O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Iodul nu este mereu benefic (Legitatea #319)

Iodul nu este mereu benefic (Legitatea #319)

Așa cum scrie și în Vindecare, o carte scrisă de dr. Pavel Chirilă, de la iodarea sării în România toate problemele tiroidiene s-au multiplicat și este destul doar să te uiți printre apropiații tăi că să-ți dai seama de amplitudinea problemei.

Dar care este mecanismul prin care iodul duce la distrugerea glandei tiroide când de fapt el este esențial pentru funcționarea ei?

Mecanismul este cam așa:

1. Iodura ajunge în sânge

2. Ea este oxidată de TPO (tiroid peroxidaza) si transformata în iod organic, biodisponibil

3. În timpul oxidării se formează radicali liberi de oxigen

4. In absența unei concentrații suficiente de seleniu și glutation, radicalii liberi, în loc să fie neutralizați, ajung să distrugă celulele tiroidiene

5. Limfocitele (globulele albe – celule imunitare) sunt semnalizate că există o amenințare și vin să apere și să lupte împotriva invadatorului, dar de fapt determină o distrucție și mai mare, precum și o inflamare a glandei tiroide.

6. Inflamarea duce la o distrugere suplimentară a țesutului tiroidian

7. Și mai multe globule albe sunt chemate pentru apărare

8. Se intră într-un cerc vicios care distruge glanda tiroidă.

9. Când TPO duce la stres oxidativ, sistemul imunitar vede în asta un invadator și generează anticorpi împotriva acestuia, anticorpi anti-TPO.

Astfel, printr-un aport inadecvat de iod (de sinteză, ne-natural) împreună cu un deficit de seleniu și glutation (cauzate de o alimentație incorecta și un stil de viață nociv) se ajunge la o boală autoimună care creează mari probleme persoanei în cauză.

Deși mulți au impresia că avem nevoie de o suplimentare cu iod pentru o buna funcționare a glandei tiroide, de fapt avem nevoie de cantități optime, doar de iod organic.

Să iei iod când nivelul de anticorpi anti-TPO este ridicat, este ca și cum ai turna “gaz pe foc”, căci iodul intensifica tiroidita și duce la creșterea numărului de anticorpi.

Așadar, ne repetăm, mare grijă la sarea iodată, alege în primul o sare naturală, neaditivată!

…dar atenție și la aportul de seleniu și glutation!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *