O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 4,50 din 5)
Încarc...

Bomba de antioxidanti pentru imunitate si intinerire

Bomba de antioxidanti pentru imunitate si intinerire

Agitatia vremurilor in care traim ne impinge adesea sa cautam lucruri simple care sa ne ofere supradoze de nutrienti pentru o viata cat mai sanatoasa. Nu mai avem timp pentru preparate laborioase ci cautam lucruri rapide si de impact. Articolul si retetele de astazi exact despre asta sunt: o doza mare de antioxidanti regeneranti si imunostimulatori dar si alti nutrienti necesari unei imunitati sporite intr-un timp foarte scurt.

In sezonul rece, in care aportul de antioxidanti si vitamine este mai scazut, aceasta reteta este numai buna pentru a ne lua doza potrivita.

Congelate, uscate sau proaspete, fructele de padure sunt o adevarata bomba de antioxidanti pentru organism iar ele reprezinta ingredientul principal al acestui preparat.

Pe langa gustul bun, coacazele, afinele, murele, zmeura, merisoarele, ajuta organismul sa treaca cu bine peste perioadele de stres, de efort fizic si psihic intens, fiind energia care ne incarca bateriile.

In mod normal ar fi bine sa avem in dieta zilnica un pumn de fructe de padure, inlocuind astfel o gustare nesanatoasa sau un desert plin de calorii. Unde mai punem la socoteala ca fructele de padure dau senzatie de satietate mai mare, ceea ce ne poate tine departe de frigider mai multa vreme.

Dintre toate, fructele de padure, contin cele mai mari cantitati de antioxidanti care:

  • neutralizeaza radicalii liberi si toxinele
  • protejează impotriva bolilor de inima
  • protejeaza impotriva cancerului
  • previn imbatranirea
  • au efect de regenerare asupra organismului
  • moduleaza imunitatea

Antioxidantii prezenti in fructele de padure lupta impotriva radicalilor liberi, ajutand organismul sa ramana tanar pentru un timp mai indelungat. Tot mai multe studii releveaza faptul ca principala cauza a imbatranirii precoce, a ridurilor si a degenerarii o reprezinta aportul insuficient de antioxidanti.

De asemenea, cantitatea ridicata de Vitamina C contribuie din plin la tineretea si sanatatea corpului tau.

Cmbinand antioxidantii, cu vitamina C, cu bioflavonoizii si cu alte substante care se regasesc in mod natural in fructele de padure obtinem un cocktail minunat pentru imunitate si sanatate. Aceste substante care isi potenteaza reciproc actiunea se regasesc in mod perfect in natura si in fructele de padure.

Ce efecte nocive are deficitul de antioxidanti?

Aportul insuficient de antioxidanti favorizeaza degradarea tesuturilor si imbatranirea la toate nivelele. Odata ce nu avem suficienti antioxidanti si bolile de toate tipurile isi fac mai usor aparitia.

Pe langa rolul de neutralizare a radicalilor liberi, antioxidantii au si un rol semnificativ in modularea imunitatii si in sustinerea bunei functionari a neuronilor.

Daca nu exista un aport suficient de antioxidanti, odata cu inaintarea in varsta intervine si declinul starii memoriei.

Consumul regulat de fructe de padure ajuta la prevenirea pierderilor de memorie, in timp. Acest lucru se datoreaza atat antioxidantilor cat unor substante numite antocianidinegasite in cantitati mari in fructele de padure.

antioxidanti din fructe

Ce alte beneficii mai au fructele de padure?

Desi pot fi dulci, fructele de padure nu sunt tipul de „dulce” de care oamenii suferind de diabet trebuie sa fuga deoarece:

  • au conținut ridicat de apa
  • un indice glicemic scazut
  • contin fructoza (indulcitor natural care nu necesita insulina pentru a fi asimilat)
  • au fibre si alte substante benefice organismului

Astfel, este recomandat ca diabeticii sa consume fructe de padure proaspete sau congelate pentru multiplele efecte pozitive.

Avand rol hipoglicemiant, afinele sunt cele mai indicate in caz de diabet. Glucochinina din afine este considerată o substanta capabila de a reduce glicemia si astfel si dependenta de insulina.

Ficatul, la randul sau, se bucura de rolul tonifiant al fructelor de padure, caci ele ajuta la regenerarea celulelor hepatice.

Cu atatea beneficii pentru organism, nu ai cum sa rezisti celor doua retete cu fructe de padure pe care ti le punem la dispozitie incontinuare:

 

1. Budinca din fructe de padure

budinca de antioxidanti

  • Doua linguri afine
  • Doua linguri coacaze
  • Doua linguri zmeura
  • O lingura miere de albine
  • O lingura mix de seminte macinate

Mixeaza toate ingredientele in blender, toarna intr-un pahar si serveste in tihna.

Daca folosesti fructe congelate, adauga 1/2 de banana si obtii o inghetata minunata.

Adauga 250ml de apa si obtii un smoothie mai usor de baut si de savurat.

2. Orez sau quinoa cu fructe de padure

antioxidanti

La aceasta reteta poti folosi optional mango, frunze de menta si sirop de artar doua linguri pentru un gust mai dulce.

Fierbe quinoa sau orezul. Spala fructele bine. Mixeaza afinele si caju-ul in blender. Compozitia obtinuta nu trebuie sa curga, daca nu este suficient de groasa mai adauga cateva caju.

Pune intr-un bol mare un strat de quinoa sau orez fiert, peste el adauga jumatate din cantitatea de afine mixate, continua cu quinoa/orezul si compozitia de afine.

Deasupra pune zmeura, migdalele, murele, menta si coacazele (optional mango taiat cubulete).

Stropeste cu sirop de artar si serveste cu pofta de sanatate.


Asdar tine cont sa-ti iei zilnic portia de antioxidanti pentru a te bucura de o sanatate optima mai mult timp!

6 thoughts on “Bomba de antioxidanti pentru imunitate si intinerire

  1. Pingback: Spirulina, alga cu beneficii multiple - Blogul Minunea Naturii

  2. Serban Valentina says:

    Minunat articol foarte foarte util pentru sanatate . L-am citit cu mare atentie si interes asa incit sunt convinsa ca imi va folosi in imbunatatirea starii de sanatate. Va urez sanatate multa si cit mai multe astfel de informatii utile pentru noi beneficiarii produselor dvs de calitate. Zi buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *