O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 3,67 din 5)
Încarc...

Singurul aspect gresit in medicina

Singurul aspect gresit in medicina

Stii care e singurul lucru gresit in medicina?

Suntem farmacisti si am terminat facultatea de farmacie dar am decis sa promovam doar tratamente naturale si alimentatia, ca prioritati ale sanatatii! De aceea multi cred ca ne-am pus impotriva medicinei alopate.

Nu este adevarat!

Medicina alopata are rolul ei, a salvat si salveaza multe vieti, fiind de neinlocuit in special in situatii de urgenta.

Singurul lucru pe care il consideram gresit in medicina si in modul in care este perceputa sanatatea, este faptul ca responsabilitatea sanatatii este mutata de la pacient la medic.

Eu personal, sunt invatat, ca pacient, sa nu am nici o responsabilitate fata de sanatatea mea! Daca ma imbolnavesc medicul sau farmacistul e cel care trebuie sa ma vindece. Este gresit inradacinat faptul ca medicul e cel responsabil de sanatatea mea!

Acesta este aspectul total gresit!

Un mod corect de gandire, insa este: eu ca persoana sunt singurul responsabil de sanatatea mea, nici medicul, nici farmacistul nu are cum sa stie:

  • ce si cum mananc,
  • ce miscare fizica fac
  • care e starea mea emotionala si interioara cu adevarat,
  • daca imi iau sau nu tratamentul indicat
  • daca imi doresc cu adevarat sa ma vindec sau ma complac in boala mea

Astfel, fiti responsabili! Suntem singuri responsabili pentru bolile pe care le dobandim si suntem tot singuri capabili sa ne vindecam cu adevarat… medicul, farmacistul si alti terapeuti pot fi doar ghizii nostri in drumul spre sanatate!

E total gresit perceput ca, pentru a ne vindeca trebuie doar sa luam niste pastile… asta nu e vindecare, e doar administrare de medicamente. O pastila nu vindeca nimic, doar „ascunde” simptome.

Vindecarea nu inseamna sa luam medicamente ci vindecarea inseamna sa intelegem de ce ne-am imbolnavit si inseamna sa facem schimbarile necesare in viata noastra pentru a inversa procesul de imbolnavire.

Asadar daca ne dorim sa traim intr-o lume mai sanatoasa, cu mai putini bolnavi si daca ne dorim ca spitalele sa nu mai fie supra-aglomerate de pacienti, singurul lucru pe care trebui sa-l facem este sa educam oamenii sa fie responsabili de sanatatea lor:

  • sa fie responsabili de ce si cum mananca
  • sa fie responsabili de ce si cat beau
  • sa fie responsabili de relatiile pe care le au cu cei din jur si de managementul stresului
  • sa isi observe corpul si semnele pe care i le da acesta
  • sa inteleaga ca sanatatea este o consecinta, nu o intamplare
  • sa intelegea ca ei sunt cei care se cunosc cel mai bine, si ei pot gasi (impreuna cu specialistul) cea mai buna cale de vindecare

Suntem invadati si asistam la epidemii de boli grave (cancer, diabet, hipertensiune, boli autoimune, tiroidite, etc), boli care ar putea fi evitate in mare masura printr-o educatie corecta si printr-o constientizare a responsabiltiatii sanatatii.

Promovam medicina integrativa si medicina holistica pentru ca trateaza corpul ca un intreg si reuneste toate formele de terapie necesare pentru vindecare deplina.

Credem cu tarie ca orice boala se poate vindeca, dar nu orice bolnav….

Cu responsabilitate pentru propria sanatate si cu grija pentru sanatatea celor din jur,

Farm. Adrian Ienin

3 thoughts on “Singurul aspect gresit in medicina

  1. Razvan Doru says:

    Ce sa spun, nu am cuvinte de adaugat, imi place ca la rubrica Farmacia online gasesc creatia si munca Tatalui meu si ar fi bine ca toti sa urmam exemplul viu dat.
    Dumnezeu sa va tina cat mai mult pe suprafata pamantului!

  2. Pingback: Omul si hrana sa – alimentatia ideala a omului modern – Blogul Minunea Naturii

  3. Pingback: Top 10 greseli in alimentatie care te pot imbolnavi - Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *