O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Sănătatea pe ulița mea! (Eveniment Gratuit)

Sănătatea pe ulița mea! (Eveniment Gratuit)

În urmă cu nu foarte mult timp, la mijlocul anului 2023, am avut parastasul mamei mele, în localitatea natală din Bihor și cum e obiceiul pe la noi prin Ardeal, se pregătesc diverse preparate în memoria celui decedat, în cazul acesta mama mea.

Există o aplecare exagerată spre mâncare… multă mâncare…prăjituri și plăcintă. Prăjituri cât mai dulci cu putință… dacă nu e suficient de dulce prăjitura e semn ori de „sărăcie” ori de „zgârcenie”.🙃

Eram într-o situație de controversă principială dar am făcut-o de dragul și în memoria mamei mele!

Momentul în care lumea din sat se adună în memoria celei plecate e unul frumos, e un moment de conectare. Dar cum eu mă văd rar cu majoritatea oamenilor, când îi întrebam ce mai fac, ce crezi că răspuns primeam?

„- Nu prea bine…! Am Diabet, Tensiune si parca toate mă dor!”

Am observat o tristețe în privire, corpul aplecat și parcă îmbătrânit accelerat!

În acest context doar am ascultat… De ce? Că doar puteam sa ofer atâtea soluții… Da, DAR…un mare DAR! …soluțiile pe care eu le am nu ar fi fost pe placul lor și în același timp nu sunt nici ușoare.

Ce să le spun…?…să nu mai consume atât de multe prăjituri, atât de multă plăcintă și să nu mai cumpere pâinea aceea imensă albă si pufoasă! Că toate astea le mențin un proces inflamator în corp și că există o strânsă legătură între bolile pe care le au și ceea ce mănâncă zi de zi!

Viața la sat nu mai e demult viața de altădată… cred ca sunt tot mai puține locuri unde să nu fi ajuns un minimarket care să modifice alimentația țăranului de altădată și automat să influențeze starea de sănătate a acestuia. Ar mai fi multe de spus, dar deocamdată mă opresc aici…

Cred doar că nu este normal și nici firesc ca diabetul, hipertensiunea și alte boli cornice, să fi intrat în fiecare casă… cel puțin în fiecare casă de pe “Ulița mea”.”

Dar aceste gânduri m-au tot frământat…

Într-o lume în care starea de boală a devenit o „normalitate”, este timpul să schimbăm paradigma și să aducem sănătatea în prim-plan. Eu, Anca Ienin împreună cu soțul meu, nu puteam sa stăm și să nu facem nimic, astfel că ne-am decis:

O să organizăm o conferință despre sănătate, stil de viață sănătos, obiceiuri sănătoase și prevenția celor mai frecvente boli CHIAR LA MINE ÎN SAT.

Da, puteam să facem conferința în Timișoara, Cluj, Sibiu, București sau în oricare mare oraș foarte ușor, dar vreau să o facem la mine în sat. Simt că este darul și contribuția pe care este nevoie să o aduc localității natale, ca fiica a satului.

Vreau să vin cu „cărțile deschise”, cu un limbaj simplu pe înțelesul tuturor și să le spun doar că există și o altă cale, nu doar cea a bolii.

Nu sunt idei revoluționare despre cum putem transforma obiceiurile noastre, dar chiar lucruri simple fiind, cred că pot crea o revoluție în sănătatea oamenilor.

Farm. Anca Ienin

Te invit alături de noi la conferința „Sănătatea pe ulița mea” pentru a dezbate subiecte ca:

  1. De ce diabetul a intrat în fiecare casă?
  2. De ce tinerii ajung să sufere de Hipertensiune arterială?
  3. Unde e energia și vitalitatea țăranului de alta dată?
  4. Ce legătura există între ce pui pe masa și bolile actuale?
  5. De ce sunt tot mai mulți copii supraponderali și obezi?
  6. Cum afectează sedentarismul sănătatea?
  7. De ce analize ai avea nevoie ca să previi cele mai frecvente boli?
  8. De ce doar gustul și instinctele nu ne mai sunt de ajutor?
  9. De ce doar informația corectă nu este suficientă?
  10. Cum putem să ne creștem imunitatea?

🎉 Un Dar pentru Comunitatea mea: 🎉

Această conferință este mai mult decât un eveniment, este un dar pe care simt că vreau să-l fac pentru satul meu natal.

Simt o pasiune și un fior de neegalat și acum când scriu aceste rânduri și de fiecare dată când mă gândesc sau vorbesc despre conferință. E ceva ce nu pot explica în cuvinte și e ceva ce au știut foarte puțini oameni până recent.

📅 Detaliile Eveniment „Sănătatea pe ulița mea”: 📅

  • Denumire: Sănătatea pe ulița mea
  • Data: Dumincă, 24.sep.2023
  • Ora: 16:00
  • Locație: Căminul Cultural din localitate Câmpani, județul Bihor
  • Tarif intrare: GRATUIT, doar pe baza de invitație

Moderatorul evenimentului – Mihaela Tatu:

De la emisiunea de 3Xfemeie la evenimentul „Sănătatea pe ulița mea”, evenimentul va fi moderat de către Mihaela Tatu. Mihaela este o persoană foarte dragă mie, iubește oamenii și principiile sănătoasei, locuiește de ani buni în Oradea și am considerat că este persoana potrivită pentru a modera acest eveniment.

Rezervă-ți data în calendar încă de pe acum, știu că nu vor veni doar oameni de la mine din sat, ci probabil că vor veni din toată țara, mai ales că este o zonă minunată, la poalele munților și mai multe persoane mi-au spus că abia așteaptă ocazia să ajungă acolo.

Deși simt entuziasm, simt și multe emoții, astfel că orice gând sau idee din partea ta m-ar ajuta mult.

Te așteptăm cu brațele deschise la evenimentul care poate schimba perspectiva ta asupra sănătății și asupra vieții!

Accesul este gratuit, pe baza de invitație

Foarte multă lume s-a anunțat că dorește să participe la eveniment. Astfel, din dorința unei organizări cât mai bune și pentru a evita un haos care să perturbe evenimentul am căutat soluții prin care să avem un control asupra numărului de persoane prezente.

Așadar ne-am decis să dăruim fiecărei persoana care dorește să vină la eveniment, câte o invitație, ca un fel de “bilet de intrare”. Evenimentul rămâne absolut GRATUIT, doar că distribuim aceste invitații pentru a ne pregăti din punct de vedere organizatoric.

Așadar am fost și am lăsat personal afișe și invitații pentru a fi distribuite celor interesați!

Urmărește-ne pe social media pentru a vedea de unde poți obține invitația.

Abia aștept să vedem sau să ne revedem!

 

Pe curand…

Anca Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *