O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (16 voturi, medie: 3,50 din 5)
Încarc...

Aronia – super-antioxidant

Aronia – super-antioxidant

Aronia, fructul de care se vorbeste tot mai des si despre care auzim ca are multe beneficii pentru sanatate!

Aronia este fructul unui arbust provenit din America de Nord, unde creste la inaltimi de 1000-1200 de metri. Aronia este un arbust inrudit cu macesul facand parte din familia Rosaceae.

Aronia este foarte rezistent si frigul nu il doboara, rezistand pana la temperaturi de -30 de grade Celsius.

Fructele de Aronia

Fructele produse de Aronia sunt considerate superfructe. Sunt mici, de culoare neagra sau rosie, in functie de specie, si au un gust amar si astringent. In ciuda gustului care nu este o delicatesa dar nici nu este rau, proprietatile fructelor de Aronia sunt extraordinare si o recomanda pentru a fi utilizata in multiple afectiuni.

Aronia sunt fructe de padure cu un efect tonic general, ce cresc vitalitatea si au multiple proprietati benefice pentru sanatate: imbunatatesc sistemul imunitar, echilibreaza metabolismul si scad nivelul hormonilor de stres.

Aronia sunt fructe bogate in proantocianine, substanţe care se gasesc şi in seminţele de struguri. Consumand 100 g din fructe de aronia vom acoperi necesarul zilnic de acid folic. De aceea aronia sunt indicate si pentru femeile insarcinate. Fructele de aronia sunt hipotensive si, datorita continutului de inulina, sunt indicate pentru diabetici.

Aronia este recomandat de si datorita continutului ridicat in vitamina P (mai ridicat decat in orice alt fruct). Vitamina P are, printre altele, rolul de fixare a vitaminei C in organism si de a reface tonusul vaselor capilare. Aronia contine de 5 ori mai multa vitamina P decat strugurii. 100 ml de suc de aronia pe zi sau 15 g de fructe de padure Aronia sunt suficiente pentru a acoperi nevoile de zi cu zi cu substante vitale importante. Din fructe se obtine suc, prin metoda presarii, care din punct de vedere a structurii chimice si intrebuintarii este identic fructelor proaspete.

 

Aronia (de asemenea cunoscut si ca aronia berry sau choke berry) s-a dovedit a fi unul dintre cei mai puternici antioxidanti ai naturii. Fructele de aronia contin de 15 ori mai multi antioxidanti decat afinele.

Testul ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) arata ca nivelul de antioxidanti ai fructelor de aronia este de 16062 pentru 100g. Este cea mai mare valoare dintre fructe cu exceptia zmeurei negre (o varietate rara de zmeura)

La faima aroniei au contribuit si rezultatele unor cercetari stiintifice care au relevat efectele benefice in tratarea diabetului, a bolilor cardiovasculare si a cancerului.

Beneficii aronia si suc de aronia:

Sucul de aronia, are un continut ridicat de antioxidanti, in special antocianina, este un remediu natural eficient in prevenirea si tratarea numeroaselor afectiuni:
– aronia este un excelent tonic general, creste vitalitatea, ajuta la depasirea caderilor nervoase si suprasolicitarii, stimuleaza regenerarea musculara si osoasa, imbunatateste metabolismul;
– ajuta la detoxifierea organismului;
– previne bolile cardiovasculare si sustine elasticitatea vaselor de sange;
– imbunatateste acuitatea vizuala;
– aronia are efect antihistaminic fiind benefic persoanelor sensibile si predispue la alergii;
– este un bun antiinflamator;
– este anticancerigen;
– regleaza nivelul glicemiei din sange;
– ajuta la controlul greutatii;
– reduce efectele radiatiilor fiind recomandat persoanelor care folosesc in exces calculatorul, telefonul mobil, televizorul; antioxidantii puternici distrug radicalii liberi care afecteaza membranele si continutul celulelor;
– creste imunitate si aronia este recomandata ca un remediu puternic in raceli, prevenirea infectiile virale si bacteriene.
– proprietatile lui il face benefic pentru intreaga familie precum si pentru copii, diabetici, atleti, pacientii care urmeaza un tratament complex.

Informatii utile si interesante despre aronia:

  • Superfructele de aronia au un continut foarte mare de antioxidanti, mult mai mare decat afinele (de 15 ori mai mare), merisorul sau rodiile.
  • Au un continut mare de proantocianine (care se gasesc si in semintele de struguri) si acid chinic (de 10 ori mai mare decat merisorul).
  • Continutul in vitamina P al fructului de aronia este mai ridicat decat in orice alt fruct (vitamina P ajuta la fixarea vitaminei C in organism). Fructul aronia contine de 5 ori mai multa vitamina P decat strugurii.

Cat suc de Aronia se bea pe zi?

Sucul de Aronia se administreaza in doze de 50-100ml/zi, preferabil inainte de masa, in cure de minim 6 saptamani.


Consumati frecvent Aronia pentru beneficiile ei. Zi de zi suntem bombardati de radicali liberi si suntem supusi stresului oxidativ astfel ca avem nevoie de superalimente de genul Aronia sau altele pentru a ne reechilibra organismul si sistemul imunitar.

Suc si fructe de aronia

Produsele care contin aronia sunt listate aici si le gaseste atat pe farmacia noastra online cat si in locatiile Minunea Naturii.

Iti dorim multa sanatate si mult succes in adoptarea unui stil de viata sanatos!

22 thoughts on “Aronia – super-antioxidant

    • Ienin Adrian says:

      Pulberile din fructe pot fi consummate:
      – adaugate peste salate de fructe
      – amestecate cu apa (1 lingurita la 1 pahar)
      – in sucuri proaspete si smoothie-uri (1 lingurita la 1 pahar)
      – amestecata cu iaurt
      – in prajituri (raw-vegane), cele mai simplu de facut fiind biluetele din fructe uscate si seminte

  1. Ina says:

    Buna!
    Am încercat sucul de aronia, dar efectul imediat este amețeala acută și stare de voma. Care poate fi cauza?
    Am testat dimineata pana la mic dejun și seara inainte de cina.(in ambele cazuri am mâncat rodie inainte).
    A fost fără efecte severe doar luat după masa de prânz.
    Mi-as dori sa beau constant,pentru beneficiile sale, însă as vrea sa evit stările neplăcute cauzate de consumul sucului.

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Buna ziua!
      Cel mai probabil este o reactie de detoxifiere. Vi-as recomanda sa tineti o perioada un regim alimentar cat mai natural. Puteti lua ca exemplu meniul de pe blogul nostru.
      Ar fi bine oricum sa continuati si cu Aronia, daca simptomele pot fi suportate, e posibil ca senzatiile sa dispara in 1-2 saptamani.

  2. Alexandru Strat says:

    Detin o mica plantatie de aronia. Imi puteti spune in ce consta o cura de fructe de aronia (cantitate zilnica de fructe si nr. de zile)?. Va multumesc!

  3. Alexandru Strat says:

    Cat timp dureaza o cura cu fructe proaspete de aronia pentru hipertensiune arteriala (ce cntitate de fructe pe zi si nr. de zile).
    Va multumesc!

  4. Ileana says:

    Am luat aronia capsule,și se pare că e buna pentru cei cu tensiunea mare.
    Eu am tensiunea in jur de 10-11 și mi-a scăzut la 8-9
    Am luat capsula de dimineață
    Am și hipertiroidie ,poate iodul ?
    Nu prea consum multă mâncare dimineata

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, ce produs cu aronia ati folosit mai exact si ce alte medicamente/suplimente folositi in schema de tratament?
      In general tensiunea arteriala este mai scazuta de dimineata, in special imediat dupa trezire, iar deshidratarea favorizeaza acest lucru. Aronia ajuta intr-adevar la reducerea tensiunii arteriale, dar sansele ca aceasta sa fie atat de mica dupa o singura doza sunt mici. Totusi, va recomand sa o administrati la 2-3 ore dupa trezire (sau inainte de masa de pranz), iar dimineata dupa trezire sa consumati un pahar cu apa, iar pe parcursul zilei minim 2 litri. Hipertiroidismul nu se asociaza de fel cu hipotensiune, dar este important sa fie tinut sub control pentru a evita fluctuatiile tensionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *