O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 3,00 din 5)
Încarc...

Suntem în trecere nu la întrecere. Importanța prevenției pentru sănătate. (Legitatea #545)

Suntem în trecere nu la întrecere. Importanța prevenției pentru sănătate. (Legitatea #545)

În călătoria noastră prin viață, sănătatea este ca un far care luminează drumul nostru. Dacă sănătatea nu este în parametrii optimi, multe dintre cărări avem impresia că ni se închid. Când organismul este bolnav și are dureri nici sportul, nici gândirea pozitivă și nici alimentația sănătoasă nu par niște opțiuni de luat în seamă.

De aceea scopul ar fi bine să fi prevenția, să facem tot posibilul să nu ajungem bolnavi. Dar nu este o cursă împotriva altora, ci una cu noi înșine.

Suntem în trecere pe acest pământ, nu la întrecere, nu într-o cursă pentru a-i depăși pe alții. 

Prin urmare, grija pentru sănătatea noastră nu ar trebui să fie un lux sau o opțiune, ci o prioritate fundamentală. Este un pilon al existenței noastre și o responsabilitate pe care o purtăm în fața noastră, a celor din jurul nostru și a lui Dumnezeu, pentru că purtăm acest trup ca templu al duhului sfânt. 

Îngrijirea de sine nu este egoism, ci o investiție în capacitatea noastră de a trăi plenar și de a contribui la lumea și societatea din jurul nostru. 

În fiecare pas pe care-l facem pe acest drum efemer, sănătatea este cheia care deschide uși către o viață împlinită și fericită!

Nu poți conștientiza importanța prevenției decât atunci când te cuprinde boala, nu o ignora, este ceva ce faci pentru tine!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin


Surse:

  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3618690/
  • https://ajph.aphapublications.org/doi/pdf/10.2105/AJPH.2016.303343
  • https://prevention.stanford.edu/education/chpr.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *