O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Indicele care prevestește bolile cardiovasculare (Legitatea #320)

Indicele care prevestește bolile cardiovasculare (Legitatea #320)

Așa cum am mai prezentat despre indicele HOMA, indicele care prevestește diabetul, există un indice care poate prevesti și apariția bolilor cardiovasclare.

Deși este o informație mai puțin cunoscută pe care chiar și puțin medici o folosesc, riscul de boală cardiovasculară poate fi măsurat uitându-ne la un raport dintre două analize simple.

Raportul trigliceride/colesterol HDL ne dă informații despre prezența lipoproteinilor mici și dense denumite LDL tip B.

Iar acest raport corelat cu valoarea proteinei C reactive, care ne dă informații despre nivelul inflamației, poate determina riscul unui eveniment cardio vascular.

De ce ești relevantă acest raport dintre trigliceride/colesterol HDL corelat cu proteina C reactive in prevestirea bolilor cardiovasculare si a infarctului miocardic?

Deoarece trigliceridele sunt cele care se transformă în colesterol LDL tip B, iar dacă îl măsurăm putem deduce astfel cantitatea de colesterol tip B problematic organismului nostru.

Atunci când valoarea raportului este peste 2 și proteina C reactivă în afara limitei ar fi bine să ne preocupe cu adevărat sănătatea noastră cardiovasculară.

Acest raport dintre trigliceride si colesterol HDL, împreună cu proteina C reactivă constituie un criteriu mai bun de predicție pentru boli cardiovasculare decât doar valorile colesterolului.

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

1 intrebare si raspuns la “Indicele care prevestește bolile cardiovasculare (Legitatea #320)

  1. Pingback: Înlocuiește tigăile de teflon, PFOA este un inamic pentru sănătate (Legitatea #526) - Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *