O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,50 din 5)
Încarc...

Greșelile postului (intermitent) (Legitatea #474)

Greșelile postului (intermitent) (Legitatea #474)

Postul este o bună oportunitate pentru ca organismul să se regenereze. Doar că este nevoie să avem tocmai acest aspect în vedere. Fie că vorbim despre post intermitent sau post religios, există câteva greșeli care se fac și care sabotează rezultatul postului.

  • Faptul că nu se respectă principii de alimentație sănătoasă în orele în care se consumă mâncare (în cazul postului intermitent)
  • Faptul că se mănâncă prea mult chiar dacă se mănâncă în intervalul scurt de timp și oamenii e nevoie să înțeleagă că practic postul trebuie să aibă loc la nivel celular nu neapărat la ceea ce băgăm în gură. Și atunci dacă noi o avem o masă prea abundentă care se digeră foarte greu mâncarea în loc să stea în stomacul 1-2-3 ore ajunge să stea 8, 9 sau 10 ore și am perturbat tot procesul de post intermitent și apoi întrebăm: De ce nu avem rezultate?
  • Se consumă prea mulți carbohidrați și prea puține proteine (în special în cazul postului religios). Deci atenție la aportul de proteine vegetale.
  • Faptul că nu se bea suficientă apă.
  • Faptul că nu se face pauză de la orice ingerăm, minim 12 ore (în cazul postului religios).
  • Chiar și câteva calorii contează, nu întrerupem postul intermitent nici măcar cu 2 migdale, 3 semințe sau un pahar de suc. Este nevoie să înțelegem că fazele de regenerare celulară încep atunci când nu există aport de glucoză și nici nu se secretă insulină. Orice aport caloric, cât de mic, strică acest mecanism astfel că reglarea, curățarea și regenerarea celulară nu mai au loc.

Dacă ți-a fost utilă această informație trimite-o și celor care știi că țin de obicei post!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *