O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (106 voturi, medie: 3,89 din 5)
Încarc...

Este confirmat: Quercetina are actiune anti-coronavirus!

Este confirmat: Quercetina are actiune anti-coronavirus!

Quercetina este un compus care se regaseste din abundenta in natura in diverse fructe si legume.

Quercetina face parte din clasa bioflavonoidelor, un grup de antioxidant care sunt si pigmenti ai plantelor (dau culoare). Acestia contribuie la reducerea radicalilor liberi de oxigen actionand astfel pe mai multe nivele in organism.

Numele Quercetinei vine de la Quercus, denumirea in latina a stejarului. Quercitina a fost prima data descoperita in scoarta arborelui de stejar.

Actiunea Quercetinei:

Quercitina este un bioflavonoid cu multe efecte pozitive asupra sanatatii.

Efectele Quercitinei:

  • antialergic,
  • reduce colesterolul din sange,
  • sprijina aparatul cardiovascular,
  • are actiune antitumorala,
  • are efecte benefice la nivel oftalmologic
  • are actiune impotriva coronavirus.

Vom detalia doar doua dintre ele, care consideram ca unt cele mai importante:

Efectul Quercetinei in alergii:

Quercetina are  un puternic efect antihistaminic. Histamina este principala substanta  eliberata de organism in reactia alergica.

Acest aspect determina un rol important al Quercetinei in reducerea manifestarilor reactiilor alergice:

ochi iritati si inlacrimati, stranut, tuse, congestie nazala, nas infundat, respiratie dificila, mancarimea pielii – prurit, edeme.

Actiunea Quercetinei impotriva Coronavirus:

Recent cercetatorii au demonstrat actiunea favorabila a quercitinei de a distruge coronavirus. Quercetina functioneaza ca un inhibitor al Coronavirus – Covid19 – Sars-CoV-2, acționând asupra uneia dintre proteinele cheie pentru multiplicarea acestui virus.

Cercetatorii din Zaragoza si Madrid demonstreaza ca quercitina, blocheaza activitatea enzimatica a 3CLpro, si astfel duce la inhibarea dezvoltarii Coronavirus – Covid19 – Sars-CoV-2, precum si la distrugerea lui:

Surse naturale de Quercetina:

Enumeram mai jos cele mai importante surse naturale de Quercetina (in mg/100g):

  • fructe de soc – 42
  • Ceapă roșie – 33
  • Ceapă albă – 21
  • Afine – 15
  • Ardei iute verde – 15
  • Kale – 7,7
  • Mere roșii – 4,7
  • Salată – 4,5
  • Pere – 4,5
  • Spanac – 4,1

Suplimente alimentare care contine Quercetina:

Deasmenea Quercitina poate fi administrata din suplimente alimentare:

quercetin secom qurecitin zenyth

In concluzie:

Natura are intotdeauna cele mai eficiente solutii! …e nevoie doar sa le descoperim!

Quercetina COVID la pret redus, livra

Surse de documentare:

  • https://www.cnr.it/it/comunicato-stampa/9621/the-molecule-of-natural-origin-that-inhibits-sars-cov-2
  • https://www.digi24.ro/stiri/externe/quercitina-o-molecula-naturala-prezenta-din-abundenta-in-mere-sau-ceapa-poate-ucide-coronavirusul-descoperirea-facuta-in-spania-1363652
  • https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/antioxidantul-minune-care-combate-coronavirusul-corpul-il-elibereaza-in-mod-natural-in-anumite-conditii.html

 

88 thoughts on “Este confirmat: Quercetina are actiune anti-coronavirus!

  1. Pingback: Tratamente naturale impotriva CORONAVIRUS, confirmate stiintific - Blogul Minunea Naturii

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Buna ziua!

      Conform studiilor stiintifice Quercetina este cu grad minim de risc, astfel se poate administra in timpul sarcinii.

      Conform acestui studiu (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23963751/) se dovedeste ca Quercetina se transmite prin laptele matern intr-o doza foarte mica de 0,01 mg de Quercetina zilnic.

      Un alt site de referinta (https://drlact.com/drug/2172/quercetin-in-breastfeeding) plaseaza Quercetina intr-o zona de siguranta in timpul alaptarii.
      Astfel se indică faptul că utilizarea Quercetinei este în mare parte sigură în timpul alăptării pentru bebelușii alăptați.
      Studiul privind diferite cercetări științifice indică, de asemenea, că Quercetin nu provoacă efecte secundare la mamele care alăptează.
      Majoritatea studiilor științifice și a lucrărilor de cercetare care declară că utilizarea Quercetin în condiții de siguranță la alăptare se bazează pe doza normală și poate să nu fie valabilă pentru doze mai mari.
      Substanțele bioflavonoide, printre care si Quercetina, sunt larg distribuite în natură. Ceapa are un conținut bogat de Quercetin. Flavonoidele sunt compuși fenolici naturali care sunt prezenți în abundență în plante și alge marine. Luăm Quercetina din fructe, legume, ceai și vin roșu (ca câteva exemple) Cele mai importante tipuri sunt: antocianine, chalconi, flavonoli, flavoni, flavonoizi și tanini.
      Nu s-a găsit niciun risc de efecte toxice și nici de efecte secundare la om. Acestea apar în mod natural în laptele matern în cantități legate de dieta mamei. Activitate antioxidantă atribuită și alte proprietăți care nu au fost încă pe deplin descoperite, duc la ameliorarea funcției vaselor sangvine, care este un motiv pentru a fi utilizat pentru tratamentul insuficienței venoase (vene varicoase), a hemoroizilor și a prevenirii arteriosclerozei.

      Inclusiv pe siteul: https://www.e-lactation.com/en/quercetin-pr/ , Quercetina este incadrata ca fiind cu un risc foarte scazut atat pentru bebelusul alaptat, cat si pentru mama.
      risc foarte scazut

  2. Ioana says:

    Buna ziua,
    Imi puteti spune, va rog, o formula de quercetin ce poate fi nebulizata? Am citit ca exista dar nu am reusit sa o gasesc din primele cautari
    Va multumesc

  3. PETEAN VASILE says:

    DACA MA PUTETI AJUTA CU O RETETA PT SOTIA MEA CARE ARE URMATORUL DIAGNOSTIC. TULBURARE DE PERCEPTIE BERGE NON EVAYIVA DE TIP INALT . TULBURARE MOTORIE ESOFAGIANA TIP NON PROPULSIV. A URMAT TRATAMENT CU AMITRIPTILINA 25 MG SEARA, DAR PRODUCE REACTII ADVERSE SEVERE. VA MULTUMESC
    I

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, in afara de amitriptilina, mai urmeaza tratament si cu alte medicamente? Mai sufera si de alte patologii cronice?

      La modul general, va recomand urmatoarea schema de tratament, adjuvanta in afectiunile de natura neurologica. Este important sa nu se opreasca brusc medicatia recomandata de catre doctor, intrucat acest lucru poate avea repercursiuni nedorite asupra starii de sanatate. De asemenea, pastrati legatura constanta cu medicul neurolog/psihiatru si urmariti evolutia bolii. 

      Neuro Optimizer: 1 cp x 3/zi ,pe stomacul gol

      Laptisor de matca: 3g/zi sublingual, dimineata pe stomacul gol

      Griffonia Rhodiola: 1 fiola/zi, dimineata pe stomacul gol

      Omega 3 Forte: 3 cps/zi, in timpul mesei

  4. Cristina says:

    Buna ziua! Am momente dese când simt nevoia de a trage aer adânc un piept dar și când inima o ia la galop fara motiv. Am avut ca reacție la antiinflamator- diclofenac pastile- o insuficienta respiratorie ( nu am mai folosit, de frica, si alte medicamente inflamatorii ). Vroiam sa știu dacă pot fi probleme respiratorii dacă iau quercetina, citind ca are și efecte antiinflamatorii. Multumesc mult! Sănătate!

  5. Barabas Tibor says:

    Bună ziua, soția a făcut un tratament oncologic cu medicamente, de 6 luni nu mai ia nimic. Poate lua Quarcetina?

  6. Roxana says:

    Pot sa iau quercitina 98 complex daca iau luivac sau baraka, sau se poate asocia cu multivitamine si minerale, sau cu stres clin complex, multumesc frumos!!!

  7. Petrisor Lăcrămioara says:

    Bună ziua. Întrebare : dintre produsele puse la dispoziție în farmacia dvs, care produs de Quercitina este mai bună, ca firmă? Mulțumesc frumos!

  8. Pingback: Naturiste confirmate antivirusi – vindecator

  9. Angi says:

    Buna ziua! Fata de celelalte “variante”, “”Quercetin”- Zenith””, este facut din muguri de salcam japonez, ceea ce nu am vazut trecut “sursele” enumerate in articol… Care este diferenta intre acesta si cele obtinute din fructe/legume? Multumesc frumos!

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Buna ziua!
      Majoritatea suplimentelor contin Quercetina provenita din muguri de salcam japonez, de unde este mai usor de extras. Legumele si fructele sunt mentionate pentru a fi incluse in alimentatia zilnica si astfel pentru a creste aportul de Quercetina.
      La nivel chimic nu exista neaparat o diferenta, totusi nimeni nu a facut un studiu asupra eficacitatii aceleiasi doze luate din alimentatie sau din suplimente.

      Daca este vorba de garantia unui efect, este mai simplu sa ne administram suplimente standardizate si concentrate decat sa consumam cantitati mari de alimente.

      Oricum ar fi, tot o alimentatie naturala si diversificata e nevoie sa fie baza sanatatii!

  10. Pingback: De luat aminte! – Oglinda Vieții

  11. Anca Melania says:

    Buna ziua! Pot administra Quercentina unui copil de 9 ani prin desfacerea capsulei si punerea continutului in apa sau miere. Nu poate inghiti capsula de 250g datorita dimensiunii acesteia. Multumesc frumos!

  12. Beatrice Boji says:

    Bun seara, daca iau dimineata Egilok 12, 5 mg, la pranz Vessel Due 1 capsula, seara arterin, iar ca si vitamine iau Detrical de 2000 unitati si Redoxon triplu action pot lua Quercitin , 500 mg pe zi? Cand anume trebuie sa o iau? Nu interactioneaza cu restul medicamentelor/suplimentelor?

  13. Dana says:

    Buna ziua! Quercitina poate fi luata daca am prolaps de valva mitrala și urmez tratament cu nitropector, metroprolol și roswera pentru colesterol? Multumesc pentru răspuns!

  14. Vass Csilla says:

    Bună seara!
    Iau Quercitina de o săptąmână şi aproxinativ după 2-3 zile mi s-a înroşit fața şi fruntea. Deci am o reacție alergică!
    Poate fi de la Quercitina?

  15. Stoica Mihaela says:

    Buna seara,
    Am cautat in farmacii quercetina simpla, dar nu am gasit.Am luat-o pe cea care are si d3.Vreau sa va intreb daca are acelasi efect pt covid,ca cea simpla.

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Buna ziua!
      Daca scopul este cresterea imunitatii in fata COVID, nu este bine sa va bazati pe un singur produs ci sa combinati mai multe remedii cu efect imunostimulator: vitamina C, vitamina D, seleniu, zinc, propolis, etc.

      Cat despre Quercetina, puteti sa o luati o perioada indelungata, fara a exista efecte secundare negative.

      Referitor la eficienta ei, aveti link-uri si in articol dar puteti si dvs cauta pe google: quercetin covid efficiency study – si o sa vedeti o multime de rezultate

  16. Andra says:

    Bună ziua, vă rog să mă ajutați. Vreau să-i dau mamei Quercitină pentru imunitate, dar nu știu dacă nu-i va scădea tensiunea arterială.Dumneaei ia medicație pentru hipertensiune și anticoagulante (Exforge, Carvedilol, Coenzima Q10). Mulțumesc și vă doresc multă sănătate!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, care este valoarea tensiunii arteriale sub tratament? Ce varsta si ce greutate are doamna? In functie de acesti paramentri se adapteaza si doza de quercetina. Pe langa efectul imunostimulator si antiviral, quercetina are efect benefic asupra aparatului cardiovascular, dar in general efectul nu este atat de intens incat sa existe interactiuni cu medicamentele folosite ca tratament de fond pentru hipertensiune. Prin urmare se poate folosi quercetina si in cazul doamnei, iar daca tensiunea este in parametri normali si greutatea pana in 70 kg, doza uzuala va fi de o capsula pe zi administrata in timpul mesei de pranz.

  17. Gloria says:

    Buna ziua, pentru cineva care are astm cu bronhospasm si boala autoimuna (tiroidita), se poate lua quercitina? Cat?
    Adica, quercitina e imunomodulator sau imunostimulator?
    In cazul bolilor autoimune, stiu ca nu trebuie stimulata imunitatea.
    De-asta intreb….multumesc anticipat

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, se poate utiliza quercetina si de catre persoanele cu astm bronsic si boli autoimune, dar cu prudenta, si nu in combinatii cu alte remedii (fara Vitamina C, Zinc, echinaceea sau alte asocieri). Intr-adevar, in bolile autoimune sunt contraindicate imunostimulatoarele. Dar quercetina este un bun antiinflamator (inflamatia se manifesta atat la nivelul arborelui respirator, in astm, dar si in multe din patologiile autoimune), si este imunomodulator (asadar mentine imunitatea in parametrii normali, fara stimulare sau inhibitie excesiva). 

      Eu as recomanda sa se inceapa cu o concentratie mica: 250mg administrati dupa masa de dimineata. Se poate folosi, de exemplu, Quercetin Mini de la Zenyth. Ulterior, dupa 2-3 saptamani se poate dubla doza zilnica. In tot acest timp evolutia starii de sanatate va fi atent monitorizata. Va recomand sa cititi si aceasta carte, Solutii contra Autoimunitatii, scrisa de catre Amy Myers, Editura Paralela 45Veti gasi in paginile acestei carti mai multe detalii despre gestionare bolilor autoimune si inflamatorii.

  18. Busa Mihaela says:

    Buna ziua, am avut covid in dec 2021, de atunci iau querticina 2 pe zi. Cat timp pot sa mai iau? Sau cum imi recomandati?
    In paralel iau noliprel de 2,5 dimineata, magnerot, procor, vit d3, esentiale forte, astha 15, betaserc, si ginko biloba.
    In toamnă am avut vertij, sunt la menopauza de 2 ani. Am luat 2 luni betaserc am fost ok, dupa covid am avut iar simptome usoare de vertij, m am speriat si continui cu betasercul. Ce parere aveti ce as putea sa iau pt a nu mai aparea episoadele de ameteala. Va mulțumesc.

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, puteti continua sa luati quercetina pana la sfarsitul lunii februarie, mai ales daca ati mai ramas cu cateva simptome dupa covid.

      Pentru vertij va recomand urmatoarea schema de tratament, administrata timp de 2 luni, in 2 cure anuale:

      – Asociere dintre gemoderivatele de: arin negru, vasc, gingko-biloba: Se adauga intr-un paharel mic cu apa cate 2 mL din fiecare extract si se adminsitreaza inainte de masa de pranz cu 30 minute.

      Orz Verde American Lifestyle: 3 x 1 tb/zi, inainte de masa cu 30 de minute

      Bacopa monnieri: 2 x 1 tb/zi, dimineata si la pranz, cu 30 minute inainte de masa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *