O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Ceva au în comun toate dietele! (Legitatea #49)

Ceva au în comun toate dietele! (Legitatea #49)

Toate informațiile despre diete de pe internet este posibil să te bulverseze, așadar ne-am gândit să mai aducem astăzi câteva clarificări.

De ce sunt populare dietele?

Foarte mulți oameni vor să slăbească sau să redevină sănătoși într-un mod cât mai simplu și cât mai ușor. Cei mai mulți NU sunt dispuși să depună efortul unei schimbări a stilului de viață, cu cele mai bune rezultate pe termen lung. Astfel, diverse tipuri de diete circulă pe internet și devin virale pe rețelele de socializare promițând exact ceea ce ne dorim: slăbim mult, fără efort.

Majoritatea oamenilor își doresc un efort de scurtă durată, cu rezultate cât mai bune, dar apoi tot ei sunt cei care se miră că după slăbire apare efectul YOYO, cu o îngrășare și mai accentuată.

Așadar promisiunea unei slăbiri rapide și de durată îi face pe mulți oameni să adopte diverse tipuri de diete, unele chiar drastice, fără să țină cont de urmările pe termen lung ale acestora.

Nu spunem că toate dietele sunt rele. De fapt dietă vine din limba greacă, de la dietos, care înseamnă stil de viață. Ceea ce ar fi cu adevărat benefic, ar fi adoptarea unui stil de viață sănătos care vine la pachet cu normalizarea greutății și optimizarea sănătății…..dar care, însă, necesită efort și consecvență.

Ce au însă, în comun și sănătos cam toate dietele? 

1. Nu consuma zahar, aditivi alimentari (E-uri) și carbohidrați simpli

Toate dietele se bazează pe alimente simple, integrale, cât mai puțin procesate și cât mai puțin aditivate. Carbohidrații simpli sunt una din marile greșeli pe care le facem și care este, poate, prima și cea mai mare cauză a îngrășării: un covrig, un foietaj, o prăjitură, o pâine unsă, etc. Toate nu sunt altceva decât carbohidrați rafinați, simpli cu multe calorii și zero nutrienți. Așadar făina albă, zahărul alb, tot ceea ce este alb și albit nu prea face parte din nici o dietă.

2. Combină corect alimentele

Dietele se bazează pe combinații simple sau pe cât mai puține alimente mâncate la o masa.

3. Mese simple la ore regulate

Dietele propun un orar fix al meselor, orar care trebuie respectat cu sfințenie și care într-adevăr creează cadrul normalizării greutății. Un program de mese regulat duce la o digestie optimă a alimentelor și este de fapt inversul haosului de care ne-am obișnuiți. 

4. Fără grăsimi nesănătoase

Grăsimile prăjite, margarina, grăsimile trans, uleiul de floarea soarelui duc la o îngrășare sigură și în același timp la deteriorarea sănătății organismului. Eliminarea lor din alimentație duce la o normalizare a greutății dar și la o îmbunătățire a sănătății! În plus este important să creștem consumul de alimente bogate in Omega 3: pește pescuit, ulei de măsline și in.

5. Crește aportul de salate

Majoritatea dietelor includ un aport semnificativ de alimente crude, în special salate din diverse frunze verzi, alimente care vin cu un efect detoxifiant, regenerant și cu un aport de enzime de întinerire. 

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin


– https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/popular-diets
– https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5579615/
– https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31525701/

One thought on “Ceva au în comun toate dietele! (Legitatea #49)

  1. Pingback: Ce sunt carbohidratii? - minuneanaturii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *