O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

In loc sa strangi cureaua, o tot largesti? Afla ce e obezitatea!

In loc sa strangi cureaua, o tot largesti? Afla ce e obezitatea!

Cum ajungi de la o forma de invidiat, la forma de butoias? Pe mana ta! …am putea spune daca ne gandim ca persoanele supraponderale fac ce fac si duc constant mancarea la gura, desi sustin contrariul!

Obezitatea este o problema din ce in ce mai mare la nivel global. In SUA, Germania si tarile dezvoltate, aceasta boala este considerata chiar epidemie din cauza numarului mare de persoane afectate.

Obezitatea creste alarmant riscul de boli cornice precum diabetul, bolile de inima, infarctul miocardic, atacul vascular cerebral, hipertensiunea arteriala si cancerul.


In cazul copiilor si adolescentilor afectati de obezitate, bolile colaterale ii fac pe acestia sclavii propriilor neputinte pentru toata viata.

In cazul copiilor si adolescentilor parintii poarta atat principala vina cat si principala responsabilitate a „vindecarii” lor. Doar printr-un efort colectiv al intregii familii, de schimbare radicala a stilului de viata vor putea redresa si inversa traiectoria nefericita din evolutia copiilor obezi.

Un copil obez va ajunge un adult bolnav, frustrat si nefericit, tine doar de parinti sa nu se intample asta!

 

Dar care este diferenta intre a fi supraponderal si a fi obez?

Lectia Ted de astazi, face o diferenta clara intre cele doua notiuni si atrage atentia asupra riscului pe care persoanele supraponderale il au de a ajunge obeze.

Vei primii o explicatie completa despre IMC (sau BMI in engleza), adica despre Indicele de Masa Corporala. Acesta este cel care determin agradul de obezitate.

Avand in vedere cresterea alarmanta a cazurilor de obezitate in toata lumea, cercetatorii se intreaba ce este de facut pentru a stopa acest flagel care afecteaza din ce in ce mai multa populatie, de la cele mai fragede varste.

Pierderea in greutate si mentinerea acesteia in parametrii normali, pare o adevarata provocare pentru persoanele supraponderale.

De ce este un efort deosebit sa pierzi in greutate si sa te menti la o greutate normala, vom afla in lectia Ted de astazi.

Tot aici vom observa felul in care obiceiurile alimentare proaste, lipsa miscarii si chiar mostenirea genetica ne pot duce la un numar de kilograme greu de controlat si greu de purtat.

Tot in acest video vom afla cum afecteaza obezitatea creierul nostru. In cazul copiilor afectati de aceasta boala, lipsa controlului alimentar merge pana la mancatul in nestire.

Sa prevenim o boala este mai intelept decat sa ajungem sa o tratam, mai ales daca sunt aspect care tin de voinata noastra!

In privinta acestei boli, preventia este un factor decisiv in stoparea declansarii unor mecanisme care pot duce treptat la obezitate. In ceea ce-I priveste pe copii, o educatie adecvata in privinta alimentatiei corecte, a sportului si a stilului de viata sanatos, dar mai ales exemplul parintilor si al familiei sunt esentiale pentru prevenirea sau dezvoltarea obezitatii.

Principiile simple de stil de viata sanatos te vor proteja intreaga viata de a ajunge obez!

In final retine ca orice este astazi in plus sau neadecvat in farfurie, maine va fi in plus pe cantar!

Dar cu toate astea, optand pentru un stil de viata sanatos, vei ajunge simplu si rapid la greutatea optima!

2 intrebari si raspunsuri la “In loc sa strangi cureaua, o tot largesti? Afla ce e obezitatea!

  1. Pingback: Cat e zaharul de toxic si ce indulcitori naturali gasim? – Blogul Minunea Naturii

  2. Pingback: Cat e zaharul de toxic si ce indulcitori naturali gasim? - Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *