O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (81 voturi, medie: 3,63 din 5)
Încarc...

Cea mai buna apa din Romania

Cea mai buna apa din Romania

Apa este lichidul vietii, noi suntem 70% apa si toate reactiile metabolice din corpul nostru au nevoie de apa. Calitatea apei pe care o bem este foarte importanta pentru sanatatea noastra.

Romania este o tara minunata in care exista multe izvoare cu apa foarte buna. Din pacate multor ape ajung sa li se deterioreze calitatile datorita imbutelierii, transportului si depozitarii inadecvate.

Am adunat pe www.minuneanaturii.ro 4 dintre cele mai bune ape din Romania.

Dar care apa este cea mai buna?

Atunci cand vorbim de calitatea apei este important sa tinem cont de cateva aspecte:

  1. alcalinitate
  2. puritatea
  3. modul de ambalare si depozitare
  4. concentratia de minerale si reziduul la sec
  5. potentialul de oxidoreducere
  6. prezenta Au si Ag coloidal pentru multiplele efecte pozitive
AURA 2

O sa le luam pe rand:

1.Alcalinitatea – criteriu al calitatii apei:

PH-ul apei este unul dintre cele mai importante aspecte deoarece el va influenta mediul intern al organismului. Corpul nostru este usor alcalin, respectiv sangele unui om sanatos are pH-ul de 7,365.

Reactiile metabolice, alimentatia necorespunzatoare, stresul duc la acidifierea organismului, care inseamna de fapt boala.

Alaturi de apa pe care o bem, consumul de fructe si legume crude si proaspete ar trebui sa fie menite sa echilibreze balanta pH-ului, insa de cele mai multe ori alimentatia, deoarece este necorespunzatoare, acidifaza si mai mult.

Corpul nostru are si alte mecanisme de echilibrare a pH-ului pentru ca el este obligat sa mentina pH-ul sangelui la aceeasi valoare 7,3-7,4. Mecanismul principal este folosirea de minerale alcaline din muschi si oase. Ca si Mg sunt cele mai folosite, acestea formand saruri impreuna cu acizii care ajung sa se depuna pe articulatii, rinichi sau alte locuri formand in timp pietre sau ciocuri.

Colesterolul este un alt mecanism de protectie al corpului prin care acesta captuseste pe interior vasele de sange pentru a fi protejate de acizi. Colesterolul este in prima faza prietenul nostru, iar abia apoi devine „dusman”.

PH-ul apei este bine sa fie intre 8 si 9. Aceste valori sunt cele care se ragesesc in mod natural in natura. Majoritatea izvoarelor de apa, respectiva a apelor imbuteliate au un pH care nu depaseste 7,5, ceea ce este destul de putin avand in vedere asaltul acid la care suntem supusi in ziua de azi.

Un izvor de munte care trece printr-o succesiune de cascade si incorporeaza oxigen va avea tot un pH apropiat de 9. Gandeste-te la senzatia pe care o ai band apa dintr-un izvor de munte… pare cea mai buna apa… si poate chiar este, avand in vedere ca o bei direct din izvor.

2.Puritatea apei:

Puritatea apei, respectiv lipsa bacteriilor si a substantelor potential nocive se determina prin analize de laborator, fiind interzisa comercializarea apelor care contin impuritati sau bacterii. Toate apele imbuteliate sunt teoretic pure.

Concentratia de nitriti si nitrati este deasemenea importanta insa este bine sa avem grija si la alte surse de nitriti si natrati care contin cantitati enorme din aceste substante in comparatie cu apa. Surse importante de nitriti si nitrati sunt mezelurile si legumele tratate cu azot.

3. Modul de ambalare si depozitare al apelor:

Ambalajul ideal pentru apa este banala sticla. Plasticul contine niste substante chimice, cei mai nocivi sunt bisfenolii (BPA), care pot fi transferate apei daca aceasta sta in soare sau la caldura.

Bisfenolii (BPA) sunt niste substante care confera rezistenta si durabilitate sticlei de plastic; fara bisfenoli, flacoanele de plastic ar fi foarte casante. Bisfenolii au o structura asemanataoare cu diversi hormoni din organismul nostru, astfel ca pot perturba buna functionare a organismului ducand la dereglari hormonale.

Multe dintre apele imbuteliate sunt prelucrate inainte de a fi imbuteliate pentru a le conferi stabilitate pana cand sunt consumate. Putine ape sunt imbuteliate la sursa, adica estact acolo unde izvoreste. Ideal este sa bem apa asa cum izvoraste ea.

Depozitare apei este foarte importanta. Daca apa este depozitata in soare, aceste va schimba calitatile apei indiferent daca e in sticla sau in plastic.

Apa depozitata in plastic si expusa la soare devine toxica, prin eliberarea de substante nocive in apa. Atunci cand luam apa din supermarket noi nu stim cum a fost depozitata ea si poate avem impresia ca a stat tot timpul inauntru, chiar daca nu este asa.

Chiar si apa imbuteliata in sticla de sticla isi spoate schimba proprietatile prin expunerea la soare (in special pH-ul), insa aceasta nu devine toxica.

4.Concentratia de minerale din apa:

Mineralele din apa: Ca, Mg, Na, K sunt minerale anorganice care sunt foarte putin absorbite de catre corp, deoarece sunt intr-o forma care nu le permite absorbtia. Mai degraba acestea se depun in diverse locuri la fel cum se depun si pe tevi, robineti si fierbatoare. Apa lipsita de minerale este apa distilata. Chiar daca este recomandata de unele persoane, apa distilata nu exista ca atare in natura, deci este nenaturala.

Atunci cand noi ca farmacisti naturopati suntem intrebati: „este bun/sanatos X produs?” modul nostru de raspuns este simplu si se reduce in prima faza la „este natural?”, „exista in natura?” daca raspunsul este „NU” atunci este clar. Daca produsl respectiv e totusi natural, discutia merge mai departe la alte aspecte.

Este bine sa cautam o apa naturala cu o incarcatura minerala cat mai mica. Sunt recunoscute zone in lume cu incidenta crecuta, de exemplu a pietrelor la rinichi datorate apei pline de minerale care exista in acea zona.

5. Potentialul de oxidoreducere (ORP) al apei:

Potentialul de oxidoreducere mai este denumit si Potential Redox. ORP (Oxidation Reduction Potential) este o valoare masurata in milivolti a carei marime indica daca o solutia respectiva este oxidanta sau reducatoare (deoxidanta).

Daca aceasta valoare este pozitiva (+) solutia are proprietati oxidante. Valoarea negativa (-) indica o solutie deoxidanta (reducatoare).

Astfel este practic important ca o apa sa aiba potential de oxidoreducere cat mai mic, 0 sau negativ.

Din pacate acest potential este cel mai instabil parametru al apei, putand fi masurat la sursa, insa isi modifica valoarea foarte repede, deoarece intra in contact cu aerul (oxigenul).

Acest parametru este unul folosit in special de diverse firme care produc filtre de apa, care filtreaza si „imbunatatesc” apa intr-un mod mai mult sau mai putin natural si care pot obtine un ORP al apei foarte bun. Acesta insa nu este produs in mod natural si este la fel de instabil.


 

Care e cea mai buna apa?

Sa trecem la fapte, si sa comparam apele pe care le gasiti in farmaciile noastre:

Toate cele 4 ape sunt minuni ale naturii, toate au calitati foarte bune si pot fi consumate ca adevarate medicamente vindecatoare.

 

AUR’A

D’ORA

Gorna Bania

Perla Moldovei

pH

8,25

8,12

9,79

8,8 – 9

Aur (ug/l)

0,005

4

Argint (ug/l)

0,014

34

Ca (mg/l)

75,6

31,6

1,40

2,41

Mg (mg/l)

24,3

10,9

Na (mg/l)

3

29,24

122

K (mg/l)

0,9

0,35

HCO3 (mg/l)

 –

4

9,15

327,8

Nitriti (mg/l)

<0,025

<0,005

0

<0,001

Nitrati (mg/l)

<1,50

4,5

0

<0,6

ORP la sursa

Ambalare

sticla

sticla

plastic

plastic

Dupa cum se observa toate cele 4 ape respecta aspectele si calitatile discutate mai sus, totusi fiecare dintre ape se distinge cu anumite calitati.

 


 

Aur’A, apa cu aur coloidal:

AURA este tot o apa alcalina, deosebita care izvoraste din muntii Banatului si izvorul trece print-un zacamant de aur acumuland acest mineral pretios. Aura este o apa echilibrata cu un gust apreciat la nivel international fiind singura apa din Romania apreciata cu 3 stele la superior taste award.

apa aura, distinctia great taste award

Aur’A a primit distinctia “SUPERIOR TASTE AWARD 2016” cu 3 stele (maximum posibil), la Bruxelles, in cadrul ceremoniei organizate de prestigiosul Institut International pentru gust si calitate (ITQI). Acest aspect denota ca pe langa calitatile deosebite din punct de vedere al sanatatii, AURA are si un gust placut, apreciat si deosebit.


 

D’ora, apa cu aur coloidal:

dora-apa-alcalina-cu-aur-coloidal-750ml-d-ora

D’ora este cea mai recent descoperita dintre cele 4 ape alcaline prezente la noi. Dora Urkraft izvoraste din muntii Rodnei fiind apa cu cea mai mare concentratie de aur si de argint din Romania si probabil chiar din lume.

Daca ne uitam in tabelul de mai sus, concentratia de aur din DORA este de 800 de ori mai mare decat in AURA.

Aurul si argintul coloidal continute de Dora au multiple actiuni benefice asupra organismului, vom enumera succint doar cateva dintre ele:

  • efect antibiotic, antimicotic si antiinflamator
  • efect antiaging si de intinerire
  • efect de stimulare a imunitatii generale si specifice
  • efect de refacere a troficitatii si homeostaziei mucoaselor organismului
  • efect de cicatrizare
  • stimuleaza functiile cerebrale si buna conexiune intre neuroni
  • induce starea de bine avand efect antistres si relaxant

Concentratia de Aur si Argint din Dora este foarte mare pentru o apa. Pentru cei care au consumat argint coloidal si ii recunosc gustul isi pot da seama ca Dora are un usor, usor gust de argint coloidal.

D’ORA este o apa alcalina fantastica cu potential extraordina de intinerire si revigorare a organsimului.


 

Gorna Bania:

Gorna Bania este apa cu cel mai mare pH natural din Romania nu doar dintre cele 4 ape comparate aici.

Gorna Bania are ceai mai mica concentratie de minerale, ceea ce constituie un avantaj.

Desi nu este din Romania, ea se gaseste pe piata din Romania si este o apa care prezinta calitati incontestabile:

  • pH-ul mare, cu potential terapeutic si capacitate mare de alcalinizare
  • concentratia scazuta de minerale
  • stabilitatea pH-ului
  • eficienta dovedita in jumatatea de secol de cand e utilizata
  • prezenta acidului metasilicic in stare coloidala care exercita un efect de detoxifiere mai intens

Apa alcalina Gorna Bania


 

Perla Moldovei:

perla moldovei 2l

Alcalinitatea ei se bazeaza pe tulpina de bicarbonat (HCO3) nu pe alte minerale alcaline.

Perla Moldovei are dezavantajul ca este ambalata in flacoane de plastic, insa noi ne asiguram ca aceasta apa nu sta in soare si nici la caldura.

Noi, Minunea Naturii, facem achizitia direct de la locul de imbuteliere si o depozitam astfel incat sa fie ferita de caldura, soare sau de inghet si va garantam asta. Adaugam timpul scurt la raft si concluzionam ca Perla Moldovei sta imbuteliata maxim 2 luni de zile.

Adica din pamant si pana in paharul tau au trecut maxim 2 luni de zile, fiind depozitata in conditii optime.

Timpul mediu insa (adica nu timpul maxim) este de 2 saptamani. Adica in medie apa Perla Moldovei pe care o bei, acum 2 saptamani era inca in pamant.

Potentialul de oxidoreducere (ORP) al Perla Moldovei la sursa comunicat de producator este de -100mV, ceea ce este cu adevarat incantator. Acest aspect nu este precizat pe ambalaj cum nu este precizat pe nici o alta apa fiind o valoare foarte instabila. Dat fiind timpul scurt de depozitare acest potential ramane in general negativ (adica optim) pana la consumare; putem spune ca Perla Moldovei este o apa cu potential antioxidant.

 


 

Asadar cea mai buna apa din Romania este un aspect relativ dar oricare dintre cele 4 ape poate fi considerata asa. Fiecare dintre cele 4 ape exceleaza la anumite aspecte fiind pana la urma o calificare subiectiva pe care fiecare dintre noi o putem face.

Discutia poate fi extinsa la diverse filtre de apa care sunt tot mai multe. Daca doriti sa achizitonati un filrtu de apa este important sa urmariti ca apa sa fie obtinuta intr-un mod cat mai natural, fara actiunea curentului electric iar proprietatile apei obtinute sa fie cat mai stabile in timp.

Consumati zilnic intre 30 si 50 ml/kg corp de apa alcalina si de calitate pentru o hidratare optima.

Deshidratarea organismului este unul dintre cauzele pentru multe dintre simptomele pe care le acuzam si duce la multiple dereglari ale organismului.

Consumul de apa de calitate este vital pentru sanatatea organismului.

Sa inchinam un pahar de apa pura si alcalina pentru sanatatea noastra!

42 intrebari si raspunsuri la “Cea mai buna apa din Romania

  1. Pingback: Lenjeria intimă sintetică pot duce la infertilitate! Evită poliesterul. (Legitatea #552) - minuneanaturii.ro

  2. Fitnoua says:

    Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Când văd un perete de text, plec. Iată spațierea și conținutul potrivit. Cu siguranță voi reveni aici mai des :)

  3. Vasilie Popescu says:

    Bună ziua.Vă rog frumos să-mi spuneți dacă apare trecută prin filtrul de osmoza inversă este bine să o consumăm. Mulțumim frumos.

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Osmoza inversa este un proces clasic de filtrare si purificare a apei. Acest proces este in principiu neutru cu calitatea apei dar poate afecta parametri mai putin detectabili cum ar fi structura si potentialul de oxidoreducere.

      Dar aceasta notare de care va referiti, este pe o apa sau pe un filtru de apa?

  4. Ioan says:

    Buna ziua, stau langa Ocna de Fier si iau apa direc de la izvor. Cat timp pot sa o pastrez inbuteliata in sticle? Va mutumesc.

  5. Denisa says:

    Interesant articol. Am gustat unele ape din acestea și ma interesa subiectul apei in general. Am ajuns la concluzia ca cea mai naturală, gustoasa și care se pastreaza fantastic de bine este apa noastră naturală direct din munte. Apa simpla de izvor, colectata ideal in sticle de sticla.

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, fata de varianta D’ora clasic la 750 mL, varianta D’ora Biotonic la 250 mL este imbogatita coloizi de mangan, magneziu și fier (ambele contin in schimb aur si argint).

  6. Pingback: Ce se intampla daca nu bei suficienta apa? Afectiuni grave cauzate de deshidratare! - Blogul Minunea Naturii

  7. Irina says:

    Buna Seara, am 57 ani, am virusul papiloma HPV, am si Tinitus. Tinitus am facut din cauza ca am luat in aceasi zi doua medicamente diferite de imunitate Isoprinosin si Ghiara matei. Desi se stie ca de Tinitus nu se vindeca, ca si papiloma totusi ce as putea sa fac pentru ca unele pastile care le mai iau pe baza de plante de exemplu vitamina C de 1000mg de la Calivita, Anghinare de la Calivita, Fier si vitamina C de La Favisan, ma doare capul de la aceste pastile, dar Armurariu de la Favisan si Rotanatura Nu ma doare capul. De la Herbagetica am luat Chlorela cu Spirulina si celule stem, mi-a dat niste junghiuri in cap groaznice, la rinichi, vreo trei zile de la o singura pastila. Am luat Zeolit de la Medicer si imi produce in Cap pe partea dreapta unde am tinitusul o tulbureala, care ma tine cateva ore. De la Isoprinosin Nu am nimic, ma simt bine. Ce baga in aceste pastile pe baza de plante, de ce mie mi-e rau parca de cand am luat pastilele acelea de la Herbagetica cu celule stem.?

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Fiecare reactie a organismului treuie vazuta in ansamblu si nu individual. Durera de cap, tiuitul si celalalte simptome sunt ori o coincidenta ca apar simultan cu administrarea diverselor capsule ori sunt o reactie o organismului care doreste sa va transmita ceva.

      Va rog sa ne comunicati ce alte afectiuni asociate mai aveti:
      – obezitate
      – diabet
      – hipertensiune
      – etc.

      La analize ce valori au iesit modificate?

      Ati facut un RMN in zona capului?

  8. Pingback: Omul si hrana sa – alimentatia ideala a omului modern – Blogul Minunea Naturii

  9. Pingback: Gripa, preventie si tratament, antigripale naturale eficiente – Blogul Minunea Naturii

  10. Pingback: 5 pasi ca sa scapi de constipatie definitiv – Blogul Minunea Naturii

  11. Pingback: 5 pasi ca sa scapi de constipatie – Blogul Minunea Naturii

  12. Pingback: Detoxifierea de primavara – prilej pentru a renaste – Blogul Minunea Naturii

  13. Pingback: Apa alcalina – Perla Moldovei in Timisoara – Blogul Minunea Naturii

  14. Pingback: Infectiile urinare te supara prea des? Scapa de ele in mod natural! – Blogul Minunea Naturii

  15. Pingback: Ce iti doresti de la elefant? Cu siguranta doar memoria, nu si pielea sau greutatea! 🙂 – Blogul Minunea Naturii

  16. Pingback: Te-a pacalit virusul gripei? Afla cum sa-l pacalesti si tu pe el! – Blogul Minunea Naturii

  17. Pingback: Au trecut sarbatorile si ti-au lasat o amintire greu de uitat? Afla cum scapi de kilogramele in plus! – Blogul Minunea Naturii

  18. Pingback: De ce ne imbonavim? …si cum ne vindecam? – Blogul Minunea Naturii

  19. Pingback: 7 DA si 7 NU pentru o sanatate deplina – Blogul Minunea Naturii

  20. Pingback: Sistemul imunitar, arma secreta si desavarsita a organismului uman! – Blogul Minunea Naturii

  21. Pingback: Tu cum iti pastrezi echilibrul? – Blogul Minunea Naturii

  22. Pingback: Cea mai buna apa din Romania | Știri din Banat

  23. Pingback: ATENTIE! Necesarul de apa si hidratarea in caz de canicula – Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *