O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (65 voturi, medie: 3,82 din 5)
Încarc...

Meniul tau complet cu retete de post pe o saptamana

Meniul tau complet cu retete de post pe o saptamana

Esti in post si nu mai stii ce sa mananci? Minunea Naturii iti pune la dispozitie un meniu de post complet si divers!

Mancarurile de post propuse respecta principiile postului crestin, ale combinarii corecte a alimentelor si cele ale unui stil de viata sanatos in acelasi timp!

Descarca Meniul in format PDF

 

De ce bine sa tinem post

Inaintea marilor sarbatori, a Pastelui, a Craciunului ne pregatim inima, sufletul dar si trupul pentru intampinarea celor mai mari sarbatori a crestinismului. Aceste posturi precum si toate celalate de peste an sunt un prilej de purificare trupeasca si sufleteasca si au rolul de a ajuta organismul sa se autoregleze, sa se vindece si sa se umple de bucuria si bunatatea specifica acestor sarbatori.

Ne dorim sa tinem post dar alegerile de a posti in aceste zile par dificile pentru cei mai multi dintre noi din felurite cauze. Stilul nostru de viata aglomerat nu ne mai lasa loc de inventat si cautat retete de post.

Perioada posturilor este si o perioada a ispitelor astfel incat va parea mai dificil sa mancam de post, parca ne va fi mai dificil sa fim mai buni, mai iertatori, mai saritori, mai altruisti.

A gati de post pare un efort suplimentar pentru care nu mai avem nici timp, nici energie, nici inspiratie, nici chef.

De multe ori extenuarea, lipsa de idei, tentatiile si comoditatea ne imping sa facem exceptii de la post si sa mancam primul preparat care ne iese incale!

Ca sa nu te regasesti in aceasta situatie, speciliștii de la Minunea Naturii iti pun la dispozitie un meniu complet pentru postul Pastelui, al Craciunului sau al altor sarbatori.

Desi spectrul de alegeri pare extrem de limitat, exista o multitudine de optiuni si variante de mancare de post.

Alegerea de a tine post nu trebuie neaparat sa fie motivata de „asa a zis preotul” ci de dorinta interioara de a fi mai bun si de a fi mai sanatos.


Dacă ai nevoie de recomandări personalizate de nutriție și stil de viață, fă-ți o programare la expertul nostru nr.1

Programează o consultație


Avantajele acestui meniu de post

Un meniu de post bine structurat, cum este si cel propus, te va ajuta in foarte multe aspecte ale sanatatii si starii tale generale:

  • vei da jos din kilogramele in plus
  • te vei simtii mai energic(a)
  • iti vei normaliza tranzitul intestinal
  • vei avea un somn mai profund, vei adormi mai usor si te vei trezi mai odihnit(a)
  • vei avea mintea mai limpede
  • iti vei creste imunitatea
  • iti vei curata corpul de toxine
  • vei stopa procesele inflamatorii din corpul tau, astfel vei avea mai putine dureri
  • iti vei hrani corpul in adevaratul sens al cuvantului, bucurandu-te de o hrana variata bogata in vitamine si minerale dar si in toti nutrientii necesari bunei functionar a organismului

Deși vorbim de post, se pot face foarte multe greșeli alimentare, de aceea este bine să alegi un meniu echilibrat și bine gândit astfel îcât să acopere toate nevoile nutriționale!


Descarca Meniul in format PDF


Ce mancam in post? Meniu de post

LUNI

meniu de post luni
meniu de post – luni

La trezire  

7:00‐9:00 – Micul dejun de post

Salata de fructe:

se amesteca ingredientele toate ingredientele de mai sus

11:00 – Gustare de post

  • 1 para

13:00 ‐ 14:00– Pranz de post

Salata de quinoa si naut:

  • 5 linguri quinoa fiarta,
  • 5 linguri de boabe de naut fierte,
  • 1 ardei gras,
  • 1 legatura de ridichi,
  • cateva masline naturale sau verzi desarate (tinute in apa),
  • 1 legatura de loboda,
  • rucola,
  • 1 avocado bine copt taiat cuburi

Se amesteca ingredientele de mai sus si peste salata se pune:

17:00 – Gustare de post

19:00 – Cina de post

1.Salata mare de cruditati:

  • salata verde,
  • marar,
  • spanac,
  • morcov ras,
  • rosii cherry

Peste salata se pune:

2.Ciorba de legume cu amaranth

Legumele tocate se fierb 15 minute apoi se adauga amaranthul, varza tocata marunt si amestecul tip vegeta. Se mai fierbe 20 de minute.


 

MARTI

meniu de post guacamole
meniu de post – marti

La trezire  

7:00‐9:00 – Micul dejun de post

Guacamole din avocado:

se amesteca toate impreuna cu putina sare;

Se serveste cu:

11:00 – Gustare de post

  • 1 mar

13:00 ‐ 14:00 – Pranz de post

1.Mancare de linte cu legume la cuptor:

  • 1 cana linte fiarta,
  • 1 morcov ras,
  • 2 cepe tocate,
  • o telina mica rasa,
  • usturoi,
  • ½ cana bullion sau sos de rosii,
  • 4 cartofi fierti
  • 1 legatura de frunze de patrunjel

Legumele se calesc in putina apa si se adauga lintea fiarta si bulionul. Se pun intr‐un vas de jena, deasupra se pun cartofii fierti si zdrobiti si se dau la cuptor 20‐25 minute.

2.Serveste cu legume crude:

  • rosii, ardei, ridichi.

17:00 – Gustare de post

19:00 – Cina de post

1.Salata mare de cruditati:

  • varza
  • morcov ras

peste salata se pune:

2.Ciuperci intregi cu usturoi la cuptor:

  • ciuperci Champignion asezonate cu sare, usturoi si putin ulei de masline se dau la cuptor 20 de minute

3.Orez basmati fiert cu mirodenii


 

MIERCURI

meniu de post hrisca
meniu de post – miercuri

La trezire  

7:00-9:00 – Micul dejun de post

Pate din alune de padure

Se amesteca toate.

Serveste cu paine WASA sau azime de secara.

11:00 – Gustare de post

  • 1 mar

13:00 ‐ 14:00– Pranz de post

1.Hrisca cu legume la cuptor

  • 1 cana de hrisca
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei
  • 1 ceapa

Hrisca se fierbe, apoi se amesteca cu vanata, dovlecelul, ardeiul si ceapa taiate cubulete. Se da la cuptor 30-35 minute.

2.Serveste alaturi de o salata mare de leurda:

17:00 – Gustare de post

19:00 – Cina de post

1.Salata mare de cruditati

  • sfecla rosie,
  • morcov ras,
  • rosii,
  • hrean.

Peste salata se pune:

2.Ciorba de legume cu quinoa :

  • legume si radacinoase la alegere
  • 1 ceapa
  • 3 linguri de Quinoa
  • 1 legatura de patrunjel

Se taie radacinoasele cubulete, se caleste ceapa 2-3 minute in putina apa, se adauga legumele si apa. Quinoa spalata bine sub jet de apa se pune sa fiarba in ciorba. Se mai fierbe 15-20 de minute.

La final se adauga patrunjel proaspat din belsug si se opreste focul.


 

JOI

meniu de post – joi

La trezire  

7:00-9:00 – Micul dejun de post

Salata de vinete

  • vinete coapte si tocate
  • 1/2 ceapa sau/si 3 catie de usturoi pisati
  • maioneza vegetala formata din:
    – 3 linguri caju macinat
    – zeama de lamaie
    mustar bio fara zahar
    ulei de masline prest la rece adaugat treptat
    se amesteca toate pana se formeaza o maioneza

paine WASA 2 felii

– ridichi, ceapa verde, masline naturale

11:00 – Gustare de post

Smoothie din fructe si seminte:

13:00 ‐ 14:00 – Pranz de post

1.Salata mare de cruditati:

  • salata verde,
  • ardei,
  • ceapa verde,
  • ridichi.

Peste salata se pune:

2.Paste integrale spelta cu rosii uscate, busuioc, usturoi si ulei de masline (vezi o reteta aici)

 

17:00 – Gustare de post

19:00 – Cina de post

1.Salata mare de cruditati:

  • salata verde,
  • ardei,
  • ceapa verde,
  • sfecla rosie rasa.

Peste salata se pune:

2.Cartofi copti in cuptor in coaja peste care pune ulei de dovleac presat la rece.


 

VINERI

meniu de post chiftele de quinoa
meniu de post – vineri

La trezire  

7:00‐9:00 – Micul dejun

Dejun de Hrisca:

11:00 – Gustare

13:00‐14:00 – Pranz:

1.Salata de cruditati:

  • ridichi,
  • salata verde,
  • ceapa verde,
  • patrunjel.

Peste salata se pune:

2.Chiftele din Quinoa:

Se fierbe Quinoa (3 parti apa, 1 parte quinoa, 20min) si doi cartofi. Un dovlecel si un morcov se dau pe razatoare, se adauga o ceapa tocata marunt, cartofii fierti si pisati si Quinoa fiarta si stoarsa.

Pentru gust si aspect se adauga verdeata toacata marunt, sare, piper, condimente dupa gust.

Se adauga putin ulei de masline si se formeaza chiftelele. Se pun chiftelele pe o tava, pe o hartie de copt si se coc in cuptor 30 de minute.

17:00 – Gustare

19:00 – Cina

1.Salata de cruditati

din telina rasa, ridichi , salata verde, patrunjel. Peste salata se pune zeama de lamaie, 1 lingura ulei de masline presat la rece.

2.Orez brun la cuptor cu pleurotus


 

SAMBATA

meniu de post – sambata

La trezire  

7:00‐9:00 – Micul dejun

Pate de fasole verde:

  • 1 cana fasole verde fiarta
  • ¼ cana nuca 
  • o ceapa verde tocata marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 100g tofu zdrobit

Se mixeaza in toate blender sau robot pana devin o pasta cremoasa.

Serveste cu 2 felii de paine WASA, ridichi si ceapa verde sau leurda.

11:00 – Gustare

  • anans crud

13:00‐14:00 – Pranz

1.Pilaf de ciuperci cu hrisca:

  • ½ kg ciuperci taiate
  • 1 cana de hrisca
  • 3 cani de apa
  • 1 ardei taiat marunt,
  • 2 cepe tocate,
  • 3 catei de usturoi,
  • o lingura ulei de masline,
  • patrunjel.

Se pun toate intr‐o tava yena (termorezistenta), se dau la cuptor pentru 50‐60 de minute, pana cand apa a scazut.

2.Salata de cruditati:

Pilaful de hrisca cu ciuperci se serveste langa o salata din:

17:00 – Gustare

19:00 – Cina

Salata de Quinoa cu cartofi

  • 2 cartofi fierti in coaja,
  • 3 linguri de Quinoa fiarta,
  • 1 morcov ras,
  • salata verde,
  • ridichi,
  • oregano.

Peste salata se pune:


 

DUMINICA

meniu de post – duminica

La trezire  

7:00‐9:00 – Micul dejun

Pasta de seminte:

se mixeaza in blender, adaugandu‐se putina apa pentru a se putea mixa, pana cand devine o pasta fina si cremoasa

Serveste cu paine WASA.

11:00 – Gustare

  • 1 portocala

13:00‐14:00 – Pranz:

Salata de cruditati cu chiftele de fasole neagra

1.Salata din:

  • ardei,
  • ridichi,
  • salata verde,
  • patrunjel,
  • leurda.

Peste salata se pune:

2.Chiftele cu fasole neagra

Ingrediente:

Preparare:

Se zdrobeste fasolea si se amesteca cu restul ingredientelor, se formeaza chiftelute, se coc la cuptor 25‐30 min la 180°C.

17:00 – Gustare

  • 10 nuci

19:00 – Cina

Mamaliga cu nuci caju:

Se prepara mamaliga, apoi dupa ce s-a racit un pic se amesteca cu caju-ul si uleiul de masline. Se amesteca bine cu telul, rezultand la final o mamaliga cu consistenta smantanoasa


Acest meniu este un exemplu de alimentatie variata, echilibrata care confera energie, luciditate mentala, dezvoltare armonioasa si duce la normalizarea greutatii corporale.

Meniul este conceput si realizat de:

Farm. Anca Ienin

consultant in nutritie si sanatate,

CEO si fondator al Minunea Naturii,

promotor al conceptului de Naturopatie in Romania.


Descarca Meniul in format PDF


In toate religiile exista perioade de post pentru ca acestea sunt benefice pentru organism. Postul este o perioada in care digestia este usurata si organismul primeste prilejul de a se reface si regenera.

Sa nu uitam insa o vorba din strabuni:

„E mai important ce iese din gura, decat ce intra in gura!”

Asadar sa fim mai buni, cu noi si cu cei din jurul nostru, iar postul poate fi doar un pretext ca sa facem asta mai des :)

 

0 0 votes
Article Rating
Abonează-te
Notify of
guest

62 Comments
Cele mai noi
Cele mai vechi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Alina Jucan
Alina Jucan
9 octombrie 2024 8:52

buna ziua, sugestii pentru balonari? intoleranta primara la lactoza, descoperita recent? meniuri, ce sa evit, ce si cum sa ma alimentez sa scap de aceste balonari? organic nu este nimic, functional este. multumesc

Elisabeta
Elisabeta
16 iulie 2024 12:08

Santeti minunați..documentate excepțional toate legitatile!Am luat ,,Jurnalul unui om sănătos,,..Continuati !

trackback
4 iulie 2024 8:59

[…] vegetariene și vegane, este nevoie doar de puțină organizare și deschidere. Ai aici și un meniu de post în care cele de mai sus sunt combinate în mese sațioase și […]

trackback
1 iulie 2024 14:02

[…] cu alimentele și de a preveni obiceiurile precum supraalimentarea. Și uite aici ai un exemplu de meniu de post prin care poți face exact asta, să slăbești sănătos și sustenabil. Știm că este o […]

trackback
17 aprilie 2024 7:58

[…] ai un meniu care este potrivit in perioada deparazitarii, precum si aici, o reteta […]

trackback
4 aprilie 2024 10:59

[…] meniu ai stabilit, ce vei mânca următoarea zi, planifică-ți mesele ca să nu cazi pradă tentațiilor […]

Maria
Maria
13 ianuarie 2024 17:13

Un om modest nu-și permite ce cerințe aveți dumneavoastră.

Roxana
Roxana
21 august 2022 0:49

Va multumesc cu recunostinta pentru ca ati ales sa va impartasiti din intelepciunea dumneavoastra cu noi cititorii! As dori sa va intreb daca acest meniu este valabil in intregime si pentru persoanele diabetice, dar si pentru cele care sufera de intestin iritabil. Din pacate sufar de ambele afectiuni de mai multi ani de zile! Va multumesc!

Ligia
Ligia
24 iunie 2022 21:50

Bună seara,
Vă mulțumim pentru toate informațiile pe care ni le dați cu atâta generozitate! Am învățat foarte multe citindu-vă articolele! Să fiți sănătoși și voioși și, vă rugăm, mai împărtășiți cu noi cunoașterea și înțelepciunea dvs.!

Dragomir Constanța
Dragomir Constanța
14 aprilie 2022 7:50

Mulțumesc frumos pentru conținutul deosebit al mesajelor.
Sunteți oameni minunați, care lucrați pentru oameni!
Felicitări!

Dinu Dumitru
14 aprilie 2022 7:25

Ingredientele,cum le procuram?Ni le pune cineva la dispoziție?Ca mulți dintre noi nu prea avem de unde și cu ce le procura. Cu stima,

trackback
14 aprilie 2022 6:25

[…] Iată aici o recomandare de meniu de post. […]

larisa
larisa
6 aprilie 2022 12:44

Mie mi s-au parut intéressante chiftele cu quinoa la cuptor .Eu si sotul mancam doar bio si suntem végétarieni spre vegani.E normal sa adoptam si alte céréale, uleiuri, seminté, condimente, nuci, pe Care inainte nu le foloseam.Trebuie mereu sa ne informam.Suntem ce mancam, nu?Multumesc pentru retete!

Ana Pavel
Ana Pavel
2 iunie 2021 9:46

Buna ziua , doream să întreb in acest meniu poat fi incluse și ovăzul fiert cu fructe/ mazărea/ pufuleții simpli (ca gustare nevinovată ) iar borșurile sunt o alternativa buna in loc de ciorbe având în vedere că eu doresc sa l țin că regim alimentar pentru oxiuri ? In rest meniul este unul variat și fain făcut .

Marinescu Camelia
Marinescu Camelia
16 martie 2021 22:40

Mulțumesc, sunt chiar recunoscătoare pentru acest meniu!

LIA
LIA
8 decembrie 2020 6:10

Buna dimineata,
Stimata Doaman, stimat Domn!
Multumiri pentru timpul vostru pe care il daruiti celor ce constientizeaza sau sunt deschisi simplitatii!
As dori sa mi spuneti, va rog, cat de potrivit este un astfel de meniu pentru copii ( al meu are 7ani)? Si, pentru cei care nu vor sa slabeasca, ci, dimpotriva, ar avea nevoie de cateva kg in plus?

Multumesc!

Lia
Lia
Răspunde la  Farm. Anca si Adrian Ienin
21 octombrie 2021 8:04

Buna dimineata , oameni buni si frumosi!
Am revenit asupra retetelelor voastre, multumim!
In ceea ce priveste baietelul, singurul ” impediment” consta in faptul ca ii este foame dupa mese, imi cere sa i mai ofer ceva, dar sa fie altceva :)) in speranta ca ii va placea comparand cu ce a mancat( putin), deja, De cele cateva retete vechi s a cam saturat si el si eu:). Este energic, doarme bine, dar burtica ii ghioraie cam des. Partea neplacuta este ca nu mi mai spune de senzatie/stare pt ca l am certat de prea multe ori ca nu vrea sa accepte si o noua mancare…
Aveti un sfat?
Cu recunostinta!

Lia
Lia
Răspunde la  Farm. Anca si Adrian Ienin
27 octombrie 2021 8:19

buna ziua,
Multumesc pentru raspunsul vostru.
In ceea ce priveste schema antigripala/antivirala sau imunostimulatoare gemo, sunt recomandate preventiv sau si in timpul „bolii”?
Multe multumiri!

Anca
Anca
14 noiembrie 2020 8:00

Buns ziua,am citit tot.
Sunt de acord.
Dar ce ma fac in cazul meu cu tratament chimio( paclitaxen+carboplatin+dexametazona si altele,in acelas timp aparand varice ( insuficienta venoasa cronica) si umflandumi-se gleznele de vreo 3 zile!
Mi s-a recomandat Detralex,dar si creme si geluri.
Am 67 ani,53 kg,1.70m si cu tratamentul chimio deabia reusesc sa ma ridic cateva sute de grame.Dupa Histerectomia generala am pornit in refacere de la 50 kg.Nici cand eram sanatoasa nu am depasit 57kg( constructia mea).
Rugamintea mea este sa-mi dati un sfat de tratament naturist,avand in vedere ca mai am doua tumori mici de recidiva bont vaginal,sangerande icazional,pentru care treb sa fac brahiterapie(1-2 sedinte maxim)
Un meniu va rog adaptat problemelor mele onclogice.
Multumesc

Farm. Mirabela Romanescu
Răspunde la  Anca
26 noiembrie 2021 18:30

Buna ziua, puteti incerca chiar retetele propuse de catre noi in articolul acesta. Ca sa luati in greutate consumati mai multa proteina vegetala: seminte de canepa, fasole, naut, quinoa, hrisca. Introduceti in alimentatie pestele, sucul de aronia, noni si orz verde. Mai puteti folosi spirulina cate 2 cps x 3/zi administrata imediat dupa masa si gemoderivat de porumbar 2 mL x 3/zi inainte de masa.

trackback
5 septembrie 2020 22:49

[…] alimentatie sanatoasa, diversificata si […]

trackback
5 septembrie 2020 22:37

[…] vedeti ca ne-am indepartat de natura, de legile ei simple, de o alimentatie naturala, de tratamente naturale iar acum platim […]

trackback
14 august 2020 1:17

[…] noastra insa este ca sa se suplineasca deficitul printr-o alimentatie echilibrata si diversificata. Aceasta nu face in nici un caz rau, dar are efectele cele mai benefice pe termen […]

trackback
5 iulie 2020 1:48

[…] Iata un exemplu de meniu care este construit astfel incat sa respecte principiile dietei DASH si cu siguranta te va ajuta pe drumul sanatatii! […]

trackback
26 aprilie 2020 13:41

[…] ca ai o alimentatie sanatoasa care sustine imunitatea si asigura toti nutrientii necesari […]

trackback
19 februarie 2020 22:48

[…] suficienta. Pentru un ten radiant si pentru o piele fina, fara riduri e nevoie sa actionezi si la nivelul alimentatiei, respectiv a stilului de viata. Frumusetea si sanatatea vin din interior dar se vad la […]

trackback
29 iulie 2019 21:45

[…] Daca iti doresti un exemplu de meniu sanatos, poti proba aceasta varianta. […]

trackback
5 iulie 2019 17:17

[…] Meniu echilibrat si sanatos […]

trackback
20 martie 2019 10:41

[…] …si asta nu cu ajutorul medicamentelor ci cu ajutorul naturopatiei, al stilului de viata si al alimentatiei. […]

Maria Pop
Maria Pop
14 martie 2019 1:21

Poate ar fi bine să verificați dacă se pot achiziționa produsele pe care le propuneți. Drept să vă spun, mă așteptat la un meniu cu produse românești. Nu v-ați inspirat deloc din meniurile străbunilor noștri sau măcar ale academicianului Bojor. Meniul dumneavoastră este făcut pentru cei care au bani ca să procure ceea ce recomandați. Ne descurcăm cu meniurile noastre bazate pe produse românești cumpărate din piață sau culese din propriile grădini. Vă mulțumim!

Dorina
Dorina
Răspunde la  Maria Pop
7 iunie 2019 6:48

Perfect adevarat! Cu multa vreme in urma am ascultat un interviu cu o d-na nutritionista si, spunea dumneaei, ca trebuie sa mancam legumele si fructele specifice locului si sezonului in care se coc, atunci vor fi cu adevarat asimilate de organismul nostru! Si spunea concret: rosii se mananca vara, iar fructele se mananca nu se beau! Mare adevar!

trackback
13 martie 2019 5:46

[…] variante de proteine vegetale asigura intreg necesarul de care avem nevoie. Un meniu echilibrat, asa cum este acesta, asigura toti aminoacizii esentiali si toti nutrientii necesari. In […]

trackback
26 februarie 2019 12:09

[…] eficiente metode de a aduce starea de bine in orice anotimp si orice situatie este prin intermediul alimentatiei: un stil de viata sanatos si echilibrat ne asigura toti nutrientii de care avem nevoie si ne […]

trackback
2 februarie 2019 14:26

[…] Alimentatie, orarul meselor, combinarea alimentelor si tipul de mancare […]

trackback
20 octombrie 2018 14:54

[…] vrei un exemplu de meniu, ai disponibil aici un link catre […]

trackback
23 august 2018 21:07

[…] mananca mese usoare seara (exemplu de meniu) […]

Ani
Ani
27 iulie 2018 18:09

Multumim pentru sugestii. Sa speram ca gasim si unele produse de care inca nu am auzit!

trackback
28 mai 2018 7:08

[…] ai o alimentatie sanatoasa si sa nu mai mananci nimic cu minim 3 ore inainte de […]

trackback
18 mai 2018 14:53

[…] oferim noi un exemplu de meniu sanatos pe o saptamana, un meniu corect combinat, echilibrat si care iti va oferi toti nutrientii necesari! Acceseaza-l […]

trackback
8 mai 2018 4:35

[…] cel putin o salata de cruditati (cu frunze verzi: spanac, urzica, salata, leurda, rucola, valeriana, loboda) pe […]

trackback
2 mai 2018 6:34

[…] stil de viata sanatos, o dieta echilibrata care sa contina zilnic fructe, nuci, seminte, alune, sportul si miscarea, evitarea totala a […]

trackback
1 mai 2018 5:35

[…] Meniurile pe care eu le construiesc sunt personalizate si adaptate pacientilor mei in functie de preferintele lor, de programul zilnic si de afectiunile pe care le au. Privesc corpul ca un intreg si pe fiecare persoana ca o individualitate unica. […]

trackback
30 aprilie 2018 15:46

[…] ridichi, broccoli, etc. Partea cea mai buna este ca poti folosi germeni in diverse retete, de la retete simple si sanatoase la unele mai sofisticate, chiar si in […]

trackback
24 aprilie 2018 13:37

[…] Alimentatia ar putea fi bine sa fie considerata una dintre cele mai importante activitati, cu ajutorul ei primim energie pentru a face toate celalate activitati. […]

trackback
24 aprilie 2018 13:30

[…] unei diete echilibrate bogate in fructe și legume […]

trackback
24 aprilie 2018 13:16

[…] exemple concrete de retete si meniuri […]

trackback
13 aprilie 2018 7:46

[…] Se consuma legumele si fructe in starea lor cat mai pura, ca atare sau in salate. Un exemplu de meniu poate fi […]

62
0
Ne-ar plăcea să știm gândurile tale, te rog lasă-ne un comentariu.x