O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Boala, sau incercare de detoxifiere?

Boala, sau incercare de detoxifiere?

Iti doresti sa faci detoxifieri si este chiar bine sa o faci insa nu stiai ca multe din starile pe care le consideram boli sunt de fapt semnale de alarma ca e nevoie de o detoxifiere mai profunda.

De multe ori se intampla sa denumim anumite simptome pe care le avem ca fiind boli. Corpul nostru insa reactioneaza cu foarte mare inteligenta la tot ceea ce i se intampla astfel ca multe din ceea ce noi consideram boli sunt de fapt reactii ale organismului din dorinta de dezintoxicare.

Incepand cu reactii pe care le putem ignora pana la boli mai grave, toate sunt tendinte ale organismului de a se reechilibra si vindeca.

Suntem asaltati zilnic de toxine; chiar daca ne straduim sa le evitam, acumulam toxine pe care mai apoi corpul doreste sa le elimine.

Iata mai jos 10 stari ale organsimului care sunt de fapt nevoie de detoxifiere:

boala sau detoxifere Farm Anca Ienin.jpg

1. Halena sau respiratia urat mirositoare

Halena este o forma prin care corpul elimina toxine din tractul digestiv sau plamani. Acestea rezulta din procesul de digestie si apar mai des atunci cand facem combinatii alimentare gresite, cand ne supraalimentam sau cand ne suprasolicitam ficatul. Eliminam prin respiratie diverse gaze sau produsi toxici volatili rezultati in urma digestiei defectuoase, incomplete sau a diverselor fermentatii si putrefactii care se intampla in tractul intestinal.

2. Acneea, reactiile alergice si eczemele

Pielea, pe langa rolul de protectie si termoreglare are si rol de organ de detoxifiere fiind o buna cale de eliminare a toxinelor. Acneea, cosurile, reactiile alergice si eczemele sunt un semn ca avem un corp intoxicat care expulzeaza toxinele prin piele.

Un copil care a facut des raceli, infectii respiratorii sau alte boli tratate necorespunzator va ajunge la varsta adolescentei intoxicat. Corpul, din dorinta de vindecare si detoxifiere va elimina aceste toxine prin piele sub forma de acnee. Astfel apare acneea juvenila.

Eczemele apar si ele in special atunci cand rinichii sunt suprasolicitati. Ei vor elimina prin piele reziduurile. Pielea este rinichiul de rezerva

Tot ceea ce apare pe piele este un semn ca organismul este intoxicat si incearca pe toate caile sa elimine toxinele.

3. Amigdalitele

Inflamarea amigdalelor este tot o reactie prin care corpul doreste sa neutralizeze toxinele. Amigdalele fac parte din sistemul limfatic al organsimului, adica sistemul de reciclare al toxinelor, un fel de statie de epurare a sangelui. Pentru ca amigdalele au o dimensiune mare la copii in comparatie cu ceilalti ganglioni ai sistemului limfatic, corpul le foloseste pentru neutralizarea toxinelor.

In loc sa apelam la antibiotice am face mai bine sa crestem cantitatea de lichide benefice consumate: ceaiuri naturale din plante medicinale, sucuri proaspete de fructe sau legume. Astfel amigdalita se va vindeca mult mai repede.

4. Pietrele la fiere si rinichi

Pietre la fiere si rinichi nu sunt altceva decat niste depozite de substante toxice neutralizate. Corpul neutralizeaza toxinele sub forma de saruri amorfe si inerte care nu mai pot face rau organismului. Atunci cand celalate cai de eliminare sunt suprasaturate el le depoziteaza. Astazi, maine, poimaine acumularile sunt tot mai mari si se formeaza adevarate pietre.

5. Edemele si picioarele umflate

Edemele sunt acumulari de lichide in organism prin care acesta doreste sa dilueze toxinele pentru a fi mai usor eliminate. In loc sa bem mai putine lichide nai ar fi bine din contra, sa bem mai multe. Sunt recomandate sucurile de fructe si sucurile verzi care au rol puternic de detoxifiere. In acelasi timp ar fi bine sa apelam si la alte metode de detoxifere a organismului: clisme si hidrocolonoterapie, bai alcaline de picioare sau ale intregului corp, alimentatie vegana.

6. Diareea

Cine nu a facut diaree dupa ce a mancat ceva nepotrivit? Corpul a reactionat imediat accelerand tranzitul si diluand presupusele toxine in mai multa apa. De aici apar scaunele mai apoase. Corpul a reactionat similar ca si in cazul edemelor, din dorinta de diluare a toxinelor. Tractul digestiv se curata si de cele mai multe ori situatia scaunelor poate revenii la normal in 1-2 zile.

7. Transpiratia

Transpiratia este o alta forma prin care corpul elimina substante toxice. De multe ori spunem ca este „acra” sau urat mirositoare. Acestea sunt datorate eliminarii de substante acide sau toxice. Stimularea transpiratiei este doar unul dintre motivele pentru care este bine sa facem sport sau miscare fizica cu moderatie. Stimuland transiratia stimulam detoxifierea organismului.

8. Placa dentara

Chiar daca se crede asta, placa dentara nu este o acumulare de resturi provenite din alimente ci este provenita din lichidele secretate mai ales in timpul noptii prin buzunarele parodontale. Acestea acopera incet, incet dintii incepand din partea de jos.

9. Cancerul

Cancerul este un stadiu de intoxicare generalizata in care majoritatea celulelor sunt intoxicate si unora dintre ele li s-a dereglat propriul metabolism functionand in mod aberant. Cancerul nu este dusmanul nostru ci este consecinta vietii pe care am dus-o, in plan fizic, mental si spiritual. Daca vrem sa ne vindecam de cancer ar fi bine sa ne gandim in primul rand la detoxifierea organismului (pe toate planurile).

10. Nervozitatea si irascibilitatea

Inclusiv starile de agitatie mentala, nervozitatea si impulsurile violente sunt tot parte dintr-un mecanism de intoxicare/detoxifiere care apare la nivel mental si emotional. Toxinele cantonate la nivelul creierul ne pot efectiv „tulbura mintile” si ne comportam intr-un mod cu totul diferit de firea noastra normala.

Cand am nevoie de o detoxifiere?

Priveste-ti corpul cu admiratie pentru ca este un „mecanism” perfect care se straduieste pe tot parcursul vietii sa se autovindece si autoregleze. Tot ceea ce tu consideri boala este de fapt o incercare a organismului de detoxifiere, echilibrare sau autovindecare.

Pe tot parcursul vietii incepand cu infectii respiratorii superioare, bolile copilariei, acneea, tulburarile digestive, durerile de cap sau articulatii si terminand cu bolile considerate cronice si nevindecabile, corpul nu face altceva decat sa duca o lupta pentru vindecare.

Tratand acest simptome cu medicamente inhibitoare sau anti… nu facem altceva decat sa ingropam aceste simptome pentru ca apoi o “boala” (adica o incercare de detoxifiere) si mai grava sa apara.

Apeleaza la remedii naturale, la alimente integrale si superalimente, la detoxifieri regulate si vei observa cum sanatatea ta se imbunatateste treptat, vei observa cum “prinzi aripi”!

Ai grija de tine si de stilul tau de viata, ai grija de corpul tau si asculta ce mesaje iti trimite.

Fii atent(a) si reflecteaza la semnele pe care le primesti de la corpul tau, el iti transmite daca prin ceea ce tu faci il ajuti sa se vindece sau il provoci sa se imbolnaveasca si mai tare.

Cu drag pentru un corp, un suflet si o minte sanatoase,

Farm. Anca si Adrian Ienin