O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Indicele care prevestește bolile cardiovasculare (Legitatea #320)

Indicele care prevestește bolile cardiovasculare (Legitatea #320)

Așa cum am mai prezentat despre indicele HOMA, indicele care prevestește diabetul, există un indice care poate prevesti și apariția bolilor cardiovasclare.

Deși este o informație mai puțin cunoscută pe care chiar și puțin medici o folosesc, riscul de boală cardiovasculară poate fi măsurat uitându-ne la un raport dintre două analize simple.

Raportul trigliceride/colesterol HDL ne dă informații despre prezența lipoproteinilor mici și dense denumite LDL tip B.

Iar acest raport corelat cu valoarea proteinei C reactive, care ne dă informații despre nivelul inflamației, poate determina riscul unui eveniment cardio vascular.

De ce ești relevantă acest raport dintre trigliceride/colesterol HDL corelat cu proteina C reactive in prevestirea bolilor cardiovasculare si a infarctului miocardic?

Deoarece trigliceridele sunt cele care se transformă în colesterol LDL tip B, iar dacă îl măsurăm putem deduce astfel cantitatea de colesterol tip B problematic organismului nostru.

Atunci când valoarea raportului este peste 2 și proteina C reactivă în afara limitei ar fi bine să ne preocupe cu adevărat sănătatea noastră cardiovasculară.

Acest raport dintre trigliceride si colesterol HDL, împreună cu proteina C reactivă constituie un criteriu mai bun de predicție pentru boli cardiovasculare decât doar valorile colesterolului.

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

One thought on “Indicele care prevestește bolile cardiovasculare (Legitatea #320)

  1. Pingback: Înlocuiește tigăile de teflon, PFOA este un inamic pentru sănătate (Legitatea #526) - Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *