O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Fibrele au super puteri (Legitatea #305)

Fibrele au super puteri (Legitatea #305)

Fibrele alimentare din vegetale, în special din frunze verzi au mai multe superputeri care influențează în mod radical metabolismul.

Daca ar fi sa faci un singur lucru benefic pentru alimentația ta, acesta ar fi ca să începi fiecare masă cu o salata de legume crudități și frunze verzi!

Dar să revenim la superputerile fibrelor, cele mai importante 3 sunt:

1. Reduc acțiunea alfa-amilazei (enzima care descompune amidonul în glucoză), astfel glicemia se va absorbi mai încet și nu vei avea vârfuri glicemie foarte înalte care să suprasolicite la rândul lor pancreasul să secrete insulină și celulele să „înghită” glucoză în neștire! Asta ajută la a preveni sau regla sindromul denumit: rezistența la insulină.

2. Favorizează un tranzit digestiv normal, nici prea lent, nici prea rapid, ci optim pentru o absorbție ridicată a nutrienților dar și pentru a menține un colon sănătos.

3. Creează un fel de plasă de salvare în intestine iar beneficiul maxim este dat din nou de faptul că glucoză pătrunde cu mai mare greutate în vasele de sânge ale intestinului și, la fel că la prima superputere, nu creează vârfuri glicemice foarte înalte.

Aceste acțiuni pot fi considerate superputeri, la fel cum un super-erou reușeste să facă față unei armate de inamici de unul singur, deoarece efectele asupra sănătății nu pot fi egalate de niciun alt tip de nutrient!

Aceste 3 efecte influențează direct sau indirect o mulțime de boli: diabet, hipertensiune, dislipidemie, colon iritabil, boli tiroidiene, gastrită, reflux gastro-esofagian, etc.

Ieri ai mâncat cel puțin o salată de crudități? Dar azi?

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea următoare, despre cel mai bune pilot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *