Mic dejun sanatos cu pasta de caju
Crezi ca e greu sa-ti prepari rapid o mancare sanatoasa? Afla ce de cele mai multe ori e foarte simplu:
- combina cat mai putine alimente pentru o absorbtie maxima a nutrientilor
- serveste portii mai mici pentru o digestie usoara
- mesteca alimentele indelung pentru ca stomacul nu are dinti
Te-ai gandit ce poti face cu o mana de caju?
Minunea Naturii, iti propune o reteta simpla si rapida:
- pune la inmuiat peste noapte, o mana de caju crud
- dimineata, stoarce samburii de apa
- blenduieste-i cu un catel de usturoi, un strop de ulei de masline extravirgin presat la rece, putina zeama de lamaie, un praf de sare si piper
- adauga la sfarsit patrunjel tocat fin
- o poti servi pe paine wasa cu cateva rosii cherry sau ce alte legume doresti
Pofta buna!
Nucile caju sunt o sursa de proteine, grasimi sanatoase si minerale!
100g de caju contin:
- Calorii: 538Kcal
- Grasimi: 43g
- Carbohidrati: 30g
- Proteine: 14,5g
- Fibre: 3g
- Indice Glicemic: Scazut
- Magneziu: 270mg
Nucile caju sunt o importanta sursa de potasiu (K), cupru (Cu), Calciu (Ca), Magneziu (Mg), Fier (Fe), si Zinc (Zn).
Nucile caju sunt bogate in viraminele A si E si sunt o excelenta sursa de grasimi ononesaturate continand in special acid oleic (grasimen foarte benefica pentru aparatul cardiovascular).
Nucile caju reprezinta deasemenea o excelenta sursa de proteine.
Stiai ca?
Desi se considera si le denumim nuci, caju sunt niste seminte ce pot fi mai degraba asemanate dpdv morfologic, cu cele de mar.
Nu uita, de cate ori iti hranesti trupul cu mancare sanatoasa, el te rasplateste cu bunadispozitie, energie si vitalitate!
Pe final…
Gandeste-te la diferenta dintre mancare si hrana… mancarea iti poate doar umple burta iar hrana iti ofera nutrienti si iti hraneste celulele!
Starea de bine merge mana in mana cu alimentatia sanatoasa!
Foarte gustos ! Multumim pentru reteta !