O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 4,17 din 5)
Încarc...

Cum ne aparam de CORONAVIRUS, virusul ucigas din China

Cum ne aparam de CORONAVIRUS, virusul ucigas din China

Isteria Coronavirus pornita la inceput de ianuarie 2020 s-a raspandit repede in intreaga lume. Panica si raspandirea au escaladat in intreaga lume, foarte multi oameni fiind afectati atat din punct de vedere al sanatatii cat si financiar.

Care va fi deznodamantul si care va fi cu adevarat impactul acestei epidemii? Ce avem de facut ca sanatatea noastra sa fie la cote maxime si in cazul unei infectii sa ne vindecam cu bine?

Virusul se raspandeste foarte rapid de la om la om iar aglomeratiile ii sunt si mai favorabile. Numarul cazurile de infectare cu coronavirus creste exponential si s-a extins deja in mai multe tari si pe mai multe continente, de aici si pericoulul unei pandemii. Problema principala a acestui virus o reprezinta contagiozitatea lui precum si pneumonia severa care o cauzeaza persoanelor in varsta sau celor cu afectiuni asociate.

Cat de bine face aceasta mare panica si isterie in jurul acestui coronavirus si cat de mult de fapt demonstreaza ineficienta unui sistem medical bazat pe a trata in loc de a preveni?

Este insa necesar sa ne impacientam atat de mult? Raspunsul nu il stim inca. Cert este ca daca avem imunitatea crescuta si avem in continuare grija de imunitatea noastra putem face fata cu brio unei infectii cu coronavirus.

Imunitate crescuta inseamna in primul rand sa nu ai alte boli cronice, sa nu ai alte comorbiditati. Pentru ca atunci e nevoie sa iti faci griji suplimentare daca ai mai multe boli si o imunitate scazuta. Rata mare de deces se inregistreaza in randul varstnicilor cu afectiuni.

In plus, perioada mare de incubatie si rata mare de transmitere fac din virus unul mai contagios decat altele, de aceea si masurile care se iau de catre autoritati.

Rata de deces in randul persoanelor infestate este de 3-4%, ceea ce inseamna ceva mai mult in comparatie cu alte virusuri. Varstnicii sunt cei mai afectati.

Cu ce seamana acest coronavirus?

Virusul ucigas care a afectat China in aceste zile si se raspandeste in intreaga lume este din aceeasi familie cu virusul SARS (sindromul respirator sever acut), foarte raspandit in 2003. Coronavirsul din 2020 este considerat un fel de “văr” al acestuia. Oamenii de stiinta atrag atentia acest virus poate suferi mutatii genetice, fiind deosebit de periculos pentru oameni, in lipsa unui antidot.

Potrivit Organizaţiei Mondial a Sanatatii (OMS), coronavirusurile sunt o familie de virusuri care cauzeaza imbolnaviri care pot varia de la simple gripe, la altele mult mai grave cum ar fi penumonii sau chiar complicatii care pot duce la deces.

OMS a denumit in 11.februarie 2020 acest virus: COVID-19

Principala complicatie o reprezinta o pneumonie severa insotita de obstructia cailor respiratorii. Obstructia se realizeaza de catre o inflamatie severa insotita de o secretie mucoasa foarte densa. De aceea bolnavii in stare grava necesita sa fie ventilati artificial, fiind singura lor sansa de supravietuire.

Ce este un virus, cum se multiplica un virus si de ce este asa de periculos?

Un virus este un agent patogen inframicrobian, adica invizibil la microscopul optic si care nu are capacitatea de autoreproducere. Pentru a se reproduce el are nevoie de o celula gazda. El penetreaza o celula si el este multiplicat de celula parazitata. Virusurile provoaca diverse boli infectioase numite viroze. 

Toate virusurile, inclusiv coronavirusul, urmeaza aceleasi etape pentru multiplicare:

  • o particula de virus patrunde intr-o celula gazda si transmite informatiile genetice acesteia;
  • materialul genetic transmis atrage enzimele din celula gazda iar aceste construiesc parti ale noului virus;
  • particulele noi se constituie in noi virusuri;
  • noile particule virale sunt eliberate din celula gazda.

Virusurile reprezinta practic cea mai simpla forma de viata acelulara, fara celula. Virusurile nu sunt considerate fiinte vii, dar cu toate aceste dispun de material genetic, aflandu-se la intersectia dintre viu si neviu. Spre deosebire de celelalte forme de viata, virusurile nu consuma hrana si nu produc energie.

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care au o mare afinitate pentru macrofage, epitelii respiratorii si enterice si care sub microscop au aspectul de coroana solara.

Exista zvonuri care spun ca acest nou virus este un virus scapat din laboratoarele de cercetare, ceea ce face situatia si mai grava si mai greu de controlat.

Gradul de pericol al infectiilor virale consta din faptul ca aceste infesteaza celule proprii organismului, care mai apoi sunt mai dificil de detectat si distrus. Debutul infectiilor virale este de obicei brusc si rapid.

Exista o perioada de incubatie pana cand simptomele se manifesta, adica perioada de cand am contactat virusul pana cand efectiv se manifesta simptomatic. Perioada de incubatie al coronavirusului din 2020 este 14 zile. Aceasta este o perioada destul de mare in care avem impresia ca suntem sanatosi desi suntem purtatorii virusului, suntem contagiosi si il putem raspandi catre cei din jurul nostru.

Cum lupta corpul uman impotriva virusurilor si a coronavirusului?

Atunci cand un virus ajunge in organism, corpul detecteaza infestarea si incepe o lupta intre celulele sistemului imunitar si virus. Virusul cauta o celulă ori un organ care sa-i permita sa se multiplice si sa se raspandeasca.

Astfel, eficienta raspunsului sistemului imunitar sta in abilitatea acestuia de a elimina virusul inainte ca acesta sa produca daune organismului. Acesta este modul ideal, in care virusul nu ajunge sa se manifeste.

In paralel celulele sistemului imunitar numite “celule B” creeaza anticorpi. Un virus este o molecula formata din mai multe componente, numite antigeni. Atunci cand o celula B recunoaste un antigen se activeaza si interactioneaza cu alte celule cu rol in raspunsul imunitar, pentru a primi indicatii.

Celulele B actioneaza in 2 moduri:

  • unele dintre celule incep să creeze anticorpi, dar acesti anticorpi sunt adesea de o calitatea insuficient de buna pentru a elimina infectia
  • atunci celulele B aleg o cale alternativa pentru a creste calitatea anticorpilor, astfel se creste capacitatea anticorpilor de a se cupla la antigeni; anticorpii sunt grupati in asa fel incat sa fie cat mai eficienti in eliminarea patogenului.

Acest proces de crestere a calitatii anticorpilor poate dura doua saptamani, dar exista două beneficii clare:

  1. Pagotenul este eliminat.
  2. Celule cu “memoria” patogenului, de calitate, asigură protectia impotriva viitoarelor infectii.

Antibioticele sunt eficiente in infectii virale?

NU, antibioticele de sinteza nu au nici o influenta in distrugerea virusurilor. Singurul mod in care virusurile pot fi combatute este prin puterea si eficienta propriei imunitati.

Cum se manifesta infectia cu coronavirus?

Manifestarile infectiei cu cornoavirus sunt asemanatoare cu cele ale uni gripe, si anume:

  • pierderea mirosului si a gustului,
  • febra,
  • tuse acuta,
  • dificultati in a respira
  • penumonie,
  • insuficienta respiratorie
  • functii afectate ale ficatului si rinichilor

Principala problema o reprezinta insuficienta respiratorie si necesitatea ca bolnavul sa fie ventilat mecanic, de aceea, in astfel de situatii, este necesara spitalizarea.

Viata pacientului este mai mult pusa in pericol atunci cand infectia virala se suprapune pe un organ deja afectat. Astfel varstnicii, bolnavii cronici si cei cu imunosupresie sunt si cei mai predispusi.

Durerile in gat si nasul infundat nus unt simptome de Coronavirus ci mai degraba ale unei raceli.

Cat de mult ne va afecta pandemia de COVID si cand se va termina?

Riscul unei pandemii a fost de la inceput mare si iata ca aceasta temere s-a adeverit.

Datorita perioadei de incubatie destul de mare (14 zile) raspandirea virusului nu va atinge apogeul foarte repede. Se estimeaza ca virusul se va mai extinde inca aproximativ un an, astfel probabil apogeul epidemiei de coronavirus va fi atins peste 6-9 luni, adica undeva in toamna lui 2020. Atentie, sunt doar niste estimari, nu este nimic cert.

Ce este cert este ca tot mai multe tari raporteaza cazuri extrem de multe de coronavirus, ceea ce inseamna ca peste 14 zile vor fi alte cazuri. iar acest ciclu se va repeta pana la o raspandire tot mai mare.

O pandemie globala se va traduce prin foarte multe persoane afectate de coronavirus si foarte multi morti. Indiferent de cat este de dezvoltat un anumit sistem medical, in oricare tara, acesta nu va putea faca fata numarului mare de bolnavi, asadar va fi nevoie sa avem noi in primul rand grija de imunitatea noastra.

Urmand link-ul de mai jos puteti urmari in timp real raspandirea cornoavirusului, numarul de persoane afectate, numarul de decese dar si numarul de persoane vindecate:

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Aceasta pandemie, la fel ca si alte epidemii, se poate reprezenta grafic ca si o curba Gausiana (de clopot), asadar exista o faza de crestere rapida si apoi o faza de descrestere. Cat timp va dura? Inca nu se stie…

Cum ne putem proteja de coronavirsul din 2020?

Cel mai efecient mod de a ne proteja de virusuri si coronavirusuri este prin:

  1. A avea o grija mai mare la regulile de igiena personala si prin a purta echipament de protectie (manusi si masca)
  2. A ne creste imunitatea organismului prin produse specifice cu efect antiviral. Mai jos o sa va prezentam o lista de produse care au efect de stimulare a imunitatii astfel incat sa fiti mai protejati de infectiile virale.

Scheme antivirale:

Produse cu efect antiviral:

In plus, adauga in alimentatia zilnica urmatoarele:

  • suc de lamaie sau limonada (doar cu miere, fara zahar)
  • fructe de padure mancate ca atare sau ca sucuri mixate in blender
  • sucuri proaspete de fructe
  • creste consumul de broccoli, frunze de patrunjel, ceapa si usturoi
  • elima complet zaharul si orice contine zahar (zaharul este cel mai uzual imunosupresor)

Un organism stresat si obosit este mai susceptibil la infectii, asadar:

  • ai grija cum manageriezi stresul
  • asigura-te ca dormi si te odihnesti suficient

Remedii care ajuta imunitate in lupta cu COVID, confirmate de studii clinice:

Quercitina, aliatul tau impotriva Coronavirus:

În febra fluxului de informații și de știri pe care le auzim, medicina continuă să își facă bine treaba. Se descoperă 🤝aliați noi în lupta cu acest Coronavirus, cum este quercitina.

Quercitina, un ingredient cheie, vine în ajutorul nostru când căutăm să ne stimulăm imunitatea. Este de fapt un complex care conține și Vitamina C, fiind indicat atât pentru prevenție, cât și ca tratament eficient. Este un imunomodulator care optimizează procesele imune, fiind util și în alergii sau la pacienții imunosupresați.

🔬Se efectuează studii de catre cercetători canadieni care par sa demonstrează beneficiile quercitinei în lupta cu și împotriva Coronavirus.

quercitina, quercetin

Quercitina are deja acțiune confirmată împotriva Ebola si Zika, două dintre cele mai agresive virusuri:

  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27297486-prophylactic-efficacy-of-quercetin-3-o-d-glucoside-against-ebola-virus-infection/?from_term=Michel+Chr%C3%A9tien&from_pos=3&fbclid=IwAR11mGnhhGfIHjhGx-iddr3FDc9sobCTE-YDOF2GxBtPc4WX8rzfdkZfhI0
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28884445-antiviral-activity-of-quercetin-3-o-d-glucoside-against-zika-virus-infection/?from_term=Michel+Chr%C3%A9tien&from_pos=2&fbclid=IwAR3p9LT60lv6cGPbCdYouF9lmYI02F2Z5WEnILA3zJ6s-3myP0TVYkixoO0

In septembrie 2020 a aparut primul studiu care confirma actiunea Quercitinei impotriva Coronavirus:

  • https://www.cnr.it/it/comunicato-stampa/9621/the-molecule-of-natural-origin-that-inhibits-sars-cov-2

Zincul, potentia benefic in lupta impotriva Coronavirus

Suplimentarea cu Zn poate avea un beneficiu real pentru profilaxia si tratamentul COVID-19, deoarece poseda o varietate de proprietati antivirale directe si indirecte, care se realizează prin diferite mecanisme.

Administrarea de suplimente de Zinc are potențialul:

  • de a spori imunitatea antivirală, atat innascuta, cat si umorala (dabandita),
  • de a restabili functia celulelor imune epuizate
  • de a stabiliza membrana celulelor care inhiba intrarea virusului in celule si duce la inhibarea replicarii virale prin interferenta cu transcrierea genomului viral si prelucrarea poliproteinelor
  • de a imbunatati functia normala a celulelor imune, in special la pacientii imunocompromisi sau la varstnici.
  • poate actiona intr-o maniera sinergica atunci cand este administrat concomitent cu terapia antivirală standard, asa cum sa demonstrat la pacientii cu hepatita C, HIV si SARS-CoV-1.

Toate recomandarile de mai sus sunt mai mult in scop preventiv, pentru a ne creste imunitatea si capacitatea de lupta impotriva coronavirus. Un tratament sigur si 100% valabil inca nu exista si probabil ca nici nu va exista avand in vedere rata de mutatie a virusurilor de acst tip. Asadar singura solutie ramane sa avem mare grija de imunitatea noastra.


O alta metoda inedita si eficienta este aceea de a utiliza uleiuri esentiale cu frecventa ridicata. O frecventa ridicata a corpului uman inlatura orice risc de imbolnavire. Utilizati uleiurile cu frecventa de peste 60mhz:

Totusi de unde a aparut isteria CORONAVIRUS?

La inceputul anului 2020 am asistat la niste derulari de evenimente unice in istoria omenirii, ceva ce inca nu s-a mai intamplat. Apareau primele semna ca vom trai prima pandemie (epidemie globala) care ar putea afecta si omori oameni pe intreaga planeta. Pandemia a aparut si numarul de morti inca nu poate fi estimat. 

Deasemenea nu poate fi estimat inca impactul economic devastator al acestei pandemii.

Coronoavirusul descoperit in China a inceput sa faca foarte multe victime si se parea ca autoritatile chineze mascheaza proportile dezastrului si ca nu ar lasa sa se raspandeasca adevarata catastrofa care statea sa se produca. La 2 luni de la declansarea epidemiei, statisticile OMS parea imbucuratoare, Apoi a inceput insa epidemia in Europa si in intreaga lume. Numarul de morti este foarte mare in toate tarile din Europa si masurile luate, desi drastice, par sa nu fie suficiente.

Isteria coronavirus creata are mai multe motive:

  1. Zvonul ca acest coronavirus ar fi unul scapat dintr-un laborator si ca ar fi o arma biologica
  2. Reactia nemaiintalnita a autoritatilor chineze caru au inchis complet mai multe orase, nu iesea si nu intra nimeni. Armata a preluat controlul si izolase zonele infestate. Multe zeci de milioane de oameni erau blocati in propriile orase in care nimeni nu circula si totul era inchis.
  3. Epidemia din Europa, care a cuprins intai Italia si apoi celalalte tari
  4. Faptul ca se preconizeaza orase inchise in toata Europa si o penurie de alimente
  5. Distrugerea economiei prin inchiderea restaurantelor, hotelurilor si a multor fabrici

Primele video-uri au aparut din China, precum cel de mai jos prin care se aratau spitalele din aceste orase care erau arhi-pline si medici care nu mai faceau fata asaltului de bolnavi. Se prezentau bolnavii preluati cu un tip de targa speciala cu un acoperis semirotund, aratand ca un cocon pentru a preveni astfel cat mai mult raspandirea virusului. Erau prezentati oamenii cad pe strada in China, afectati de acest virus.

Aceste imagini pareau ireale pana cand au ajuns si in Europa si Italia s-a confruntat cu o situatie fara precendent.

Care va fi deznodamantul? Va muri cineva din apropiatii nostri? Cat de afectati vom fi economic? Va mai fi lumea la fel dupa CORONAVIRUS?

Pana atunci pretuiesteti sanatatea, ai mare grija de ea si bucura-te (daca poti) de mai mult timp petrecut cu cei dragi.

Sa auzim numai de bine….

 

8 intrebari si raspunsuri la “Cum ne aparam de CORONAVIRUS, virusul ucigas din China

  1. Pingback: Intre panica si ratiune in cazul coronavirus - Blogul Minunea Naturii

  2. Pingback: Este confirmat: Quercetina are actiune anti-coronavirus! - Blogul Minunea Naturii

  3. Pingback: Tratamente naturale impotriva CORONAVIRUS, confirmate stiintific - Blogul Minunea Naturii

  4. Pingback: Cum se dobandeste imunitatea antivirala - Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *