainte de somn. Acest produs are in combinatie ulei de eucalipt si cimbru cu un puternic efect antiinflamator, antiviral, expectorant si antiseptic.

      Recomandarile noastre au tinut cont ca doriti o axare pe uleirui esentiale, atfel ar fi indicate si remedii interne pentru accelerarea vindecarii si pentru cresterea imunitatii.
      Fitoterapia se combina foarte bine cu Aromaterapia si se potenteaza reciproc.

      Multa sanatate!

  67. Daniela says:

    Buna ziua!
    Mi se pare foarte util articolul dv!
    Am 2 copii, unul de 3 ani si unul de 6 saptamani, amandoi cu nasucul usor infundat si mucisori uscati.
    Ce as putea folosi in siguranta pentru ei, in ce cantitate si cum?
    Cel mare de obicei in sezonul rece face foarte des laringita, rosu in gat…in episiadele de raceala cum l-as putea ajuta?
    Sau exista posibilitatea cu aceste uleiuri esentiale sa-i intaresc imunitatea si sa raceasca cat mai rar si pe perioade scurte? Pentru ca la el ajungem mai tot timpul la antibiotic…
    Multumesc!

    • Ienin Adrian says:

      Buna ziua!

      Simptomatologia pe care ati prezentat-o se intampla frecvent la copii si in general se fac anumite greseli de abordare, o sa incerc sa va raspund pe scurt si punctual:
      – folosirea uleiurilor este indicata printr-un difuzor care difuzeaza uleiurile in aer, sau aplicate pe incheietura mainii si pe tampla (nu va recomand administrarea interna)
      – faptul ca mucii sunt uscati e datorat faptului ca aerul este foarte uscat, e nevoie sa folositi ori un umidifcator,ori sa puneti un vas de apa pe calorifere
      – pentru a preveni raceli, laringite, rosu in gat e important sa cresteti imunitatea copiilor, asta se poate face prin: difuzarea de uleiuri esentiale in aer (zilnic), utilizarea de produse cu efect imunostimulator ca preventie (va recomand aceasta schema intensiva)
      – utilizarea antibioticelor in general sa face fara rost, inutil si vine cu un efect secundar de scadere a imunitatii si recidiva. In mod normal antibioticele se administreaza doar dupa antibiograma (adica dupa ce se stie exact la ce antiobitic este sensibil acel germen), in cazul in care este o infectie virala (gripa), antibioticele nu au nici un efect pozitiv

    • bianca says:

      Bună seara, pentru polipi la copil de 4 anișori, exista vreun remediu cu uleiurile esențiale? mulțumesc frumos!

      • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

        Uleiurile din acest articol pot ajuta, insa mai bine contacti un medic homeopat.

        In jurul varstei de 8 ani problemele cu polipii vor disparea, daca reusiti sa gestionati situatia pana atunci, apoi nu vor mai fi probleme.

    • Ienin Adrian says:

      Se folosesc cateva picaturi dar e important scopul urmarit. Daca doriti sa aiba efect pe imunitate se folosesc 2 picaturi la fiecare 10m cubi de aer, dar mai important este modul de difuzare al uleiului in aer si calitatea uleiului, cele de la Young Living fiind net superioare tutror celorlalte.

        • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

          Noi nu recomandam aceasta utilizare.

          Daca totusi familia doreste se poate utiliza ca si aromoterapie, in difuzoare, insa totusi cantitatea trebuie sa fie mult redusa, efectele aromoterapiei pot fi foarte subtile dar in acelasi timp profunde putand duce la agitatie, tulburari de somn, tulburari de pofta de mancare, iar acestea nu ca efect negativ ci doar ca efect suprastimulator. Apoi nu vom sti de ce apar acele efecte.

          La bebelusi aromoterapia trebuie proportionata la volumul camerei in care sta.

          La femeile gravide deasmenea e nevoie de precautie, efectele putand fi foarte intense.

          Nu exista studii clinice care sa confirme sau sa infirme utilizarea lor, tocmai din acest caz e nevoie de precautie maxima.

      • Caius says:

        Pt raguseala la adult ce ulei esențial de la Young living pot folosi ? este al doilea an când îmi pierd din voce în sezonul rece.

        • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

          Iată câteva recomandări practice pentru început de raceala :

          – difuzare în casa de Eucalipt, Tea tree, Melrose sau Thieves. În felul acesta se distrug germenii, virusurile și se împiedică răspândirea lor

          – dacă difuzezi Lemon, Citrus Fresh, Frankincense, prin inhalarea se lucrează la creșterea imunității

          – se masează copilașii în talpa, alternativ cu Tea tree, Melrose, Thyme, care se pot combina cu Lemon

          – pentru gat, se poate pune apa de gura într-un flacon tip spray, și se folosește ca spray de gat.

          – dacă sunt dureri de gat, gat rosu, laringite, raguseli, se poate aplica extern Purification și Copaiba diluate.

          – în miere se pot pune Lemon sau Citrus Fresh, sau chiar Thieves. Se bace un borcănel din care se administrează la nevoie

          Este foarte important ca să fie hidratat corpul.
          – fructe și legume în dieta
          – ceaiuri, supe de legume pentru hidratare și mineralizare

  68. Maftei Marinica says:

    Foarte bun articolul. Insa pe tusea nocturna care e suparatoare si duce la dureri de cap si piept, laadulți, cum ar trebui să procedez cu aceste uleiuri esențiale?

    • Ienin Adrian says:

      Multumim pentru apreciere!
      Uleiurile esentiale se aplica pe piept, pe perna sau in zona capului pe asternut. O tuse suparatoare, daca nu este din cauza fumatului, ar fi bine sa fie tratata nu doar cu ajutorul uleiurilor esentiale, ci si cu ajutorul fitoterapiei, in functie de caz, recomandarile pot fi diverse.
      Daca e din cauza fumatului, e nevoie de un tratament de lunga durata, pana cand nu se elimina cauza.

    • Farm. Adrian Ienin says:

      Pentru ce afectiune doriti sa folositi la copii?
      Daca scopul este doar eliberarea cailor respiratorii puteti aplica in zona pieptului sau pe perna.
      Administrarea interna la copii se face in general peste 7 ani dar se prefera alte alternative mai usor de administrat si mai compliante pentru copii.
      Daca imi comunicati mai multe informatii pot sa va fac o recomandare concreta!

    • Ienin Anca says:

      Uleiurile esentiale se produc prin distilarea fractionata a partilor din planta dorita. Acest proces este similar cu cel traditional de obtinere de: tuica, palinca si alte bauturi alcoolice. Totusi, desi pare un proces simplu, pentru a obtine un ulei de inalta calitate este nevoie de cunostinte temeinice, cercetare si experienta.

  69. Pingback: Scapa de insecte fara „chimicale”! – Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *