O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (94 voturi, medie: 3,80 din 5)
Încarc...

5 pasi ca sa scapi de constipatie definitiv

5 pasi ca sa scapi de constipatie definitiv

Suferi de constipatie?

Petreci mult timp in baie, dar efortul e in zadar? :(

Te simti mai tot timpul umflat(a)? Ai impresia ca ai un bolovan in stomac?

…constipatia iti strica toata ziua si ai ajuns sa fii depdendent(a) de laxative?

Indiferent de varsta, neplacerile provocate de constipatie sunt printre cele mai frecvente in randul populatiei. Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca oamenii au o alimentatie incorecta, consuma o cantitate mare de produse alimentare asa-zis moderne, lipsite de elementele nutritive necesare pentru o digestie sanatoasa.
In compozitia acestor alimente se afla putine fibre, putine componente naturale dar in schimb contin o gama larga de materii prime rafinate, substante toxice, coloranti, indulcitori artificiali si alte E-uri.

Constipatia nu trebuie neglijata deoarece este un factor favorizant pentru foarte multe afectiuni, indeosebi pentru cancerul de colon. De aceea e bine sa o tratam cat mai repede si sa o prevenim cat mai mult.

Dupa cum stii deja, promovam in primul rand schimbari in alimentatie si stil de viata apoi tratamente naturale si nu prea suntem de acord cu laxativelor de sinteza care produc iritatia colonului si creeaza dependenta in timp!

Alimentatia haotica saraca in fibre, consumul redus de apa si lipsa de miscare sunt cei mai importanti factori care declanseaza si mentin constipatia.

Constipatia, desi suparatoare, este una dintre problemele digestive de multe ori neglijata deoarece multi dintre noi avem impresia ca ritmul proceselor metabolice este foarte diferit de la o persoana la alta, astfel unii considera normal sa aiba un scaun la cateva zile.

Timpul de tranzit al alimentelor in tubul digestiv este de maxim 24 de ore, astfel este normal sa avem 1-3 scaune pe zi, de consistenta normala. Chiar zi 1 scaun la 2 zile este in afara normalitatii (doar daca nu mancam o data la 2 zile :)).


Cauzele constipatiei!

Principalele cauze ale constipatiei sunt:

  • Alimentatia saraca in fibre
  • constipatieConsumul insuficient de apa si alte lichide
  • Efortul fizic insuficient
  • Constipatia mai poate aparea din cauza stresului si pe un fond emotional
  • Constipatia poate aparea simultan cu alte afectiuni, dar avand aceleasi cauze comune (primele 3 de mai sus), de exemplu cu: hemoroizi, diabet zaharat, hipotiroidism.
  • Constipatia mai poate sa apara ca efect secundar al administrarii unor medicamente (de exemplu chimioterapie)
  • O alta cauza, care este tot pe un fond de alimentatie deficitare, este atunci cand constipatia apare in timpul sarcinii
  • Si o ultima cauza ar fi perioadele postoperatorii, cand functionarea tranzitului intestinal poate fi perturbata.

Ce putem face pentru a scapa de constipatie? Solutii și remedii impotriva constipatiei!

Tinand cont de cauzele constipatiei nu ai de facut decat sa le inversezi si problema ta se va rezolva rapid. Iata sugestiile „miraculoase” care iti vor ajuta organismul sa functioneze normal. De fapt nu este vorba de nimic miraculos, ci de cateva sfaturi simple, poate chiar banale,dar extrem de eficiente pe termen lung:

I. Alimentatia naturala bogata in fibre sprijina un tranzit intestinal normal

Mare parte a fibrelor sunt necesare pentru functionarea normala a colonului, iar ele functioneaza ca o „matura” care curata colonul.

Fibrele ingerate se umfla impreuna cu apa si astfel ajuta atat digestia cat si absorbtia optima a alimentelor.

Alimente bogate in fibre sunt: legumele, fructele, cerealele si semintele.

Carnea si produsele de origine animala nu contin fibre deloc!

Incepeti ziua cu un bol de cereale cu lapte vegetal sau fa-ti o salata de fructe cu seminte (seminte de in, floarea soarelui, canepa, dovleac)

O alta solutie la indemana sunt semintele de in, neaparat macinate, care sunt bogate in fibre si acizi grasi Omega 3 si ale caror efecte benefice pentru inima si sistemul circulator au fost deja demonstrate.

Desi au multe indicatii, semintele de in sunt benefice in primul rand pentru colon, fibrele din ele se umfla si creeaza un mucilag cu efect antiinflamator asupra colonului dar care este si un excelent reglator al tranzitului intestinal.

Poti adauga 2-3 linguritede seminte de in macinate in iaurt vegetal, in cerealele cu lapte de migdale, in shake-uri de fructe sau chiar in salata servita la pranz.

II. Consuma o cantitate suficienta de apa alcalina

Este recomandat sa consumam macar 2,5-3 litri de lichide zilnic, in mare parte apa alcalina, necarbogazoasa. O solutie salvatoare consta in inceperea fiecarei zile cu doua pahare de apa calduta in care se stoarce sucul de la o lamaie.

Atentie! Apa rece poate avea efect invers!

III. In tratatrea constipatiei este foarte importanta miscarea fizica regulata

Fa sport de minim trei-patru ori pe saptamana. Miscarea, are un impact pozitiv asupra organelor interne, imbunatateste alimentarea cu sange a intregului organism, reactiveaza intestinele si stomacul, pune limfa in miscare si detoxifica organismul.

Ai impresia ca nu mai ai timp si de sport? Te invitam sa citesti acest articol in care iti prezentam formula magica prin care vei avea timp si de sport si de toate celalalte activitati importante pentru tine.

IV. Curatarea intestinului

In zilele noastre, alimentatia sanatoasa este promovata pe toate canalele. Cu toate acestea, conceptul curei de curatare a intestinului este corelat cu diete drastice sau cure de slabire, reducand astfel efectul benefic si sanatos al acestei practici.

De multe ori si cei care au un stil de viata sanatos uita faptul ca manevrele regulate de curatare a constipatieintestinului sunt foarte importante din punct de vedere al sanatatii tractului intestinal. Fecalele se elimina mult mai greu dintr-un tract intestinal murdar, astfel, se formeaza foarte usor un scaun tare care poate duce ai la aparitia hemoroizilor. Astfel situatia se poate agrava si apar alte complicatii.

Folosirea unei cure de curatare poate sa ne ajute sa prevenim constipatia, astfel se elimina din corp toate substantele toxice care s-au depus in sistemul digestiv ca urmare a aditivilor alimentari moderni. Cura de curatare a intestinului, nu numai ca elimina deseurile din intestine, dar si trateaza balonarea frecventa, elimina parazitii, elibereaza organismul si reda vitalitatea corpului.

In ce consta curatarea intestinului?

Este o practica intalnita din cele mai vechi timpuri cand se facea prin metode empirice ingenioase, astazi este mult mai simplu de facut si este vorba de clisme cu ceaiuri medicinale.

Clismele ajuta la eliminarea resturilor intarite de pe peretii colonului si ajuta la eliminarea placii mucoide (un mucus aderent pe peretii colonului care perturba absorbtia alimentelor si peristaltismul intestinal si care este cauzat de o alimentatie incorecta)

V. Remedii naturale impotriva constipatiei

Natura ne ofera si de data asta solutii simple, blande si la indemana:

  1. Apa calduta cu lamaie: este unul dintre cele mai simple si cele mai eficiente remedii, atat de eficient incat am alocat un articol doar pentru asta, poti sa-l citesti aici.
  2. Consumul anumitor fructe: consuma cat mai des caise, prune, pere, smochine si nuci. Toate sunt surse bune de fibre solubile, care se transforma in gel cand ajung in intestin, ajuta la inmuierea scaunului si la eliminarea lui.
  3. Laxative naturale: laxativele naturale se bazeaza in general pe cateva plante: senna, crusin, soc si psyllium, poti vedea lista completa aici.
    Semintele si taratele de psyllium sunt foarte eficiente si foarte folosite, iata un exemplu: adauga o lingurita sau doua de psyllium intr-o cana cu apa calda, lasa la infuzat 2 ore, adauga lamaie si miere dupa gust si bea conţinutul.
    Pentru situatii de urgenta se poate apela la microclisme.
  4. Adauga exercitii de inspi­ra­tie-expiratie, cu umflarea abdo­menului, aproximativ 100/zi. Prin aceasta metoda, diafragma maseaza organele in­terne si ajuta la eliminarea “zacamintelor” din intestine.

SCHEMA NATURALA IMPOTRIVA CONSTIPATIEI, CU EFECT LAXATIV


Nu uita, constipatia poate fi un semnal de alarma si de protest al organismului!

Cand ceva nu functioneaza asa cum trebuie, organismul nostru emite semnale, iar constipatia este un semnal ca ceva nu este in regula.

Poate fi vorba de alimentatie haotica, de un stil de viata nesanatos, de un stres prelungit, de un mod prea rigid in care privesti viata sau pur si simplu de un cumul de factori pe care ar fi bine sa-i iei in seama!

 

Ai grija de sanatatea ta si ea iti va asigura o viata linistita!


Surse:

  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35331086/
  • https://www.sciencedirect.com/topics/pharmacology-toxicology-and-pharmaceutical-science/constipation
  • https://www.medicalnewstoday.com/articles/318694

 

 

168 intrebari si raspunsuri la “5 pasi ca sa scapi de constipatie definitiv

  1. Pingback: Cum scapi de kilogramele in plus după sărbătorile de Crăciun sau Paște?- minuneanaturii.ro

  2. Pingback: Semne că ai nevoie de o detoxifiere (Legitatea #495) - Blogul Minunea Naturii

  3. Dia says:

    Buna ziua. Am un bebelus de 8 luni si jumatate si de la 7 luni tot avem probleme cu constipatia. Are scaun insa uscat si cantitate redusa o data la 2 -3 zile.In ultimul timp am recurs la supozitoare pentru ca nimic nu parea sa mai ajute( fructe crude in special mar, para, piersica, prune- chiar si prune uscate). Avem program momentan dimineata doar fructe crude, la pranz legume fierte la abur sub forma de piure ( unde insistam in mod special pe broccoli, mazare, spanac, zucchini, cartof dulce) iar la cina cereale cel mai adesea, in special ovaz. Nu stiu ce altceva as putea incerca sa il pot ajuta. Trebuie sa specific ca am incercat si cu suc de mere, pere si prune indoit cu apa.Nu ii place si deci, nu ii pot da mult. Apa bea destula zic eu, dar il si alaptez la cerere .Nu suntem in tara si avem programare la medic abia peste 2 saptamani, desi am mai fost vazuti de 2 ori.Poate stiti dumneavoastra ceva ce poate am omis sa incerc? Sau poate gresesc undeva? Va multumesc!

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      In primul rand este nevoie sa-i dati un probiotic pentru bebelusi.
      Dar ar trebui stabilita cauza si momentul cand a aparut aceasta problema. Daca are legatura cu introducerea vreunui aliment sau daca dvs ati facut ceva diferit in alimentatia dvs.

      Nu va putem oferi mai multe detalii de la distanta dar cu siguranta nu este normal, mai ales daca mananca prune uscate, ar trebui sa nu fie probleme.

  4. Pingback: Despre produsele Homeogenezis, informatii interesante si utile - Blogul Minunea Naturii

  5. Pingback: Paine alba si pufoasa sau paine neagra si sanatoasa? - Blogul Minunea Naturii

  6. Pingback: Ambalaje aratoase sau gustari sanatoase pentru copii - Blogul Minunea Naturii

  7. Pingback: Anemia si carenta de fier, cauze si remedii naturale - Blogul Minunea Naturii

  8. Pingback: Ulcer gastric sau gastrita, cauze si remedii naturale - Blogul Minunea Naturii

  9. Pingback: 5 aspecte importante pentru sanatatea ta (live video) - Blogul Minunea Naturii

  10. Pingback: Top 10 greseli in alimentatie care pot imbolnavi - Blogul Minunea Naturii

  11. Pingback: Vitamina B12 intre controverse si recomandari - Blogul Minunea Naturii

  12. Pingback: Legitatea #34: Testează-ți viteza tranzitului intestinal! - Blogul Minunea Naturii

  13. Pingback: Legitatea #72: Ai în corp de 10 ori mai multe bacterii decât celule! - Blogul Minunea Naturii

  14. Pingback: Legitatea #81: De la colon iritabil la anxietate nu e decât un pas! - Blogul Minunea Naturii

  15. Pingback: Legitatea #173: Ce nu știai despre magneziu - Blogul Minunea Naturii

  16. Pingback: Legitatea #203: De ce ar fi bine să bei apă călduță în fiecare dimineață? - Blogul Minunea Naturii

  17. Pingback: Legitatea #208: Ce ne transmite scaunul? - Blogul Minunea Naturii

  18. Pingback: Magneziu, mineralul implicat în orice boală (Legitatea #263) - Blogul Minunea Naturii

  19. Pingback: Boala nu începe în momentul diagnosticului (Legitatea #265) - Blogul Minunea Naturii

  20. Pingback: Magneziu și atât? (Legitatea #458) - Blogul Minunea Naturii

  21. Pingback: Apa calduta cu lamaie... remediul eficient pentru constipatie si kilogramele in plus - Blogul Minunea Naturii

  22. Silvia says:

    Buna ziua ! Puteți va rog sa mi spuneți cum pot scăpa de durerile abdominale severe? Zona abdominala se umfla foarte tare am crampe foarte mari și înțepături și stau cu dureri de dimineață până a doua zi indiferent de ce medicamente as lua. Iar în momentele alea nu pot face nimic decât să stau întinsă în pat. Sunt constipată ies afara o data la 3, 4 zile și atunci când ies nu fac normal , fac foarte puțin și foarte tare . Sunt balonată mereu și aproape zilnic mă lupt cu durerile care mi provoca un disconfort prea tare. Iar asta se întâmplă de 3 ani . Vă rog frumos sa mă ajutați cu un sfat. O zi buna! Multumesc anticipat.

  23. Laura Pietraru says:

    Bună ziua, am citit cu atenție articolul d-voastră iar întrebarea mea este: Soțul meu face imunoterapie, și este constipat cu fecale tari ce schema de tratament trebuie urmată prima dată ?

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Poate urma aceeasi schema din articol doar ca este nevoie de o atentie si mai mare la alte aspecte precum consumul de fructe si miscarea. Constipatia fiind un efect secundar al medicatiei lucrurile sunt mai problematice si este nevoie sa ne sprijinim pe toate solutiile.

  24. Savescu Mihail says:

    Bună seara ! Am și eu o întrebare ..ies afară foarte greu adică nu mai ies normal în fiecare zi ca acum o luna sa zic așa ,de la ce să fie oare ? Mănânc nu neapărat la aceeași ora dar regulat de trei ori pe zi și lichide beau aproape 2 l pe zi ..Menționez ca am 58 de kg ! Dacă aveți vreun sfat va rog să mi l spune ți ! Mulțumesc enorm 🙏

  25. Otilia says:

    Bună ziua, m-am operat de hemoroizi interni și fisura anala, am 6 săptămâni de la intervenția clasică, încă am dureri când merg la toaleta și după. Mănânc de dietă, fructe, legume ca și gustări intremese, supe în fiecare zi, prune uscate și totuși…când merg la toaleta plâng….scaunul este normal și în fiecare zi 2-3 scaune. La control medicul a spus ca operatia arata impecabil. Am sperat ca trec durerile…oare cât mai durează?
    Am uitat sa precizez ca după o săptămână de la intervenția chirurgicală am făcut covid. ….
    Acum în prezent folosesc ulei de cătină pentru imunitate.
    Aștept răspunsul dumneavoastră, mulțumesc.

  26. Ion Moldoveanu says:

    Buna ziua,numele meu este Moldoveanu Ion,am 73 de ani ,ln2005 ma-m operat de fiere si de atunci am probleme cu tranzitul intestinal.Ma constip,de multe ori ies afara la doua trei zile,am lncercat de toate si laxative Psylium,Colon cleanse etc.Va rog sa-mi dati un sfat cum sa scap de aceasta problema ,multumesc frumos,ozi buna sa aveti.

  27. Maria says:

    Bună ziua! Cred că sunt constipată. De aproape o săptămână încerc să fac. El e acolo dar nu pot pentru că este prea tare. Din cauza asta mă simt și umflata la burta, nu prea pot sa merg normal. Ce e de făcut în acest caz?

  28. Aolaritei maria says:

    Buna va rog SA imi raspundeti am un baiat de 9 ani se constipa si nu iese Cu scaunul cate 2 saptamani am fost la medic spune ca nu are nimic ce sai dau ce sa fac ca sunt desperate va rog SA ma ajutati

  29. Pingback: CANDIDA, SCHEMA TRATAMENT NATURAL CANDIDOZA VAGINALA – Florian sports products-pharma beauty and fashion

  30. Izabella says:

    Buna seara, sufar de tiroida autoimuna Hashimoto sub tratament cu Accu-Thyrox. Am tinut regim alimentar, cu tot tacamul (fara zahar, fara gluetn, etc..)…. pentru a ajuta tiroida, dar in urma acestui regim alimentar, s-a marit colesterolul si mi s-a prescris Atoris. De o perioada sufar si de constipatie, care imi provoaca niste dureri groaznice la eliminare (nu de fiecare data…), cu transpiratii, lipsa de putere.. am incercat cu ulei de in, ceaiuri, prune uscate, legume, fructe, apa alcalina si tot nu reusesc sa am rezultatele dorite. Va rog sa ma sfatuiti, ce sa fac? Multumesc.

  31. gusztav says:

    b seara mananc normal dar dar nu pot facs scaun normal mai degraba lichid negru spre maro..ce sa fac an privinta asta ..?? va multumesc..

  32. Pingback: Alimente Care Constipa: Ce Sa Eviti Si Ce Sa Mananci

  33. Stanciu Adriana Mihaela says:

    Ce as putea sa fac sa reglez tranzitul si sa pot avea zilnic scaun normal fara sa fiu dependenta de microclisme care mi.au iritat f tare zona rectului si a anusului.

  34. Stanciu Adriana Mihaela says:

    Buna ziua. De 6 ani sufar de constipatie. (De la prima sarcina). Nu i-am dat importanta pana acum 2 ani cand am inceput sa am probleme cu hemoroizii din cauza carora am avut 3 operatii de hemoroizi externi. Consum zilnic 2l si ceva de apa, mananc multe fructe si legume, salate. Nu ma pot regla din alimentatie oricat as incerca. Am fost la 2 medici gastro care mi-au dat diferite probiotice (enterolactis duo, equbiota, isbisun, ibutin, forlax, debridat) luate o anumita perioada de timp dar fara efect. Mentionez ca in momentul cand am scaun acesta nu se elimina complet. Cand simt ca a coborat scaunul, acesta nu iese fara sa folosesc o microclisma.Dimineata consum o cana (400ml) de apa calda cu lamaie pe stomacul gol dar fara efect. Nu mai stiu ce sa fac. Sunt terminata psihic cu asta.

  35. Andrei Cristian says:

    Buna ziua, am 20 de ani și mă confrunt cu hemoroizi efectiv de 4 ani de zile acum recent mai in timp mă tot zbat cu constipația la scaun ies la o zii doua de frica hemoroizilor, este in regula daca incep de dimineață cu in pahar cu apă călduță și lămâie și un meniu ușor bogat în vegetație? Sunt imbalonat de la constipație și nu reușise să scap de ea de 2 săptămâni

  36. Anonim says:

    Buna , am anii de zile in care iau zilnic laxative , Dulcolax, vreau sa ma las de ele Dar nu pot , îmi dati vreun sfat? Mi tare frica de cancerul de colon , ma tem sa nu ajung acolo de la prea multe laxative , cum pot depășii aceasta dependentă. As vrea sa specific ca sunt poate și 4 ani de când tot iau 🥺

  37. Mirima says:

    Buna ziua sunt constipata rau nu am facut treaba mare de vro 4 săptămânii … ma doare burta ma simp balonata Ce pot sa fac dațimi un sfat va rog frumos

  38. Amalia says:

    Bună seara. Am 35 de ani și sunt însărcinată. Ma confrunt cu constipația de ani buni, cu atât mai mult s-a agravat de când sunt însărcinată. Vă rog mult să-mi recomandați ce aș putea să fac. Vă mulțumesc mult!

  39. Ciocotisan Carmen Ramona says:

    Bună ziua de un an de zile ma confrunt cu constipația, deci chiar după ce am născut….. Apa beau, kiwi, fibre etc sunt introduse în alimentația mea…. Problema este ca după ce am născut mia ieșit o hernie ombilicala plus am si hemoroizi ca să nu agraveze situația am. Început sa folosesc zilnic supozitoare asta cam de vreo 5 luni…… Ce as putea face menționez ca și alăptez… Va rog spuneți ce tratament sa fac… Va mulțumesc

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Alimentatia corecta, miscarea fizica regulata și consumul suficient de lichide raman fundatia unuitranzit intestinal normal. E nevoie sa urmati mai cu strictete recomandarile din articol si sa o faceti in mod consecvent, nu ocazional.

  40. Costin says:

    Acum aproximativ 6 luni am constatat urmatoarele: constipatie frecventa(1 maxim 2 scaune/saptamana), durere cumplita si elimin cu sange.
    Ce imi recomandati?
    Multa stima!

  41. Manuelaa says:

    Bună ziua de ceva timp mi au apărut hemoroizi (cred) alceva nu cred ca este …am o umflatura în afara anusului..nu sângerez dar ma constip foarte rău…și când ma duc la baie simt ca am o buba înăuntru…ma doare și în partea dreapta …ce pot sa fac și mai ales sa scap de hemoroizii ăștia??

  42. Pantiș Alexandrina says:

    Am făcut colonoscopie de o luna am avut un polip mic mi la extirpat, a trimis analiza la biopsie mia găsit inflamație mia dat sa iau 10 zile tratament bine, dar de atunci sunt foarte constipata ma-m mai ajutat cu supozitoare, acum am citit recomndarile d-voastră și în funcțiune mulțumim pt tot ce faceți pe noi

  43. Nicoleta Andreea Grozav says:

    De câțiva ani ma chinuie constipația fac cu sânge și ma doare de mor și fac o data la 2-3 săptămâni am dureri de burta groaznice

  44. Mihai stefan says:

    Salut sunt constipat de aproape 4 săptămâni am ancercat pastile pentru constipatie dar tot degeaba nu-și face efectul lacsativ ce pot face?

  45. Lungu Cristina Raluca says:

    Bună ziua sunt însărcinată în 9 sapt orice beau sau mănânc vărs și nu mai spun ca sunt constipata de când am rămas însărcinată .Medicul ginecolog mia dar optifibre,dar degeaba .Nu știu ce sa iau sa mănânc ce sa beau ca și apa care o beau o vars😔

  46. Ionașcu Eugen says:

    Bună ziua de 1 an am o durere în partea stânga si ies foarte greu am încercat semințe de in prune uscate mere apa și ies foarte greu și ma doare acell loc din stânga! Menționez ca iau și pastile pt tratament psihiatric . Ofi de la ele? După ce ies acel loc nu ma doare cam 1 ora dar după aceea ma dore cam 9 ore când mai tare când mai puțin tare ! C
    Va rog sa îmi dați un sfat ! Mulțumesc frumos!

  47. Pingback: 5 recomandări la îndemână ca să stai departe de constipație – eMedic.ro

  48. Natalia says:

    Buna ziua ? Am o intrebare matusa mea nu poate sa se duca afara cu gazele adica cum se spune in popor cu grosu de vreo 3 zile ce trebuie sa faca

  49. Magdalena says:

    Bună ziua! Băiețelul meu de 10 ani,se confruntă cu constipație care durează și la 2 săptămâni.Nu îl ajută nici un sirop. Știu că clisma ar fi bună,dar nu îi pot face,pt că nu stă.Exista remediu, să-și revină la normal?

  50. Vio andrei says:

    Bună ziua, am și eu o problema, acum 2 săptămâni am fost stricat la stomac, și unde lucrez, mi-a dat 2 pastile de metoclopramid, după care m-am constipat ,și asa am ajuns la farmacie unde mi-a recomandat dulcolax,am luat și azi am avut scaun cu sânge, ce îmi puteți recomanda?va rog

  51. Anonim says:

    Buna ziua.
    De ceva timp am aflat ca am bacteria helicobacter, urmez un mini tratament pentru balonare însă nimic pentru bacterie.
    Este in regula daca iau eubacter fara sa iau si antibiotic?

  52. Roxana says:

    Buna.
    Am nascut acum 4 luni si o saptamana , si de cand am nascut am probleme la eliminarda fecalelor.
    Ma doare de fiecare data si este cand elimin si sange.
    Problema aceasta o am doar de cand am nascut.
    Ce imi puteti recomanda?
    Mulțumesc!

  53. matei says:

    buna ziua . i-au Sennalax cu crusin, laxativ natural, de aproape un 6 luni de zile cate 2 pastile la 3 zile,( 3-4 litri de apa/zi) deoarece nu pot avea scaun in mod normal sub nici o forma.Ce imi recomandati.

  54. Cristian says:

    Salutare, Anul trecut am avut un accident la coloana cervicala și de atunci sa instalat și constipatia.. Și pana la accident eram constipat dar ieșeam afara o data cel puțin la 2 zile, de când sa întâmplat accidentul scaunul meu este foarte tare și ies afara o data cam la 4-6 zile și asta doar ajutat cu supozitor și tuseu rectal având o durere insuportabila… Prima parte a scaunului este foarte foarte tare începând să fie puțin mai moale pe final… Aștept o recomandare și un sfat de la dumneavoastră, Va mulțumesc!!

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      De obicei simptomele descrise de dvs sunt cauzate de un consum insuficient de lichide sau de o absorbtie deficitara a lor. Mancati mai multe supe, ciorbe si beti mai multa apa.
      Nu imi dau seama daca miscarea fizica va mai este recomandata acum, dar ar ajuta mult!

  55. Ileana says:

    Buna ziua
    Mama mea a avut o operație nereușită de micșorare a stomacului in urma cu 11 ani.
    De atunci are probleme și reușește să meargă la wc doar cu Senna.A incercat și alte laxative dar nu a funcționat nimic.
    De 3 luni are i dieta vegetariana,legume fructe,semințe,dimineața apa calda cu lămâie dar nu poate renunța la Senna.
    Va rog frumos sa ne ajutați cu un sfat.
    Mulțumesc frumos

  56. Joldes Maria says:

    BUNA SEARA!

    AM MARE NEVOIE DE AJUTOR.
    SUNT CONSTIPATA DE 7 LUNI .
    NU ELIMIN FECALELE SI NU AM TRANZIT DECÎT CU MEDICAMENTE.
    AM PIATRA LA FIERE DE 3 CM. SE POATE SA FIE ACEASTA CAUZA?
    CE I MI RECOMANDATI ?
    VA MULTULESC.
    MARIA

  57. Raluca Cristina Jossi says:

    Buna ziua iau medicamente psihiatrice si sunt constipata farà tarate de psylliym nu pot avea scaun ,pot Lua toata viata aceste tarate? Multumesc

  58. Valentina says:

    Bună seara am 34 ani și acuma recent mai exact săptămâna trecută am fost operata de colon adică am făcut reintroducerea ACN ….EU având acum 3 ani cancer de colon!medicul mia recomandat sa mănânc iaurt dimineața și seara și la prânz legume fierte sau supa strecurata și 1 ou în fiecare zi pentru 2 săptămâni!treaba este ca eu din data de 5 aprilie nu am nici un scaun!ce îmi recomandați?multumesc

  59. Carmen says:

    Buna seara! Am o fetita de 2 ani si jumatate, are 13,5 kg. De la varsta de 6 luni, de cand am inceput diversificarea (pana la 6 luni am alaptat-o exclusiv la san), se confrunta cu constipația. Am incercat de toate: cereale integrale in fiecare dimineata (fulgi de ovăz, de mei, de hrisca, quinoa etc), seminte de chia hidratate, seminte de in rasnite, nuca macinata, fructe proaspete (in special pere, insa fara coaja), legume (dovlecel, cartof dulce, castraveti), a luat o buna perioada de timp PRUNISOR (sirop), homeopate (Nux Vomica), miscare face destula (dupa parerea mea), apa bea (cand prea multa, cand mai deloc). Scaun face zilnic, rareori s-a intamplat sa treaca ziua fara sa faca, insa cantitate f mica si f tare, cam cat o cireasa de mare.
    De luna aceasta merge la gradinita (privata) la program prelungit. Ma ingrijoreaza meniul oferit de gradinita pentru ca imi spune ca nu ii place mancarea si cand o intreb ce a mancat imi spune ca biscuiti si paine cu zeama. A inceput sa faca mofturi la mancare la masa de seara (acasa), adica sa spuna ca nu ii place si ca vrea altceva. De saptamana trecuta a inceput sa faca niste scaune ciudate, gen “albus de ou” de culoare aramii. Ce mi-a pus capac a fost prolapsul rectal din aceasta seara pentru care am ajuns la urgente. Intrebarea este: ce sa facem ca sa nu mai ajunga la prolaps rectal? Ne-a fost recomandat Debridat si Bifido baby, ceai de musetel. Ajutati-ma, va rog, cu cateva sfaturi!

  60. Mihaela Nobari says:

    Am 46 de ani, de cinci zile sunt constipata și nu pot face deloc treaba mare, am durerii insuportabile, încerc sa fac, am senzația ca fac, dar este foarte tare și nu iese de trei zile tot încerc dar acum este foarte dureros încât îmi este frica și sa ma mai duc la toaleta, va rog ajutați-ma îmi este frica și ma doare foarte rău de câte ori încerc sa fac.

  61. Nusa says:

    Buna ziua
    De ceva timp am probleme de evacuare aducă prima eliminare iese mai consistentă și se elimina greu,apoi la câtăva timp in prima parte a zilei mai am 2,3 scaune normale.Am dokicocolon ,sunt operata de colecist și am făcut 3 ședințe de ligatura rare hemoroizi.Acum.am.intreruot pentru că de frica scaunelor in aceasta perioada m am inhibat și mi e teama sa mănânc .

  62. George says:

    Bună ziua, am fost operat de hemoroizi inerni gradul 3-4,fisură anală în urmă cu două luni. Primele doua săptămâni după operație am avut scaun normal.Luam 2 plicuri de casen fibră pe zi ,2litri de lichide, fructe, legume etc. După două săptămâni scaunul este foarte tare deși merg în fiecare zi la toaletă (elimin forte greu și cu o durere nesuportabilă). Menționez că iau în continuare 2 plicuri de casen fibră, mănânc multe legume,fructe ,(prune uscate) beau 2,5 litri lichide, supe,beau dimineața apă caldă cu lămâie și nu reușesc să am un scaun normal decât cu ceai laxativ. Aștept un răspuns Mulțumesc.

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, urmati aceasta schema de tratament, care are rolul de a curata colonul de orice detritusuri ramase. Probioticul reface flora intestinala benefica, capabila sa descompuna bolul alimentar si sa ajute la eliminarea mai facila a acestuia. Tratamentul se va urma in fiecare zi timp de 2 saptamani conform indicatiilor de mai jos, dupa care in urmatoarele 2 saptamani se va injumatati doza de Polygemma si se va administra probiotic o data la 2 zile.

      Polygemma 15 Intestin Detoxifiere: 2 x 2mL/zi, dimineata si la pranz, diluati in putina apa, cu 30 minute inainte de mancare

      Colobiotic: 1 cps/zi, dupa masa de pranz

      suc de Aloe Bio: 15-20 mL (aproximativ 2 linguri) in fiecare dimineata, pe stomacul gol, pana la finalizarea sticlei

      Continuati sa va axati alimentatia pe vegetale si sa va hidratati corespunzator. As mai introduce in alimentatie si cereale integrale. Micul dejun sa fie format din fulgi din cereale, alaturi de iaurt vegetal, nuci, seminte si fructe proaspete. Se va evita painea alba, iar daca chiar se doreste a se consuma paine, se va opta pentru cea integrala, cu seminte. Consumati suc de mese/pere/prune natural, bio, dar neindulcit. Miscarea zilnica activeaza sistemul digestiv, de aceea va incurajez sa faceti macar cate o plimbare de 30-60 minute pe jos, in fiecare zi.

  63. Claudia says:

    Buna ziua, soțul meu are de vreo 3 zile niște dureri asemeni unor junghiuri în partea stânga sub coasta, tin sa menționez ca aceste dureri ii provoacă si constipație. Ieri a avut gaze și nu a mai simțit junghiurile , nu știu ce ar putea fi și ce as putea sa ii dau .. Ma puteți ajuta cu un sfat ceva, mulțumesc

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, cel mai probabil este vorba despre o digestie dereglata. Va recomand schema de tratament pentru digestie optima, timp de 2 saptamani. La acesta schema va rog sa asociati si un probiotic, de exemplu Probio Vital de la Fares. In toata perioada aceasta sa evite cartofii, carnea si grasimea animala. Se vor consuma mai multe legume si fructe proaspete, hidratare corespunzatoare – 50mL/kg corp/zi. 

  64. Catalina Andrei says:

    Bună ziua am o fetita de 4 ani și odată cu începerea grădiniței fiind mai emotiva nu se cerea de la educatoare și s a constipat îmi făcea scaunul dupa câteva zilesi greu și o și ustura și medicul de familie mi a recomandat prunisor și linex baby un plic pe zi iar crema cicatridina în caz de o ustura funduletul ..Acum e mai ok mănâncă face scaunul dar totuși tot rar îl face și tot un pic tare …vreau sa spun ca fata e ok mănâncă acum se joaca nu plânge ca o doare burta sau ca o doare fundul a fost perioada la început ca ii era frica și plângea..va rog ce ar trebui sa fac sa și revină complet cu scaunul..o sa merg sa I fac un set de analize dar pana atunci as vrea sa știu Mulțumesc

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, in primul rand trebuie sa va linistiti, deoarece constipatia poate fi gestionata prin alimentatie. Fetita sa bea suficienta apa, mai ales de dimineata, sa fie primul lucru pe care il face dupa ridicarea din pat. Asigurati-va ca mananca zilnic fibre din cereale, fructe si legume. Obligatoriu fructe ca si gustare intre mese (se evitata totusi bananele si afinele care pot constipa), paine din faina integrala cu seminte, fulgi de ovaz la micul dejun (se pot indulci cu sirop de agave si decora frumos si colorat cu fructe). Se consuma zilnic supa, dar carne doar daca e nevoie, de 1-2 ori pe saptamana. Pana se regleaza tranzitul puteti continua cu un probiotic, fie Linex Baby, fie alte variante, precum: Baby’s Jarro-Dophilus, probiotice masticabile GNC. Mai puteti utiliza siropul Laxativ de la Fares, cate 1 lingurita dimineata si seara, dupa masa la aproximativ 1 ora. Rezultatele vor aparea usor usor, cu perseverenta si rabdare. 

  65. Mariana says:

    Buna ziua! Am si eu pe mama mea care 54 de ani! De cateva sapatamani se confrunta cu o constipatie, ea are glanda si ia medicamente de glanda, dar nu stiu de la ce oare ae constipa….o doare sub coasta si nu reuseste sa aiba scaun decat cu laxativ…are probleme si cu inima, oare sa fie de la atatea medicamente? Nu resusesc sa imi dau seama…nu are scaun si mereu e balonata

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, va rog sa imi spuneti toate medicamentele pe care le ia dansa, ca sa va pot spune cu certitudine daca vreunul dintre ele are constipatia ca si efect advers.

      Va recomand intre timp aceasta schema de tratament, timp de 30 de zile:

      Colobiotic: 2 cps/zi in timpul mesei

      Polygemma 15 Intestin Detoxifiere: 2 mL x 3/zi cu 30 minute inainte de masa

      Sollievo: 1 cps la 2 zile, inainte de culcare

      Dimineata obligatoriu imediat dupa trezire se bea un pahar cu apa la temperatura camerei. Apoi se va consuma un mic dejun care sa contina fibre: fulgi de ovaz, tarate, seminte de in si de chia hidratate, fructe. Pe parcursul zilei se vor consuma minim 2 litri de apa, iar zilnic miscare, plimbare prin parc, pentru ca are beneficii si pentru inima si pentru constipatie,

  66. Eva says:

    Super ideile, multumim pentru sfaturi! E groaznic sa te confrunti cu constipatia. Cand crezi ca totul merge bine, asta iti strica toata buna dispozitie.. Multumesc pentru info!

  67. Vasilica Anca Dellavedova says:

    Bună ziua! Mam operat de amigdalite iar după operație la trei zile am ieșit afara dar foarte puțin și moale iar de-o săptămâna nu am mai ieșit afara deloc și am băut ceai de mușețel dar apa foarte putina și mâncare am mâncat doar supe și am luat antibiotic ce pot sa iau sa ies afara

  68. Ion Nistor says:

    Ion Nistor.sunt in Austria si doc.de Familie mi-a recomandat lactulose MIP si Molaxole de aproape 2 ani dar situatia nu sa achimbat aproape deloc.am citit cu atentie recomandarea dumneavoastra si de astazi am inceput cu micul.Precizez faptul ca sunt diabetic tip2 si sunt de varsta 69 si greutatea de 96 kilograme multumesc.

  69. fredy says:

    Acum trei luni am avut un avc ischemic usor dupa care sa instalat constipatia,nu ma ajuta nici senalax si nici alte pastile.Ce-mi recomandati?

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      1. Consum de apa plata 50ml x cate kg aveti
      2. Legume crude la fiecare masa
      3. 2 Gustari de fructe crude-proaspete intre mese
      4. Sport in fiecare zi , macar mers jumatate de ora
      5. O treapta sau ceva similar pusa in fata WC-ului, astfel incat pozitia de defecatie sa fie cu picioarele cat mai aproape de piept – cat mai similara cu pozitia naturala “pup”

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Taratele de psyllium pot avea efect pozitiv pe termen scurt in sa fara un aport suficient de apa pot duce la constipatie.
      Consumul pe termen lung poate slabi musculatura colonului, aceasta putand deveni prea intinsa si relaxata si astfel se creeaza un fel de dependenta de acestea. In plus poate perturba absorbtia anumitor vitamine si minerale.

      Asadar solutiile optime pe termen lung raman tot cele prezentate in articol :)

  70. Bianca says:

    am o fetita de 2 ani și 4 luni de mai bine de 3 luni nu știu ce sa mai fac iam făcut control la pediatru suferă de constipație cronica am tratament doua luni cu plicuri de bifidobaby iam dat o luna și o luna trebuia sa fac pauza .de pe data de 1luna aceasta am început sa facem pauza asa cum mi sa spus trei zile după oprire a decurs totul bine iar acum aceiași problema scaun foarte gros și uscat și foarte tare sunt în disperare nu știu ce as putea sa mai fac specific cât are plicurile totul decurge normal ajutați-mă va rog

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, asigurati-va in primul rand ca bea suficienta apa (50mL x cate kg are – zilnic). Sa ii oferiti sa manance legume crude la fiecare masa, si mereu fructe intre mese. Mesele sa fie la ore fixe, iar dimineata trebuie setat un program de mers la toaleta, in care nu se face nimic altceva. Incercati sa reduceti frecventa plicurilor de Bifidobaby, reduceti consumul de dulce si mancaruri prajite.

    • Adi says:

      Buna ziua,am o problema ,ies afara după 3-4 zile iar primul scaun iese mai greu și după ies moale…ce trebuie făcut ? Va Multumesc

      • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

        Buna ziua!
        Simptomele descrise sunt specifice unui consum insuficient de apa. Afara fiind cald, transpirati mai mult si nu beti suficienta apa. Astfel corpul este nevoit sa ia apa de unde poate si „usuca” bolul fecal cat de mult poate.

        Corpul recicleaza apa pe care o foloseste, altfel am avea nevoie de o cantitate enorma zi de zi.

  71. Stănescu Mirela says:

    Bună ziua. Am 45 de ani și periodic mă confrunt cu constipație, scaunul este eliminat greu și totuși moale. Dieta mea este destul de echilibrată, acum iau Colon help probiotice și probiotice. Nu știu exact ce să fac? Sfaturi?

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, cresteti consumul de apa plata (zilnic ar trebui sa consumati 50mL x cate kilograme aveti) si faceti miscare, daca spuneti ca alimentatia este una corecta (fructe, legume, cereale integrale). Va recomand ca periodic (de 2-3 ori pe an) sa faceti o cura de 1 luna cu Polygemma 12 intestin detoxifiere, cate 2mL de 2 ori pe zi, inainte de masa cu 30 minute.

  72. Angela says:

    Buna, de ceva timp sunt constipata mai tot timpul, mănânc și fructe și legume, fac mișcare, dar nu reușesc să scap de constipație, niște idei va rog.

  73. Daniela Mogin says:

    Bună ziua, va rog sa îmi răspundeți. Sufăr de constipație cronica de mult timp, adică de când am renunțat la fumat și la cafea. Am scaun o data pe săptămână și doar cu ceai laxativ.

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, urmati masurile precizate in articol, pe scurt:
      – Consum de apa plata 50ml x cate kg aveti
      – Legume crude la fiecare masa, cereale integrale, nuci, seminte
      – Gustari de fructe crude-proaspete intre mese
      – Sport in fiecare zi, macar mers jumatate de ora

  74. Valentina says:

    Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti si mie. Am inceput sa tin dieta carnivora, deoarece stiu ca are un efect favorabil in scaderea in greutate. Astazi este a zecea zi de dieta, insa de atunci nu am mai avut un scaun obisnuit. Adica scaunul aproape lipseste. Initial m-am gandit ca asa trebuie sa fie. Insa acum trei zile mi-am dat seama ca sunt constipata, desi la baie merg zilnic, doar ca foarte putin ca si cantitate. Am luat trei linguri de ulei de floarea soarelui. A avut un efect, dar, la fel, nu total. Astazi am luat iar ulei de dimineata pe stomacul gol. Nu vad niciun efect. Nici foame nu simt, am decis astazi sa nu mananc nimic, sa beau doar apa.
    Intrebarea mea este, in situatia asta, ce altceva as putea face? N-as vrea sa renunt la dieta asta, imi place si am simtit si -2,600 kg dupa primele doua zile.
    Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.

  75. Letitia says:

    Bună, am probleme cu contipatia si scaunul tare si uscat am băut ceai laxativ dar am facut enterocolita, beau multă apă și fructe mănânc 1mar pe si ceva mandarine, fac mișcare cat pot, dar mâncarea care o consum nu e grasă, paine fără guten neagra, ce imi recomandați, multumesc

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, incercati sa urmati o cura de o luna cu probiotic si Polygemma 15 Intestin detoxifiere. Mancati cat mai multe salate, tarate, cereale integrale, iar mesele sa fie la ore fixe. Consumati fructele ca gustare intre mese, iar apa sa o beti tot intre mese (nu in timpul mesei sau imediat dupa). Incepeti dimineata prin a bea un pahar de apa la temperatura camerei, dupa care un mic dejun cu hrisca hidratata, porridge sau iaurt vegetal cu fructe, nuci si seminte.

  76. Carmen says:

    Buna seara am 25 de ani si ma confrunt de la.nastere cu constipatie. Am fost diagnosticata cu.megacolon congenital in copilărie. Acum am fost la.mai.multe controale si au spus că nu am nimic ca ni vad nimic.Pot sta si 2 săptămâni fara sa merg ls toaleta ies doar cu pastile vs rog sa imi dati un sfat multumesc

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, urmati schema de tratament pentru constipatie (Polygemma 15, Procombo, Herbolax) timp de 1 saptamana, dupa care reduceti treptat doza de Herbolax (adminstrati la 2 zile, apoi la 3 zile s.a.m.d), iar restul de folositi timp de 2 luni. Este foarte important sa urmati recomandarile facute in articol, pe scurt minim 2,5L apa pe zi, in special dimineata pe stomacul gol, multe fructe, legume, cereale integrale, mese regulate.

  77. Pingback: Ce se intampla daca nu bei suficienta apa? Afectiuni grave cauzate de deshidratare! - Blogul Minunea Naturii

  78. Simina Ioana says:

    Buna ziua, i-au Senna, laxativ natural, de aproape un an de zile .. am încercat sa renunt, însă o săptămâna nu am avut scaun deloc .. și am început din nou sa i-au .. am 22 de ani și as vrea sa pot avea scaune normale însă nu stiu cum sa mai procedez ..

  79. Salim ghiuler says:

    Incerc de toate si daca nu iau pastila nu pot avea scaun. Am 65 ani si a inceput de vreo 2 săpt. Pana la constipatie aveam fecale tari

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Buna ziua!
      Fecalele tari sunt un semn al faptului ca nu beti suficienta apa. Deasemenea va recomand sa cresteti consumul de fructe si legume crude, bogate in fibre alimentare care favorizeaza tranzitul intestinal.
      Miscarea fizica usoara ar fi deasemenea un factor favorizand pentru un tranzit normal.

      Daca niciuna din astea nu functioneaza puteti apela la laxative naturale, insa este important sa tratati cauza, nu efectul.

    • Ilie Adina madalina says:

      Am si eu o întrebare si va rog sa ma ajutați de câteva zile îmi vine sa merg la baie doar când trebuie sa fac treaba mare pana ajunge jos sa elimin ma doare in partea stânga jos și elimin foarte greu ce îmi recomandați va rog sa îmi răspundeți am scaune aproape in fiecare zi dar le elimin foarte greu

      • Farm. Mirabela Romanescu says:

        Buna ziua, este posibil ca scaunul sa fie uscat datorita faptului ca nu consumati suficienta apa. Acest lucru poate favoriza aparitia unei fisuri, prin urmare e important sa reduceti consistenta scaunului hidratandu-va suficient (50mL apa x cate kg aveti este necesarul zilnic), mai multe fibre din cereale (fulgi de ovaz de exemplu), fructe si legume proaspete.

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Alimentatia saraca in fructe este cauza cea mai probabila, pe langa consumul insuficient de apa. Dati-i mai multe fructe, sucuri de fructe si fructe confiate si afectiunea se va corecta.

      Abuzul de supozitoare creeaza depedenta si poate face mult rau pe termen lung.

  80. Eva says:

    Bună ziua
    De 2 sapt iau adaptor și pot sa spun ca am energie ma simt mai bine am avut senzația ca face curățenie interna.
    Acuma am o problema mi a apărut hemoroizi cum pot scăpa de ei.
    Fac mișcare am probleme la stomac de cand numai fumez dar nu prea sint constipata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *