O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (61 voturi, medie: 3,57 din 5)
Încarc...

Ce sunt si cum se utilizeaza produsele The Ordinary? Recomandarea farmacistului

Ce sunt si cum se utilizeaza produsele The Ordinary? Recomandarea farmacistului

Produsele The Ordinary sunt la mare cautare datorita principilor dupa care au fost elaborate.

De ce The Ordinary la Minunea Naturii?

Atunci cand am creat conceptul de farmacii Minunea Naturii am urmarit sa ne adresam unui numar cat mai mare de oameni, fiind atenti la problemele lor de orice fel. Produsele pe care le comercializam si distribuitorii care ni le furnizeaza sunt alesi cu mare atentie. Ne intereseaza etica lor, eficienta produselor si a tratamentelor pe care acestia le ofera.

Ne dorim cu adevarat sa cream o experienta placuta celor care comanda online sau ajung fizic in farmaciile noastre:

  • atat printr-o relatie buna si profesionala cu personalul care ii deserveste din farmacie,
  • cat si prin satisfactia pe care o ofera produsele cumparate,
  • cat si prin dorinta de a oferi o solutie reala pentru problemele lor.

Sanatatea tenului si a pielii este una dintre aceste probleme care vizeaza un public cu precadere feminin, insa multe probleme din aceasta categorie afecteaza si barbatii.

Astazi vorbim despre experienta cu o gama noua de produse de ingrijire cosmetica pe care le comercializam si efectele acestora pentru pielea normala, deshidratata, uscata, sensibila, cu acnee sau cu riduri.

the ordinary rutina

The Ordinary by Deciem este un brand de cosmetice care ofera o varietate de produse adresate atat tenului cu probleme, cat si pielii normale. Oricine arunca o privire asupra brandingului The Ordinary va constata ca este simplu, iar pe eticheta apar doar ingredientele, fara instructiuni de folosire sau fara indicatii despre actiunea produselor.

Vezi produsele The Ordinary

 

Produsele The Ordinary sunt foarte accesibile ca pret

Ce trebuie sa stii despre The Ordinary este ca, pentru a mentine preturile cat mai accesibile, nu au investit in aspectul produselor, in branding, packaging si marketing, deoarece dezvoltatorii de la Deciem si-au dorit sa ofere acces la produsele lor unui public cat mai larg; in schimb pun pret pe calitatea produselor si pe eficienta lor.

Produsele The Ordinary se folosesc si se aplica dupa o documentatie in prealabil

Pe etichete sunt mentionate doar ingredientele, iar produsele sunt seruri, acizi, solutii si componente pe care, ca sa le poti folosi, trebuie sa te documentezi. Consultantii Minunea Naturii si documentatia pe care o punem la dispozitie pe site, blog si conturile de social media este menita sa vina in ajutorul consumatorilor, pentru a construi un ritual corect de folosire a produselor The Ordinary.

Produsele The Ordinary nu contin ingrediente nocive si nu sunt testate pe animale

Gama de ingrijire de la The Ordinary nu contine parabeni, sulfati, parfum sau coloranti, fiind prietenoase cu fiecare tip de piele, iar produsele nu sunt testate pe animale. Tehnologia avansata si ingredientele de calitate disponibile la preturi mici au demonstrat eficienta si un raport calitate-pret fara concurenta.

 

the ordinary niacinamida

Cele mai bune produse The Ordinary, compozitie si ingrediente cheie

Multe dintre produse au la baza un singur ingredient, iar producatorul recomanda aplicarea in straturi a mai multor produse – incepand cu textura cea mai usoara si continuand cu produse cu textura mai consistenta. Produsele pe baza de apa sunt cele de inceput, precum ​Buffet Serum sau ​Acid Hialuronic 2% + B5​, continuand cu uleiuri si creme.

Vezi produsele The Ordinary

 

Retinol in Squalane, The Ordinary

Derivat din vitamina A, retinolul poate fi un bun prieten al pielii. Retinolul favorizeaza regenerarea celulelor si productia naturala de colagen, influenteaza pigmentarea, reduce liniile fine si desfunda porii. Procentajul diferit de retinol in Squalane in care sunt disponibile produsele se datoreaza faptului ca, la primele utilizari, poate cauza iritatii. De aceea, cresterea procentului de retinol trebuie sa se faca treptat si nu este indicat sa se inceapa cu concentratiile ridicate.

Retinoid granactiv in Squalane, The Ordinary

Retinoidul granactiv in compozitiile propuse de The Ordinary ofera rezultate accelerate, de aceea are si un pret usor mai ridicat. Ajuta la reducerea semnelor vizibile de imbatranire, a liniilor fine, a ridurilor si la estomparea petelor de pigmentare. Este o optiune mai buna pentru toate tipurile de piele, inclusiv cea sensibila, deoarece compozitia sa evita iritatiile asociate de regula retinolului. Se foloseste seara, dupa demachiere si aplicarea serurilor pe baza de apa, dar inainte de aplicarea uleiurilor sau cremelor.

Vitamina C, The Ordinary

Desi este mai cunoscuta pentru utilizarea interna, Vitamina C are o actiune favorabila si aplicata pe piele. Efectul antioxidant si antiaging se manifesta atat utilizat intern cat si aplicat extern.

Asadar Vitamina C este un ingredient care nu trebuie sa lipseasca din rutina de ingrijire a pielii, indiferent de varsta sau de tipul de piele. Ingredientul este cunoscut si apreciat pentru proprietatile anti-aging, iar dermatologii confirma ca este unul dintre cei mai importanti antioxidanti. Vitamina C The Ordinary inlatura efectele nocive date de poluare si fum sau praf, protejand impotriva razelor UV si stopeaza agresiunile acestora, reducand inflamatia cauzata.

the ordinary vitamina c

Ascorbyl

Ascorbylul este derivat din Vitamina C, dar mai putin potent, ceea ce-l face potrivit pentru persoanele cu ten sensibil, avand proprietati similare de antioxidare si estomparea petelor de pigmentare. Produsele The Ordinary care contin Ascorbyl in combinatie cu diferite ingrediente au efecte anti-aging si de uniformizare a aspectului pielii prin estomparea petelor si inhibarea hipo si hiperpigmentatiei.

Acizi

Acizii au, de asemenea, proprietati de infrumusetare a pielii prin eliminarea tuturor simptomelor care-i afecteaza texura, tonusul si semnele de imbatranire. Acidul glicolic lumineaza si face pielea mai fina, acidul salicilic indeparteaza roseata si are un efect de peeling, acidul lactic hidrateaza, AHA/BHA exfoliaza, iar acidul ferulic indeparteaza efectele poluarii.

Vezi ofertele The Ordinary

 


Care este rutina potrivita tenului meu cu produse The ordinary

Deoarece ne-ati solicitat de mai multe ori, am creat special pentru voi cele mai frecvente rutine, pentru tipuri de ten diferite, utilizant produse The Ordinary:

Rutina pentru TEN GRAS, ACNEIC

 

Rutina pentru TEN USCAT

 

Rutina pentru TEN CU PETE PIGMENTARE

Descopera produsele The Ordinary disponibile in farmaciile Minunea Naturii si comanda-le pentru a incepe un ritual de ingrijire asa cum merita tenul tau.

Dar nu uita ca utilizarea exclusiva a produselor de uz extern nu este suficienta. Pentru un ten radiant si pentru o piele fina, fara riduri e nevoie sa actionezi si la nivelul alimentatiei, respectiv a stilului de viata. Frumusetea si sanatatea vin din interior dar se vad la exterior!

Farmacistii nostri iti stau la dispozitie, online sau in locatiile fizice, atat cu sfaturi de stil de viata sanatos cat si cu un real ajutor pentru a alege produsele potrivite pentru tine.

286 thoughts on “Ce sunt si cum se utilizeaza produsele The Ordinary? Recomandarea farmacistului

  1. Ioana says:

    Buna.Ce produse pot folosi pentru eliminarea unor pete aparute pe fata din cauza soarelui. Am vazut la The Ordinary cateva:ac mandelic, solutie exfolianta cu AHA si BHA, suspensie vit C si HA,dar cum se folosesc? Multumesc.

    • Farm. Isabella Negoiu says:

      Buna ziua!

      Produsele enumerate de dvs fac parte din 2 categorii: acizi exfolianti și antioxidanti.

      O varianta pe care o puteți folosi pentru petele pigmentare este vitamina C 23% cu sfere de acid hialuronic 2%, aceasta având o concentrație potrivita in cazul petelor, are efect antioxidant și ajuta la regenerarea celulelor afectate de soare.

      De asemenea protecția solară tine la distanță petele pigmentare, de aceea va sfătuim sa folosiți crema cu SFP 50, indiferent de anotimp!

      Pentru început va recomandam următoarul ritual de skin-care:

      Dimineața:

      1. Apa micelara calmanta Jonzac – pentru curățarea tenului
      2. Apa termala Synergy
      3. Acid hialuronic 2% + B5 (acesta trebuie aplicat pe pielea umeda)
      4. Alfa arbutin 2% + acid hialuronic – pentru petele pigmentare și pentru luminozitate
      5. Crema hidratanta cu SPF 50.

      Seara

      1. Squalen Cleanser – pentru îndepărtarea machiajului
      2. Acid lactic 5% + acid hialuronic – se începe cu concentrația de 5% pentru a nu apărea iritații , se aplica pe pielea curată și uscata
      3. Acid hialuronic 2% + B5 – după ce a intrat in pielea acidul lactic se aplica apa termala și apoi acidul hialuronic
      4. Crema hidratanta de la The Ordinary

      De 2 ori pe săptămâna va recomand sa folosiți Vitamina C 23%, seara pe tenul uscat.In serile in care folosiți vitamina C nu utilizați acidul lactic.
      La început poate apărea o senzație de furnicături , însă in timp tenul se obișnuiește cu produsul.
      Acesta, împreuna cu Alfa Arbutin, sunt eficiente împotriva petele pigmentare sau a cicatricilor, dar ajuta și producția de colagen.

      Încercați sa introduceți in Alimentația Dvs doze mari de antioxidanti, fructe si legume intens colorate, fructe de pădure, turmericul sau sa va administrati intern suplimente cu antioxidanti.

      Daca mai aveti intrebari, va stam la dispozitie!

      • Țuca says:

        Buna. Am rugămintea sa ma ajutați cu un sfat, ce produse the Ordinary as putea folosi pentru Pistrui (se accentuează vara când stau la soare) ??? Aceleași ca in comentariu de mai sus? Pentru pete?? Cunosc produsele, am citit mult despre ele dar nu prea știu ce produse și ordinea de aplicare. Mulțumesc!

        • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

          Buna ziua!

          Schema de skin-care pe care am recomandat-o in cazul Dvs este eficientă atât pentru petele pigmentare cât și pentru pistrui.

          Vitamina C folosită pe termen lung și in mod corect ajuta in acest caz. Însă trebuie aveți grija la razele UV, sunt nocive, de aceea trebuie sa folosiți produse de protecție solară cu SPF ridicat și sa nu va expuneți un timp îndelungat la soare.

          Puteți sa introduceți in rutina Dvs și retinoizii, însă nu se folosesc concomitent cu acizii exfolianti, pentru ca distrug bariera protectoare a pielii. Procentul de retinol trebuie crescut treptat, iar la primele utilizări pot apărea iritații și roșeața.

          Folosiți produsele in ordinea indicată, respectand pașii de aplicare a serurilor și cremelor.

          • Anca says:

            Buna seara! Am 34 de ani, sunt insarcinata, am un ten acneic si semne lasate de acnee!
            Sunt interesata de acesta produse, am inceput sa folosesc niacinamida, vitamina C si mandelic acid 10%, de 2 săptămâni..fiind atât de nerăbdătoare sa am rezultate cât mai bune și rapide am achiziționat aproape toate produsele care erau tecomandate pentru semnele lăsate de acnee, însă nu știu ce rutina as putea sa folosesc și cum ar trebui combinate pentru a nu face mai mult rău tenului meu! Va rog sa ma ajutați cu o schema pentru o rutina corecta!Multumesc frumos!

          • Farm. Mirabela Romanescu says:

            Buna ziua, dimineata puteti folosi vitamina C, iar seara niacinamida initial, si apoi acidul mandelic. Este important ca dimineata la finalul rutinei si inainte de aplicarea machiajului sa folositi SPF. Va reamintesc ca un ten hidratat este un ten sanatos, prin urmare va sugerez sa introduceti in rutina si un astfel de produs.

        • Carmen says:

          Buna, am probleme mari cu tenul de ceva timp, îmi apar cosuri continuu și sunt foarte dureroase. Ce as putea folosi? Care ar fii rutina corecta ?

          • Vuescu Adina says:

            Buna ziua, care este rutina dvs in acest moment? Ce produse folositi mai exact ? O zi minunata!

          • Farm. Mirabela Romanescu says:

            Buna ziua, ce fel de ten aveti, care este rutina dumneavoastra de ingrijire si ce varsta aveti? Pentru o rutina personalizata as avea nevoie de mai multe detalii. In linii mari, pentru tenul predispus la acnee se poate folosi rutina aceasta. Ca si directii generale pentru tenul acneic sunt de ajutor produsele cu retinol, niacinamida si acid azelaic. De asemena un produs de curatare cu efect exfoliant si de eliberare a porilor este acidul salicilic, foarte benefic in acnee.

      • Ioana says:

        Buna ziua! Ma confrunt cu o acnee( nu foarte severa)pe fese de ceva timp. Am fost la dermatolog și mi a recomandat duac gel, însă nicio schimbare după tratament( 1 data pe zi seara timp de 1 luna). Ce rutina cu produsele TO as putea face pentru acnee dar și pentru semne? Mulțumesc

      • Teodora says:

        Buna ziua! Am probleme cu tenul , imi apar des cosuri cat si puncte negre, e recomandat sa folosesc niacinamidele cu acidul salicilic in rutina?

    • Alina says:

      Buna ziua. Sunt interesata de aceste produse, dar nu sunt sigura ca le as folosi corect. Am tenul mixt, cu exces de sebum in zona T, plus pori dilatati. Ce rutina zilnica imi recomandati? Multumesc

      • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

        Buna ziua!

        Produsele din gama The Ordinary indicate tenului gras și cu pori dilatați sunt următoarele: serul cu Niacinamida 10% + zinc 1%, masca cu Acid Salicilic, exfoliantul cu AHA 30% și BHA 2%.
        Sa nu uitam și de hidratare, chiar dacă tenul are tendința de îngrășare.

        Schema de skin-care pe care o recomand tipului dvs de ten și pașii de aplicare a produsele sunt :

        Dimineața

        1. Apa micelara pentru ten mixt si pori dilatați- recomand apa micelara purifianta de la Jonzac
        2. Apa termala pentru reducerea rosetii și pentru hidratare- recomand apa termala de la Synergy Therm
        3. Acidul hialuronic 2% + B5, aplicat pe tenul umed, ajuta la hidratare și la scăderea producției de sebum, se masează produsul pe ten, pana când intra in piele.
        4. Niacinamida 10%+ Zinc 1%- ajuta la reducerea producției de sebum,inflamației și rosetii, strângerea porilor, se aplica prin tapotare, mai ales in zona T.
        5. Crema hidratanta cu SPF 25+, sa fie pentru ten gras.

        Seara

        1. Apa micelara purifianta pentru demachiere
        2. Squalen Cleanser – are rol de hidratare și de îndepărtare a impurităților( machiaj, praf)
        3. Acid lactic 10% + HA pe tenul uscat, de 3 ori pe săptămâna,se așteaptă sa între in piele și se continua rutina
        4. Alpha Arbutin+ HA pe tenul umed( se poate folosi apa termala)
        5. Crema hidratanta de la The Ordinary.

        Odată pe săptămâna aplicați masca cu acid salicilic (nu se folosește in acea seara acidul lactic!), pe pielea uscata și curată, nu pe tenul umed, sa lasă sa acționeze 10 minute și se spală cu apa călduță.

        Odată pe săptămâna aplicați exfoliantul cu AHA 30% și BHA 2%, pentru curățarea porilor in profunzime, se aplica pe tenul uscat și curat, se lasă sa acționeze 10 minute și se spală cu apa călduță. Nu se folosește in aceeași zi cu acidul lactic!

        Folosiți protecție solară cu SPF minim 25, pentru ca produsele sensibilizează tenul și in timp pot apărea pete pigmentare de la soare.

        Încercați sa va curățati tenul in profunzime și sa îl hidratați zilnic!

        • Maria Cordis says:

          Buna. Am tenul gras,cu comedoane inchise si deschise,cele mai multe inchise pe barbie si obraji și porii măriți. Folosesc gel de curatare, acidul salicilic de două ori pe săptămână,crema activa seara,dimineață crema hidratanta de la vichy și protecție solară. Am introdus acidul glicolic si as vrea sa introduc și acidul hialuronic si niacinamide,cum ar trebui introduse și în ce ordine sa le folosesc?

          • Vuescu Adina says:

            Buna ziua! De cat timp ati introdus acidul glicolic ? Acidul salicilic sub ce forma il folositi, ser sau masca? Acidul hialuronic il puteti introduce deja, se foloseste doar pe tenul umed. Niacinamidele se introduce la o distanta de minim 3 saptamani fata de un alt acid, se incepe cu o cantitate mai mica si se creste numarul de aplicari treptat (poate crea efectul de purging). O zi minunata!

          • Radu Simona says:

            Buna. Dupa ce am aflat ca sunt insarcinata am renuntat la schema de tratament pe care o aveam prescrisa de dermatolog.(doxiciclina,epiduo, serul-the ordinary cu niacinamide) Am ramas doar la stadiul de hidratare ( toleriane ultra fluide si SPF)Acneea s-a retras dupa 2 luni de schema a tratamentului insa petele tot mai sunt.As vrea sa stiu daca mai pot folosi pe perioada sarcinii serul cu niacinamide sau daca imi puteti inlocui acest produs cu o rutina care sa ma ajute pe perioada aceasta in problema mea cu tenul. ( ten gras, pori dilatati, mici cosulete si pete in urma acneei) Va multumesc!

          • Farm. Mirabela Romanescu says:

            Buna ziua,

            Niacinamina, Vitamina C, Acidul hialuronic si Peptidele topice sunt considerate sigure pentru pacienta insarcinata. De asemenea se pot folosi si pe perioada alaptarii, pentru ca studiile nu indica faptul ca ar putea determina efecte neplacute. Dintre SPF-uri, cele cu filtru mineral nu pun probleme de absorbtie, insa trebuie verificate si celelalte ingrediente notate pe eticheta. Desi nu exista probleme de toxicitate la aceste produse, va sugerez sa contactati medicul dvs. dermatolog si sa luati impreuna o decizie.

      • Adriana Cazan says:

        buna , sunt însărcinată in luna a 4 -a si as vrea sa știu dacă pot sa folosesc Niacinamide 10% + Zinc 1%, și ce as mai putea sa folosesc pentru acneea de pe fata . și ce creme aș putea sa folosesc ?
        va mulțumesc frumos.

      • Ana Maria says:

        Buna ziua , pentru acnee ce recomandați ? Țin sa precizez ca nu am foarte multe coșuri ( mai mult semne ) dar de care nu mai reușesc sa scap …

        • Farm. Mirabela Romanescu says:

          O buna rutina pentru tenul acneic este aceasta. Ca si directii generale pentru tenul acneic sunt de ajutor produsele cu retinol, niacinamida si acid azelaic. De asemena un produs de curatare cu efect exfoliant si de eliberare a porilor este acidul salicilic, foarte benefic in acnee.

      • Andreea Nandra says:

        Buna seara, am probleme cu tenul de cativa ani, am tenul mixt spre gras cu acnee, acnee care consta in puncte albe sub piele pe obraji si frunte si uneori cosuri mari si dureroase, plus puncte negre, am tot incercat diferite tipuri de creme si am mers si la dermatologi, tratamente care functioneaza o perioada si dupa un timp e ca si cum nu as mai folosi nimic, as vrea sa am o rutina si sa folosesc corect produsele, imi puteti recomanda ceva? Folosesc in prezent gama Tetraforce pentru curatare. Multumesc mult!

    • Bianca says:

      Buna ziua!
      Am 27 de ani si un ten mixt. Doresc sa incep o rutina pentru tenul meu, insa nu stiu cum sa incep si cu ce produse de la The Ordinary sa incep aceasta rutina. Mentionez ca am perioade in care am cateva cosuri care imi apar sub piele si sunt dureroase… apoi imi raman cateva semne post acneice, iar apoi am o perioada in care am tenul perfect. Ma puteti ajuta cu o indrumare, un sfat? Multumesc mult!

    • Paula says:

      Buna ziua! Mi-as dori din suflet sa ma ajutați și pe mine cu o recomandare pentru aceste produse și o schema de tratament. Am un ten cu tente de îngrășare, am pete roșii, câteva semne lăsate in urma coșurilor, coșuri care încă îmi apar și puncte negre. Tin sa Menționez ca folosesc gel de curățate și apa micelara de la bioderma sensibio și niacinamide. Mulțumesc frumos!

    • Anca Constantina Diaconu says:

      Buna ziua. Ce produse as putea sa mai folosesc pe langa Mask Rym si epiduo ? Astea sunt de la dermatologie impotriva acneei. Vreau sa scap cat mai repede si ma gandeam sa iau un BHA/AHA pt exfoliere. Ce imi recomandati ?

    • Adriana says:

      Cum se folosesc produsele ?
      Am hialuronic acid 2% / buffet/ Egg coffee/ vitamina C / retinol.

      Se pot da împreuna ? Și de asemenea cum se dau ? Pe fata uda/uscata ?

      Aștept raosuns, m ar ajuta mult !! Mulțumesc

      • Farm. Mirabela Romanescu says:

        Buna ziua, puteti folosi toate produsele impreuna, in ordinea urmatoare:
        – dimineata: acid hialuronic, cafeina, buffet, vitamina C
        – seara: acid hialuronic, cafeina, retinol
        Acidul hialuronic se foloseste pe tenul umed, restul pe tenul uscat.

  2. Andreea says:

    Bună ziua, pentru ten mixt, sensibil, cu roseata și câteva coșulețe roșii care nu trec, sunt ca o iritatie(le am de câțiva ani) ce recomandați?

    • Farm. Isabella Negoiu says:

      Buna ziua!

      Hidratarea este foarte importantă pentru ten, dar și curățarea pentru a reduce producția de sebum din zona T.

      Va recomand următoarea schema de skin care care consider ca v-ar ajuta:

      Dimineața
      1. Apa micelara pentru ten mixt si ușor acneic – recomand apa micelara purifianta de la Jonzac
      2. Apa termala pentru reducerea rosetii și pentru hidratare– recomand apa termala de la Synergy Therm
      3. Niacinamida 10% + Zinc 1%– ajuta la reducerea producției de sebum, inflamației și rosetii.
      4. Acidul hialuronic 2% + B5, aplicat pe tenul umed, ajuta la hidratare și la scăderea producției de sebum
      5. Crema hidratanta cu SPF 25
      Vara va recomand sa folosiri o crema cu SPF 50,pentru a evita apariția petelor pigmentare.

      Seara
      1. Apa micelara purifianta pentru demachiere
      2. Squalen Cleanser – are rol de hidratare și de îndepărtare a impurităților( machiaj, praf)
      3. Acid lactic 10% + HA pe tenul uscat, de 3 ori pe săptămâna,se așteaptă sa între in piele și se continua rutina
      4. Alpha Arbutin + HA pe tenul umed( se poate folosi apa termala)
      5. Crema hidratanta de la The Ordinary, amestecată cu 1-2 picături de ulei de măceșe-100% Organic Cold-Pressed Rosé Hip Seed Oil

      In zilele in care nu folosiți acidul lactic va recomand sa utilizati acidul glicolic, pe tenul uscat, se așteaptă jumătate de ora și se continua rutina.

      Nu folosiți doi acizi exfolianti in aceeași zi, utilizați zilnic crema cu SPF, hidratați bine tenul, beți apa plata minim 2l pe zi.
      Produsele demachiante și cremele se folosesc zilnic,chiar și de doua ori pe zi.

    • Andreea says:

      La ce distanța de timp se pot utiliza concomitent Acidul Hialuronic 2% + B5 și Niacinamide10% + Zinc 1%? Ambele trebuiesc aplicate pe tenul umed?
      Multumesc!

      • Vuescu Adina says:

        Buna ziua. Aplicarea pe tenul umed are ca efect o mai buna absorbtie a produsului. De cat timp aveti o rutina de ingrijire a tenului? Ce alte produse folositi mai exact?

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua,
      Capilarele sparte de la nivelul fetei pot sa apara atunci cand vasele dvs de sange sunt fragile, exista dezechilibre hormonale sau nu folositi protectie solara in timpul zilei. La nivel local puteti folosi aceste produse, care stimuleaza reinnoirea celulelor epidermice si au efect antioxidant:
      suspensie cu vitamina C 30 %, – se aplica seara, dupa curatarea prealabila a tenului si inainte de aplicarea cremei hidratante. Puteti simti usoare furnicaturi in primele zile. Daca nu ati mai folosim pana acum seruri sau lotiuni pentru ten cu vitamina C, va recomand ca la primele aplicari sa o combinati cu crema hidratanta, in proportii egale.
      crema cu retinol – se aplica dimineata, dupa ce se spala fata cu apa calduta.
      Se asociaza obligatoriu si o crema cu factor de protectie de solara, care se foloseste chiar si iarna, pentru ca blocheaza actiunea razelor de tip UVA responsabile de imbatranire si hiperpigmentare.

  3. ALINA says:

    Buna ziua.ce produse as putea folosi pt un ten mixt cu tendințe de uscare iarna in zona obrajilor,cu puncte negre pe nas si barbie..cu riduri tot pe barbie datorita unui peeling chimic de la care am rămas cu o zonă sensibilă in zona nasului si a barbie care se inroseste la frig…va rog din suflet ma puteti ajuta cu o rutina zilnică(38ani)…as vrea sa folosesc aceste produse..va multumesc frumos..

  4. Iulia says:

    Buna seara! Pt un ten uscat ce recomandati? Am fost diagnosticata cu keratoza pilara care mi afecteaza,din pacate si fata. Ce produse imi recomandati? Multumesc!

  5. Cora says:

    Buna ziua!De putin timp am o problema cu tenul .Din ten mixt cu usoare riduri gen laba gastii la ochi a devenit USCAT si incepe sa se rideze sub pometi . Pe gat parca si-a pierdut consistenta si la fel se rideaza cand prind pielea intre degete.Am 44 de ani.
    Ce produse sa folosesc de la Ordinary.

  6. Georgiana M says:

    Bună ziua!
    Încerc din răsputeri sa ma documentez cu privire la produsele The ordinary pentru a lua o deciZie potrivită tenului meu.
    Am tenul gras, cu puncte negre in zona nasului, dar si a bărbiei. De 2-3 luni de zile ma confrunt cu acnee care mi-a lăsat pete roșiatice, maronii. Precizez ca înainte nu am avut astfel de probleme decât in perioada menstruala, însă nu la acest nivel. Momentan mi-am achizițonat Niacinamide cu zinc. As vrea daca se poate sa ma ajutați cu un exemplu de rutina, care sa conțină produse the Ordinary, un SPF, dar si o crema hidratanta pt ten gras. Am mare nevoie sa stiu in ce ordine trebuie sa le aplic, pentru ca tenul meu, e groaznic in prezent.

    Va mulțumesc din suflet!

  7. Petronela says:

    Buna ziua. Am tot citit despre produsele Ordinary si m-am bucurat tare mult cand am vazut ca va putem cere sfaturi in legatura cu ele. As dori sa ma indrumati in a-mi forma o rutina pentru tenul meu (am 34 ani). Am suferit de o accne urata care si-a lasat cateva cicatrici “frumusele” pe fata, am un ten cu tendinta de ingrasare si predispus la acnee, cu puncte negre si lipsit de luminozitate. Cu ce as putea sa incep?

  8. Bianca says:

    Buna ziua. Am 49 de ani , ten mixt, stau mult in soare (prin natura jobului, antrenor tenis de camp) Ce rutina zilnica imi recomandati? Multumesc!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua,

      Pentru dermatita atopica este indicata o buna hidratare a pielii. De la The Ordinary exista crema hidratanta cu Factori Naturali de Hidratare si Acid hialuronicputernic hidratanta. Crema se aplica imediat dupa o baie/dus calde (nu fierbinti), iar pentru mentinerea hidratarii la nivel dermic se poate folosi un unt de corp mai gras, cu efect ocluziv, cum ar fi untul de corp cu ulei de argan Gerocossen. Este recomandata o buna hidratare zilnica, evitarea sapunurilor si gelurilor de dus cu surfactanti agresivi, dar si a detergentilor alergeni. 

      In cazul acestei afectiuni are o importanta majora si alimentatia. Surse alimentare benefice in dermatita atopica sunt: pestele (sursa naturala de acizi omega 3 care reduc inflamatia), alimente bogate in probiotice (iaurt, kefir, muraturi ), alimente bogate in flavonoizi (fructe si legume colorate – afine, mere, broccoli, cirese, spanac). Pe de alta parte ar trebui evitate: citricele, lactatele, ouale, glutenul, soia, arahidele, condimentele.

  9. Dragan Florina says:

    Bună seara! Ma chinui cu acneea de ani de zile, in momentul de fata sunt sub supravegherea unui dermatolog si folosesc 2 creme :epiduo gel si duac gel si anticonceptionale. Voiam sa va rog sa imi recomandati un produs de la the Ordinary pentru petele ramase dupa acnee si pentru cosurile ce mai rasar.Totodata,v as ruga sa specificati cum si daca se pot folosi toate aceste produse. Va multumesc. Spor in toate!

  10. Dobrescu Nicoleta says:

    Buna ziua!
    Ce produse recomandati pentru un ten cu tendinta de uscare.Va rog sa-mi indicati un ritual de ingrijiire a tenului pentru perioada de premenopauza.Multumesc.

  11. Violeta says:

    Buna ziua,
    Pana nu demult aveam tenul mixt, in ultimele luni insa este foarte uscat, mai ales in zona barbiei, iar ridurile se observa destul de tare. Am descoperit acum produsele The Ordinary, ce mi-ati recomanda pentru ten uscat si reducerea ridurilor, va rog?

  12. Corina says:

    Buna ziua,am aflat de curand de aceste produse si as vrea sa le incerc numai ca nu stiu ce sa aleg . Tenul meu este mixt,sensibil si cu pistrui. Pana in prezent am folosit produse de la bioderma( sebium gel spumant,sebium global-eliminare pete si puncte negre,sebium pore refinder-pori dilatati )si La roche-posay Efaclar-anti-imperfectiuni duo+unifiant, apa micelara roz de la Garnier. Din cate am citit ,produsele The Ordinary sunt naturale si as vrea sa le incerc. Ma puteti ajuta cu o rutina zilnica? Multumesc

  13. Nicoleta says:

    Buna ziua, am tenul gras mai ales in zona t dar și o ușoară forma de acnee activa Declanșată după un șoc…. as vrea va rog să-mi Spune-ți ce pot sa folosesc de la the ordinary. Mulțumesc
    Menționez ca acneea este foarte ușoară și este doar pe mandibula foarte rar sa se lase spre gât

  14. Cristina says:

    Buna,

    Tenul meu este unul normal cu tendințe spre uscat și ma lupt cu coșuri in special in zona obrajilor și a bărbiei. De asemenea, il observ “obosit”. Menționez ca am 23 de ani. Ma puteți ajuta cu o rutina, va rog?
    Multumesc anticipat!

  15. Florentina says:

    Buna ziua! Am un ten normal spre uscat, sensibil. De ceva timp au început să îmi apară coșuri sub piele care ulterior se inflamează si se înroșesc devenind inestetice. Va rog să îmi spuneți ce produse ar trebui sa folosesc pentru dimineața și seara. Menționez că am pielea foarte subtire! Mulțumesc!

  16. Cristina says:

    Buna ziua!
    Va rog, daca ma puteti ajuta cu un raspuns…am tenul mixt, mai mult spre gras si cu tendinta acneica.. Daca folosesc zilnic Bioderma night peel cu 15% Acid glycolic este in regula sa folosesc o data pe saptamana si The ordinary AHA peeling solution, sau ar fi prea mult si as agresa tenul prea tare?
    Va multumesc!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, 
      Peel-ul de la Bioderma se foloseste timp de o luna, dupa care urmeaza o luna de intrerupere. Puteti folosi solutia AHA BHA The Ordinary in acea luna de pauza. Recomandarea mea ar fi sa nu le folositi impreuna, pentru ca pot fi mult prea agresive cu tenul. Va reamintesc ca este absolut necesar sa folositi zilnic o crema hidratanta si una cu factor de protectie solara (SPF 50).

  17. Ioana says:

    Buna!! Ce as putea folosi pentru puncte negre, albe si cateva cosuri care apar in perioada aceea a lunii. M am gandit la acidul salicilic si masca cu AHA si BHA. Mentionez ca am tenul gras..

  18. Ana says:

    Buna seara, ma puteti ajuta cu o recomandare de schema de tratament/întreținere? Am 33 de ani, ten mixt,usor deshidratat, pori deschisi si puncte negre și au inceput sa se vada primele riduri in jurul ochilor, in special, și pe frunte. De doua zile tot citesc despre aceste produse și aici am gasit cele mai relevante informatii. Imi puteti face niste recomandari,va rog? Va multumesc anticipat!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Dimineata:
      Ser cu Acid Hialuronic 2% si B5: se folosesc 3-4 picaturi pe tenul umed
      Suspensie cu vitamina C 30%: pentru inceput se foloseste o data la 2-3 zile (poate lasa o usoara senzatie de furnicatura), dupa care se poate utiliza zilnic
      Seara:
      Balsam pentru curatarea tenului cu squalen
      Solutie tonica cu acid glicolic 7%: se pun cateva picaturi in palma si te tapoteaza usor tenul, pentru restabilitrea pH-ului fiziologic
      Ser cu niacinamida 10% si zinc 1%: se folosesc 3-4 picaturi
      Crema hidratanta NMF si acid hialuronic 2%: se aplica inclusiv pe gat si decolteu
      Dimineata obligatoriu se va folosi o crema cu protectie solara.

  19. Roxana says:

    Buna ziua! Am un ten gras, cu usoare probleme (in trecut cu acnee) , porii mariti si ca aspect general pare un ten ” murdar”. Ce produse imi recomandati atat pentru a tine o eventuala acnee sub control, cat si ceva care sa ajute la micsorarea porilor si curatarea acestora in profunzime, un aspect general mai luminos si fara riduri fine? Mentionez ca am 27 de ani. Multumesc!

  20. Lariss says:

    Bună seara! Va rog sa imi explicați cum trebuie aplicate corect produsele de la The ordinary?
    Ce produse se aplica seara, și ce produse se aplica dimineața. Am un ten normal spre uscat cu tendințe de descumare și înroșire a pielii la nivelul nasului și al frunții. Mulțumesc frumos!

  21. Nadia says:

    Buna ziua,am 42 ani si as dori sa incerc aceste produse,dar nu stiu cum as putea sa le folosesc corect. Am tenul normal spre uscat,cu pete pigmentale ,cearcane ,cu riduri fine si de expresie in zona ochilor.Ce rutina zilnica imi recomandati? Multumesc anticipat!

  22. Ana-Maria says:

    Bună ziua, pentru tenul cu semne post-acneice, gras in zona T, uscat pe pomeți, pori dilatați. Sunt interesată de produsele The Ordinary dar nu știu să le folosesc. O schemă skin care mi-ați putea recomanda, va rog frumos.
    Mulțumesc!

  23. Ana-Maria says:

    Buna ziua, va rog frumos sa-mi recomandati o schema de skin
    care pentru tenul meu cu semne post acneice, gras in zona T si uscat pe pometi. Mentionez ca sunt foarte interesata de produsele The Ordinary, dar nu stiu cu ce ar trebui sa incep.
    Astept cu interes recomandarea dumneavoastra. Multumesc!

  24. Florentina says:

    Buna seara! Am un ten sensibil spre mixt -uscat. Am câteva coșuri sub piele pe care daca incerc sa le ating cumva se inflameaza, raman inflamate câteva săptămâni. Mentionez ca pana acum jumătate de an nu aveam această problemă. Nu stiu ce sa folosesc si cum sa folosesc pentru o curățare si un tratament ok pentru a mi se usca coșurile. Va rog sa imi recomandați produsele pe care as putea sa le folosesc. Va multumesc!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      1. Dimineata:
      Crema hidratanta cu SPF CeraVe – se aplica inclusiv pe gat si decolteu 
      Ser cu Acid Hialuronic 2% si B5: se folosesc 3-4 picaturi pe tenul umed
      Suspensie cu vitamina C 23% si acid hialuronic: pentru inceput se foloseste o data la 2-3 zile (poate lasa o usoara senzatie de furnicatura), dupa care se poate utiliza zilnic
      2. Seara:
      Balsam pentru curatarea tenului cu squalen
      Crema cu retinol Gerovital
      Crema hidratanta NMF si acid hialuronic 2%: se aplica inclusiv pe gat si decolteu

  25. Patricia says:

    Bună seara! Eu am în ultimul timp tenul foarte uscat și acnee. Aș vrea să îmi schimb rutina de îngrijire utilizând aceste produse, îmi puteți recomanda ceva? Va multumesc!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, pentru tenul uscat sunt utile produsele care contin acid hialuronic, vitamina B5, uree si uleiuri precum cel de migdale dulci sau jojoba. Va recomand sa aruncati o privire peste rutina de aici. In plus fata de aceasta rutina va sugerez utilizarea produselor cu acid azelaic, retinol si niacinamida, care ajuta la tratarea acneei.

  26. Mălureanu Rebecca says:

    Bună ziua! De asemenea vreau și eu o recomandare de la dumneavoastră. Am 20 de ani, si un ten destul gras, care s-a confruntat cu acnee câțiva ani in trecut, în prezent am doae niște tendințe acneice la menstruție, dar fața s-a curățat. În schimb, chiar daca este grasă, este deshidratată. Puteți să îmi recomandați ceva? Vă mulțumesc și sărbători de Paște fericite!

  27. Andreea says:

    Buna ziua. Ma intereseaza produsele dvs dar nu stiu rutina care mi-ar fi potrivita. Tenul meu este uscat, sensibil, usor cuperozic iar pe zona T multicele puncte negre si pori dilatati…

  28. Denisa says:

    Buna ziua.
    Ce ritual imi puteti recomanda?
    Am tenul foarte uscat, în special în zona nasului unde se decojeste pielea, în general orice crema de fata am incercat, m-am umplut de coșuri pe frunte, ma ustura pielea cand aplic crema/masca pe fata. Dar sa ma ajute si pt ridurile care incep sa-si faca aparitia.

  29. Falan cornelia says:

    Buna ziua, as dori un tratament pentru rutină zilnică dimineata si seara , am tenul usor pigmentat in zona frunții, câteva pistrui ,un ten neuniform . Hidratare, antirid ceva complex si de durata doresc . . Va multumesc frumos

  30. Adelina says:

    Buna ziua. Am un ten gras, acneic..tin sa mentionez ca am si urme de la acnee.
    In ultima perioada mi-au aparut foarte multe cosuri.
    Ce imi recomandati?

  31. Cristiana says:

    Buna seara,

    Pentru un ten normal, puncte negre pe nas și Barbie și pori dilatați ce rutina recomandați cu produsele TO?

    Va multumesc

  32. Tunsu Ioana says:

    Buna seara!As avea nevoie de indrumarea dumneavoastra in legatura cu produsele The Ordinary (sau alte produse ) care ma pot ajuta in rutina zilnica deoarece eu am tenul destul de gras (poate putin mixt) si am cateva mici cosuri pe frunte , obraji , iat pe barbie si nas ma confrunt cu punctele negre.As dori sa stiu ce as putea folosi pentru a nu mai avea parte de imperfectiuni pe chip.Ce as putea folosi?

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, va recomand in primul rand hidratare folosind serul cu acid hialuronic si B6 aplicat dimineata si crema cu factori naturali de hidratare si acid hialuronic folosita seara. Pentru acnee puteti utiliza serul cu niacinamida + zinc care ajuta la reducerea secretiei de sebum si deblocarea posilor, si seruri cu retinol care sa neinnoiasca celulele epidermice.
      Crema cu factor de protectie solara nu trebuie sa va lipseasca din rutina zilnica.

  33. Udriste Cristina says:

    Buna seara, sunt interesata sa folosesc aceste produse. Am tenul gras, pori deschisi, puncte negre, semne acnee. Ma puteti ajuta? Multumesc .

  34. Mada says:

    Buna seara.
    Pentru un ten mixt, puncte negre pe nas, imi apar mai mereu cosuri pe frunte si pe fata( dar nu foarte multe) si mari.
    Vreau sa incep sa folosesc produsele dar nu stiu ce anume sa comand, si cu ce sa incep. Daca sar putea sa ma ajute cineva cu un sfat? Multumesc frumos.

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, puteti incepe cu urmatoarea rutina de ingrijire:

      1. Dimineata:
      Ser cu Acid Hialuronic 2% si B5: se folosesc 3-4 picaturi pe tenul umed
      Suspensie cu vitamina C 23% si acid hialuronic: pentru inceput se foloseste o data la 2-3 zile (poate lasa o usoara senzatie de furnicatura), dupa care se poate utiliza zilnic
      2. Seara:
      Balsam pentru curatarea tenului cu squalen
      Crema hidratanta NMF si acid hialuronic 2%: se aplica inclusiv pe gat si decolteu

  35. Nicoleta Susu says:

    Buna ziua, eu am un ten uscat/deshidratat ( câteodată) cu câteva pete pigmentare și câțiva poți dilatați. Iar soțul meu are o acnee nu foarte severa însă nimic nu a funcționat pana acum. As dori sa încerc produsele acestea atât pentru mine cât și pentru el însă nu știu sigur ce seruri/ creme ni se potrivesc. Considerați ca ne puteți ajuta?

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, pentru tenul uscat sunt utile produsele care contin acid hialuronic, vitamina B5, uree si uleiuri precum cel de migdale dulci sau jojoba. Va recomand sa aruncati o privire peste rutina de aici

      O buna rutina pentru tenul acneic este aceasta. Ca si directii generale pentru tenul acneic sunt de ajutor produsele cu retinol, niacinamida si acid azelaic. De asemena un produs de curatare cu efect exfoliant si de eliberare a porilor este acidul salicilic, foarte benefic in acnee.

  36. Benek Luca says:

    Buna ziua!
    am tot citit despre produsele The ordinary și nu știu cum sa le folosesc .Va rog daca puteti sa imi faceți o schema pentru ten uscat și matur cu câteva riduri.tin sa mentionez ca am 40 ani.
    Multumesc frumos .

  37. Adrian says:

    Buna ziua.
    Sunt barbat si am 39 de ani. Pe frunte, in zona ochilor si a nasului am cateva linii fine de riduri. Vizibile la o privire atenta am cativa pori dilatati si puncte negre pe nas si pe langa nas. As dori sa imi mentin aspectul tanar al fetei si sa corectez pe cat posibil ridurile si celelalte aspecte mentionate. Ce mi-ati putea recomanda? Multumesc.

  38. Denisa says:

    Buna ziua , as dori sa stiu cum si cand sa folosesc serul the ordinary niacinamide 10% + Zinc 1 % .
    pe lângă mai am si o crema de protectie tot de la the ordinary

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, 
      Serul cu nicinamida il puteti folosi seara dupa curatarea tenului. Se utilizeaza 2-3 picaturi si se maseaza pana patrund bine in piele. Dupa utilizarea lui v-as recomanda crema cu factori de hidratare si acid hialuronic.
      Protectia solara dimineata dupa folosirea unui ser hidratant (cu acid hialuronic) si antioxidant (cu vitamina C), dar inainte de aplicarea machiajului (daca este cazul).

  39. Stefi says:

    Buna ziua! Pentru ten acneic, mixt si pentru cicatricile si petele rosii ramase de la cosuri ce imi recomandati? Piele sensibila. Multumesc!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      O buna rutina pentru tenul acneic este aceasta. Ca si directii generale pentru tenul acneic sunt de ajutor produsele cu retinol, niacinamida si acid azelaic. Este esential sa va mentineti tenul hidratat, iar vitamina C va poate ajuta la cicatricile post-acnee. De asemena un produs de curatare cu efect exfoliant si de eliberare a porilor este acidul salicilic, foarte benefic in acnee. Incercati sa evitati produsele care contin uleiuri esentiale (cel de bergamota fiind cel mai agresiv pentru tenul sensibil).

  40. Ana says:

    Buna seara ! Pentru un ten mixt spre gras, cu pete de pigmentare rosii, cicatrici si cosuri sub piele(chistice) ,ce recomandati?

  41. Angela says:

    Buna ziua,
    Ce produse The Ordinary mi-ati putea recomanda pt ingrijirea corecta a tenului si zona ochilor? Am 26 ani, tenul mixt, cu tendinta spre ingrasare, pori dilatati, riduri sub ochi deranjante estetic, si tendinta spre rozacee, reactiv la factori climatici, imi apar cosuri in functie de perioada lunii sau mediul in care ajung la diferite circumstante. Mentionez ca am un stil de viata relativ sanatos (alimentatie+sport) cu mici scapari rareori. Multumesc anticipat

  42. gosman stefania says:

    Buna ziua, ce imi recomandati pentru tenul mixt cu tendinte de ingrasare in zona T …. si as dori ceva si pt cosuri care apar ocazional …si semne lasate in urma cosurilor

  43. Bianca Udrea says:

    Buna ziua. Sunt interesata de aceste produse, dar nu sunt sigura cat de corect le as putea folosi . . Am tenul uscat . Ce rutina zilnica imi recomandati? Multumesc anticipat !

  44. Delia says:

    Buna ziua! Folosesc de doua saptamani Hyaluronic Acid 2% + B5 si Natural Moisturizing Factors+ HA (dimineata si seara) si o data pe saptamana AHA 30% + BHA2%. Sunt foarte multumita pana acum, vad schimbari, dar consider ca nu este de ajuns ceea ce folosesc si nu stiu cum ar trebui sa le combin.Ati putea sa imi recomandati o rutina mai buna/mai complexa? Sau este de ajuns ce folosesc? Am un ten normal cu mici tendinte de uscare, puncte negre in zona nasului si mici cosulete care lasa pete. As dori sa folosesc doar produse The Ordinary. Va multumesc frumos!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, 
      V-as mai recomanda o crema cu protectie solara, folosita dimineata, dupa hidratare, dar inainte de aplicarea machiajului. Seara o data la 2-3 zile, pentru usoara exfoliere si balansare a pH-ului puteti folosi solutia tonica cu acid glicolic, imediat dupa curatarea tenului.

  45. Alexandra says:

    Buna ziua. Ce recomandati pentru cojitele de pe fata? Intreb pentru prietenul meu care are un inceput de dermatita si ii apar multe cojite pe frunte, in barba, cat si in par.
    Multumesc!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, va recomand serul cu acid hialuronic si vitamina B5, care se aplica pe tenul umed, folosit dimineata si seara. Dimineata dupa aplicarea serului este necesara folosirea unei creme cu factor de protectie solara, iar seara crema hidratanta cu NMF si acid hialuronic. Va sugerez sa consultati medicul dermatolog daca exfolierea persista.

  46. Stefi says:

    Buna ziua! Ce as putea folosi pentru ten gras, exces de sebum in zona t, puncte negre și pori dilatați? Mulțumesc!

  47. Iulia says:

    Buna seara. Am un ten foarte gras (acneeic) si as dori sa imi recomandati o rutina de ingrijire privind produsele the ordinary in special. Multumesc

  48. Iuliana says:

    Buna seara, pentru un ten matur (52 ani) si uscat, riduri accentuate pe frunte si mai puțin accentuate in jurul ochilor ce rutină recomandați?

  49. Andreea says:

    Pe una dintre schemele de mai sus, pentru ten mixt, pori dilatati, recomandati sau se poate utiliza (eventual alternativ) si vitamina C? De asemnea, pentru zona ochilor se poate utiliza (impreuan cu schema de mai sus pentru ten mixt) SOLUTIE DE CAFEINA sau recomandati altceva? O crema hidratanta pentru ochi exista in aceasta gama sau recomandati ceva (am obserat ca se aplica dupa solutia cu cafeina) Multumesc frumos!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, pentru zona ochilor puteti utiliza solutia de cafeina, si crema hidratanta cu factori naturali de hidratare si acid hialuronic (poate fi folosita pe intreg corpul, pe ten, si inclusiv in zona ochilor). Pentru porii incarcati va recomand masca cu acidul salicilic aplicata o data la 3 zile, alaturi de crema cu vitamina C 30% (aplicata dimineata) si serul cu niacinamida (aplicat seara).

  50. Alexandra says:

    Bună ziua!
    Am 24 de ani și au început să apară câteva riduri fine în zona ochilor și a gurii. De asemenea, am ten mixt, pori destul de mari și tenul are uneori un aspect tern, obosit. Ce rutine îmi recomandați?

  51. ALINA says:

    buna ziua,

    ce mi recomandati pentru pete pigmentare, ele se fac din ce in ce mai rau la soare.

    VA MULTUMESC.

    • ALINA says:

      Crema solara ten SPF 50 cu ulei de imortele 50ml Biosun – BIOEART
      Apa micelara purifianta bio 500ml – Jonzac
      Alfa Arbutin 2% + Acid Hialuronic The Ordinary 30ml, Deciem
      SUSPENSIE VITAMINA C23% + SFERE ACID HIALURONIC 2%
      FACTORI NATURALI DE HDRATARE +ACID HIALURONIC

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      In primul rand, folositi zilnic o crema cu prodesctie solara SPF 50. Dimineata recomand un ser/crema pe baza de Vitamina C, iar seara un produs cu retinol; aceste produse reduc considerabil petele pigmentare. Aditional v-ar putea fi de folos un ser hidratant cu acid hialuronic, aplicat pe tenul umed.

  52. Isabela says:

    Buna seara. Am 28 de ani si sunt uimitoare! Stiam ca am un ten gras pana acum cateva zile cand am gasit pe un site cum aflu ce fel de ten am și se pare ca este uscat(mi-am dat seama de asta pt ca ma strângă foarte tare) cu tendinta acneica, puncte negre și albe și urme ale cosurilor, aceea o am in special din zona tamplei pana la barbie pe ambele parti, aproape deloc pe nas și frunte… Mi-am comandat deja crema hidratanta +Ha, niacinamide și acid mandelic, si cafeina pt cearcăne! Va rog daca se poate sa îmi spuneți dacă sunt ok produsele cumpărate deja și cum sa le folosesc și ce ar trebui să mai adaug? Folosesc de mult timp felul de curățare Uriage Hyseac ma gândeam sa il înlocuiesc cu Cerave pt ten uscat/normal, toner de la amway și am folosit diferite creme dermatocosmetice pt ten gras cu acnee(uriage, le rochia posta,avene,ivatherm,etc) Am simtit îmbunătățiri de la ele dar totusi nu pot curăța tenul asa cum as vrea, mentionez ca le am folosit perioade lungi de timp.pe fiecare în parte,am folosit 2 luni și Duac crema! Va multumesc anticipat! Multă sănătate!

  53. Andreea Maria says:

    Buna ziua ! De la ce varsta se pot folosi aceste produse ? ( Sunt interesata de Acidul Lactic si precizez ca am 18 ani ).

  54. Georgiana says:

    Buna ziua!
    V-as ruga sa-mi recomandati cum sa folosesc următoarele produse, precizând ca toate aparțin brendului “The ordinary”:
    – Niacinamide 10% + Zinc 1%
    -Retinol 0.5% in Squalane
    -Vitamin C Suspension 30% in Silicone
    -Lactic Acid 5% + HA

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, 
      Dimineata:

      serul cu vitamina C

      Seara:

      serul cu niacinamida
      solutia cu retinol
      solutia cu acid lactic

      Alternati utilizarea retinolului cu acidul lactic, o zi unul, o zi altul. De asemenea, la inceputul tratamentului folositi-le 2-3 zile pe saptamana, pana se obisnuite tenul. Si OBLIGATORIU utilizati o crema cu factor de protectie solara (SPF minim 30).

  55. Denisa says:

    Buna ziua!
    Ce produse as putea sa folosesc incluzând cele de la the ordinary pentru un ten sensibil ,cuperozic cu pori dilatati,puncte de grăsime in zona obrajilor, pe bărbie ,uneori coșuri inflamate care nu ies la suprafața! Mulțumesc anticipat!

  56. Gina says:

    Bună ziua! Îmi puteți recomanda ceva pentru punctele negre? Coșuri nu prea am, foarte rar și atunci doar în zona frunții.

  57. Alina says:

    Buna ziua,
    Am 27 ani si un ten normal, am cosuri doar ocazional si cateva puncte negre in zona nasului.am insa pe obraji, comedoane inchise care imi dau mult de furca. Am incercat si extractia lor la saloanele de specialitate dar dupa un timp apar din nou. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce as putea folosi pentru tratarea si prevenirea lor.
    Multumesc

  58. Valeria says:

    Buna ziua ! Aș dori să imi recomandați un o rutina,am tenul mixt spre uscat cu puncte negre in zona T .Ce as putea folosi ?

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, pentru tenul uscat sunt utile produsele care contin acid hialuronic, vitamina B5, uree si uleiuri precum cel de migdale dulci sau jojoba. Va recomand sa aruncati o privire peste rutina de aici. Pentru punctele negre puteti folosi masca cu acid salicilic de 1-2 ori pe saptamana.

  59. Alexandra says:

    Buna ziua ! Am tenul uscat dar in zona T am cosuri si puncte negre …ce produse de la the ordinary as putea folosi pentru puncte negre, cosuri si semnele lasate de cosuri ?

  60. Iulia says:

    Bună ziua, mă folosesc de aceste produse de un an de zile, sunt foarte mulțumită, nepoata mea are 13 ani și un ten foarte problematic,poate și ea să folosească aceste produse

  61. Elena says:

    Buna ziua! Am tenul acneic si as dori sa incep o rutina cu produsele the ordinary. Se poate sa imi recomandati ce trebuie folosit si cum? Multumesc!

  62. Camelia Antal says:

    Buna ziua!
    Va rog frumos sa ma ajutati cu o rutina pentru un ten gras cu puncte negre si albe, acnee in zona barbiei si pe gat, cateva riduri in coltul gurii, al ochilor si pe frunte si pete pigmentare pe tot tenul.
    Mentionez ca anul trecut am avut o rutina pentru ten gras cu acid salicilic ( de la care am dezvoltat o alergie si numai pot folosi acest produs + masca AHa/BHA) si acid azelaic. Cat am folosit aceste produse m-au ajutat.
    Acum am doar o rutina simpla demachiere( ulei din samburi de struguri/apa micelara) curatare (gel cerave pentru ten gras) hidratare (cerave, simple cosmetics, the ordinary peptide, acid hialuronic, crema cu factor de hidartare) si SPF .
    As dori sa mai introduc si alte produse THE ORDINARY pentru problemele mentionate mai sus, dar nu stiu exact care pentru ca am nevoie sa fie bune si in sarcina.
    Va multumesc foarte frumos!

  63. Gavril says:

    Bună ziua! Am achiziționat The ordinary resveratrol 3%+acid feluric3%. În ce combinații și când îl pot folosi? De asemenea as dori sa știu ce inseama “lângă ochi”? În recomandări spuneți sa evitam zona. Dar aici sunt cele mai multe riduri. Cum putem acționa corect?
    Mulțumesc!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua,

      Resveratrol+Acid ferulic se foloseste dupa curatare si dupa aplicarea serurilor apoase (daca mai folositi altele), si inaintea folosirii uleiurilor cosmetice, serurilor anhidre si cremelor. Se poate combina cu vitamina C sau folosit ca atare, nu exista contraindicatii. Pentru ca formula este una concentrata, la inceput se poate amesteca cu ulei de migdale dulci sau jojoba, pentru diluare.

      In zona ochilor se poate folosi solutia cu cafeina si orice ser/crema hidratantac (cu acid hialuronic, B5, etc). Se evita produsele cu vitamina C in jurul ochilor (adica pe un o distanta de aproximativ 1 cm langa ochi).

  64. Claudia Bontea says:

    Buna ziua. Felicitari pentru acest articol!
    Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu o corectie a rutinii skincare pentru tenul meu, care are tendinta de ingrasare in zona T, puncte albe pe alocuri, puncte negre in zona T, cicatrici post-acneice, si uneori imi apar si cosuri in zona fruntii. Momentan alaptez si va mai dura cel putin 6 luni. De pe sarcina, am ramas cu pete galbene in zona de deasupra pometilor.
    Rutina mea actuala este simpla: apa micelara LRP, gel curatare LRP, crema hidratanta de zi/noapte Gerovital H3 Clasic (in trecut Aslavital Mineral), crema contur ochi Gerovital, SPF 30 Altruist.
    Vreau sa stiu ce pot produse as putea folosi de la The Ordinary si ce rutina imi recomandati.
    Multumesc frumos! Numai bine!

  65. Luminita says:

    Buna ziua!
    Am 50 de ani si un ten mixt. Doresc sa incerc o rutina pentru tenul meu,cu produsele de la The Ordinary ,dar nu stiu pe care sa le aleg. Ma intereseaza si serul,crema pentru conturul ochilor .Ma puteti ajuta cu o indrumare, un sfat? Multumesc mult!

  66. Raluca says:

    Buna ziua! Multumim pentru tot ceea ce faceti si pentru toate informatiile oferite!
    As dori sa va intreb daca este ok urmatoarea rutina:
    1 data pe saptamana masca cu acid salicilic The ordinary.
    Seara ma demachiez cu apa micelara hybrabio/sensibio bioderma+ curatare squalane sau cerave cleanser . Dupa ceea folosesc pe pielea o data la 2 zile acid lactic 5%+HA TO. Las 30 min sa intre serul in piele si folosesc crema cicaplast RP sau Nmf TO+ulei de macese/ marula. Desigur dimineata folosesc spf, avene tinted sau Mommy 33spf.

    Mentionez ca urmez aceasta rutina de 1 luna si jumatate si nu vad nici o imbunatatire.
    As putea sa introduc si acidul mandelic ?As dori sa scap de punctele negre de pe pometi si zona nasilui si barbie.

    V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde.

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, acneea a aparut probabil din cauza faptului ca tenul este deshidratat, atfel ca a crescut productia de sebum, care a determinat formarea cosurilor. Va recomand in primul rand sa folositi serul cu acid hialuronic si vitamina B6 pe tenul umed (dimineata), iar seara crema hidratanta cu factori naturali de hidratare si acid hialuronic. Alte cauze posibile care ar putea fi investigate sunt stresul, alimentatia haotica si dezechilibrele hormonale.

  67. Alex says:

    Buna ziua!
    Pot folosi masca cu acid salicilic The Ordinary 2% de doua ori pe saptamana si Retinol The Ordinary 0,2% in squalane de 2-3 ori pe saptamana? Pot ele intra in conflict unul cu altul? Multumesc!

  68. Cristina says:

    Buna ziua! Puteti sa imi recomandati va rog ce anume as putea sa folosesc, si cum, din gama The Ordinary pt puncte negre si pori deschisi? Mentionez ca am tenul normal, fara cosuri. Multumesc!

  69. Simona says:

    Buna ziua,
    Ce rutina zilnica recomamdati pentru tenul sensibil, cu tente de cuperoza? In acest moment folosesc dimineata: acidul hialuronic 2% + B5 si crema hidratanta de la ordinary iar seara folosesc acelasi acidul hialuronic, urmat de granactive retinoid 5% plus crema hidradanta. Multumesc

  70. Elena says:

    Buna ziua. Pentru un ten cuperozic ce pot folosi de aici? Niacinamide, factori naturali de hidratare si buffer sunt bune?

  71. Victoria says:

    Buna ziua!!! As dori si eu O recomandare cum as putea folosi urmatoarele produse: Retinol 1%, Neacinamide 10%+Zinc 1%, Buffer, Acid lactic 10%+ HA, Marine Hyaluronics, AHA30%+BHA2%, Argan oil. Multumesc !!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, va notez produsele in ordinea folosirii lor:
      – Dimineata:
      Marine Hyaluronics
      Niacinamida
      Buffet
      – Seara:
      Marine Hyaluronics
      Retinol 1%
      Acid lactic (se poate folosi o data la 2-3 zile, in special la debut)
      Argan oil (se poate folosi o data la 2-3 zile)
      *** Solutia AHA BHA se foloseste o data pe saptamana (o puteti folosi in weekend, la pranz, si se lasa pe ten cateva minute, dupa care se clateste cu apa din abundenta)
      *** Este obligatorie folosirea unei creme cu factor de protectie 50!

  72. Elena says:

    Buna ziua!
    De curand mi-am dat comanda de Niacinamide si Acid Ascorbic 8% (scrie Vitamina C pe cutie), si din cate am inteles nu le pot folosi pe ambele in aceeasi zi. Mi-as dori si daca ati putea, sa imi explicati cum as putea utiliza corect aceste 2 produse.( Mentionez totusi ca folosesc cleanser si lotiune hidratanta de la CeraVe) . Va multumesc anticipat!!

  73. Marilena says:

    Bună ziua, va rog frumos ajutați-mă deja folosesc produsele The ordinary, dar nu cred ca am ales bine pt tenul meu. Am multe coșuri negre în piele, ten f gras, tenul coaja de portocala,cu capilare sparte la nas și vad ca se extind pe ambele părți pana la gura, la ochi nu consider cearcăne cât piele lăsată cu riduri, am 39 de ani dar arat mult mai matura din cauza tenului, va rog ma puteți ajuta cu o rutina?

  74. Lucia says:

    Salut puteti sa-mi ziceti si mie ce produse din gama The Ordinary as putea folosi daca am porii dilatati , cuperoza ,puncte negre pe nas si barbie, si citeva riduri? Va multumesc

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, 

      In primul rand pentru cuperoza este obligatorie utilizarea unui factor de protectie, de preferat unul cu filtru mineral (cu oxid de zinc sau de titan). Pentru restul problemelor enumerate, recomand folosirea niacinamidei si a retinolului. De asemenea este important sa va hidratati tenul (The Ordinary au acid hyaluronic sub forma de ser sau crema).

  75. Bobis Alina says:

    Buna ziua!
    As vrea sa încep o rutina pentru pete pigmentare cu produsele The Ordinary, însă am o întrebare, daca ma puteti ajuta?!
    Ce produse sunt potrivite pentru aplicare in zona ochilor?
    Nu știu daca ati specificat undeva, poate am omis, nu știu sigur care sunt pentru ochi si nu vreau sa le folosesc greșit!
    Multumesc anticipat!

  76. Mihaela says:

    Buna ziua pentru tenul mixt si rozaceeic ,va rog ce puteti sa imi recomandati ,va rog sa-mi trimiteți pe adresa de gmail, multumesc

  77. Orsi says:

    Buna ziua,

    Asi dori sa stiu care ar fi ordinea aplicarii acestor produse de la The Ordinary : solutia cu cafeina prima data sau acidul hialuronic?

    Multumesc!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua,

      Aplicati pe tenul umed serul cu Ac. hialuronic si vitamina B5 si masati pana acesta patrunde bine in piele. Ulterior folositi solutia cu cafeina si EGCG, pe care o tapotati usor sub ochi. Ca o regula generala, folositi mereu solutia cu cafeina dupa seruri si inainte de creme.

  78. Nicoleta says:

    Bună ziua, acidul hialuronic 2%+ B5 se poate folosi pentru toate vârstele?
    Menționez că am 19 ani, iar până acum ceva timp aveam tenul mixt, însă de ceva vreme este uscat, ce mi-ați recomanda să folosesc.
    Am încercat să îmi aplic acid hialuronic 2% +B5 pe tenul umed cu apă plată apoi am aplicat crema hidratantă Natural Moisturizimg Factors+HA apoi aplicam un primer, însă mi se brânzea pe față dacă aplicam fondul de ten, pur și simplu mi se descompunea…ceva nu se leagă de aceea vă cer ajutorul să îmi spune-ți ce rutină ar trebui să aplic dimineața și seara..

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, acidul hialuronic este indicat tuturor. Varianta de crema hidratanta cu NMF+HA poate fi folosita inclusiv ca si primer, dar se foloseste pe pielea uscata. Probabil v-ati incarcat tenul cu cantitati prea mari de produs, fata de ceea ce era nevoie.

  79. Cristina says:

    Buna ziua !Tocmai ce v-am descoperit si ,va rog,as dori o recomandare de la dvs .Ce rutina recomandati pentru tenul matur ,50 ani ?
    Am folosit produse specific varstei ,de regula creme hidratante si antirid de la Yves Roche,Niveea,Garnier si acum Olay .Multumiri anticipate !

  80. Dana says:

    Bună ziua. Am 45 de ani și mereu un ten foarte uleios deși eu cred ca deshidratat pt ca evit sa pun creme ingrasandu-l și mai tare. În ultimul timp ies coșuri în piele frecvent. Doresc recomandare de produse și instrucțiuni de folosire. Mi-as dori sa rezolv problema luciului mai mult decat ridurile care nu ma deranjează cum ma deranjează fata lucioasa la 30 minute după curățare. Mulțumesc.

  81. Cerasela says:

    Buna ziua! Din gama The Ordinary am folosit pana acum serul cu Niacinamide si crema cu HA.
    Intrebarea mea este daca pot folosi si serul cu HA si care este rutina zilnica?
    Tenul meu este mixt spre gras.
    Multumesc!

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua,

      Ar fi chiar indicat sa folositi si serul hidratant. Un ten deshidratant tinde sa secrete in exces sebum pentru a preveni pierderile de apa prin epiderm. Serul se foloseste pe tenul umed, imediat dupa spalarea fetei. Va recomand sa folositi serul in rutina de dimineata, inainte de aplicarea SPF-ului (si optional machiajul). In rutina de seara mentineti niacinamida, peste care aplicati crema cu factori naturali de hidratare si acid hialuronic.

  82. Cristina says:

    Buna ziua, am tenul normal si imi apare câte un cos odata la ceva vreme. As dori sa imi formez o rutina zilnică si nu știu ce produse sa folosesc. Ce imi recomandați?

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, va recomand in primul rand hidratare (serul cu acid hialuronic si crema cu factori naturali de hidratare). Mai puteti folosi uleiul din seminte de macese si cel de argan Moroccan (aplicate dupa ser si inainte de crema hidratanta)

  83. Cuciula says:

    Buna ziua,
    Am 46 ani, un ten scat si cu pistrui in zona nasului, as dori sa-mi spuneti ce produse pot folosi de la The Ordinary si care ar fi schema. Multumesc!

  84. Irina says:

    Buna ziua! Am 46 de ani, usor la premenopauza. Conturul fetei putin lasat si pielea de pe gat, la fel… Ce produse ar trebui sa folosesc? Va multumesc

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, va recomand urmatoarea rutina de ingrijire:

      1. Dimineata:

      Ser cu Acid Hialuronic 2% si B5: se folosesc 3-4 picaturi pe tenul umed

      Suspensie cu vitamina C 30%: pentru inceput se foloseste o data la 2-3 zile (poate lasa o usoara senzatie de furnicatura), dupa care se poate utiliza zilnic

      2. Seara:

      Balsam pentru curatarea tenului cu squalen: se maseaza insistent pentru o curatare completa

      Crema hidratanta NMF si acid hialuronic 2%: se aplica inclusiv pe gat si decolteu

      De asemenea, este important sa folositi la finalul rutinei de dimineata si o crema pentru protectie solara (SPF minim 30), intrucat razele solare favorizeaza imbatranirea pielii si dobandirea de pete pigmentare. Protectia solara trebuie aplicata la fel ca si crema hidratanta, inclusiv pe gat si decolteu. In plus, v-ar ajuta un produs cu retinol (de exemplu fiolele antirid cu retinol de la Gerovital), care stimuleaza reinnoirea celulelor pielii si se aplica in mod uzual seara, de 2-3 ori pe saptamana.

      • Ana says:

        Buna ziua, am probleme cu acneea in ultimul timp in jurul barbiei si obrajilor, folosesc comedomed de la aven și crema hidratanta.
        Dar acuma mi am achiziționat: niacinamide10%, salicylic 2%, acid azelaic10%
        Ma puteți ajuta cu o rutina, va rog frumos.
        Mulțumesc!

        • Farm. Mirabela Romanescu says:

          Buna ziua, va recomand aceasta rutina de ingrijire a tenului acneic:

          Dimineata:

          – serul cu niacinamida 10% The Ordinary: 3 picaturi, se maseaza pana cand patrunde bine in piele

          – crema hidratanta: se aplica inclusiv pe gat, decolteu

          – crema factor de protectie solara minimm SPF 30, de preferat cu filtru mineral, pentru ca cele chimice pot sensibiliza tenul cu acnee (cum ar fi aceasta de la Bioearth)

          Seara:

          balsam pentru curatarea tenului cu squalen The Ordinary: se foloseste de 2 ori, daca ati aplicat machiaj pe timpul zilei

          – suspensia cu acid azelaic 10% The Ordinary: se aplica o cantitate mica

          – crema hidratanta: se aplica inclusiv pe gat, decolteu

          Ocazional:

          – masca cu acid salicilic 2% The Ordinary: 2 aplicari pe saptamana, seara, timp de 10 minute, apoi clatire

          retinol 0.2% in squalen The Ordinary: 2 aplicari pe saptamana

           

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, compania The Ordinary nu mentioneaza despre produsele lor daca se pot sau nu folosi in mezoterapie. Prin urmare, nu va pot ajuta cu aceasta informatie. Va recomand sa discutati cu medicul dvs. dermatolog despre posibilitatea folosirii brand-ului The Ordinary in mezoterapie.

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua, cei de la The Ordinary nu ofera un produs care sa contina colagen in compozitia lui. In schimb, brand-ul pune la dispozitia utilizatorilor produse care contin acid hialuronic si vitamina C, care contribuie la stimularea sintezei de colagen in piele.

  85. Rata Alexandra says:

    Buna ziua. Ce crema pentru ten gras, care sa stranga si porii as putea folosi? Un tratament complet pentru ten gras si pentru strangerea porilor, care ar fi? Multumesc mult!

  86. Horj Daniela says:

    Buna ziua.
    Am achizionat produsele The Ordinary, dupa 1 an de folosire ale celor de la brandul Paula*s Choice. Rutina care o am in momentul de fata, pt un ten mixt, cu pori dilatati, eruptii, inflamatii, puncte negre, urme lasate de acnee, mai contine si 2 produse care mi-au ramas de la Paula*s Choice:
    Dimineata:
    – curatare cu Calm Nourishing Cleanser Normal to Oily Skin- Paula*s Choice
    – aplicare Clear Regular Strength Anti Redness Exfoliating Solution 2% Salicylic Acid – Paula*s Choice
    – Apa termala
    – Vitamin C Suspension 30% In Silicone
    – Hyaluronic Acid 2% + B5
    – Resist Super Light Daily Wrinkle Defense SPF 30
    Seara
    – Curatare Calm Nourishing Cleanser Normal to Oily Skin- Paula*s Choice
    – Niacinamide 10% + Zinc 1% 30 ml
    – Hyaluronic Acid 2% + B5
    – Clear Oil Free Moisturizer
    As dori sa inlocuiesc si produsele Paula*s Choice, cu cele de la The Ordinary. Puteti sa imi recomandati o rutina in directia asta. Sau poate ar fi benefic sa scot sau adaug ceva in rutina.
    Va multumesc mult.

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua! Dimineata nu este nevoie sa curatati tenul, intrucat pe parcursul noptii nu acumulati detritusuri si nu se secreta foarte mult sebum. Cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru ten este procedura de schimbare a fetei de perna cat mai des. As introduce in rutina de seara un retinol, puteti incepe cu cel de 0.5% de la The Ordinary, si crema hidratanta cu factori naturali de hidratare si acid hialuronia. Atfel, rutina pe care o sugerez este urmatoarea, iar produsele sunt listate in ordinea aplicarii:
      Dimineata:
      – Clear Regular Strength Anti Redness Exfoliating Solution 2% Salicylic Acid
      – Apa termala
      – Hyaluronic Acid 2% + B5
      – Vitamin C Suspension 30% In Silicone
      – Resist Super Light Daily Wrinkle Defense SPF 30
      Seara
      – Calm Nourishing Cleanser Normal to Oily Skin- Paula*s Choice
      – Niacinamide 10% + Zinc 1% 30 ml (initial nu se aplica in zilele in care se foloseste retinolul)
      – Retinol 0.5% in squalen: initial la 2-3 zile, dupa care se poate folosi zilnic (! Atentie se pastreaza la frigider)
      – Crema hidratanta NMF si acid hialuronic 2%: se aplica inclusiv pe gat si decolteu 

  87. Bianca Ioana Stroe Simeon says:

    Buna ziua,
    Am 36 ani și un ten cu cuperoza in special in zona decolteului și a obrajilor, cu riduri de expresie in zona frunții și a ochilor, ochi umflați și ten acneic mai ales in zona obraji/ gura și puncte negre pe nas.Ritualul meu a fost pana acum deficitar, o simpla crema hidratanta fără alte.

  88. Sandor Monica says:

    Buna ziua
    De ceva timp folosesc produsele The Ordinary si sunt foarte multumita.Multumsc pentru informatiile valoroase oferite de dumneavostra pe acest site . O intrebare va rog frumos daca ma putei ajuta .
    Ce produse nu am voie sa folosesc pe perioada sarcinii din gama The Ordinary ?
    Eu acum folosesc:
    – Acid hialuronic 2% + B5
    -Alpha arleutim 2%+acid hyaluronic
    -Crema hidratanta
    -Ulei presat la rece de macese
    -Squalen cleanser
    -Acis lactic5%+HA2%
    -Vitamina C23%
    Multumesc anticipat pentru ajutor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *