O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (8 voturi, medie: 4,13 din 5)
Încarc...

Iaurt vegetal de cocos intr-un preparat delicios de vara

Iaurt vegetal de cocos intr-un preparat delicios de vara

Savoare, sanatate si energie intr-un singur pahar?

Cu aceasta reteta delicioasa pe baza de iaurt de cocos le ai pe toate din belsug!

Iti propunem un desert usor de realizat, rapid, satios, nutritiv si sanatos: iaurt de cocos cu seminte si fructe de padure

Pe timp de vara combinatia de fructe si iaurt vegetal de cocos este de senzatie! Daca luam in calcul ca aceasta combinatie poate fi desert dar si mic dejun, cu siguranta il vom introduce mai des in alimentatia noastra. Unde mai punem la socoteala ca pentru copii este o gustare plina de energie si vitamine prin continutul bogat in seminte de susan, chia, fructe de padure, miere si coacaze negre!

Proprietatile ingredientelor preparatului delicios si sanatos

Nu doar gustul unui preparat este important ci si beneficiile lui pentru sanatate. Urmarim nu doar un gust bun ci si proprietati importante sau chiar terapeutice ale mancarurilor pe care le ingeram. Asadar de ce este benefic acest preparat pe baza de iaurt de cocos?

Iaurtul de cocos

Iaurtul de cocos este un iaurt usor, cu un gust fin de cocos si cu proprietati nutritive remarcabile, fiind bogat in omega 3, acizi grasi esentiali, proteine si vitamine.

Semintele de chia

Seminte de chia sunt  foarte bogate in antioxidantinu degeaba in limba mayasilor inseamna putere. Principalul rol al antioxidantilor este de a stopa procesul de oxidare al celulelor din organism si de a neutraliza radicalii liberi. Astfel antioxidantii lupta impotriva imbatranirii premature si  de multe ori chiar impotriva aparitiei celulelor canceroase.

Susanul integral

Un ingredient de baza in acest preparat este susanul integral! Efectul benefic al semintelor de susan este recunoscut in primul rand pentru energia pe care o da organismului dar si pentru continutul ridicat de calciu.

Semintele de susan au devenit un condiment folosit de om acum mai bine de 5.000 de ani, dar abia in zilele noastre s-a descoperit cat de multe beneficii au aceste mici seminte. Susanul este unul dintre alimentele cu o concentratie de nutrienti foarte ridicata. Semintele de susan au un profil nutritional fabulos, avand capacitati de a lupta, preveni sau de a vindeca anumite afectiuni.

Semintele de susan integral au un continut extrem de ridicat de cupru, mangan, calciu, fier, magneziu, zinc, plus o serie de vitamine si proteine. Semintele de susan contin un compus anti-cancer numit fitat, care se regaseste si in alte plante, dar magneziul din semintele de susan are la randul sau proprietati anti-cancer. Semintele de susan sunt bogate in fibre, si sunt cunoscute pentru aportul lor la un sistem digestiv si un colon sanatos.

Fructele de padure

Un alt ingredient minune al acestei retete, coacazele negere sunt parfumate, acrisoare, si pline de vitamine. Excelente depurative, vitaminizante, imunostimulatoare, aceste fructe au fost considerate drept un elixir al tineretii, medicament natural, cu proprietati multiple pentru organism.

Oricare alte fructe de padure au beneficii remarcabile, asadar nu te crampona daca nu gasesti coacaze, ci poti folosi oricare alte fructe de padure: afine, zmeura, mure, etc.

Pentru un pahar cu preparat delicios pe baza de iaurt de cocos ai nevoie de:

Mod de preparare:

  • Paseaza sau mixeaza fructele de padure ca atare sau cu putina cu miere.
  • Macina semintele de susan, si la fel, daca doresti poti sa adaugi putina miere
  • Amesteca iaurtul cu seminte de chia
  • Intr-un pahar cu fundul mai larg – aseaza ca un adevarat master-chef:
    • un stat gros din sosul de fructe de padure
    • adauga pasta de susan
    • adauga iaurtul cu semintele de chia
    • decoreaza cu coacaze si fulgi de cocos sau fulgi de migdale.

Observatie: pentru o varianta simpla dar mai putin aspectuoasa, poti amesteca toate ingredientele impreuna.

Aceasta reteta isi sporeste savoarea daca este lasata la rece 10-15 minute.

Pofta buna!

3 thoughts on “Iaurt vegetal de cocos intr-un preparat delicios de vara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *