O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (69 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...

Cum tratam sinuzita acuta si sinuzita cronica in mod natural

Cum tratam sinuzita acuta si sinuzita cronica in mod natural

Sinuzita este o afectiune tot mai frecventa care culmineaza in sezonul rece si umed. Abuzul de tratamente locale, nerespectarea indicatiilor din prospecte, o supraincarcare a limfei si o imunitate precara duc de multe ori la cronicizarea sinuzitelor acute si se ajunge astfel la o suferinta indelungata, sinuzita cronica, cu repercursiuni asupra intregului organism.

Problema sinuzitelor cronice nu se rezuma la atat, ci ele pot duce la alte probleme de sanatate, aparent fara legatura: tulburari de somn, tendinta la obezitate (din cauza lipsei de somn si dereglarii metabolismului leptinei), oboseala cronica, oxigenare insuficienta, dificultati de concentrare, etc

Ce este de fapt sinuzita?

Sinuzita este o inflamatie a mucoasei paranazale insotita de aparitia unei secretii vascoase, transaprente sau purulente in interiorul sinusurilor. Sinusurile sunt niste cavitati osoase pline cu aer a caror mucoasa se poate inflama in anumite cazuri: infectie, alergie, etc. Inflamatia poate fi insotita de durere si disconfort in zona sinusurilor.

Vorbim de o sinuzita acuta atunci cand exista o inflamatie a mucoase sinusale de scurta durata (maxim 3 saptamani) si care este trecatoare, vindecarea facandu-se fara cronicizare. Daca sinuzita tine mai mult, vorbim despre o sinuzita cronica.
Cauzele sinuzitei si factori de risc
Sinuzita, fiind o inflamatie, are o cauza declansatoare, pe un fond de alte dezechilibre, asadar o sinuzita poate fi de cauza: bacteriana, virala, fungica sau alergica.
Cauze favorizante ale sinuzitei pot fi:
  • deviatia de sept nazal
  • rinita acuta purulenta (inflamarea si infectia mucoasei intranazale), care apoi urca spre sinusuri si se agraveaza
  • mediul toxic (pulberi, noxe), frigul, aerul conditionat
  • factori alergeni

Cum se manifesta o sinuzita? Simptomele sinuzitei:

Simptomele sinuzitei acute pot fi suparatoare si pot perturba activitatile de zi cu zi prin: rinoree (secretie, uneori purulenta, la nivelul nasului), obstructie si congestie nazala, durere de cap in zona sinusurilor, uneori febra si scaderea mirosului, senzatie de greutate la nivelul nasului si a ochilor. Simptomele sinuzitei acute sunt mai severe si mai intense.
Sinuzita cronica in schimb se manifesta mai putin intens insa majoritatea simptomelor raman: secretie nazala insotita de congestie cu durata mai mare de 1 luna, durere, tensiune la nivelul sinusurilor, scaderea mirosului, expectoratie, tuse, insomnie, dureri de cap.

Cum imi dau seama daca am sinuzita? Simptomele si diagnosticul sinuzitei:

Diagnosticul cert de sinuzita poate fi pus de medicul ORL insa multe simptome pot trada aparitia acestei afectiuni:
durere la nivelul sinusurilor, secretie nazala mucopurulenta, obstructie nazala cu dificultati in respiratie.
Investigatiile pot fi mai aprofundate cu examen clinic ORL, examen endoscopic sau examen imagistic care vor putea confirma diagnosticul de sinuzita precum si evolutia ei.

Tratament natural pentru sinuzita

Tratamentul clasic al sinuzitei recomanda antibiotic cel putin 10 zile, antiinflamatare, mucolititice si secretolitice, antihistaminice, administrare de spray vasoconstrictor. Abuzul de acest tratament sau administrarea fara un consult medical poate duce la recidive frecvente, la cronicizare si al scaderea drastica a imunitatii.
Tratamentul natural al sinuzitei este mult mai bland, fara efecte secundare si cu un rezultat sigur in cresterea imunitatii, evitand astfel recidivele si cronicizarea.

Recomandarea noastra de tratament o reprezinta schema de tratament impotriva sinuzitei:

Tratament natural sinuzita

Tratamentul natural impotrvia sinuzitei contine produse care:

  • stimuleaza imunitatea si ajuta procesele organismului sa se regleze (ester C, astragalus, Polygemma)
  • stimuleaza drenarea sinusurilor si mecanismele de eliminare a secretiei (Polygemma sinusuri, Neil Med Sinus Rinse)
  • au efect antibiotic natural si imunostimulator (biomicin forte)
  • sistem ingenios de curatare al sinusurilor (Neil Med Sinus Rinse)

Un alt produs eficient in sinuzite si nas infundat este Nasirus:

Un alt produs care dreneaza bine sinusurile este dispozitivul de curatare al sinusurilor.

Exista pe piata diverse dispozitive ingenioase, dar care sunt utilizate de mii de ani in diverse forme și care curata extrem de bine sinusurile, creand in acelasi timp un mediu favorabil vindecarii datorita solutiei saline care se foloseste.

Spălarea sau curățarea sinusurilor implică o persoană care își clătește ușor căile nazale cu o soluție salină. Poate ajuta la deschiderea căilor nazale, la îndepărtarea mucusului și la îndepărtarea contaminanților și iritantilor.
Spălarea sinusurilor este o procedură cu multe nume și rădăcini străvechi. Cunoscută și sub denumirea de irigare nazală sau tratament neti pot, spălarea sinusurilor își are originile în tradiția medicală ayurvedică.

Iata mai jos un video care detaliaza modul de utlizare si efectele benefice in sinuzită:

Evolutia si complicatiile Sinuzitei

Ceea ce am precizat deja este faptul ca o sinuzita acuta netratata poate evolua spre sinuzita subacuta si apoi cronica
Pe langa asta, alte complicatii ale sinuzitei sunt:
  • faringite si amigdalite acute recidivante, laringite acute recidivante, traheo-bronsite prin drenarea secretiilor purulente in spatele nasului;
  • in cazuri mai grave, puroiul din sinus poate distruge peretii sinusali patrunzind in vecinatate ajungindu-se astfel la abces orbito-ocular, abces cerebral, pareze ale nervilor cranieni ce inerveaza fata;
  • afectiuni indirecte datorate inflamatiei persistente si a insuficientei oxignari pot fi: tulburarile de somn, oboseala cronica,  dificultati de concentrare, dureri de cap

Recomandari de profilaxie pentru prevenirea sinuzitei:

Pentru a preveni aparitia sinuzitei exista mai multe recomandari simple:

  • Curatarea nasului zilnic cu spray cu apa de mare sau cu un dispozitiv special de tipul Clinsin Med
  • Corectarea deviatiilor de sept sau a unei hipertrofii de cornet nazal inferior daca acestea pun cu adevarat o piedica in ventilarea cailor aeriene superioare si a cavitatiilor sinusurilor
  • Sustinerea unei imunitati puternice
  • Adoptarea unei alimentatii cu efect antiinflamator
Corpul ne transmite permanent mesaje despre starea de sanatate iar unul dintre aceste mesaje poate fi sinuzita sau alte inflamatii ale cailor respiratorii superioare. Important este sa intelegem ca nu este vorba strict de o afectiune locala ci de un semn de slabiciune al intregului organism ale carui cauze reale se afla in stilul nostru de viata de zi cu zi!
Alege calea corecta si sigura de a trata sinuzita acuta pentru a nu se transforma intr-una cronica si pentru a beneficia de o vindecare deplina!

Surse:
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17011407/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32104974/
  • https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/sinusitis
  • https://www.medicalnewstoday.com/articles/sinus-flush

85 thoughts on “Cum tratam sinuzita acuta si sinuzita cronica in mod natural

  1. Cristina says:

    Problema e la copiii care nu vor sau nu stiu inca sa si sufle nasul, iar acest dispozitiv nu ajuta, pentru ca solutia nu trebuie inghitita, iar un copil de 4 ani nu stie acest lucru sau nu l înțelege inca pe deplin. Plus, daca nu si sufla nasul, nu va elimina toata solutia nazala dupa folositea dispozitivului :(

  2. Cornelia says:

    Buna! Am deviatie de sept si hipertrofie de cornete nazale. Ce ma sfatuiti sa fac in legatura cu hipertrofia de cornete? Cum pot scapa natural? Sau se poate doar chirurgical sau cu radiofrecventa? Despre radiofrecventa ce imi puteti spune va rog? Sunt nocive? La un organism epuizat cronic se poate? Trebuie sa merg in viit apropiat cu rezultatul de ct si nu as vrea sa trec prin ceva de care sa imi para rau. Vreau sa iau cea mai buna decizie. Am si concha bullosa, asta nu stiu cum e si ce imi poate face. Multumesc

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, remedii adjuvante pentru sanatatea la nivel sinusal exista, insa ele nu vor putea inlocui necesitatea unei interventii chirurgicale. Cea mai buna decizie o luati impreuna cu medicul dumneavoastra curant, analizand riscurile si beneficiile existente.

  3. adriana hreniuk says:

    Buna seara , am facut operatie sinuzita cronica maxilara acum 3 luni dar am permanent dureri la maxilar si nas si putin ochiul pe partea stanga . Iau zilnic calmante , am luat antibiotice. Dar durerea nu dispare si uneori se umfla partea unde a fost sinuzita cronica maxilara. Ce sfat imi dati.
    Multumesc .

      • Alina says:

        Bună ziua ,eu numai înțeleg sincer ce sinuzita e ,acum câțiva ani am fost la Orl pentru ca mi se umflasera ganglioni pe ceafa din cauza unei răceli mai vechi,mi a dat tratament mi a trecut dupa am mers la spital cu o.problema și m a găsit cu sinuzita maxilara, am luat tratament antibiotc atunci și după am mai avut dureri în sezonul rece ,la frunte, jumătate de cap ,oboseala totala,expectorație din gat care încă o am ,nu știu ce sa fac ce înseamnă este cronica vreau sa nu.ma mai.doarq capul și sa scap de expectorație (flegme)și plus ca de când a început sezonul rece de la.disconfortul durerii nu mai am nici grad bun de concentrare și de vizualizare menționez am 23 de ani, un sfat va rog rapid sa știu ce sa fac sau ce sa iau am.nevoie sa fiu mai bine pentru copilașul meu . O.zi buna!

        • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

          In primul rand urmați sfaturile din articol.
          Iar în al doilea rând este nevoie să acordați o mai mare atenție imunității.
          În al treilea rând sunt importanți mult mai mulți factori care aparent nu au legătură: greutatea corporala, tranzitul intestinal, activitatea fizică, alimentația, anumiți poluanți sau alergeni.

  4. Mihaela Ungureanu says:

    Buna ziua, pentru o adolescenta de 18 care se confrunta cu o rinita nealergica mai veche de 2 ani la schema de tratament se poate inlocui produsul biomicin cu nasirus?

  5. Papp Olga says:

    Bună ziua! Am o mancarime puternica în gat însoțită de expectorație lichida, vâscoasa din nas, urmata de o tuse, pana la voma uneori. Mâncărimea și tusea nu ma lasă să dorm, ma simt foarte obosita. Am făcut endoscopia la gat și este perfecta. Mancarimea este și la nivelul nărilor în exterior.. nu stiu ce tratament sa mai fac, de 3 luni sufăr și nu stiu ce am! Va rog un sfat, un tratament. Mulțumesc frumos!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, ar putea fi o rinita alergica. Alte simptome mai prezentati? Precum ochii rosii care lacrimeaza, stranut, somnolenta, apatie, etc? Ati modificat ceva in mediul in care locuiti sau lucrati in aceste 3 luni? Daca nu se poate identifica cu exactitate cauza, va recomand schema aceasta de tratament, care amelioreaza reactivitatea cailor respiratorii la modul general. Urmati schema timp de minim 1 luna.

  6. Stela Lungu says:

    Bună ziua. Am tinut 3 scheme de tratament prescris de medic specialist și tot nu mă simt prea bine. Am pierdut gustul și mirosul de 3 luni dupa o răceală puternică. Am primit inhalator si miligama..apoi tavipec și recent doar picături nasivin dar durerile de cap și starea de disconfort plus sunt mereu amețită și nu mă pot concentra .

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, va recomand sa urmati aceasta schema de tratament:

      Sinus Wellness: 3 x 2 tb/zi, inainte de masa cu 30 minute

      Nasirus Sinus: 2 x 1 tb/zi, cu 30 minute inainte de masa

      Polygemma 4 Sinusuri: 2 x 2 mL/zi, cu 30 minute inainte de masa

      Baraka 450mg: 3 x 1 cps/zi, la o ora dupa masa

      In fiecare zi sa faceti lavaj nazal cu apa de mare si sa consumati suficienta apa, de preferat alcalina: 40mL/kg-corp/zi. Aerisiti in fiecare zi camerele, folositi un umidificator. Este foarte important sa nu renuntati la tratament o data cu primele semne de imbunatatire a simptomelor. Tratamentul se va face pe o perioada de minim 2 luni. Dupa cele 2 luni se va face o reevaluare a starii de sanatate.

  7. Manole Luminita says:

    Buna seara!
    Am făcut un rmn cerebral iar diagnosticul a fost de parasinuzita cronica.
    Am dureri de cap intense, mai ales pe partea stângă, ameteli, nu ma pot concentra in activitățile de zi, plus simt o amorțeală facială pe partea stângă, stranut și secretii nazale transparente.
    Nu am urmat tratament.
    Ce imi recomandați? Mi e teama sa nu fac vre o pareza, mentionez ca am urmat și tratament cu abticoagulanre orale in urma unei tromboza la mana stanga. În prezent iau doar aspirina cardio.
    Ce ma sfătuiti , ce tratament ar putea rezolva sinuzita aceasta care mi a iesit la rmn?

  8. MIRELA says:

    AM O SINUZITA CRONICA DE VREO 2 ANI,NU MAI AM MIROS,IMI CURGE NASUL IN FIECARE DIMINEATA,STRANUT SI INCEP SA AM DURERI DE CAP.AM FACUT UNTRA

  9. Luminița says:

    Bună ziua. Pentru o sinuzita cronica de 3ani la fata mea de 17 ani,ce tratament merge? Specific ca are osul sfenoid afectat. A luat antibiotice mers cu ea la Iași la diferiți doctori. Dar a revenit durerea de cap din nou. Maș bucura enorm sa știu ca este un medicament ceva sa scape de sinuzita. E foarte chinuitoare. Va mulțumesc!

  10. Carmen Puiu says:

    Buna seara,
    Am pansinuzita cr polipoasa bilateral.Am luat tratament si nu a avut efect.Dupa 5 zile au aparut din nou durerile de cap si ametelile.Am fost din nou la control si medicul mi-a prescris alte medicamente si a spus ca nu pot ocoli interventia chirurgicala.Mentionez ca nu vreau sa ajung la interventie chirurgicala si nu mai vreau medicamente.Ce imi recomandati dumneavoastra? Ceva natural.Multumesc frumos.

  11. Catalina says:

    Bună ziua,ma confrunt cu sinuzita de un an și CV….vine,dispare,vine dispare,cu tratament bineînțeles!Doar ca nu vreau sa iau de fiecare data antibiotic!Se poate sa fie și de la toxice,pt k lucrez în domeniul asta,?Și îmi dau seama k a început iar,pt k ma doare capul,la nivelul frunții, în partea stânga.. Ce îmi puteți recomanda?(sunt în afara țării)

  12. Diana S says:

    Buna ziua! Sunt insarcinara in 5 luni si trec printr-o sinuzita acuta. Imi bunuie capul si cand tusesc. Efectiv il simt ca pe un balon. Durerile au inceput acum 4 zile si nu mai pot. In afara de ceaiuri si aromaterapie cu eucalipt nu pot face nimic. Aveti ceva recomandari naturale si care nu sunt contraindicate in sarcina?

  13. Stefan says:

    Buna ziua
    Am facut un CT Cranian si rezultaul a iesit INGROSAREA MUCOASEI
    Puteti sami spuneti ce inseamna asta este cv rau? Se poate trata?
    Am dureri de cap si de ochi in fiecare zi si cand ma scol si cand ma pun sa dorm toata ziua. Am observat ceva pe ochi mei puncte negre mici ca de piper care cad jos, si linni care trec pe ochii mei cand le innvărt si cand ma uit la lumini(tv,bec) imi irita ochhi. Si am fost la oftalmolog si mia zis ca din cauza asteia(INGROSAREA MUCOASEI) am vederea aia.
    Va rog frumos spunetim ce trebuie sa fac sa imi revin la loc?

  14. Valentin says:

    Bună ziua am o durere de cap și amețeală de 4luni controale la ORL oftalmologie Ct totul normal de o săptămână mi sa umflat sinusurilor de la nas și am o durere de frunte și urechea stângă ce poate fi ajutați mă dacă puteți vă mulțumesc

  15. Ioana says:

    Bună seara!Am o rinosinuzita hiperplazică, rinita alergica, otita medie seroasa și deviație de sept! I au tratamente de vreun an și tot nu îmi trece, ce pot sa fac? Medicul orl spune ca degeaba ma mai duc la ea, ca trebuie operație pt deviatia de sept! Ce pot sa fac? Numai pot nici sa respir și nici sa inghit! Am făcut și aerosol, picături de nas, inhalații, creion nazal, degeaba!

  16. Georgescu Maria says:

    Am nevoie de aceasta schema de tratament — sinuzita crónica si rinita alérgica + alergia (am lucrat multi ani in mediu toxic).
    Locuiesc in Spania.

  17. Denisa says:

    Bună ziua. Am avut o răceală puternică, am început sa ma simt rău să nu mai vad prea bine, am făcut control ct, rmn, mi-a ieșit sinusurile pline de infecție. Neurologic mi s-a spus ca nu am nimic. Este posibil de la sinuzita sa nu mai vad bine și este posibil sa îmi revin după operație? Au mai existat cazuri? Mulțumesc mult aștept raspuns

  18. Pingback: Ce Este Sinuzita și Cum Să O Tratezi Eficient?

  19. Ioana says:

    Buna seara. Pe prospectul produsului ClinSin med exista o atentionare – NU se utilizeaza in cazuri de deviatie de sept. Eu, care am deviatie de sept, inteleg si de ce anume…

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Buna dimineata!

      Aproape toate persoanele au un grad mai mic sau mai mare de deviatie de sept, aceasta fiind o contraindicatie relativa. Acest procedeu este unul vechi de mii de ani si se foloseste in orient (India, China, etc.) inca de pe atunci.

      Tine de un fel de antrenament si repetitie pana la a dobandi abilitatea necesara pentru ca acest procedeu sa nu para ceva „chinuitor”.

  20. Cristescu says:

    Bună ziua! Rog respectuos sa-mi recomandați o schema de tratament pentru dureri la nivelul sinusurilor. Aceste dureri apar în mod frecvent din cauza aerului condiționat, frig, umezeala….. Mulțumesc

  21. Marinela says:

    Am o fetiță de 5ani cînd răcește incepe cu tusa apoi mucozități ft urate(maroni),am fost la ORL ,am primit tratament cu betabioptal,nasonex,Aerius,trece pe moment ,dar apar aceleași simptome la fiecare răceală, vă rog să mi spuneți ce să-i dau

  22. Beatrice says:

    Buna ziua! Am sinuzita cronica de 1 an sau poate chiar m-am mult. Am făcut și o intervenție chirurgicală,dar se pare ca a revenit. Mi-i S-a zis ca ar fi o alergie ,dar nu se știe la ce. Am fost din nou la ORL care m-a trimis la dentist, dentistul la ORL și tot așa. Eu locuiesc momentan in Germania și as dori sa va întreb ce tratament as putea urma cu produsele de aici,deoarece unele sugerate de dumneavoastră nu se găsesc . Acum am ajuns sa ma trezesc cu fata umflata, obrajii/ ochii și degetele de la mâini,bănuiesc ca este o reacție de la sinuzita cronica.Ce sa fac in cazul acesta ?
    Multumesc

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Ati facut testele de alergie? Nu a iesit nimic?

      Ar trebui sa eliminati din alimentatie o perioada: lactatele, glutenul si orice aditiv alimentar. Sa mancati doar preparate simple gatite exclusiv de dumneavoastra.

      Schema de pe site va ajuta si putem expedia comenzi si in Germania!

  23. florin says:

    Buna ziua,
    De 3 saptamani imi curge nasul doar dintr-o nara, culoarea secretiilor este verzuie. Am fost la medicul de familie si mi-a dat tratament cu antibiotic dar nu mi-a trecut. Alte simptome nu am, la inceput m-a durut capul vreo 2 zile si mi-a fost frig. Acum nu am nici o durere de cap, gat sau sinusuri, doar e inconfortabil sa imi tot curga nasul, in special ziua, seara nu am probleme. Ce produse imi recomandati?
    Multumesc!

  24. Danciu Ecaterina says:

    Buna seara!de câteva zile am avut o durere in gat și am rămas fără voce apoi au început durerile de nas infundată și ma durea obrajii foarte tare nu ma puteam atinge am luat eu paracetamol și ceva de nas au început mucii sa curgă foarte galbeni cu firicele de sânge și se colecta și în gât cu sânge si ma durea dintii foarte tare cum ma miscam ma-m sperit și am mers la medic acum iau un antibiotic și un spray de nas și pastile de supt cei drept ma lăsat dar ma dor dintii tare pe o parte când pe alta la mucii parcă numai sunt asa galbeni odată da odată nu între timp ma luat și tusea acum tusesc am luat legătura cu doctorul și mi-a recomandat apa de mare cu canula pt nas încă nu am terminat tratamentul am doar 3 zile și. Mai am încă 3 ce îmi recomandați pt nas sa fac ?

  25. Nicoleta says:

    Buna ziua, am o sinuzita cronica de care nu pot scapa. Am inceput sa iau Polygemma 4 de 2/pe zi cate 2 ml; Nasirus Sinus 2×1tab/zi si Sinus Wellness 3×1/zi. Imi spuneti va rog daca este ok si cat timp sa fac acest tratament. Multumesc.

  26. Laurentiu says:

    Buna ziua, aprox. de un an si ceva am o sinuzita, am luat ceva tratamente cu apa de mare si aerosoli, dar nu a rezolvat problema nici acum. Nasul este in general 50% infundat si uneori se desfunda o nara si alta se infunda (noapte e mai problematic). Uneori imi provoaca dureri de cap. Nu imi curge nasul si nu am ce sa desfund uneori. Toate aceasta probl. a aparut dupa covid (m-a durut foarte rau cand a bagat sonda pt. mostre covid)). Inainte nu aveam nimic. Pot rezolva cu tratamentul dvs? Multumesc anticipat.

  27. Pingback: De ce ma doare capul? Cauzele migrenelor si tratamente naturale - Blogul Minunea Naturii

  28. Pingback: Mierea de Manuka - aliment-medicament unic in lume prin beneficii si proprietati! - Blogul Minunea Naturii

  29. Pingback: 7 uleiuri esentiale care vindeca repede racelile si gripele - Blogul Minunea Naturii

  30. Florin says:

    Buna ziua,
    Am o sinuzita cronica frontala, etmoidala si maxilara partea dreapta (confirmata la CT), de 4 luni. Am urmat tratament cu 3 antibiotice diferite si multe spray-uri, pe moment functioneaza tratamentele cu antibiotic dar sinuzita tot recidiveaza. Am fost la 3 doctori ORL si toti mi-au dat tratament cu antibiotic. Momentan am dureri de cap dimineata si secretii nazale de culoare galben verzui, unilateral.
    Exista vreun tratament naturist? Ca poate ca acolo unde medicina traditionala da gres sa functioneze cea alternativa. La schema de tratament din articol nu e mentionata durata. Multumesc!

  31. andrei says:

    Buna ziua, am cumparat schema pt sinuzita de la dvs si urmez tratamentul de doua saptamani. Mi s-a terminat deja biomicinul si polygemma dar am mai cumparat local, fiindca din celelalte mai am cam pt o saptamana. Mi s-au curatat caile nazale, nu mai scuip de 20 de ori si stranut de 10 ori ca inainte de tratament, dar de 4 zile incoace ma doare tare capul, cam tot timpul. Ma mai lasa ceva cu parasinus dar revine. Am fost astazi la un celebru medic orl de aici, din Cluj, el a zis ca nu am sinuzita, desi i-am dus radiografie si hartii medicale pentru boala cu care ma confrunt de mai bine de doi ani. Aseara mi-am luat si tensiunea, sunt si hipertensiv de cam o jumatate de an si iau tratament, eram 160/100, dimineata dupa pastilele de tensiune scazuse la 145/95. Probabil ca durerea de cap are a face cu tensiunea, sau altceva. Oare am facut bine ca am mai cumparat biomicin si polygemma, sa le termin pe toate odata? Oare durerea de cap nu are a face si cu tratamentul? Din experienta dvs. ce imi puteti spune? Multumesc!

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Buna ziua!
      Da, este foarte bine ca ati mai luat produsele care vi s-au terminat, asa si trebuia.

      Si da, tensiunea arteriala poate da dureri de cap si este foarte important sa o controlati.
      Daca va schimbati stilul de viata, alimentatia, faceti sport si ajungeti la greutatea optima, tensiunea arteriala se regleaza in general. Daca nu este obligatoriu sa luati medicatie.

  32. florin says:

    revin cu pareri dupa 2 saptamani de tratament:
    – durerile de cap au disparut, a ramas un mic disconfort (aproape insesizabil) la nivelul sinusurilor frontale, dar secretiile nazale unilaterale (pe partea cu probleme) sunt mai abundente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *