O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (14 voturi, medie: 3,79 din 5)
Încarc...

Ulcer gastric sau gastrita, cauze si remedii naturale

Ulcer gastric sau gastrita, cauze si remedii naturale

Afectiunile digestive sunt o reala problema pentru populatie in zilele noastre, ulcerul si gastrita fiind in topul acestora!

Cu indulgenta, 90% dintre adultii sufera astazi de anumite disfunctii la nivel digestiv. Fie ca ele sunt sub forma de gastrita, ulcer gastric, balonare, „bila lenesa”, diaree, constipatie sau doar indigestie, acestea nu e normal sa apara si sa se manifeste la aproape intreaga populatie.

Statisticile confirma cele spuse mai sus, ca afectiunile la nivelul stomacului sunt in capul listei bolilor moderne.

Cauzele gastritei si ale ulcerului gastric

Greselile din regimul de alimentatie si din stilul de viata sunt cauza principala a acestor probleme gastrice:

  • combinarea incorecta a alimentelor
  • mesele luate la ore neregulate
  • mancatul in graba fara mestecarea completa a alimentelor
  • enervari in viata particulara sau la serviciu
  • stres si consum nervos

Ca si cauza emotionala, stresul se manifesta in plan fizic direct in cosul pieptului, respectiv in stomac. Astfel stresul prelungit si supararea care nu trece, duc inevitabil la ulcer sau gastrita.

Sistemul neurovegetativ are o importanta cruciala in secretia sucului gastric si in stabilirea factorilor de protectie a mucoasei gastrice. Persoanele cu functii de conducere, cu multe responsabilitati, cu probleme familiale sau la serviciu sau care sunt tot timpul prost dispuse si iritabile fac ulcer mai degraba decat persoanele relaxate si dezinvolte. Este foarte important sa ne controlam nervozitatea pentru a nu avea probleme cu stomacul.

Alimentatia dezordonata axata pe mezeluri, fast-food, alimente procesate, produse de patiserie, consumul de alcool si multa cafea sunt factori adiacenti dezvoltarii afectiunilor la stomac. 

Printre cauzele comune ale ulcerului se numara si bacteria Helicobacter Pylori, si medicamentele antiinflamatoare.

Ce este ulcerul gastric?

Ulcerul gastroduodenal reprezinta o leziune in mucoasa stomacala, in prima parte a intestinului subtire sau, ocazional, in partea de jos a esofagului.

Un ulcer la stomac este cunoscut drept ulcer gastric, in timp ce acela care se afla in prima parte a intestinelor este cunoscut drept ulcer duodenal.

Simptomele cel mai frecvent intalnite in ulcer sau gastrita sunt:

  • durerea
  • greata, varsaturi
  • senzatie de arsura in cosul pieptului
  • eructatii
  • balonari

10 sfaturi concrete si utile pentru a preveni si trata ulcerul sau gastrita:

  1. Bea multa apa alcalina, dar la distanta de mese: 30 minute inainte de masa si 60-90 de minute dupa masa. Dar nu bea apa in timpul mesei.
  2. Nu combina la aceeasi masa carne cu cartofi si nici un alt fel de amidonoase cu proteina animala
  3. Nu consuma fructe ca desert, la sfarsitul mesei (fructele se consuma doar ca amasa separata)
  4. Incepe fiecare masa cu o salata de cruditati, daca deja suferi de un ulcer e bine ca aceasta salata sa contina crucifere (varza, broccoli, varza de bruxelles, conopida), acestea au un efect benefic de cicatrizare a mucoasei stomacale
  5. Pastreaza o distanta de 3-4 ore intre mese, fara sa „ciugulesti” nimic in acest interval
  6. Evita mancarurile prea condimentate, iuti si picante
  7. Evita mancarurile prajite, consuma doar alimente gatite prin fierbere, aburi sau la cuptor
  8. La fiecare motiv de enervare/stres gaseste un motiv de bucurie si unul de recunostinta (nu e greu, fa-ti un mindset din asta)
  9. Fa zilnic sport si efort fizic, acesta „curata” mintea de stres si este un „izvor” de relaxare si buna dispozitie
  10. Renunta complet la alcool si tigari si nu consuma cafeaua pe stomacul gol 

REMEDII SI TRATAMENTE IMPOTRIVA ULCERULUI SAU GASTRITEI:

Iata cateva remedii naturale si cure pe care le-am constat noi ca fiind foarte eficiente in remedierea ulcerelor si a gastritelor. Important de retinut este ca nici un tratament nu rezolva problema daca nu se elimina cauza, astfel tine cont mai intai de sfaturile de mai sus.

  1. Cura cu argila albastra de Raciu (orice varianta de argila este buna, dar noi am constatat ca aceasta este cea mai benefica). Pentru rezultate optime e bine sa respecti protocolul de mai jos:
    1. Ziua 1-4: Se pune 1 lingurita de argila la 1 pahar apa plata (se lasa de seara pana dimineata). Dimineata se bea pe stomacul gol fara sa se amestece, doar „apa de argila”
    2. Ziua 5-21: Se pune 1 lingurita de argila la 1 pahar apa plata (se lasa de seara pana dimineata). Dimineata pe stomaul gol, se amesteca in pahar si se bea cu totul „laptele de argila
      !Se foloseste doar lingurita de lemn, plastic, portelan, NU METAL!
  2. Schema de tratament impotriva gastritei – o combinatie inedita care am constatat ca are efecte benefice in ulcer si gastrita
  3. Schema de tratament anti-helicobacter – atunci cand exista simptomatologie de ulcer si analiza de detectare a helicobacter a iesit pozitiva

Schema de tratament eficiente impotriva Helicobacter Pylori

Aceasta schema este testata cu succes in tratamentul natural impotriva Helicobacter pe mai multi pacienti care lucreaza 1:1 cu noi.

Ar fi multe tratamente de recomandat si in functie de particularitatile fiecarei persoane este nevoie de diferite asocieri care sa actioneze asupra cauzei principale.


Gastrita Hiperacida sau Hipoacida?

Mai exista un efect paradoxal care apare de multe ori și care se numeste gastrită hipoacidă, cand tratamentul constă în suplimentarea și stimularea acidității gastrice. Asta se realizează prin suplimente cu pepsină și betaină.


Tine cont ca in vindecarea oricarei afectiuni este esential sa ne concentram asupra cauzei si nu asupra simptomelor! La fel si in cazul ulcerului sau gastritei, tine cont in primul rand de cele 10 recomandari si abia apoi completeaza cu tratamentele recomandate!

Mai tine cont ca sanatatea ta depinde in proportie de 90% de sanatatea intregului tract digestiv, orice dereglare la acest nivel poate crea dereglari in toate celalalte organe sau sisteme!

Iti doresc o digestie optima, ca sa ai o sanatate de vis! :)


Surse:

  • https://www.sciencedirect.com/topics/nursing-and-health-professions/peptic-ulcer
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK537128/

28 thoughts on “Ulcer gastric sau gastrita, cauze si remedii naturale

  1. Pingback: Ce inseamna vocatia si meseria de farmacist in ziua de azi?! – Blogul Minunea Naturii

  2. Irina Combei says:

    Buna ziua! Despre ce schema de tratament vorbiti?Eu am gastrita depistate la sfârșitul lui martie si acum termin tratamentul alocat.Am slăbit ff mult si intreb medici care zic doar MANCATI.Stomacul meu a fost operat acum 25ani,rezervat 2/3.Acum am gastrita de cont.Am dureri mult mai rar si mănânc ff puțin.Iau stomacalm de Herbagetica. As vrea sa iau puțin în greutate si de vindecat mai repede….

  3. Elena says:

    Buna ziua d farmacisti!Sotul meu daca bea ocazional vin ,are momente când are stari de voma si după aceea dureri în partea stomacului ,ce ne recomandați?

  4. laura says:

    Auna ziua, am terminat tratamentul pentru helicobacter, cel cu antibiotice. Dupa retminare acestuia am constatat ca am ulcer, ce tratament recomandati? Predomina senzația de oboseala, grata, eructatii pe tot timpul zilei si anemie crunta! Va multumesc!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, in primul rand va sugerez cateva reguli alimentare si de stil de viata de care sa tineti cont. Este nevoie sa reduceti, pe cat posibil, consumul de: alimente grase (carne grasa, prajeli), acide (rosii, citrice), condimentate (mai ales iuti, picante), bauturile carbogazoase, cafeaua, ciocolata. Toate aceste alimente si bauturi pot sa agraveze simptomele. Hidratati-va suficient, cate jumatate de pahar de apa pe ora. 

      Mesele trebuie consumate lent, se evita mancatul rapid. Mesele trebuie sa fie fractionate si neabundente (se va manca mai des, dar mai putin ca si cantitate la o masa). Ultima masa sa fie cu minim 3 ore inainte de culcare. 

      Nu in ultimul rand, miscarea in timpul zilei poate sa va ajute. Seara, folositi o perna mai mare, sau ridicati capul patului cu 10-15 cm, astfel incat gatul/esofagul sa fie la o inaltime usor superioara fata de stomac.

      Ca tratament, in cazul in care simptomele nu cedeaza dupa aplicarea masurilor de mai sus, va recomand:

      Stomac sanatos Fares: 3 x 1 cps/zi, inainte de masa cu 30 minute, pana la ameliorarea simptomelor (maxim 6 saptamani)

      Ulei de catina, sunatoare, galbenele Fares: 3 x 15 pic/zi, imediat dupa masa, pana la ameliorarea simptomelor (maxim 6 saptamani)

  5. Maria Alexandra says:

    Bună seara !am terminat tratamentul de helicopter pylori acum 2 săptămâni, după am avut alte dureri mâncăm puțin ma imflu in capul pieptului, am și arsuri eu pe 11 ma duc la analize ce ma sfătuiți sa fie cumva gastrita

  6. Teodor Lidia ana says:

    Bună seara mama mea are ulcer gastric nu știm ce sa ii mai da a luat tot felul de medicament eu cred ca sincer sa intoxicat de la atâtea medicament pt inima are pt osteoporoza are pt ficat are are o tumoare la cap iau mai dat și de acolo acum are dureri mari de stomac și numai are pofta de mâncare deloc cum manca ceva ii este rau și o doare stomacul. Ce as mai putea sa ii dau ca am fost la o grămadă de medici. Ms frumos

  7. Gina says:

    Buna seara,am fost detectata cu bactetia helicobacter,am luat antibioticele necesare,dar se pare ca aceasta bacteria mi-a adus si o gastrita.Ce ma sfatuiti sa fac?mentionez ca in 10 zile trebuie sa fac din nou testul. Multumesc anticipat

  8. Cozma viorica says:

    Buna ziua. Am gastrita de 7 luni. 5 luni am luat emanera si ptr voma motilium. Am slabit f mult. Ma ajutati cu un regim strict sau cu un tratament naturist,? Am si copil mic si ma agit din orice. Multumesc

  9. Cristina says:

    Buna xiua am gastrita duodenala ma lupt cu ea de 4 ani dupa operatia de fiere m_am capatat cu helicobecter pylori,am facut tratament nu imi mai iese in analizr dar ma termina durerile de stomac.Ca rog ce ma sfatuiti sa iau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *