Continut articol
Sarea este printre cele mai consumate substanțe fiind adăugată în majoritatea mâncărurilor pentru a oferi un gust bun.
Aiditivii nocivi din sarea de masă
Recomandarea generală este să se reducă consumul de sare pentru a preveni hipertensiunea și bolile renale. Doar că, în plus de asta, în sare sunt adăugați niște aditivi care, se pare că sunt și ei nocivi pentru sănătate. Acești aditivi sunt iodul și fero cianura.
https://youtube.com/shorts/ix7aQON_Ve4
Iodul a fost adăugat din dorința de a preveni bolile tiroidiene, doar că rezultatele se pare că au fost exact opuse, respectiv toate bolile tiroidiene s-au multiplicat de la această măsură.
Iar fero cianura se adaugă pentru ca sarea să nu facă bulgări! Deși este mai puțin nocivă decât cianura de potasiu, fero cianura rămâne totuși o substanță cu potențial nociv pe care o ingerăm zi de zi.
Oprindu-ne la iod, se pare că adăugarea lui în sare a dus la creșterea tuturor formelor de boli tiroidiene, a nodulilor tiroidieni și inclusiv a cancerelor tiroidiene. Ai 3 articole științifice la finalul acestui articol care susțin cele expuse aici.
Legea este de așa manieră făcută în România, că nu poți cumpăra sare neaditivată la o cantitate mai mare de 500g. Indiferent că alegi:
- sare românească de mină,
- sare de mare
- sare celtică
- sau sare de Himalaya, ai grijă să nu fie aditivată, pentru că acei aditivi, la fel ca oricare alții, nu sunt benefici pentru sănătate!
Surse naturale de iod
Surse naturale de iod sunt mai toate alimentele, deci nu trebuie să ai grija unei carențe. Dacă mănânci cu regularitate nuci, ca sursă principală de iod, daca iei suplimente din alge marine (spirulina sau chlorella) și ai o alimentație diversificată în general. îți vei lua cu siguranță necesarul zilnic de iod care este în jur de 150 de micrograme pentru o persoană fără probleme tiroidiene.
Bucuroși să te știm sănătos,
Farm. Anca și Adrian Ienin
Surse: