O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (7 voturi, medie: 3,57 din 5)
Încarc...

Apa alcalina – izvorul vietii si al sanatatii

Apa alcalina – izvorul vietii si al sanatatii

Apa pe care o bei iti influenteaza in mod direct sanatatea! Corpul nostru, la fel ca si compozitia suprafetei TERREI si a naturii din care ne tragem, este format din 65-70% apa, de aceea avem nevoie sa ne hidratam constant si corect cu o apa de calitate superioara.

Am scris pe larg despre ce inseamna o apa de calitate si care sunt cele mai importante criterii in clasificarea apelor in articolul: Cea mai buna apa din Romania.

Desi pentru noi in Romania apa potabila nu pare a fi o problema, la nivel mondial ea reprezinta o resursa din ce in ce mai pretioasa!

Importanta apei pentru organism:

Fara apa nu putem trai, iar expertii in tehnicile de supravietuire vorbesc despre regula de trei:

  • putem rezista 3 minute fara aer,
  • 3 ore fara adapost pe timp de viscol puternic iarna
  • 3 saptamani fara mancare.
  • In privinta consumului de apa, specialistii spun ca putem rezista doar 3 zile fara sa bem apa.

Totdeauna exista exceptii si regula de 3 se ia in calcul orientativ.

Apa este esentiala, pentru ca 65% din corpul nostru este compus din apa si toate procesele metabolice din organismul nostru necesita apa.

Apa este componentul principal a sangelui, ea ajutand la oxigenarea celulelor, la transportul substantelor nutritive, dar si la eliminarea toxinelor din organism.

Nu exista proces metabolic sau reactie chimica in organism care sa se poata produce fara prezenta apei intr-o anumita faza.

Specialistii au realizat importanta calitatii apei de baut de aceea se acorda o importanta mare acestui aspect. De la apa imbuteliata la sisteme de filtrare a apei toate sunt studiate si fiecare producator scoate in evidenta anumite proprietati ale apelor.

De ce este important sa bem apa alcalina? Beneficiile apei alcaline.

Apa alcalina:

  1. Ajuta la restabilirea greutatii normale
  2. Detoxifica organsimul de metale grele
  3. Mentine echilbrul pH-ului, luptand impotriva sindromului metabolic (colesterol si glicemie crescute)
  4. Mentine rezerva de Calciu si minerale alcaline
  5. Asigura o hidratare optima
  6. Previne bolile cardiovasculare
  7. Sprijina performantele sportive

Apa alcalina reprezinta, pe scurt, un neutralizant al toxinelor pe care le ingeram zi de zi dar si a celor care sunt generate in urma propriului nostru metabolism. Apa alcalina inverseaza acidoza, adica inseamna un grad ridicat de aciditate in organism, ceea ce creeaza toxine, care, la randul lor, creeaza radicali liberi responsabili cu dezechilibrele din corp. Acidoza se formeaza atunci cand mancam mancare de proasta calitate, gatita excesiv sau in combinatii gresite.

Apa alcalina restabileste pH-ul sangelui, mentinandu-l in intervalul 7,3-7,4, scutind astfel rezerva de calciu si magneziu a organismului

Apa alcalina are proprietati de anti-imbatranire. In general, hidratarea ajuta la reducerea ridurilor, dar apa alcalina actioneaza asupra organismului ca un antioxidant, neutralizan radicalii liberi daunatori care cauzeaza imbatranirea prematura.

Apa alcalina are un grad de absorbtie celulara mai mare, sprijinind astfel buna functionare a celulelor si mentinand o hidratare optima a: colonului, articulatiilor, muschilor, etc.

Apa alcalina, impreuna cu alte remedii, poate stopa sau inversa evolutia mai multor afectiuni, printre care: diabet, hipertensiune, artrtita, diferite forme de cancer, etc.

Cum putem obtine o apa de calitate?

Exista pe piata numeroase filtre de apa si instrumente de filtrare a apei.

Pe site-ul nostru gasesti alegerea noastra in ceea ce priveste filtrara apei. Am studiat mult filtrele de apa existente si am ajuns la concluzia ca acest filtru este cea mai buna varianta ca raport calitate/pret si printre singurele care filtreaza apa in mod exclusiv natural.

In tara noastra exista mai multe tipuri de apa alcalina. Unele cu un pH mai ridicat, altele cu Aur si Argint, avand fiecare beneficiile ei.


Daca mai ai dubii cu privire la consumul de apa dar urmareste acest video Ted si vei vedea cat sunt de importante hidrarea si cantitatea de apa pe care o bei pentru organismul tau!

 

5 thoughts on “Apa alcalina – izvorul vietii si al sanatatii

  1. Pingback: 5 pasi ca sa scapi de constipatie definitiv – Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *