O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Analizele doar confirmă ceea ce tu știai deja (Legitatea #318)

Analizele doar confirmă ceea ce tu știai deja (Legitatea #318)

La fel cum limbajul nonverbal reprezintă peste 90% dintr-o conversație, în aceeași manieră și corpul îți transmite mesaje despre starea lui de sănătate!

Un ochi format își poate da seama despre toate trăirile interioare ale unui om care vorbește, doar uitându-se la gesturile lui, la modul în care se mișcă și la ce grimase face.

La fel, un ochi experimentat își dă seama despre afecțiunile unui pacient doar atunci când îl vede, dar mai mult decât atât fiecare om simte ceea ce corpul îi transmite lui însuși:

  • o balonare sau o indigestie îți spune: Vezi că nu ai mâncat cum trebuie și nu ai combinat corect alimentele! Dacă vei continua așa îți vei îmbolnăvi stomacul și intestinele!”
  • o durere de cap îți spune: Vezi că nu bei suficientă apă, ești prea stresat sau te frămânți prea mult!
  • oboseală sau lipsa energiei la prima oră îți spune: Vezi că nu te hrănești prea bine, nu reușești să-ți iei din alimentație toți nutrienții de care ai nevoie pentru ca totul să funcționeze bine!
  • etc.

…iar medicamente luate ca să suprime aceste simptome nu vor rezolva cauza, ci vor adânci problema!

Mai departe, analize de laborator sau investigații medicale vor confirma problema, deși uneori o pot ascunde și mai mult! 

Auzim prea des: „Mi-am făcut un set complet de analize și toate au ieșit perfect, dar eu tot nu mă simt bine!”

Acel set complet de analize sunt de fapt 10 analize comune și de multe ori nerelevante care îți creează o falsă impresie că totul este perfect.

În funcție de specificitatea fiecărei persoane, este nevoie de anumite analize medicale care să atingă exact problema pe care vrei să o descoperi. …si da, auzim tot mai des: Nu credeam că cel mai bun set de analize o să-l primesc de la un farmacist!

Creierul are nevoie să vadă negru pe alb o cifră, ca apoi să se poată ambiționa să o modifice. Deși tu știi că ai ceva, dacă analizele nu o reflectă înseamnă că doar am impresia”. Nu te „culca pe o ureche” instinctul de cele mai multe ori nu te păcălește. Descoperi sau nu descoperi, fă schimbările necesare ca să elimini cauza.

Am scris deja în altă legitate că există analize banale care pot prevesti diabetul cu ani buni înainte de instalarea lui. 99% dintre oameni nu fac acele analize, deși mai mult de jumătate dintre ei vor ajunge să facă și diabet.

Într-o legitate următoare vom mai scrie și despre analize care pot prevesti statistic apariția unui infarct miocardic…sunt aspecte pe care toată lumea ar trebui să le cunoască, pentru ca, până la urmă, să fim cu toții mai sănătoși. 

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *