O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Frumusete si sanatate cu ajutorul nucilor

Frumusete si sanatate cu ajutorul nucilor

In traditia satului romanesc, imediat dupa Sfanta Maria Mica, incep a se “bate” nucii. Legenda spune ca nucul a fost odata un rege bogat, stapanitor al multor tinuturi. Era mandru si falnic, iar prin autoritatea lui isi tinea toti curtenii la distanta. Singura fiinta aproape de inima regelui era regina… bolnava de o boala fara leac. Frumusetea reginei pierise odata cu boala care era vizibila pe obrajii ei. La urechile regelui, ajunse intr-o zi o veste: regina s-ar putea vindeca daca obrajii ei ar fi mangaiati de mana regelui in fiecare zi. Si asa a fost!

In realitate, ca si in legenda, beneficiile tratamentelor cu frunze de nuc in boli dermatologice sunt bine cunoscute inca din Antichitate. Frunzele de nuc sunt utile in dermatite, eczeme precum si in afectiuni ale scalpului si pentru intarirea firului de par. Batranii nostri se foloseau de toate proprietatile nucului, incepand de la ramuri, coji, frunze, samburi, totul era atent cules si conservat in functie de necesitati.

Stiinta vine astazi si confirma, ca nucul este cu adevarat miraculos. Nucile sunt alimente integrale si totodata alimente-medicament datorita continutului bogat de nutrienti (proteine, uleiuri sanatoase, omega 3, vitamine si minerale) necesari bunei functionari a organismului.

Nucile sunt si ele o minune a naturii!

Consumul miezului a opt nuci pe zi hraneste celula nervoasa, mentine arterele flexibile, inima sanatoasa si combate aparitia accidentului vascular cerebral. Avantajele includerii nucilor in dieta se regasesc in mentinerea bunei functionari a creierului si a ochilor, cresterea fertilitatii masculine, ameliorarea bolilor de stomac si intestine, reglarea functiilor endocrine si in protejarea femeilor de cancerul mamar.

asemanarea evidenta dintre nuci si creierul uman

Samburi de nuca pot deveni delicatese culinare prin combinarea cu alte alimente: nucile combinate cu miere sau nuci macinate transformate intr-o pasta cu ajutorul miere si a pulberii de roscove, sunt cateva  metode prin care puteti transforma consumul de nuci intr-o adevarata placere pentru adulti dar si pentru copii.

In sezonul rece, nucile pot fi folosite drept medicament in raceli, calmand tusea si durerile in gat. In trei cani de apa, fierbeti zece minute, cinci nuci putin crapate si doua cepe. Beti ceaiul neindulcit, sau adaugati o lingurita de miere dupa ce s-a racit. Cateva cani pe zi din acest ceai va va scapa de tuse si de durerile in gat.

 

Iata asadar, cum proprietatile nucului ne ofera oportunitati nebanuite, atat in calitate de cosmetice naturale si terapeutice cat si ca alimente integrale satioase si sanatoase, totul ca parte dintr-un stil de viata sanatos!

1 intrebare si raspuns la “Frumusete si sanatate cu ajutorul nucilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *