O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (32 voturi, medie: 3,88 din 5)
Încarc...

Orz verde – superaliment si medicament

Orz verde – superaliment si medicament

Orzul verde este un superaliment care ar fi bine sa nu lipseasca din alimentatia curenta a nici unei persoane, datorita beneficiilor minunate ale acestuia.

Orzul verde, alaturi de alte pulberi verzi (alfalfa-lucerna, chlorella, iarba de gau, iarba de ovaz, spirulina), este un stimulent si un revigorant puternic al organismului avand efecte mai puternice decat multe medicamente.

Poti folosi orz verde in mai multe variante:

  • pulbere pura de orz verde
  • extract lichid de orz verde
  • comprimate care contin orz verde
  • capsule cu extract de orz verde

Fiecare dintre variantele de orz verde are beneficiile ei, de la un efect rapid si intens la usurinta in administrarea si complianta la tratament.

Principala caracteristica a orzului verde si aspectul care il face unic, este continutul in superoxid-dismutaza (SOD), una dintre cele mai importante 2 enzime cu efect antioxidant, de intinerire si cu influenta importanta in cresterea imunitatii.

Alaturi de glutation-peroxidaza (GPO), SOD este enzima responsabila de degradarea sau intinerirea organismului. Multe studii spun ca stoparea sintezei interne de SOD este egala cu accelerarea procesului de imbatranire, astfel un aport extern de SOD are numai efecte benefice asupra organismului.

Principalele caracteristici ale superoxid-dismutazei (SOD) din orz verde sunt:

SOD ea a fost descoperita de doctorul McCord si profesorul Irwing Fridovich, in anul 1969. Superoxid-dismutaza, glutation-peroxidaza si catalaza sunt in principal enzime antioxidante endogene, adica produse de organismul uman, care asigura apararea organismului impotriva actiunii radicalilor liberi si impotriva stresului oxidativ: O, HO si H2O2. Acesti radicali liberi pot produse leziuni la nivelul ADN-ului si al membranelor celulare

SOD este de pana la 3500 de ori mai eficient antioxidant decat vitamina C; SOD catalizeaza reducerea anionului superoxid (O-), una dintre cele mai reactive specii de oxigen, la apa oxigenata (H2O2), mai putin reactiva. Apa oxigenata (peroxidul de hidrogen) este transformata in apa (H2O) de catalaza si glutation peroxidaza

banner 940x710px_Am deschis-32

Proprietati Orz verde:

Orzul verde creste nivelul energetic, vigoarea si rezistenta organsimului. Orzul verde este puternic detoxifiant, eliminand toxinele si metalele grele din organism. Deasemenea este util in cazul in care doriti sa scapati de kilogramele in plus.

Puterea alcalinizanta a a orzului verde este una foarte mare avand indicatii in boli si afectiuni ale tuturor sistemelor si organelor. Alcalin inseamna sanatos, astfel ca orzul verde, avand efect puternic alcalinizant, are de fapt efect puternic de insanatosire.

Cand planta este tanara, iarba de orz verde contine o serie de super-nutrienti in forma concentrata. Acesti nutrienti sunt usor asimilati de catre organismul uman.

Iarba de orz verde este un aliment complet care ofera o nutritie echilibrata organismului. Pulberea din orz verde, de altfel ca si majoritatea pulberilor din frunze verzi, este foarte usor asimilata de organism. Astfel organismul poate folosi nutrientii in pulberea de orz verde in cateva minute de la administrare.

Se spune ca pulberea de orz verde este singura pulbere verde de pe Pamant care poate furniza toti nutrientii de care organismul uman are nevoie de la nastere si pana la imbatranire. Pulberea de roz verde nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia oricarei persoane!

Orzul verde este foarte bogat in vitamine si minerale avand de 7 ori mai multa vitamina C decat protocalele. Deasemenea pulberea de orz verde este de asemenea foarte bogata in clorofila.

Beneficiile clorofilei pentru organismul uman sunt:

  • clorofila este primul nutrient produs de lumina si are energie mai multa decat orice alt element
  • clorofila are efect anti-bacterian
  • clorofila reface celulele sanguine – clorofila are structura asemanatoare, chiar aproape identica cu hemoglobina prezenta in sange;
  • clorofila regenereaza si reface celulele organismului
  • clorofila regleaza nivelul glicemiei
  • clorofila neutralizeaza toxinele din organism
  • clorofila detoxifica ficatul

Alte efecte ale orzului verde pentru sănătate sunt:

  • orzul verde creste imunitatea corpului si astfel ajuta in lupta împotriva a multiple boli
  • orzul verde administrarea in raceli asociate cu febra, ajuta la scaderea febrei
  • orzul verde permite absorbtia si reduce inflamatia organelor digestive, stomac si intestine
  • orzul verde regleaza integul metabolism, inclusiv glicemia, colesterolul si absorbtia alimentelor
  • orzul verde mentine si reface tonusul si vitalitatea organismului
  • orzul verde este un bun adjuvant in curele de slabire si controlul greutatii
  • orzul verde combate oboseala fizica si psihica
  • orzul verde este un bun revigorant dupa extenuare fizica sau psihica si combate durerile musculare prin neutralizarea acidului lactic
  • orzul verde stimuleaza lactatia si imbunatateste calitatea laptelui oferind beneficii atat pentru mama cat si pentru bebelusi
Orzul verde - Minunea Naturii - Farm. Anca Ienin - consultant in nutritie si sanatate

Orz verde, indicatii terapeutice:

Aceste efecte si multe altele indica pulberea de orz verde in multiple afectiuni:

  • Diabet: datorita capacitatii de alcalinizare, aportului de crom, precum si a altor ingrediente scade glicemia si previne complicatiile care pot aparea in diabet.
  • Cancer: incetineste procesul de formare sau crestere al tumorilor. Rezultate foarte bune sunt raportate in cazuri de  leucemie, cancer la piele, pancreas, san, ovare.
  • Gastrita, ulcer, pancreatita, colita: clorofila din compozitia acestui suc ajuta la refacerea mucoasei si a peretilor gastrici, in timp ce substantele sale alcaline reduc aciditatea.
  • Anemie, lipsa de minerale, lipsa de vitamine: aduce un aport de vitamine si minerale asimilabile.
  • Boli de Ficat: Orzul verde favorizeaza drenarea si regenerarea ficatului, activeaza sistemul imunitar, ajutand la combaterea virusului hepatic.
  • Stimularea lactatiei: orzul verde este un bun stimulent pentru lactatie
  • Hemoroizi, Varice: substantele active favorizeaza circulatia sanguina si ajuta la elasticizarea si tonifierea vaselor sanguine.
  • Impotenta, Sterilitate: stimuleaza activitatea hormonala atat la barbati, cat si la femei. Imbunatateste considerabil circulatia sanguina din zona genitala, chiar si la persoanele in etate sau care au fumat. Efecte bune in tratarea steriliatii.
  • Schizofrenie: studii efectuate in Japonia indica efectul adjuvant in tratarea cazurilor de schizofrenie.
  • Acnee, eczema, par, unghii: tenul se curata si devine luminos in special prin stimularea activitatii hormonale. Unghiile si parul se regenereaza prin aportul de vitamine si minerale.

Administrare orz verde:

  • adulti 1 lingurita de publere de 1-3x/zi dizolvata in apa sau suc de fructe proaspat
  • copii ½ lingurita de pulbere de 1-3x/zi dizolvata in apa sau suc de fructe proaspat
  • dozele pot fi crescute in functie de afectiune si rezultate, nu s-au semnalat probleme de supradozaj

Produsele cu orz verde disponibil pe magazinul nostru online le gasiti aici. Recomandarea noastra, la fel ca si in cazul altor produse este sa alegeti variantele ECO-BIO.

Un produs inovator pe baza de orz verde, recent repus pe piata este SOD NATURAL, elaborat si fabricat de Institutul Cantacuzino. SOD NATURAL este un extract de orz verde, standardizat si eficient in afectiunile enumerate mai sus.

Iti dorim mult succes in redobandirea sanatatii depline!


Surse:

– https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5904770/
– https://www.healthline.com/nutrition/barley-grass
– https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37769021/
– https://www.agriculturejournals.cz/pdfs/cjf/2007/02/02.pdf
– https://www.researchgate.net/publication/283013638_Therapeutic_Potential_of_Young_Green_Barley_Leaves_in_Prevention_and_Treatment_of_Chronic_Diseases_An_Overview

39 intrebari si raspunsuri la “Orz verde – superaliment si medicament

  1. George Meilă says:

    Bună ziua
    Aș putea să iau suc de orz verde împreună cu glutation ? Pentru imunitate iau în prezent lăptișor de matcă crud în miere și polen crud de la Institutul Apicol București.
    Vă mulțumesc

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, depinde foarte mult de producator si de cantitatea folosita. Pulberile se masoara cu lingurita/lingura, astfel ca cantitatea consumata poate sa varieze de la o zi la alta. In general capsulele au avantajul ca mentioneaza exact continutul in nutrienti si principii active (clorofila, SOD, proteine, etc.). Atfel ca de multe ori varianta incapsulata este mai concentrata. Insa si mai bune sunt variantele de extracte, cum este S.O.D. de la Institutul Cantacuzino.

      Ca o concluzie, cea mai buna varianta pentru dvs. este aceea pe care aveti disponibilitatea si dorinta de a o folosi zilnic. Poate va este mai comod sa administrati capsule prin simpla inghitire cu apa, sau poate preferati sa beti un shake verde dimineata la prima ora. Sau poate chiar va face placere sa administrati fiolele de S.O.D., si sa va bucurati aproape imediat de efectul terapeutic.

  2. Georgiana says:

    Se poate consuma orzul verde (pulbere) in timpul alăptării?
    Am o fetita de 1.9 ani și as vrea sa știu dacă exista contraindicații dacă ea este încă alăptați.
    Mulțumesc anticipat
    Georgiana

  3. Anca says:

    Bună ziua,
    Se poate administra și în timpul sarcinii?
    Mi-a fost recomandată pulberea de orz verde, pentru tranzit, deoarece capsulele de senna pe care le luam, provoacă crampe prea puternice.

    Mulțumesc.

  4. Veronica says:

    Pulberile de ovaz, lucerna sau orz, sunt indicate în afecțiuni de țesut conjunctiv, colagenoza, miozita,vasculita, lupus ?
    Mulțumesc.

  5. Teo says:

    Buna ziua, o intrebare va rog. Daca am pulbere de orz trecuta de termenul de expirare dar nedeschisa, as putea sa o mai consum? Multumesc frumos

  6. Elena says:

    Buna ziua! Va rog pot lua gemoderivat de orz verde daca am putine trombocite 20 mii ? Orzul verde subtiaza sangele si sunt posibile sangerari? Imunitatea mea este precara si in acest timp iau gemoderivat de carpen alb in asociere cu tamarix pentru trombocite. Multumesc!

  7. Roxana says:

    Înțeleg ca este recomandat în sarcina, dar se mai aplica recomandarea și dacă am trombofilie și sunt pe tratament cu anticoagulante? Mulțumesc!

  8. Codruta Vancea says:

    Orzul verde este anticoagulant? Daca urmeaza sa fac o colonoscopie este indicat sa il intrerup? Nu este recomandat deloc sa iau anticoagulante inainte de aceasta procedura. Multumesc.

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Orzul verde este anticoagulant, dar nu functioneaza ca un medicament de sinteza. Adica efectul lui este unul de a „subtia” sangele, in sensul ca il curata de toxine, reduce colesterolul etc.
      Dar nu este un efect instantaneu, ci unul de durata. In acelasi timp efectul nu se aplica in cazul unor taieturi, in sensul ca sangele nu se mai coaguleaza si sangerararea nu se mai opreste.
      El poate amplifica in schimb efectul anticoagulantelor de sinteza.
      Deci: daca il luati de ceva timp, sangele este deja subtiat, chiar daca intrereupeti acum tratamentul.
      In acelasi timp, nu va afecta capacitatea coprului de a opri o eventuala sangerare.

      Sper ca v-am raspuns la nedumerire…

  9. Cosmina says:

    Buna seara. Am luat orz verde si de curand mi am facut analizele, si mi a iesit sideremia dublu fata de limita maxima. Oare are legatura orzul verde? Multumesc anticipat pt raspuns

  10. ionica G. says:

    Sucul de orz verde(crescut acasă) , poate sa influențeze scăderea în greutate?
    Nu doresc sa slăbesc!
    Cum se poate lua ca să iau în greutate?
    Mulțumesc

  11. Pingback: Secretele longevitatii - Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *