O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 1,50 din 5)
Încarc...

Legitatea #162: De ce se pocnesc genunchii?

Legitatea #162: De ce se pocnesc genunchii?

Te-ai întrebat vreodată de ce trosnesc genunchii sau articulațiile în general?

Pocnetul este dat de țesutul cartilaginos dintre articulații, adică acela care reduce frecarea creată, atenuează șocurile și face mișcarea confortabilă.

Când articulațiile trosnesc, sunetul provine din compresia bulelor de azot (de aer) care apar în mod natural în spațiile dintre articulații. Acest fenomen mai este numit și cavitație. 

O modalitate de a evita pocnetul articulațiilor este să fii foarte activ în timpul zilei. Cu cât te miști mai mult, cu atât corpul se lubrifiază mai bine. Mai concret, când ești sedentar, lichidul din articulații nu se mișcă, iar cu cât ești mai activ, cu atât articulațiile se lubrifiază mai bine. 

În același timp un consum crescut de apă și lichide hidratante este obligatoriu zi de zi pentru lubrifierea și sănătatea articulațiilor.

Trosnirea articulațiilor este un fenomen des întâlnit, însă, atât timp cât nu vine la pachet și cu dureri, zgomotul nu trebuie să ne îngrijoreze. 

Totuși acest țesut cartilaginos, treptat, își poate pierde proprietățile protectoare și frecarea nu mai poate fi evitată.

Sunetul mai poate apărea și atunci când transportați sarcini grele, unde țesutul cartilajului se deformează din cauza încărcăturii crescute. 

Un mare stres asupra genunchiului vine de la pantofii incomozi cu toc înalt. Așadar uneori ar fi bine să alegi între pantofii sănătoși cu toc mic, sau cei spectaculoși cu toc mare.

Anumite suplimente care conțin nutrienți pentru articulații pot fi foarte benefici pentru menținerea sănătății lor pe termen lung:

 

Pentru sfaturi personalizate poți accesa secțiunea de consultații: https://www.minuneanaturii.ro/programator/

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea de mâine despre o vitamină importantă

2 thoughts on “Legitatea #162: De ce se pocnesc genunchii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *