O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lectii de viata dupa coronavirus

Lectii de viata dupa coronavirus

Traim cu totii vremuri grele, nemaiintalnite in perioada epidemiei de coronavirus, dar ce putem invata din asta?

Cu ce am gresit ca sa meritam asta? E totul o simpla intamplare?

Natura, natura nu greseste niciodata! Dar totusi este acest coronavirus este o greseala? Sau cumva ni se transmite de fapt o lectie prin intermediul coronavirus?

Cum afecteaza coronavirus planeta in ansamblu

Uita-te in jur, planeta isi urmeaza cursul firesc, doar omul este singurul care sufera!

Plantele, animalele nici macar nu stiu ca exista coronavirus. Pentru ele viata e la fel!

Totul se intampla exact la momentul potrivit, primavara vine exact la momentul ei, totul infloreste parca mai frumos, acum ca exista si mai putina poluare. Soarele rasare si ne saluta in fiecare zi!

Avem o vina in epidemia de COVID-19?

De ce am fost noi oare supusi unei asemenea catastrofe nemaiintalnita in istoria omenirii? Nu avem oare fiecare dintre noi cate o vina.

Se stie de mult timp ca virusurile se dezvolta si multiplica mai mult atunci cand exista multa poluare…vi se pare o coincidenta? …nu exista coincidente ci doar cauze care genereaza efecte…

O mizerie aruncata pe jos, poluare fara limite, nepasare cand vine vorba de mediul inconjurator, prea multe radiatii generate de internet si telefonie, prea multa rautate indreapta impotriva celorlalti, fuga dupa foloase materiale uitand de valorile principale ale vietii. Toate astea ni se datoreaza noua.

Care este pretul?

Vor murii probabil persoane dragi noua persoane care sunt cu sanatatea subreda si pe care nu am stiut noi ca societate sa ii indrumam ca sa aiba o viata mai buna.

Nu ne scoate oare si mai mult in evidenta faptul ca un sistem sanitar gandit doar ca sa trateze nu poate fi eficient? Si ca avem nevoie de un sistem medical care sa previna in special!

Nu vedeti ca ne-am indepartat de natura, de legile ei simple, de o alimentatie naturala, de tratamente naturale iar acum platim pretul.

Sunt multi care acum se sacrifica si mor pentru ca noi sa ne trezim si sa traim de aici incolo pentru o planeta mai curata cu oameni mai buni si cu mai multe intelepciune.

Am avut o economie bazata pe consum si am uitat de nevoile de baza. Am ignorat faptul ca jumatate din planeta e la limita saraciei, la limita dintre viata si moarte. am ignorat faptul ca in anumite colturi ale lumii exista copii care se sacrifica in mine de metale rare pentru ca noi sacoron ne putem bucura de un smartphone. Merita acest sacrificiu?

…aceasta lume trebuie sa plateasca pretul egoismului si al ignorantei, aceasta lume are nevoie de o schimbare.

Coronavirusul o aduce o schimbare majora si probabil ca va schimba si in continuare multe perceptii si multe aspecte din viata noastra.

Pe tine te-a schimbat coronavirusul?

Ai invatat sa zambesti cu ochii? …din spatele unei masti de protectie? Sa te bucuri de fiecare clipa? Sufletul sa tresalte in tine ca cel al unui copil? Sa fii pur si sincer precum ochii cristalini ai unui copil de gradinita?

Ai invatat sa petreci mai mult timp cu tine? Ai invatat sa iti cunosti mai bine familia copiii si pe cei apropiati?

Te-ai plans ca nu ai timp! …acum ai.

Ai invatat ce sa faci cu timpul? Sau acum ai prea mult timp si tie dor deja de agitatia de care te plangeai?

Te-ai plans ca nu ai bani pentru ultimul model de smartphone sau pentru cea mai la moda geanta! Ce faci?

Vin vremuri grele pentru foarte multi dintre noi! Ai aflat totusi ca nu ai nevoie de asa de multe si ca in momentele astea te bucuri sa poti iesi afara si in pijama nu doar in haine de fite….

Te uiti pe geam si vezi pomii inflorind, dar nu poti merge la ei sa le mirosi parfumul …ce folos ca ai pantofi scumpi daca nu poti umbla cu ei nici macar pana in parc?

Reusim oare sa invatam sa pretuim mai multe valorile de baza?

Coronavirusul ne-a blocat in casa si ne-a adus aminte ce este cu adevarat important, care sunt valorile care conteaza cu adevarat: igiena, responsabilitatea, altruismul, simplitatea, familia, respectarea regulilor pentru binele celorlalti, sa ne multumim cu mai putin si sa apreciem mai mult ceea ce avem deja!

Cu totii invatam din nou sa traim in vremuri noi, invatam sa fim mai chibzuiti cu mancarea, sa avem mai mare grija la igiena, sa ne multumim cu mai putine haine, sa apreciem mai mult soarele si natura, sa ne iubim mult intre noi.

Si mai sunt si alte lectii speciale: parintii invata cata nevoie au copiii lor de ei, invata homeschooling, profesorii invata de la elevii lor cum sa faca o conexiune remote si noi cu totii invatam ca nu se mai putea asa.

Viata ta este o oglinda pentru tine si lumea toata este o oglinda pentru noi. Ceea ce vedem in jur nu este altceva decat reflectia faptelor noastre. Ceea ce dai, aia primesti, chiar daca nu realizezi cum si in ce forma.

Fa bine si nu astepta nimic in schimb, pune-te tot timpul in locul celorlalti si lasati amprenta pentru eternitate facand o fapta buna.

Cumpara de la oameni din comunitatea ta si acei bani se vor intoarce mai repede la tine, la fel cum si tu iti doresti ca altii sa apeleze la serviciile sau produsele tale, astfel ne ajutam reciproc

Fa-ti ordine in ganduri, si tu esti important, asadar asigura-te ca ai o imunitate puternica si ca vei face fata cu brio unei eventuale infectii.

…si nu uita ca totul va fi bine pana la urma pentru cei mai multi dintre noi!

Acesta este un dus rece pentru noi toti… razboaiele si molimele schimba lumea, iar acum le avem intr-un fel pe amandoua… e momentul unei noi ere in care sa traim cu totii mai bine…

Dar Romania… ce invata Romania din experienta coronavirus?

Acea tara de la marginea Europei comparata cu o vaca pe care toti stapanii europeni au muls-o dealungul anilor, ce sansa are ea?

Poate fi Romania Cenusareasa Europei, devenind regina apreciata si respectata?

Aproape jumatate din populatia Romaniei se afla in sate si se poate autosustine din agricultura, ceea ce nu este valabil pentru nici o tara a Europei. Romania poate deveni astfel sursa care sa hraneasca Europa cu alimente naturale si organice. Asta poate fi sansa Romaniei, sa produca tot ceea ce are nevoie Europa pentru ca aceasta va fi disponibila sa plateasca mult pentru hrana de calitate.

Dar Romania mai are si alte nevoi:

  • Avem nevoie de un sistem sanitar eficient care sa previna mai mult decat sa trateze.
  • Avem nevoie de conducatori altruisti, patrioti si vizionari.
  • Avem nevoie de implicarea fiecaruia dintre noi pentru a trai intr-o tara mai buna.
  • Avem nevoie de o infrastuctura de transport moderna si eficienta.
  • Avem nevoie…. avem nevoie…

Va reusi Romania sa fac asta si sa traga lozul castigator din tombola coronavirus?


…sa ramanem sanatosi si sa privim cu optimism spre viitor!

Poate ca totusi am platit un pret mic, putea fi mult mai rau….

 

Tu ce lectii ai invatat din epidemia de coronavirus?

…lasa-ne un comentariu

3 thoughts on “Lectii de viata dupa coronavirus

  1. Vrabie Camelia says:

    e o analiza extrem de pertinenta si reala. Preventie si profilaxie exista eficient inainte de 89, cand am terminat facultatea de medicina. De ce au fost ignorate si eliminate de fapt? o fi folosit acest lucru cuiva, cert e ca educatia sanitara in Romania e 0. se observa si din publicistica naturista , o serie de reviste cu acest profil, ca oamenii impartasesc sfaturi numai de la rude mai in varsta sau auzite de la prieteni. Profilaxia si preventia stiintifica au fost lasate de izbeliste. Si lumea care calatoreste in strainatate precum si cei ce practica turismul medical, observa, ca medicina integrativa, medici si farmacisti ce imbina tratamentele , nu e ignorata ci chiar incurajata. de aceea sunt indragostita de acest site, de tot ce citesc aici, si respect din suflet oamenii curajosi ce au realizat minunea naturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *