O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (10 voturi, medie: 3,30 din 5)
Încarc...

Cum se prepara corect un suc verde

Cum se prepara corect un suc verde

Ai auzit probabil ca sucul verde are proprietati foarte bune pentru sanatate, ca este alcalin, detoxifiant, energizant si ca are multe alte efecte benefice pentru sanatate. E chiar asa de simplu sa le obtinem pe toate astea dintr-un banal suc verde?

Da este simplu, sucul verde este „sangele regenerant” al naturii, dar cu toate astea se fac multe greseli si e nevoie sa respecti cateva principii.

De multe ori principala greseala este la preparare sucurilor verzi si la combinarea incorecta a componentelor. Aceste neajunsuri fac ca ele sa nu aiba efectul scontat, sa ingreuneze digestia sau absorbtia nutrientilor si substantelor vitale.

Beneficiile sucului verde corect preparat

Inainte de a vorbi de principiile de preparare, hai sa ne aducem aminte ce beneficii are un suc verde. Sucul verde are mai multe efecte si beneficii decat ai putea crede fiind practic o bomba de sanatate.

Sucul verde este:

  • alcalinizant
  • detoxifiant
  • energizant
  • vitaminizant
  • mineralizant
  • regenerant
  • antioxidant
  • antitumoral
  • reglator al metabolismului

Reguli de preparare a sucurilor verzi alcaline

Pentru a obtine efectele optime este bine sa tii cont de cateva reguli de preparare

Se pot combina intre ele in sucurile verzi:

  • diverse frunze: patrunjel, marar, loboda, apio, macris, spanac, telina, broccoli
  • pulberi verzi: spirulina, chlorella, orz verde, ovaz verde, iarba de grau
  • dintre fructe doar: mar, lime, lamaie

La limita acceptabila este combinarea celor de mai sus in sucuri verzi cu:

  • radacinoase: morcov, sfecla, telina, ghimbir

Principalele greseli in prepararea sucului verde:

Am enumerat care sunt principiile dar poate ca inca nu este suficient de clar, astfel ca o sa enumaram in continuare cele mai frecvente greseli in prepararea unui suc verde:

  • se combina legume cu fructe
  • se combina alge (spirulina, cholrella) cu fructe
  • se adauga indulcitori (chiar miere sau alti indulcitori sanatosi)
  • se adauga prea multe ingrediente

Deci NU faceti greselile de mai sus. Daca dorim sa ne preparam suc de fructe, este bine ca acesta sa contina doar fructe.

Exemple de suc verde:

1. Sucuri verzi obtinute din pulberi:

Cea mai simpla varianta este sa combinam pulberi verzi cu putina zeama de lamaie si apa.

Suc din pulberi verzi se poate obtine usor din pulberi de: iarba de grau, iarba de orz, iarba de ovaz, spirulina, chlorella

2. Sucuri verzi obtinute in blender:

Mixand frunze si plante verzi in blender, beneficiem de o cantiate mare de fibre si nutrienti completi. In functie de plantele alese e posibil sa aveti nevoie de un blender foarte performant.

Varianta A:

Compozitie:

  • 1 bucata zucchini
  • 1 mana germeni Lucerna si varza rosie
  • 1 legatura patrunjel frunze
  • 1/2 mar verde
  • zeama de la 1 lamaie mare
  • tulpini de patrunjel si marar
  • apa alcalina

Ingredientele se mixeaza in blender. Pentru a obtine un suc de granulatie foarte fina e nevoie de un blender performant.

Varianta B de suc verde:

Compozitie suc verde:

  • Apio
  • Castravete
  • Codite de frunze de marar si patrunjel,
  • Macris,
  • Germeni de lucerna si varza roșie
  • Apa alcalina

De asemenea ingredientele se mixeaza in blender.

3. Suc verde stors proaspat stors

Pentru prepararea sucurilor verzi stoarse e nevoie de un storcator prin presare lenta.

Proprietati detoxifiante si terapeutice foarte intense au sucurile din iarba de grau, iarba de orz, iarba de ovaz. Va recomand sa incepeti cu cantitati mici (15-20ml suc pur) deoarece efectele detoxifiante puternice pot genera efecte secundare neplacute. Cresterea doei se face treptat.

Exemplul de mai jos este un suc obtinut din iarba de grau:

Ingrediente suc de verde de iarba de grau:

  • iarba de grau proaspata
  • mar verde
  • putina apa alcalina

Ingredientele sunt stoarse in storcatorul prin presare lenta.


Sucurile proaspete, verzi sau de fructe, pot fi o arma terapeutica extrem de puternica, multi medici la nivel mondial obtinand rezultate remarcabile cu aceste sucuri. Totusi este important sa tinem cont de recomandarile de mai sus pentru o eficienta optima.

Atunci cand bem un suc verde, nu gustul este cel care primeaza (desi cele de mai sus sunt chiar agreabile) ci efectele terapeutice care, aproape ca nu pot fi comparate.


Surse:

– https://www.healthline.com/nutrition/green-juice-benefits
– https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5438379/
– https://www.medicinenet.com/what_is_green_juice_good_for/article.htm
– https://www.mindbodygreen.com/articles/green-juice-benefits

29 thoughts on “Cum se prepara corect un suc verde

  1. ALECU says:

    Am fost la coafor si din acel moment a inceput sa-mi cada paru foarte tare . Acum fac un tratament naturist : ulei de cocos presat la rece si vitamina E. D-voastra puteti sa-mi recomandati si alceva ? .Multumesc pentru raspuns. Cu stima si consideratie Livia Alecu

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Da, pentru cresterea potentei si performantelor sexuale puteti face o combinatie din:
      Spirulina
      Maca
      Tribulus
      Ginseng (doar daca nu aveti probleme cu tensiunea arteriala)
      Laptisor de matca

      Se amesteca cate o lingurita din fiecare pulbere cu apa si se mixeaza in blender. Se poate adauga un mar sau alte fructe pentru un gust mai agreabil.

      E bine sa evitati:
      – excesul de carne rosie de crescatori si grasimi animale (vedeti documentarul: The GameChagers)
      – fumatul
      – excesul de alcool
      – consumul de produse care contin aditivi alimentari

  2. Cristina says:

    Bună seara! Pentru un adult de 43 de ani căruia i s-au implantat stenturi (99% din artera înfundata), cealaltă artera 30-40% cu depuneri, ce recomandați pentru curățare artere, pentru scăderea colesterolului? Va mulțumesc!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, care sunt valorile colesterolului (total, LDL is HDL) si trigliceridelor si ce greutate aveti? (In functie de acesti parametri ajustam dozele). Trebuie evitate grasimile (carne grasa, uleiul de floarea soarelui, prajelile, margarina, untul) si, in schimb, trebuie consumat mai mult peste, ulei si seminte de in, canepa, mai multe vegetale si cereale integrale. Va recomand aceasta schema de tratament, cu mentiunea ca dozele trebuie crescute daca aveti peste 80 kg, iar valorile lipidice sunt crescute de peste 1,5 ori.

  3. Mihaela Dumitrașcu says:

    Bună ziua! Informații foarte interesante și vă mulțumesc pentru ele .Pot adăuga în sucul verde turmeric și păstură de albine sau polen crud?
    Multă sănătate și toate cele bune.🙏🙏

  4. Serban Filofteia says:

    Cum se prepară sucurile verzi din pulberi-ce cantități de pulbere folosim.Se poate face suc adaugand toate pulberile sau se combină intre ele.
    Multumesc

  5. Diana says:

    Bună ziua!
    La cât timp dupa ce se consuma sucul verde se poate lua prima masa?
    Am 36 de ani și sufăr de spondiloza cervicala, diverticulita sigmoidiana, endometrioza operata de 7 ori
    Sunt în menopauza indusa de 10 ani, nu mai am trompe și ovare dar am substituție hormonala cu Yasmine continuu fără pauza, rinichi unic congenital cu megaureter și litiaza renala și de o săptămână am descoperit sucul verde și nu știu cât și cum sa îl consum sa fie cât mai benefic
    Pana acum luam câte un pahar de 200 ml dimineața și 4sau 5 ore nu mâncam nimic

  6. Pingback: Chlorella, sau ce e mic si verde si iti mentine sanatatea in echilibru! - Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *