O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (11 voturi, medie: 4,55 din 5)
Încarc...

Tratamente naturale impotriva CORONAVIRUS, confirmate stiintific

tratamente nauturale coronavirus

La Minunea Naturii credem cu tarie ca natura are mereu cele mai bune solutii. Pentru ca situatia Coronavirusului este pe buzele si in mintea tuturor va prezentam in acest articol tratamente naturale impotriva CORONAVIRUS. Deja sunt 13 remedii naturale care sunt confirmate impotriva COVID-19 de studii stiintifice publicate in reviste de specialitate.

Citind acest articol veti putea regasi solutii simple care pot atat preveni cat si ajuta vindecarea de COVID-19 – SARS-COV-2. Pentru a intelege procesul prin care organismul uman se vindeca de acest virus si de oricare altul, va invit sa cititi si acest articol.

Probabil ca sunt multe alte remedii cu efect potential impotriva CORONAVIRUS si pe masura ce vor aparea sau vom descoperii noi studii stiintifice, le vom publica aici.

Remediile naturale cu efect benefic impotriva CORONAVIRUS – COVID-19 sunt:

.remedii naturale impotriva coronavirus

..iar acum cateva cuvinte despre fiecare


Quercetina, tratament impotriva CORONAVIRUS:

Quercetin este un flavonoid antioxidant, un compus natural prezent in multe alimente uzuale. Pe langa efectul antiviral, quercitina are si efect antialergic si imunomodulator. Am scris mai multe despre Quercetina in acest articol.

Cercetatorii spanioli din Madrid si Zaragosa au demonstrat ca quercitina, blocheaza activitatea enzimatica a 3CLpro, o proteina cheie pentru multiplicarea acestui virus. Astfel duce la inhibarea dezvoltarii Coronavirus – Covid19 – Sars-CoV-2, precum si la distrugerea lui. Mai multe detalii in acest articol.

Descopera suplimente cu Quercetina aici.


Vitamina C, sprijin in lupta impotriva COVID-19

Vitamina C este arhicunoscuta ca fiind eficienta in cresterea imunitatii si in tratarea diverselor raceli, gripe sau infectii. Cercetatorii astfel presupun ca vitamina C are si efect impotriva CORONAVIRUS. Mai multe studii concluzioneaza efecte pozitive:

 • vitamina C creste rezistenta culturilor de organe traheale de embrioni de pui la infectia cauzata de un coronavirus aviar
 • studiile efectuate la animale au constatat ca vitamina C modifica susceptibilitatea la diferite infectii bacteriene si virale, protejand-ule impotriva unui coronavirus aviar
 • studiile controlate cu placebo au aratat destul de consecvent ca durata si severitatea episoadelor de raceli frecvente sunt reduse in grupurile carora li s-a administrat vitamina C, indicând faptul ca infectiile respiratorii virale la om sunt reduse de nivelurile de vitamina C
 • exista, de asemenea, dovezi care indica faptul că vitamina C poate reduce pneumonia; trei studii controlate cu subiecti umani au raportat o incidenta semnificativ mai mica de pneumonie in grupurile suplimentate cu vitamina C, sugerand că vitamina C poate afecta susceptibilitatea la infectii ale tractului respirator inferior

Descopera suplimente de vitamina C aici.


Vitamina D, previne forme grave de CORONAVIRUS

Vitamina D este cunoscuta ca vitamina oaselor insa ea este in principal un imunomodulator, influentand inclusiv severitatea infectiei cu COVID-19. Cercetatorii de la GrassrootsHealth Institute au gasit o legatura directa intre concentratia sangvina de vitamina D si severitatea infectiei cu Coronavirus. Practic 96% dintre cei care au avut o concentratie optima de Vitamina D in sange (peste 30ng/ml) au facut forme foarte usoare de infectie cu COVID-19 la o discrepanta majora de cei care au avut nivele scazute de vitamina D, acestia dezvoltand preponderent forme medii sau severe.

In acest studiu referitor la legatura dintre vitamina D si Coronavirus, autorii concluzioneaza: consideram ca putem recomanda suplimentarea cu vitamina D ca masura de protectie impotriva infectiei cu coronavrus (COVID-19 sau SARS-CoV2).

Alte studii confirma o legatura directa intre imunitatea organsimului in fata SARS-COV-2 si vitamina D.

Descopera suplimente de Vitamina D aici.


Uleiul de Oregano, impotriva CORONAVIRUS

Uleiul de oregano bogat in carvacrol este util in foarte multe infectii, fie ele bacteriene sau virale. Actiunea impotriva CORONAVIRUS nu este inca confirmata de un studiu clinic insa toate premisele duc catre o confirmare in acest sens. Acest studiu realizat de BURRIS Institute intareste aceasta premisa.

Descopera aici uleiul de Oregano cu cea mai mare concentratie de carvacrol.


Usturoiul si preventia in CORONAVIRUS

Acest studiu arata ca diversi compusi derivati din Allium sativum (usturoiul) au potentialul de a reduce expresia citokinelor proinflamatorii si de a inversa anomaliile imunologice la niveluri mai acceptabile. Usturoiul este sugerat ca o masura preventiva benefica inainte de a fi infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Allium sativum este un aliment functional cunoscut pentru proprietatile sale imunomodulatoare, antimicrobiene, antiinflamatorii, antimutagene, antivirale si antitumorale.

Eficienta sa antivirala a fost, de asemenea, demonstrata in mai multe randuri. Usturoiul pare să inverseze majoritatea disfunctiilor sistemului imunitar observate la pacientii cu infectie COVID-19. Au fost, de asemenea, interpretate relatiile dintre parametrii sistemului imunitar, leptina, receptorul leptinei, proteina kinază activata cu adenozină mono-fosfat, receptor-gamma activat cu proliferatorul peroxizomului. Rolul Leptinei in stimularea citokinelor proinflamatorii si in scaderea apetitului sugereaza posibilul efect benefic al scaderii tesutului adipos proinflamator si implicit in ameliorarea unor simptome detectate in timpul infectiei COVID-19.

In concluzie, usturoiul (Allium sativum) poate fi o masura preventiva acceptabila impotriva infectiei cu COVID-19 pentru a stimula celulele sistemului imunitar si pentru a reprima productia si secretia de citokine proinflamatorii, precum si a hormonului leptina, derivat din tesutul adipos, avand natura proinflamatorie.

Descopera suplimente cu usturoi aici.


Zincul, aliat impotriva SARS-COV-2

Zincul este un microelement in organismul uman insa infuenta sa asupra imunitatii este cunoscuta de mult timp. Deasemenea este bine cunoscut faptul ca zincul (Zn) poseda o varietate de proprietati antivirale directe si indirecte, care se realizeaza prin diferite mecanisme.

Administrarea suplimentelor de Zinc are potentialul de a spori imunitatea antivirala, atat innascuta, cat si dobandita. Zincul ajuta si in restabilirea functiilor celulelor imune epuizate sau de a imbunatati functia normala a celulelor imunitare.

Aceste efecte se manifesta si la persoanele sanatoasa dar in special la pacientii imunocompromisi sau in varsta.

Zn poate actiona, de asemenea, intr-o maniera sinergica atunci când este administrat concomitent cu terapia antivirala standard, asa cum sa demonstrat la pacientii cu hepatita C, HIV si SARS-CoV-1.

Eficienta Zn impotriva unui numar de specii virale se realizeaza în principal prin intermediul proceselor fizice, cum ar fi atasarea virusului, sau poate stabiliza membrana celulara, ceea ce ar putea contribui la blocarea intrarii virusului in celula.

Pe de alta parte, s-a demonstrat ca Zn poate inhiba replicarea virala prin alterarea procesarii proteolitice a poliproteinelor replicazei (enzimei virale de inmultire) si a ARN-polimerazei. Zincul poate diminua activitatea de sintetizare a ARN a nidovirusurilor, clasa de care apartine si SARS-CoV-2.

Prin urmare, se poate sustine ipoteza ca suplimentarea cu Zn poate avea un beneficiu potential important pentru profilaxia si tratamentul COVID-19. Studiul aici.

Descopera suplimente de Zinc aici.


Potentialul melatoninei impotriva infectiilor virale, inclusiv COVID-19

Cunoastem Melatonina ca fiind hormonul somnului iar legatura sa cu remediile impotriva COVID pare paradoxala.

Insa in acest studiu se ofera o imagine de ansamblu asupra numeroaselor proprietati benefice ale melatoninei in diferite complicatii virale, chiar si tulburari respiratorii virale asociate cu stresul oxidativ, inflamatia si imunitatea scazuta.

Dovezile din literatura sustin ca gestionarea stresului oxidativ si a raspunsurilor inflamatorii, precum si reglarea raspunsurilor imune pot fi critice pentru a viza infectiile cu virus respirator, cum ar fi CORONAVIRUS – SARS-CoV-2.

Siguranța administrarii melatoninei a fost examinata pe scara larga in diferite studii preclinice si clinice pe doze la intervale largi. Astfel utilizarea melatoninei ca adjuvant merita luata in considerare.

Prin urmare, utilizarea practica a melatoninei in actualul focar de COVID-19 este sugerata a fi benefica.

Descopera suplimente cu Melatonina aici.


Seleniul si incidenta SARS-COV-2

Seleniul este un  alt micorelement cu efecte imunomodulatoare si care sprijina organismul uman in lupta antivirala. Acest studiu arata o incidenta directa intre nivelurile scazute de Seleniu si incidenta CORONAVIRUS. Rezultatele arata deasemenea o asociere intre ratele de vindecare pentru COVID-19 si nivelul optim de seleniu. Aceste date sunt in concordanta cu dovezile efectelor antivirale ale seleniului din studiile anterioare.

Exista mai multe mecanisme celulare si antivirale care implica seleniu si selenoproteinele si care ar putea influenta negativ patogenitatea virala. S-a observat o patogenitate sau o mortalitate mai mare in cazul deficitului de seleniu pentru SARS-CoV-2.

Descopera suplimente de Seleniu aici.


Propolisul, redutabil si in CORONAVIRUS

Propolisul este o rasina recoltata si produsa de albine folosita din cele mai vechi timpuri in medicina traditionala. Pandemia COVID-19 a reinnoit interesul pentru produsele de propolis din intreaga lume.

Oamenii de stiinta studiaza diferite mecanisme de infecție SARS-CoV-2 care sunt potentiale ținte pentru compusii propolisului. Componentele propolisului impiedica intrarea virusului in celule, activitatea antivirala fiind dovedită in vitro si in vivo.

In studiile preclinice, propolisul a promovat imunoreglarea citokinelor pro-inflamatorii, inclusiv reducerea IL-6, IL-1 beta și TNF-α. Aceasta imunoreglare implica monocite si macrofage, precum, reducand riscul de abundenta a citokinelor proinflamatorii, un factor major de mortalitate în boala COVID-19 avansata.

Propolisul sa dovedit, de asemenea, promitator ca un ajutor in tratamentul diferitelor comorbiditati care sunt deosebit de periculoase la pacientii cu COVID-19, inclusiv boli respiratorii, hipertensiune arteriala, diabet și cancer.

Avand in vedere situatia de urgenta actuala cauzata de pandemia COVID-19 si opțiunile terapeutice limitate, propolisul este prezentat ca o optiune terapeutica promitatoare si relevanta, sigura, usor de administrat pe cale orala si disponibilă imediat ca supliment natural si aliment functional.

Descopera suplimente certificate de propolis aici.


Alte remedii naturale impotriva CORONAVIRUS

Acest studiu prezinta un potential anti-COVID-19 pentru mai multi compusi naturali:

 • Caprifoi  – remediu recunoscut pentru specificitatea pulmonara si actiunea benefica in gripe si pneumonii
 • Licorice – lemn dulce – antiviral arhicunoscut care actioneaza inclusiv pe virusul herpetic, impiedicand reaparitia acestuia (se stie ca virusul Herpetic este un virus cu recurenta mare de care se scapa foarte greu pe termen lung)
 • Astragalus  – antiviral si imunostimulator folosit de foarte multi ani in medicina orientala
 • Soc  – produs cu troficitate pe aparatul respirator si pulmonar este presupus cu efecte pozitive impotriva CORONAVIRUS.
 • Resveratrol  – antioxidant obtinut preponderent din struguri rosii, se pare ca are o actiune favorabila in preventia si vindecarea de COVID-19.

Vaccinul impotriva CORONAVIRUS

Asa cum se precizeaza si in acest articol Mediafax inca nu a fost descoperit niciun vaccin impotriva nici unui tip de virus ARN, din care fac parte si CORONAVIRUSURILE. Usurinta cu care acesta poate suferi mutatii si alte componente din replicarea (inumltirea) virala fac foarte dificila elaborarea unui vaccin eficient.

Pana la o rezolvare certa si sigura, agreata de intreaga comunitate stiintifica si demonstrata de timp sau suficiente studii clinice ca nu are efecte secundare si mai nocive, va recomandam mai degraba sa apelati la solutii naturale care nu au efecte secundare, ci din contra, sunt recomandate de tot mai multi specialisti. Timpul confirma pe rand eficienta remediilor naturale.


Ce combinatie sau schema de tratament recomandam in CORONAVIRUS:

Desi suntem adeptii tratamentelor personalizate pentru fiecare pacient in parte, multitudinea de solicitari din ultima perioada ne determina sa facem o recomandare generala, fara pretentia de a fi potrivita tuturor.

Recomandarea noastra este o combinatie dintre:

 • Vitamina C, Vitamina D, Quercetina, Propolis, Zinc si Seleniu

In functie de caz se poate adauga:

 • gemoderivat de Caprifoi sau ulei de Oregano

Nu uitati ca imunitate organsimului este un mecanism foarte complex care depinde de mai multi factori:

 • nivel de stres
 • somn si odihna
 • aportul de nutrienti favorabili – alimentatie echilibrata
 • miscarea fizica
 • predispozitii diverse
 • socuri emotionale
 • etc.

Trateaza cu maxima responsabilitate imunitatea proprie si actioneaza in special in mod preventiv.

Sa previi e mai usor decat sa tratezi, inclusiv in cazul CORONAVIRUS!

Avand o imunitate puternica, chiar daca vei contacta virusul, te vei incadra probabil pe lista celor asimptomatici.

6 comentarii la “Tratamente naturale impotriva CORONAVIRUS, confirmate stiintific

 1. Simona Sangeorzan says:

  Buna,
  Va rog sa imi spuneti daca aceasta combinatie de uleiuri o pot folosi pt. Imunitate:
  Ulei esential de cimbru 3 x 5 picături/ zi
  Ulei esential de oregano 3 x 5 picături/ zi
  Ulei esential de frankincense ( tamaie) 3 x 3 pic/zi
  Ulei esential de copaiba 3 x 3 pic/ zi
  Ulei esential de eucalipt 3 x 1 pic/ zi
  Multumesc!

  • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

   Buna ziua!
   Combinatia de uleiuri este buna dar in vremurile in care traim aspectele trebuie privite fundamental. Astfel este indicat sa nu ne bazam pe o singura terapie sau grup de produse ci pe cat mai multe cai de stimularea imunitatii:
   – alimentatie sanatoasa
   – gandire pozitiva si inlaturarea fricii inutile
   – suplimente cu efect dovedit stiintific
   – gemoterapie
   – aromoterapie
   – etc.

   De multe ori un dezechilibru in organism este dat de un deficit de vitamine, minerale, enzime sau alte substante si atunci uleiurile esentiale au actiune limitata. Dar in alte situatii ele pot avea multe efecte pozitive: de la cresterea vibratiei organismului si pana la un mult-dorit efect anitiviral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *