O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (8 voturi, medie: 4,75 din 5)
Încarc...

De ce ma doare capul? Cauzele migrenelor si tratamente naturale

De ce ma doare capul? Cauzele migrenelor si tratamente naturale

Durerile de cap si migrenele sunt afectiuni destul de comune! Aproape fiecare persoana se confrunta dealungul vietii cu aceaste probleme. Care sunt cauzele durerilor de cap si ce remedii naturale avem pentru migrene?

Cei mai multi dintre noi neglijeaza durerile de cap si le trateaza cu pastile simptomatice si indiferenta, neacordand o atentie cauzelor adevarate. O durere de cap ne poate revela o afectiune mai severa si in unele cazuri chiar grava.

Migrenele sunt de cele mai multe ori semnale pe care ni le transmite corpul nostru prin care ar vrea sa ne spuna:

  • ca ceva nu este in regula
  • ca e nevoie sa acorzi mai multa atentie hidratarii, pozitiei corpului, alimentatie sau odihnei
  • ca nu mai reuseste sa readuca echilibrul si ca te pot asteapta boli mai grave

Cauzele durerilor de cap …si cum sa le remediezi

Desi se manifesta aproape la fel migrenele au mai multe cauze:

  1. Deshidratarea
  2. Insuficienta circulatorie
  3. Spondiloza cervicala
  4. Dependenta de cafea
  5. Cura de detoxifiere
  6. Probleme biliare
  7. Problemele neuronale
  8. Stresul prelungit
  9. Hipertensiunea arteriala
  10. Durerile de cap in sinuzita
  11. Durerea de cap ca simptom al unei raceli sau gripe
  12. Aerul conditionat
  13. Fluctuatiile hormonale

Iar acum sa detaliem fiecare dintre cauze pentru a intelege mai bine mecanismull

1. Deshidratarea – cauza a durerilor de cap

Cea mai comuna cauza a durerilor de cap este deshidratarea, adica faptul ca bei insuficienta apa. Mai mult de jumatate dintre migrene trec daca bei 1-2 pahare de apa! ;) …da atat de simplu.

2. Insuficienta circulatorie – cauza a migrenei

Insuficienta oxigenare a creierului este o alta cauza a durerilor de cap. Datorita respiratiei incorecte, a vascozitatii crescute a sangelui, a colesterolului crescut, a placilor de aterom de pe vasele de sange se intampla de multe ori ca sa resimtim la nivelul creierului o circulatie insuficienta si implicit o oxigenare insuficienta.

Aceasta situatie se poate remedia in mai multe feluri:

  • miscare fizica moderata – care ajuta intreg organismul sa fie mai sanatos dar stimuleaza si circulatia sangvina
  • masaj de relaxare
  • remedii naturale, de exemplu: gemoderivate de Arin Negru si Ginkgo Biloba

3. Spondiloza cervicala (inflamatie, hernie cervicala, ciocuri) – cauza a migrenelor

Spondiloza cervicala, aceasta denumire care este mai mult generica si care cuprinde de fapt mai multe afectiuni, este o alta cauza a durerilor de cap.

Atunci cand spunem spondiloza cervicala de fapt ne putem referi la mai multe afectiuni:

  • Proces inflamator reumatismal – cauzat de efort, pozitie incorecta sau socuri
  • Ciocuri sau pinteni sau excrescente osoase – sunt rezultatul depunerii de saruri rezultate din metabolism (cel mai adesea din neutralizarea acizilor si toxinelor) si sunt cauzate de o alimentatie acida o perioada indelungata; acestia cauzeaza dureri prin deformarea posturii normale si prin rigidizarea articulatiei
  • Discuri intervertebrale deshidratate – ele se usuca si se rigidizeaza (tot din cauza unui consum prea redus de apa) si nu isi mai onoreaza functia de obsorbite a socurilor, putandu-se ajunge la contact os pe os si deformari ale posturii
  • Hernie de disc, hernie cervicala – in legatura cu punctul anterior, dupa deshidratarea discului intervertebral sau ca urmarea unui soc se produce o herniere a unei portiuni din disc sau a nucleului pulpos din mijlocul discului, producand astfel o compresie a nervilor si implicit durere; discurile afectate de hernie nu mai stau in pozitia corecta si pot pensa nervul, durerea in acest caz este foarte mare si aceasta radiaza pe traiectul nervului; vertebrele afectate in hernie cervicala pot fi C3-C4-C5-C6-C7.

Tratarea spondilozei cervicale se face in functie de cauza determinante inse cele 4 sfaturi de mai jos s-ar putea sa te ajute indiferent de cauza:

  • corecteaza pozitia de mers sau de la calculator
  • adopta o alimentatie antiinflamatoare
  • foloseste antiinflamatoare naturale pentru reducerea durerii si inflamatiei
  • masaj de relaxare (in unele cazuri)
  • terapii complementare (injectii cu ozon, colagen, cartilaj de rechin, laser interstitial) si eventual elongatii sau chiropractica
  • interventie chirurgicala in ultima instanta

4. Dependenta de cafea, cauza a durerii de cap

Dependenta de cafea sau de produse cu cofeina poate cauza dureri de cap si chiar sindrom de sevraj puternic, Daca renunti la cafea o sa te doara capul intre 1 si 4 saptamani. La inceput durerile vor fi severe iar apoi vor fi din ce in ce mai suportabile pana la disparitie,

Inaceasta perioada poti sa-ti administrezi produse care sa-ti reduca durerea de cap, insa asigura-te ca acestea nu contin cofeina.

5. Curele de detoxifiere si durerile de cap

Atunci cand dorim sa tinem o cura de detoxifiere este bine sa tinem cont de mai multi factori si sa avem in vedere mai multe consecinte. Chiar daca o cura de detoxifiere buna va avea ca rezultat final o sanatate mai bune, in timpul procesului de detoxifiere pot aparea mai multe simptome neplacute, printre care:

  • dureri de cap
  • greata si voma
  • diaree si alte tulburari digestive
  • eruptii cutanate (bubite pe piele)
  • limba incarcata
  • etc.

De ce apar aceste simptome in timpul curelor de detoxifiere?

Scopul curei de detoxfiere este sa elimine toxinele din organism. Aceste toxine stau cantonate si incativate (de cele mai multe ori) in stratul de grasime. Pentru a fi eliminate ele nu se evapora pur si simplu ci e nevoie sa urmeze procesele fiziologice de eliminare.

Asta presupune ca grasimile trec: din locul in care sunt depozitate => in sange => apoi sunt filtrate renal sau eliminate prin scaun.

O cantitate prea mare de toxine in sange, se traduce ca si o intoxicatie acuta si se manifesta ca atare.

Daca crezi ca astfel de cazuri sunt rare te inseli, sunt chiar foarte dese. Asadar ai grija la momentul in care iti alegi sa faci o detoxifiere dar mai ales la modul in care o faci.

6. Problemele biliare

O bila lenesa, o mancare prea „grea” sau o suprasolicitare a functiei biliare poate provoca o criza biliara. Iar aceasta criza biliara se manifesta uneori cu dureri intense de cap. In acest caz remediile cele mai uzuale sunt:

7. Problemele neuronale si migrenele:

Diverse afectiuni neurologice pot cauza dureri de cap, de exemplu: inflamatia anumitor nervi, transmisia incorecta a impulsului nervos, encefalite, meningite, epilepsi, tumori, etc. Desemenea anumite probleme psihiatrice pot cauza dureri de cap, atat ca simptomatologie a bolii cat si ca efect secundar al medicatiei.

In aceste cazuri sunt necesare investigatii suplimentare si uneori e nevoie sa fie facute de urgenta (EEG, RMN, etc.)

8. Stresul prelungit si durerile de cap

Stresul prelungit afecteaza intreg organismul si inclusiv sistemul nervos, manifestandu-se de multe ori sub forma durerilor de cap. Presiune si tensiunea mental-emotionala duc la epuizarea organismului si acesta vrea sa spuna STOP.

Daca esti in situatia asta ai nevoie de o pauza, ai nevoie de concediu! 😁 Poti sa ajuti organismul cu produse adaptogene insa tot e nevoie sa faci schimbari in stilul de viata.

9. Hipertensiunea arteriala (HTA) si durerile de cap

De foarte multe ori durerea de cap localizata la ceafa si care are caracter pulsatoriu este cauzata de o tensiune arteriala crescuta. Asadar, daca durerea este localizata cervical, la ceafa, ar fi bine sa iti verifici tensiunea arteriala, s-ar putea sa fie crescuta.

10. Durerile de cap in sinuzita, raceli si gripe

Racelile, gripele si alte infectii respiratorii pot debuta cu dureri de cap si dureri in tot corpul. Sinuzitele cronice, deasemenea, sunt insotite de dureri de cap, In aceste cazuri ai nevoie de alcalinizarea organismului si cresterea imunitatii.

11. Aerul conditionat, cauza a durerilor de cap

De cate ori ai facut un drum lung vara cu masina si cand ai ajuns la destinatie te durea capul in zona fruntii sau a sinusurilor. Sau stai la birou si te bucuri ca aerul conditionat te racoreste pe tine cel mai bine, dar noaptea nu poti dormi din cauza durerii de cap.

Aerul conditionat, prin faptul ca este foarte rece poate sa dea dureri de cap.

Cel mai important sfat in acest caz este sa te asiguri ca aerul conditionat nu bate direct pe tine, ci raceste doar incaperea in care stai.

12. Durerea de cap ca simptom al unei raceli sau gripe

Racelile dar in special gripele pot avea printre simptomele de debut o durere de cap. Aceasta durere de cap este rareori singurul simptom si de cele mai multe ori vine insotita de simptomele specifice: febra, dureri musculare, stranut, tuse, etc. 

13. Fluctuatiile hormonale si durerile de cap

Fluctuatiile hormonale, in special la femei, pot induce dureri de cap. Perioadele dinaintea ciclului menstrual sau inceputul sarcinii pot fi cauzatoare de dureri de cap, desi in acest caz, cauza mai profunda este o intoxicare a organismului.

cauza durerii de cap in functie de localizare

Exista o diferenta intre dureri de cap si migrene?

Da, se considera o anumita diferenta. Durerile de cap sunt de obicei cele trecatoare iar migrenele sunt acele dureri de cap persistente si care cedeaza foarte greu la tratamente.

In cazul migrenelor, pentru a putea scapa definitv de ele e nevoie sa faci schimbari mari in stilul de viata, in alimentatie si inclusiv in modul tau de gandire sau de raportare la situatiile care se ivesc in viata.

A actiona la cauza este modul corect de abordare de aceea iti recomand sa descoperi cauza durerii de cap si abia apoi sa te gandesti cum o tratezi.

durere de cap

10 intrebari pentru stabilirea cauzei durerii de cap

Daca inca nu stii care este cauza durerii tale de cap, te ajutam noi. Lasa un comentariu cu raspunsul la cele 10 intrebari de mai jos si incercam noi sa te ajutam sau sa te indrumam astfel incat sa scapi de aceasta pacoste, durerea de cap:

  • 1. Bei sufiicenta apa? Cata apa bei in fiecare zi?
  • 2. Ai renuntat recent la cafea sau energizante? Sau ti o cura de detoxifiere?
  • 3. Ai avut in perioada anterioara un stres mai mare decat de obicei?
  • 4. Cand te doare capul mai tare: dimineata sau seara?
  • 5. Te doare mai tare cand stai culcat sau cand stai in picioare?
  • 6. Cum descrii durerea: pe o parte, tip cascheta, la ceafa, pulsatorie, etc.
  • 7. Cand te lasa durerea, sau durerea de cap e continua?
  • 8. Ai si pocnituri in urechi sau alte zgomote?
  • 9. Durerea persista de mai mult timp? De cat timp?
  • 10. Ce ai facut pana acum pentru a scapa de durerea de cap?

Am scris acesta articol ca sa nu mai ai dureri de cap! :) Sper ca te-a ajutat!

Te rog scrie-mi feedback-ul tau.

Spor la sanatate si la o viata fara dureri!

Farm. Adrian Ienin


Surse:

– https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28939471/
– https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33974014/
– https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32644509/
– https://www.sciencedirect.com/topics/neuroscience/headaches
– https://www.nature.com/collections/edcifebegf

32 thoughts on “De ce ma doare capul? Cauzele migrenelor si tratamente naturale

  1. Pingback: Ce se intampla daca nu bei suficienta apa? Afectiuni grave cauzate de deshidratare! - Blogul Minunea Naturii

  2. Caltanide George says:

    1. Bei sufiicenta apa? Cata apa bei in fiecare zi?
    Beau cand imi este sete. Beau lichide zilnic cca 1 litru jumate
    2. Ai renuntat recent la cafea sau energizante? Sau ti o cura de detoxifiere?
    Beau cafea dimineata la birou. Nu tin cura de detoxifiere.
    3. Ai avut in perioada anterioara un stres mai mare decat de obicei?
    Uneori termenele limita pentru rezolvare lucrari la job
    4. Cand te doare capul mai tare: dimineata sau seara?
    Nu conteaza. Si , si
    5. Te doare mai tare cand stai culcat sau cand stai in picioare?
    Cand stau culcat
    6. Cum descrii durerea: pe o parte, tip cascheta, la ceafa, pulsatorie, etc.
    Am experimentat toate cele de mai sus
    7. Cand te lasa durerea, sau durerea de cap e continua?
    Cand ma lasa durerea scade in intensitate si ma simt confuz ca dupa un meci de box
    8. Ai si pocnituri in urechi sau alte zgomote?
    Am uneori tiuituri in urechi
    9. Durerea persista de mai mult timp? De cat timp?
    Durereile persista de peste 30 de ani
    10. Ce ai facut pana acum pentru a scapa de durerea de cap?
    O multime de analize: RMN, CT, endocrine, orl, oftalmolog, neurolog, cardiolog

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Buna ziua!

      Desi nu pare, mereu exista o cauza, astfel va sugerez:
      1. Sa consumati apa zilnic in catintate de 50ml x nr de kg pe care le aveti, cel putin o saptamana
      2. Sa eliminati din alimentatie: carnea, lactatele, vegeta, zaharul si orice alimente semi-preparate. Mancati doar fructe, legume, seminte si ceea ce va gatiti dvs.
      3. Ce spun analizele CT si RMN? Ati facut RMN si la coloana cervicala? Angio-CT ati facut?

    • Laza Niculina says:

      Bună ziua,
      Sufăr de migrene de 22 ani. Durerile au caracter repetitiv, la 14 zile, foarte rar la 30 zile, pe jumatatea capului, caracter pulsatoriu, cu greață, somnolență si un fel de tremur interior (partea dreaptă) iar pe stânga lăcrimează si ochiul. Durează 72ore.Am incercat diferite tratamente, homeopate si alopate.
      Ca răspuns la întrebări :
      1.S-ar putea să nu beau suficienta apă, beau doar cand mi-e sete.
      2.Nu
      3.Nu
      4.Ambele
      5.In picioare
      6.Pe o parte, pulsatorie, in zona ochiului, radiaza in ceafa
      7.trece dupa 3 zile, la calmante diar se reduce, la imigran trece dar revine a doua zi
      8.Nu
      9.De 22 ani
      19.Consult neurologic, inclusiv RMN si e ok, tratamente homeopate

      • Farm. Mirabela Romanescu says:

        Buna ziua, ciclul menstrual cum este? Va sugerez sa va efectuati analizele pentru hormonii tiroidieni, estrogen si cortizol, pentru ca este posibil ca simptomele sa indice catre o problema hormonala. Intre timp va recomand sa consumati minim 2L de apa pe zi, (de preferat jumatate de pahar la fiecare ora) si sa eliminati glutenul, lactatele si dulciurile din alimentatie. Axati-va in schimb pe o alimentatie bogata in legume verzi si fructe colorate, cereale integrale, peste si produse apicole. Odihniti-va minim 8 ore pe noapte si faceti miscare zilnic, iar toate aceste schimbari vor contribui la ameliorarea simptomelor.

  3. AVRAM AURORA says:

    Este vorba de fiica mea, in varsta de 16 ani.
    1. 1,5-2l
    2. Nu consuma cafea. Nu.
    3. Nu.
    4. Seara
    5. In picioare
    6. Tip cascheta, mai mult.
    7. Cu aprox, 1 ora.
    8. Nu
    9. de circa 1 an, mai rar la inceput
    10. oftalmolog, ORL, analize sange. La analize sange, s-a depistat transferina sub limita normala.

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, postura cum este? Asociaza si dereglari ale cilului menstrual? Uneori durerile de cap pornesc de la coloana cervicala, si ar fi util un RMN si CT. In acelasi timp, dereglarile hormonale se pot asocia si cu cefalee. Totusi, cea mai probabila cauza a cefaleei pare a fi o anemie feripriva, redata prin nivele scazute ale transferinei. Trebuie investigate si urmatoarele analize: sideremie, feritina, hemoglobina, hematocrit, numar total de eritrocite, acid folic, vitamina B12. Va recomand aceasta schema de tratament, alaturi de 1 cp de Magneziu, administrat seara.

  4. Florina says:

    Buna ziua
    1. Bei sufiicenta apa? Cata apa bei in fiecare zi?
    Intre 1,5 si 2 litrii
    2. Ai renuntat recent la cafea sau energizante? Sau ti o cura de detoxifiere?
    Nu
    3. Ai avut in perioada anterioara un stres mai mare decat de obicei?
    Am avut, dar a trecut stresul de 1 luna
    4. Cand te doare capul mai tare: dimineata sau seara?
    Noaptea
    5. Te doare mai tare cand stai culcat sau cand stai in picioare?
    Culcat
    6. Cum descrii durerea: pe o parte, tip cascheta, la ceafa, pulsatorie, etc.
    In lateral și in vârful capului
    7. Cand te lasa durerea, sau durerea de cap e continua?
    Continuă de aprox 1 luna
    8. Ai si pocnituri in urechi sau alte zgomote?
    Ma doare din spatele urchii stângi in sus
    9. Durerea persista de mai mult timp? De cat timp?
    De 1 luna
    10. Ce ai facut pana acum pentru a scapa de durerea de cap
    Am luat antiinflamator si câteodată masaj in zona tâmplelor

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, simptomele dvs. nu sunt foarte specifice. Va recomand sa renuntati timp de o luna la faina alba, dulciuri si lactate (consumati mai ales fructe, legume, nuci, seminte, cereale integrale, peste) si vedeti cum va simtiti. Inainte de culcare va recomand sa folositi 2mL de gemoderivat de muguri de tei argintiu, iar dimineata si la pranz cate un cp de Ashwagandha.

  5. Anton Catalina Mihaela says:

    Buna ziua ! Pentru cervicala C5 la C6..fiere leneșă cu mal si dublu infundibular cudat..stări ciudate in organism plus premenopauza ..tinitus ..nas uscat .dureri urechi ..bolboroseli ..dureri cap

  6. Vasile cocia says:

    Beau peste 2l de apa.
    Nu am renunțat la cafea, beau vreo 3 cafele pe zi.
    Nu țin cura de detoxifiere.
    Stresul normal la servici.
    Ma doare capul noaptea pe la ora 3.
    Ma doare capul când stau culcat.
    Durerea este pe-o parte și su muta dintr-o parte în alta. Mai este și de tip cascheta.
    Durerea de cap este continua și nu trece doar cu sumatriptan.
    Nu am pocnituri în urechi.
    Am dureri de 30 ani.
    Am făcut rmn la cap și zeci de consultații neurologice.
    Am făcut consult la inima.
    Doctorii nu știu ce să-mi mai facă.
    Rezulta ca sunt sănătos.
    Am cam 10 episoade de migrena pe luna.

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Buna ziua!
      Desi pare ca nu are legatura solutia impotriva migrenelor o reprezinta renuntarea la gluten si lactate. Mai exact la orice produse care provin dina grau, orz, ovaz, secara si la toate produsele din lapte sau derivate din lapte.
      Incercati sa renuntati o luna la aceste produse si sa observati daca mai aveti migrene.
      Deasemenea sa observati atunci cand migrenele sunt mai intense, ce ati mancat in urma cu 2 zile.

      Va rog sa-mi rescrieti sa vedem daca ati avut rezultate pozitive!

    • Ioana I. says:

      Bună ziua. Mă doare capul la schimbările de vreme, de presiune atmosferică și, mai nou, aproape continuu (ceea ce incepe să mă ingrijoreze puțin), de la aerul condiționat. Acum este localizată doar pe o parte a capului. Mulțumesc!

  7. Istrate Alina says:

    Buna ziua,
    Va rog tare mult sa ma ajutati. Fiica mea, 16 ani, are dureri permanente de cap, uneori foarte intense. Analizele sunt bune, EEG perfecta. Atat am facut deocamdata.
    1. Bei sufiicenta apa? Cata apa bei in fiecare zi?
    Beau cand imi este sete. Beau lichide zilnic cca 1 litru jumate
    2. Ai renuntat recent la cafea sau energizante? Sau ti o cura de detoxifiere?
    Nu.
    3. Ai avut in perioada anterioara un stres mai mare decat de obicei?
    Nu.
    4. Cand te doare capul mai tare: dimineata sau seara?
    Nu conteaza. Si , si
    5. Te doare mai tare cand stai culcat sau cand stai in picioare?
    Oricand.
    6. Cum descrii durerea: pe o parte, tip cascheta, la ceafa, pulsatorie, etc.
    Aa experimentat toate cele de mai sus
    7. Cand te lasa durerea, sau durerea de cap e continua?
    E continua. Difera intensitatea.
    8. Ai si pocnituri in urechi sau alte zgomote?
    Am uneori tiuituri in urechi
    9. Durerea persista de mai mult timp? De cat timp?
    Durereile persista de peste 3 ani
    10. Ce ai facut pana acum pentru a scapa de durerea de cap?
    O multime de analize: EEG, orl, oftalmolog, neurolog, psiholog.

    Va multumesc si va doresc multa sanatate!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, ati facut analize ale hormonilor sexuali, tiroidieni si cortizolul? Alte simptome mai asociaza, tensiunea arteriala este marita? Incercati renuntarea la gluten, dulciuri si lactate pentru inceput, plus activitate fizica minim 3 zile/saptamana, timp de o luna. Postura trebuie sa fie cat mai dreapta, pentru ca dereglari ale coloanei cervicale pot duce la dureri de cap.

  8. Todoran Costel says:

    Bună ziua și eu am probleme de cap de 2 zile și mia descântat mama ieri și azi și eram deocheat și durerea de cap mă doare capul tare de tot și nu îmi trece dar am luat un Paracetamol și tot nu are nici un efect și tot ce mâncăm și beam apă vărsam tot dar ce trebuie să fac ca să îmi treacă durerea de cap.

  9. Pingback: Depresie si anxietate, diferente, simptome si tratamente naturale - Blogul Minunea Naturii

  10. Neacșu Gina says:

    Bună ziua am un băiat de 16 ani care are dureri de cap de aproape 2 ani,in zona cervicală. Durerea pe care copilul o descrie este pulsatila și câteodată sub forma de presiune continua. Am fost la 3 medici neurologi, la psihiatrie, lam făcut terapie psihologică, am fost la endocrinologie, RMN, care nu a prezentat nimic fizic, analize din sânge normale, ecografie cervicala normală, oftalmologie, orl. Toți medici au exclus ca ar avea ceva fizic. La început durerile erau mai rare, dar în ultima jumătate de an sunt continue. Durerea nu dispare la nici o pastila.

  11. George says:

    Bei sufiicenta apa?(un pahar pe zi)
    Cata apa bei in fiecare zi? Un pahar2.
    Ai renuntat recent la cafea sau energizante? Sau ti o cura de detoxifiere? Am renutat la cola si cafea de aprox o luna
    Ai avut in perioada anterioara un stres mai mare decat de obicei? Da
    Cand te doare capul mai tare: dimineata sau seara? De 3 zile 5.
    Te doare mai tare cand stai culcat sau cand stai in picioare? In picioare
    Cum descrii durerea: pe o parte, tip cascheta, la ceafa, pulsatorie, etc, pulsatorie.
    Cand te lasa durerea, sau durerea de cap e continua, cand iau pastile
    Ai si pocnituri in urechi sau alte zgomote? Nu
    Durerea persista de mai mult timp? De cat timp? 3-4 zile
    Ce ai facut pana acum pentru a scapa de durerea de cap? Pastile

  12. Ionela Ciolea says:

    Buna seara! Am o durere de cap de 2 zile,la început simteam o sensibilitate la atingerea fetei(ochi,nas,gura,ureche),doar partea dreapta,acum imi “arde “mai sus se ceafa si nu trece nici cu pastila

  13. Bulgariu says:

    Buna dimineața! Doresc părerea dvs., Durerea este că un cui în cap, pe stânga o lună, apoi luna ce urmează pe dreapta, coboară spre ochi și lăcrimez cu durere in ochi, greata când și când, durere in spatele ochiului , lumina deranjează , deasemenea și zgomotele, persista 3 zile, cu durere și concentrare foarte scazuta.Va mulțumesc

  14. Pingback: De Ce Ma Doare Capul? Cauze, Simptome Si Tratamente

  15. Pingback: Ce se intampla daca nu bei suficienta apa? Afectiuni grave cauzate de deshidratare! - Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *