O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...

Ce sunt carbohidratii?

Ti s-a marit circumferinta taliei si nu stii de unde ti se trage?

Carbohidratii ar putea fi responsabili! Iata cum ne afecteaza sanatatea fara sa stim!

 

Care este impactul carbohidratilor asupra sanatatii? Ce sunt de fapt carbohidratii?

Iata doua intrebari la care vom raspunde cu ajutorul lectiei TED pe care Minunea Naturii o recomanda astazi!

Alimentele pe care le bem sau le mancam pot avea un impact major in sanatatea noastra in moduri in care nici nu ne-am gandit!

Putem alege in dieta noastra carbohidrati simplii sau carbohidrati complecsi:

  • Carbohidratii simplii (zahar, dulciuri, faina alba, orez alb) sunt cei cu o metabolizare rapida, cei care ofera energie imediat dar si cei care cresc mult nivelul glicemiei
  • Carbohidratii complecsi (faina integrala, orez integral, legume) sunt cei care au o metabolizare mai lenta si un indice glicemic scazut

Un consum prea mare de carbohidrati simplii, de exemplu, poate duce cresterea rezistentei la insulina, sindrom metabolic si apoi la diabet zaharat.

Printre simptomele acestor boli se regasesc: cresterea circumferintei taliei, nivel ridicat al zaharului in sange, colesterol crescut, hipertensiune arteriala.

Dar ce sunt de fapt carbohidratii si ce fac ei cu organismul nostru? Din ce punct de vedere putem pune painea alba pe acelasi taler cu o doza de suc, din ce punct de vedere sunt la fel?

Daca carbohidratii sunt generatori de energie, cum stim sa facem diferenta intre cei proveniti din alimente sanatoase si cele aparent sanatoase?

Mentinerea nivelului zaharului (glucozei) in sange in parametrii optimi este esential in prevenirea diabetului de tip doi si al bolilor cardiovasculare.

Urmarind lectia TED vei intelege mai bine care este efectul carbohidratilor in viata ta.

Minunea Naturii iti doreste vizionare cu folos!

Pentru a concluziona si a-ti simplifica alegerile gandeste asa:

„Aleg tot timpul ce e in forma cea mai naturala, cea mai integrala, cea mai aproape de felul in care se regaseste in natura, cu cele mai putine adausuri si cu cele mai putine prelucrari!”

Alegand alimentele asa cum sunt ele in natura poti mai greu sa gresesti! :)