Continut articol
Esti in post si nu mai stii ce sa mananci? Minunea Naturii iti pune la dispozitie un meniu de post complet si divers!
Mancarurile de post propuse respecta principiile postului crestin, ale combinarii corecte a alimentelor si cele ale unui stil de viata sanatos in acelasi timp!
Descarca Meniul in format PDF
De ce bine sa tinem post
Inaintea marilor sarbatori, a Pastelui, a Craciunului ne pregatim inima, sufletul dar si trupul pentru intampinarea celor mai mari sarbatori a crestinismului. Aceste posturi precum si toate celalate de peste an sunt un prilej de purificare trupeasca si sufleteasca si au rolul de a ajuta organismul sa se autoregleze, sa se vindece si sa se umple de bucuria si bunatatea specifica acestor sarbatori.
Ne dorim sa tinem post dar alegerile de a posti in aceste zile par dificile pentru cei mai multi dintre noi din felurite cauze. Stilul nostru de viata aglomerat nu ne mai lasa loc de inventat si cautat retete de post.
Perioada posturilor este si o perioada a ispitelor astfel incat va parea mai dificil sa mancam de post, parca ne va fi mai dificil sa fim mai buni, mai iertatori, mai saritori, mai altruisti.
A gati de post pare un efort suplimentar pentru care nu mai avem nici timp, nici energie, nici inspiratie, nici chef.
De multe ori extenuarea, lipsa de idei, tentatiile si comoditatea ne imping sa facem exceptii de la post si sa mancam primul preparat care ne iese incale!
Ca sa nu te regasesti in aceasta situatie, speciliștii de la Minunea Naturii iti pun la dispozitie un meniu complet pentru postul Pastelui, al Craciunului sau al altor sarbatori.
Desi spectrul de alegeri pare extrem de limitat, exista o multitudine de optiuni si variante de mancare de post.
Alegerea de a tine post nu trebuie neaparat sa fie motivata de „asa a zis preotul” ci de dorinta interioara de a fi mai bun si de a fi mai sanatos.
Dacă ai nevoie de recomandări personalizate de nutriție și stil de viață, fă-ți o programare la expertul nostru nr.1
Avantajele acestui meniu de post
Un meniu de post bine structurat, cum este si cel propus, te va ajuta in foarte multe aspecte ale sanatatii si starii tale generale:
- vei da jos din kilogramele in plus
- te vei simtii mai energic(a)
- iti vei normaliza tranzitul intestinal
- vei avea un somn mai profund, vei adormi mai usor si te vei trezi mai odihnit(a)
- vei avea mintea mai limpede
- iti vei creste imunitatea
- iti vei curata corpul de toxine
- vei stopa procesele inflamatorii din corpul tau, astfel vei avea mai putine dureri
- iti vei hrani corpul in adevaratul sens al cuvantului, bucurandu-te de o hrana variata bogata in vitamine si minerale dar si in toti nutrientii necesari bunei functionar a organismului
Deși vorbim de post, se pot face foarte multe greșeli alimentare, de aceea este bine să alegi un meniu echilibrat și bine gândit astfel îcât să acopere toate nevoile nutriționale!
Ce mancam in post? Meniu de post
LUNI
La trezire
- 2 pahare de apa calduta cu zeama de la 1 lamaie (apa se bea cu inghitituri mici)
7:00‐9:00 – Micul dejun de post
Salata de fructe:
- 1 kiwi,
- 1 banana,
- 1 mar,
- 1 lingura de goji hidratate,
- 1 lingura pulbere de afine,
- 1 lingura seminte de floarea soarelui germinate (tinute in apa 12 ore, de seara pana dimineata),
- 1 lingura seminte de in macinate,
- 1 lingura seminte de pin,
- 7 migdale hidratate taiate (tinute in apa 12 ore, de seara pana dimineata)
se amesteca ingredientele toate ingredientele de mai sus
11:00 – Gustare de post
- 1 para
13:00 ‐ 14:00– Pranz de post
Salata de quinoa si naut:
- 5 linguri quinoa fiarta,
- 5 linguri de boabe de naut fierte,
- 1 ardei gras,
- 1 legatura de ridichi,
- cateva masline naturale sau verzi desarate (tinute in apa),
- 1 legatura de loboda,
- rucola,
- 1 avocado bine copt taiat cuburi
Se amesteca ingredientele de mai sus si peste salata se pune:
- zeama de lamaie,
- fulgi de drojdie inactiva
- 1 lingura seminte cedru
- 1 lingura ulei de canepa presat la rece
17:00 – Gustare de post
- 10 migdale hidratate 8 h
19:00 – Cina de post
1.Salata mare de cruditati:
- salata verde,
- marar,
- spanac,
- morcov ras,
- rosii cherry
Peste salata se pune:
- zeama de lamaie,
- 1 lingurita ulei de masline presat la rece,
- 1 lingura seminte de dovleac hidratate.
2.Ciorba de legume cu amaranth
- morcovi
- ceapa
- telina
- gulie
- varza
- amaranth
- 1 legatura de patrunjel
- amestec de legume
Legumele tocate se fierb 15 minute apoi se adauga amaranthul, varza tocata marunt si amestecul tip vegeta. Se mai fierbe 20 de minute.
MARTI
La trezire
- 2 pahare de apa calduta cu zeama de la 1 lamaie (apa se bea cu inghitituri mici)
7:00‐9:00 – Micul dejun de post
Guacamole din avocado:
- 1 avocado bine copt (pasat cu furculita)
- 1 rosie cherry tocata marunt
- 1 felie ardei tocat
- 1 ceapa verde tocata marunt
- zeama de lamaie
- 2 linguri seminte de floarea soarelui macinate
- sarea Baciului
se amesteca toate impreuna cu putina sare;
Se serveste cu:
- paine WASA 2 felii
- ridichi
11:00 – Gustare de post
- 1 mar
13:00 ‐ 14:00 – Pranz de post
1.Mancare de linte cu legume la cuptor:
- 1 cana linte fiarta,
- 1 morcov ras,
- 2 cepe tocate,
- o telina mica rasa,
- usturoi,
- ½ cana bullion sau sos de rosii,
- 4 cartofi fierti
- 1 legatura de frunze de patrunjel
Legumele se calesc in putina apa si se adauga lintea fiarta si bulionul. Se pun intr‐un vas de jena, deasupra se pun cartofii fierti si zdrobiti si se dau la cuptor 20‐25 minute.
2.Serveste cu legume crude:
- rosii, ardei, ridichi.
17:00 – Gustare de post
- 10 migdale hidratate
19:00 – Cina de post
1.Salata mare de cruditati:
- varza
- morcov ras
peste salata se pune:
- zeama de lamaie
- 1 lingurita ulei de in presat la rece,
- 1 lingura seminte de floarea soarelui hidratate
- marar prospat din belsug
2.Ciuperci intregi cu usturoi la cuptor:
- ciuperci Champignion asezonate cu sare, usturoi si putin ulei de masline se dau la cuptor 20 de minute
3.Orez basmati fiert cu mirodenii
MIERCURI
La trezire
- 2 pahare de apa calduta cu zeama de la 1 lamaie (apa se bea cu inghitituri mici cu paiul)
7:00-9:00 – Micul dejun de post
Pate din alune de padure
- 1 pumn de alune de padure crude macinate
- 1 lingurita pudra de roscove (carob)
- sirop de agave
- putina zeama de lamaie
Se amesteca toate.
Serveste cu paine WASA sau azime de secara.
11:00 – Gustare de post
- 1 mar
13:00 ‐ 14:00– Pranz de post
1.Hrisca cu legume la cuptor
- 1 cana de hrisca
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 1 ardei
- 1 ceapa
Hrisca se fierbe, apoi se amesteca cu vanata, dovlecelul, ardeiul si ceapa taiate cubulete. Se da la cuptor 30-35 minute.
2.Serveste alaturi de o salata mare de leurda:
- o mana mare de leurda maruntita
- zeama de lamaie, 1 lingurita ulei de in presat la rece si 1 lingura seminte de canepa
17:00 – Gustare de post
- 1 mana seminte de dovleac
19:00 – Cina de post
1.Salata mare de cruditati
- sfecla rosie,
- morcov ras,
- rosii,
- hrean.
Peste salata se pune:
- zeama de lamaie,
- 1 lingurita ulei de in presat la rece
- 1 lingura fulgi de drojdie inactiva
2.Ciorba de legume cu quinoa :
- legume si radacinoase la alegere
- 1 ceapa
- 3 linguri de Quinoa
- 1 legatura de patrunjel
Se taie radacinoasele cubulete, se caleste ceapa 2-3 minute in putina apa, se adauga legumele si apa. Quinoa spalata bine sub jet de apa se pune sa fiarba in ciorba. Se mai fierbe 15-20 de minute.
La final se adauga patrunjel proaspat din belsug si se opreste focul.
JOI
La trezire
- 2 pahare de apa calduta cu zeama de la 1 lamaie (apa se bea cu inghitituri mici cu paiul)
7:00-9:00 – Micul dejun de post
Salata de vinete
- vinete coapte si tocate
- 1/2 ceapa sau/si 3 catie de usturoi pisati
- maioneza vegetala formata din:
– 3 linguri caju macinat
– zeama de lamaie
– mustar bio fara zahar
– ulei de masline prest la rece adaugat treptat
se amesteca toate pana se formeaza o maioneza
– paine WASA 2 felii
– ridichi, ceapa verde, masline naturale
11:00 – Gustare de post
Smoothie din fructe si seminte:
- 1 portocala (sau 1 grapefruit)
- 1 lingura goji
- 2-3 capsuni liofilizate
- 1/2 banana
- 1 lingura pudra proteica de canepa
mixate in blender
13:00 ‐ 14:00 – Pranz de post
1.Salata mare de cruditati:
- salata verde,
- ardei,
- ceapa verde,
- ridichi.
Peste salata se pune:
- zeama de lamaie,
- 1 lingurita ulei de masline presat la rece,
- 1 lingura seminte de dovleac macinate.
2.Paste integrale spelta cu rosii uscate, busuioc, usturoi si ulei de masline (vezi o reteta aici)
17:00 – Gustare de post
- 10 migdale hidratate
19:00 – Cina de post
1.Salata mare de cruditati:
- salata verde,
- ardei,
- ceapa verde,
- sfecla rosie rasa.
Peste salata se pune:
- zeama de lamaie,
- o lingurita ulei de in presat la rece,
- o lingura seminte de floarea soarelui macinate.
2.Cartofi copti in cuptor in coaja peste care pune ulei de dovleac presat la rece.
VINERI
La trezire
- 2 pahare de apa calduta cu zeama de la 1 lamaie (apa se bea cu inghitituri mici)
7:00‐9:00 – Micul dejun
Dejun de Hrisca:
- 3 linguri de hrisca verde hidratata o noapte (se clateste si se scurge de apa),
- 1 mar ras,
- 3 linguri afine proaspete, din congelator sau liofilizate,
- 1 lingura seminte de in macinate,
- 1 lingura seminte de susan macinate,
- 1 lingura seminte de dovleac macinate,
- 5 nuci pecan maruntite,
- miere sau sirop de agave dupa gust
se amesteca toate
11:00 – Gustare
- 1 mana seminte de floarea soarelui crude
13:00‐14:00 – Pranz:
1.Salata de cruditati:
- ridichi,
- salata verde,
- ceapa verde,
- patrunjel.
Peste salata se pune:
- zeama de lamaie,
- 1 lingura ulei de masline presat la rece
- 1 lingura fulgi de drojdie inactiva
2.Chiftele din Quinoa:
- 1 cana de Quinoa
- 2 cartofi
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 legatura de patrunjel sau marar
- sare, piper, condimente
Se fierbe Quinoa (3 parti apa, 1 parte quinoa, 20min) si doi cartofi. Un dovlecel si un morcov se dau pe razatoare, se adauga o ceapa tocata marunt, cartofii fierti si pisati si Quinoa fiarta si stoarsa.
Pentru gust si aspect se adauga verdeata toacata marunt, sare, piper, condimente dupa gust.
Se adauga putin ulei de masline si se formeaza chiftelele. Se pun chiftelele pe o tava, pe o hartie de copt si se coc in cuptor 30 de minute.
17:00 – Gustare
- 1 mana de merisoare infuzate in suc de ananas
19:00 – Cina
1.Salata de cruditati
din telina rasa, ridichi , salata verde, patrunjel. Peste salata se pune zeama de lamaie, 1 lingura ulei de masline presat la rece.
2.Orez brun la cuptor cu pleurotus
SAMBATA
La trezire
- 2 pahare de apa calduta cu zeama de la 1 lamaie (apa se bea cu inghitituri mici cu paiul)
7:00‐9:00 – Micul dejun
Pate de fasole verde:
- 1 cana fasole verde fiarta
- ¼ cana nuca
- o ceapa verde tocata marunt
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 2 linguri de ulei de masline
- 100g tofu zdrobit
Se mixeaza in toate blender sau robot pana devin o pasta cremoasa.
Serveste cu 2 felii de paine WASA, ridichi si ceapa verde sau leurda.
11:00 – Gustare
- anans crud
13:00‐14:00 – Pranz
1.Pilaf de ciuperci cu hrisca:
- ½ kg ciuperci taiate
- 1 cana de hrisca
- 3 cani de apa
- 1 ardei taiat marunt,
- 2 cepe tocate,
- 3 catei de usturoi,
- o lingura ulei de masline,
- patrunjel.
Se pun toate intr‐o tava yena (termorezistenta), se dau la cuptor pentru 50‐60 de minute, pana cand apa a scazut.
2.Salata de cruditati:
Pilaful de hrisca cu ciuperci se serveste langa o salata din:
- o salata verde
- rosii
- castraveti
- ardei
- zeama de lamaie
- marar
- 1 lingurita ulei de in presat la rece
- seminte de canepa
17:00 – Gustare
- 1 mana seminte de floarea soarelui (lasate la hidratat)
19:00 – Cina
Salata de Quinoa cu cartofi
- 2 cartofi fierti in coaja,
- 3 linguri de Quinoa fiarta,
- 1 morcov ras,
- salata verde,
- ridichi,
- oregano.
Peste salata se pune:
- zeama de lamaie,
- 1 lingura ulei de masline presat la rece
- 1 lingura fulgi de drojdie inactiva
DUMINICA
La trezire
- 2 pahare de apa calduta cu zeama de la 1 lamaie (apa se bea cu inghitituri mici cu paiul)
7:00‐9:00 – Micul dejun
Pasta de seminte:
- 1 pumn seminte de floarea soarelui hidratate o noapte,
- 10 migdale hidratate 1 noapte,
- busuioc,
- coriandru,
- o lingura ulei de masline,
- zeama de lamaie,
- 1 ceapa verde tocata marunt
se mixeaza in blender, adaugandu‐se putina apa pentru a se putea mixa, pana cand devine o pasta fina si cremoasa
Serveste cu paine WASA.
11:00 – Gustare
- 1 portocala
13:00‐14:00 – Pranz:
Salata de cruditati cu chiftele de fasole neagra
1.Salata din:
- ardei,
- ridichi,
- salata verde,
- patrunjel,
- leurda.
Peste salata se pune:
- zeama de lamaie,
- o lingura ulei de masline presat la rece
- 1 lingura fulgi de drojdie inactiva
2.Chiftele cu fasole neagra
Ingrediente:
- 2 cani fasole neagra fiarta
- ½ cana faina de ovaz
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- o ceapa rosie mare tocata
- 2 ardei rosii tocati,
- 1 lingurita de boia dulce,
- 1 lingurita chimen,
- 1/2 lingurita de ghimbir pulbere,
- sare, piper cayenne.
Preparare:
Se zdrobeste fasolea si se amesteca cu restul ingredientelor, se formeaza chiftelute, se coc la cuptor 25‐30 min la 180°C.
17:00 – Gustare
- 10 nuci
19:00 – Cina
Mamaliga cu nuci caju:
- malai bio
- 1 lingurita ulei de masline
- 3 linguri caju macinat
Se prepara mamaliga, apoi dupa ce s-a racit un pic se amesteca cu caju-ul si uleiul de masline. Se amesteca bine cu telul, rezultand la final o mamaliga cu consistenta smantanoasa
Acest meniu este un exemplu de alimentatie variata, echilibrata care confera energie, luciditate mentala, dezvoltare armonioasa si duce la normalizarea greutatii corporale.
Meniul este conceput si realizat de:
Farm. Anca Ienin
consultant in nutritie si sanatate,
CEO si fondator al Minunea Naturii,
promotor al conceptului de Naturopatie in Romania.
In toate religiile exista perioade de post pentru ca acestea sunt benefice pentru organism. Postul este o perioada in care digestia este usurata si organismul primeste prilejul de a se reface si regenera.
Sa nu uitam insa o vorba din strabuni:
„E mai important ce iese din gura, decat ce intra in gura!”
Asadar sa fim mai buni, cu noi si cu cei din jurul nostru, iar postul poate fi doar un pretext ca sa facem asta mai des :)
buna ziua, sugestii pentru balonari? intoleranta primara la lactoza, descoperita recent? meniuri, ce sa evit, ce si cum sa ma alimentez sa scap de aceste balonari? organic nu este nimic, functional este. multumesc
In primul rand trebuie sa evitati lactoza iar mai apoi sa faceti combinatii alimentare cat mai simple.
Urmand ad-literam meniul, ar trebui sa va simtiti foarte bine.
Multumim mult pentru aprecieri!
Pingback: Surse de proteine vegetale în post (Legitatea #544) - minuneanaturii.ro
Pingback: 11 metode pentru a reduce mâncatul emoțional și compulsiv (legitatea #536) - minuneanaturii.ro
Pingback: Cum sa facem o deparazitare corecta ca sa ajungem la o imunitate crescuta - minuneanaturii.ro
Pingback: O zi bună, începe cu o seară înainte (Legitatea #333) - minuneanaturii.ro
Un om modest nu-și permite ce cerințe aveți dumneavoastră.
cred ca este mai important sa gasim solutii, nu sa cautam scuze
Va multumesc cu recunostinta pentru ca ati ales sa va impartasiti din intelepciunea dumneavoastra cu noi cititorii! As dori sa va intreb daca acest meniu este valabil in intregime si pentru persoanele diabetice, dar si pentru cele care sufera de intestin iritabil. Din pacate sufar de ambele afectiuni de mai multi ani de zile! Va multumesc!
Buna ziua!
Pentru diabetici este recomandat cu siguranta. Pentru cei cu colon iritabil partial, toleranta fiecarei persoane la anumite alimente difera. Va recomand totusi acelasi meniu, doar sa inlocuiti alimentele care stiti ca nu le tolerati.
Bună seara,
Vă mulțumim pentru toate informațiile pe care ni le dați cu atâta generozitate! Am învățat foarte multe citindu-vă articolele! Să fiți sănătoși și voioși și, vă rugăm, mai împărtășiți cu noi cunoașterea și înțelepciunea dvs.!
Multumim si noi pentru aprecieri!
Mulțumesc frumos pentru conținutul deosebit al mesajelor.
Sunteți oameni minunați, care lucrați pentru oameni!
Felicitări!
Multumim mult pentru aprecieri!
Ingredientele,cum le procuram?Ni le pune cineva la dispoziție?Ca mulți dintre noi nu prea avem de unde și cu ce le procura. Cu stima,
Le gasiti pe site-ul minuneanaturii.ro si le putem livra acasa la dumneavoastra!
Pingback: Legitatea #69: Postul nu e doar ceva religios! - Blogul Minunea Naturii
Mie mi s-au parut intéressante chiftele cu quinoa la cuptor .Eu si sotul mancam doar bio si suntem végétarieni spre vegani.E normal sa adoptam si alte céréale, uleiuri, seminté, condimente, nuci, pe Care inainte nu le foloseam.Trebuie mereu sa ne informam.Suntem ce mancam, nu?Multumesc pentru retete!
Cu drag, sa va fie de folos si mult succes pe drumul sănătății!
Buna ziua , doream să întreb in acest meniu poat fi incluse și ovăzul fiert cu fructe/ mazărea/ pufuleții simpli (ca gustare nevinovată ) iar borșurile sunt o alternativa buna in loc de ciorbe având în vedere că eu doresc sa l țin că regim alimentar pentru oxiuri ? In rest meniul este unul variat și fain făcut .
Buna ziua!
Ovaz puteti include, va recomandam insa o varianta fara gluten. Meniul in sine este conceput ca fiind unul cu foarte putin gluten.
Mazarea puteti sa o includeti linistita.
Pufuletii nu sunt un aliment in sine. Au valoarea nutritionala aproape 0 in schimb au foarte multe calorii. Deasemenea modul de obtinere, prin expandare la temperatura de peste 200 grade il face un aliment nesanatos.
Daca borsul este unul obtinut in casa poate fi un ingredient in ciorbe.
Mulțumesc, sunt chiar recunoscătoare pentru acest meniu!
Buna dimineata,
Stimata Doaman, stimat Domn!
Multumiri pentru timpul vostru pe care il daruiti celor ce constientizeaza sau sunt deschisi simplitatii!
As dori sa mi spuneti, va rog, cat de potrivit este un astfel de meniu pentru copii ( al meu are 7ani)? Si, pentru cei care nu vor sa slabeasca, ci, dimpotriva, ar avea nevoie de cateva kg in plus?
Multumesc!
Meniul este recomandat la orice varsta. Merita sa incercati o saptamana intreaga familie si apoi sa ne spuneti ce parare are si copilul :)
Buna dimineata , oameni buni si frumosi!
Am revenit asupra retetelelor voastre, multumim!
In ceea ce priveste baietelul, singurul ” impediment” consta in faptul ca ii este foame dupa mese, imi cere sa i mai ofer ceva, dar sa fie altceva :)) in speranta ca ii va placea comparand cu ce a mancat( putin), deja, De cele cateva retete vechi s a cam saturat si el si eu:). Este energic, doarme bine, dar burtica ii ghioraie cam des. Partea neplacuta este ca nu mi mai spune de senzatie/stare pt ca l am certat de prea multe ori ca nu vrea sa accepte si o noua mancare…
Aveti un sfat?
Cu recunostinta!
Buna ziua!
Copii au nevoie in general de mese mai dese decat adultii din mai multe motive:
– ei prefera un singur aliment la o masa (ceea ce ar fi ideal si pentru adulti)
– nu mananca mult pentru ca nu au rapdare
– sunt si pretentiosi (mai ales unii :))
Si atunci sfatul ar fi sa aveti mereu disponibile gustarele pe lange mese:
– fructe: de orice fel dar nu numai banane
– nuci si alune: migdale, caju, macadamia, nuci romanesti, etc.
– anumite produse gata cumparate dar fara zahar: napolitane, cereale, batoane, biscuiti
Iar in legatura cu a accepta o noua mancare, este nevoie de rabdare si de multe exemple in care ii vede pe parinti sau apropiati ca mananca acea mancare.
buna ziua,
Multumesc pentru raspunsul vostru.
In ceea ce priveste schema antigripala/antivirala sau imunostimulatoare gemo, sunt recomandate preventiv sau si in timpul “bolii”?
Multe multumiri!
Buna ziua!
Sunt recomandate si preventiv si in timpul bolii, dozele si freceventa de administrare sunt insa diferite.
Buns ziua,am citit tot.
Sunt de acord.
Dar ce ma fac in cazul meu cu tratament chimio( paclitaxen+carboplatin+dexametazona si altele,in acelas timp aparand varice ( insuficienta venoasa cronica) si umflandumi-se gleznele de vreo 3 zile!
Mi s-a recomandat Detralex,dar si creme si geluri.
Am 67 ani,53 kg,1.70m si cu tratamentul chimio deabia reusesc sa ma ridic cateva sute de grame.Dupa Histerectomia generala am pornit in refacere de la 50 kg.Nici cand eram sanatoasa nu am depasit 57kg( constructia mea).
Rugamintea mea este sa-mi dati un sfat de tratament naturist,avand in vedere ca mai am doua tumori mici de recidiva bont vaginal,sangerande icazional,pentru care treb sa fac brahiterapie(1-2 sedinte maxim)
Un meniu va rog adaptat problemelor mele onclogice.
Multumesc
Buna ziua, puteti incerca chiar retetele propuse de catre noi in articolul acesta. Ca sa luati in greutate consumati mai multa proteina vegetala: seminte de canepa, fasole, naut, quinoa, hrisca. Introduceti in alimentatie pestele, sucul de aronia, noni si orz verde. Mai puteti folosi spirulina cate 2 cps x 3/zi administrata imediat dupa masa si gemoderivat de porumbar 2 mL x 3/zi inainte de masa.
Pingback: Importanta Vitaminei D pentru sanatate - Blogul Minunea Naturii
Pingback: Lectii de viata dupa coronavirus - Blogul Minunea Naturii
Pingback: Vitamina B12 intre controverse si recomandari - Blogul Minunea Naturii
Pingback: Dieta DASH, dieta care reduce hipertensiuna arteriala - Blogul Minunea Naturii
Pingback: Sunt amigdalele, polipii si apendicele organe inutile? - Blogul Minunea Naturii
Pingback: Ce sunt si cum se utilizeaza produsele The Ordinary? Recomandarea farmacistului - Blogul Minunea Naturii
Pingback: Ce au in comun dietele de slabit la moda - Blogul Minunea Naturii
Pingback: Efectele nebanuite ale alimentatiei sanatoase - Blogul Minunea Naturii
Pingback: Ce inseamna vocatia si meseria de farmacist in ziua de azi?! - Blogul Minunea Naturii
Poate ar fi bine să verificați dacă se pot achiziționa produsele pe care le propuneți. Drept să vă spun, mă așteptat la un meniu cu produse românești. Nu v-ați inspirat deloc din meniurile străbunilor noștri sau măcar ale academicianului Bojor. Meniul dumneavoastră este făcut pentru cei care au bani ca să procure ceea ce recomandați. Ne descurcăm cu meniurile noastre bazate pe produse românești cumpărate din piață sau culese din propriile grădini. Vă mulțumim!
De ce sunteti reticenta la a incerca lucruri noi?
Singurele produse mai „exotice” sunt quinoa si caju, care se gasesc deja in mai toate supermaket-urile sau pe site-ul nostru: https://www.minuneanaturii.ro/
Quinoa este o pseudocereala foarte versatila iar marele ei avantaj este ca are in compozitie toti aminoacizii esentiali.
Hrisca si amaranth-ul sunt cereale stramosesti pe care le foloseau inclusiv dacii, dar pe care noi le-am uitat.
Majoritatea bolilor apar din cauza alimentatie iar poporul nostru are cu adevarat probleme la acest capitol. Va recomand acest articol, legat de alimentatia stramosilor nostri.
Principala greseala care se face in post este ca se consuma in mod excesiv paine, paste si cartofi iar daca s-ar tine acest regim un timp indelungat ar aparea diverse carente. In schimb daca respectati meniul propus de noi, intreaga viata, veti avea numai de castigat dpdv al sanatatii, vitalitatii, energiei si inclusiv in procesul de vindecare ala anumitor boli.
Alimentatia are un rol mai important decat credeti!
Perfect adevarat! Cu multa vreme in urma am ascultat un interviu cu o d-na nutritionista si, spunea dumneaei, ca trebuie sa mancam legumele si fructele specifice locului si sezonului in care se coc, atunci vor fi cu adevarat asimilate de organismul nostru! Si spunea concret: rosii se mananca vara, iar fructele se mananca nu se beau! Mare adevar!
In mod ideal asa este, insa tot ceea ce gasim astazi este mult mai sarac in nutrienti decat ar fi nevoie sa fie, astfel avem nevoie de o complexitate de alimente pentru a nu suferi de carente.
Mancand doar legume si fructe de sezon nu va veti acoperi necesarul de vitamine si minerale. Teoria este buna, dar practica este cu totul altceva, iar noi vorbim din practica nu din carti!
Pingback: Cu ce inlocuim carnea? Alternative optime de proteine – Blogul Minunea Naturii
Pingback: Astenia de primavara, 3 sfaturi esentiale – Blogul Minunea Naturii
Pingback: Gripa, preventie si tratament, antigripale naturale eficiente – Blogul Minunea Naturii
Pingback: Dobandirea sanatatii in 5 pasi, prin 5 obiceiuri (live video) – Blogul Minunea Naturii
Pingback: Cum sa am un somn odihnitor? Remedii simple si eficiente anti-insomnii! – Blogul Minunea Naturii
Multumim pentru sugestii. Sa speram ca gasim si unele produse de care inca nu am auzit!
Deoarece alimentatia moderna a devenit foarte saraca in nutrienti e nevoie de alimente caree apparent sunt exotice dar care sunt esentiale pentru o viata sanatoasa.
Desigur se poate si fara ele, dar e mai bine cu ele.
Toate produsele recomandate le gasiti si le puteti achizitiona de pe site-ul nostru: https://www.minuneanaturii.ro/
Pingback: Cum putem sa avem un corp sanatos, puternic si frumos? – Blogul Minunea Naturii
Pingback: Omul si hrana sa – alimentatia ideala a omului modern – Blogul Minunea Naturii
Pingback: Anemia si carenta de fier, cauze si remedii naturale – Blogul Minunea Naturii
Pingback: Cat de sanatos e un gratar? – Blogul Minunea Naturii
Pingback: Povestea mea, de la farmacist la consultant in nutritie si sanatate – Blogul Minunea Naturii
Pingback: Germeni si germinare – daca iti doresti energie si vigoare! – Blogul Minunea Naturii
Pingback: Stomacul nu are dinti – rolul masticatiei – Blogul Minunea Naturii
Pingback: Natura, aliatul imunitatii tale! – Blogul Minunea Naturii
Pingback: Atelierul de stil de viata – Blogul Minunea Naturii
Pingback: Detoxifierea de primavara – prilej pentru a renaste – Blogul Minunea Naturii