O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 1,00 din 5)
Încarc...

Mai mult feminin decât masculin (Legitatea #298)

Mai mult feminin decât masculin (Legitatea #298)

Trăim într-o lume în care se întâmplă adeseori să faci mai greu distincție între femei și bărbați, între energia feminină și energia masculină, iar asta vine împreună cu anumite consecințe negative. 

Și totul se rezumă la energia din care facem lucrurile și la ce tip de energie atragem feminină sau masculină:

  • Energia masculină este o energie de forță, putere și perseverență.
  • Energia feminină este o energie de educație, armonie, calm și echilibru.

Și astfel ajungem să vedem bărbați care arată și se comportă precum femeile și în același timp femei „băiețoase” care au probleme hormonale!

Femeile au început să adopte tot mai mult din comportamentele bărbaților: spiritul de luptă (chiar dacă este vorba doar de luptă pentru niște obiective sau rezultate), asumarea riscurilor, dorința de independență, etc.

Iar bărbații adoptă din comportamentul femeilor: machiaj și o preocupare exagerată pentru propria persoană, delăsare și renunțare la planuri mărețe, etc.

Feminizarea și emascularea bărbaților au creat o generație de bărbați cu stima de sine din ce în ce mai scăzută, ceea ce duce la o lipsă de ambiție sau motivație de a munci și de a oferi.

A avea o soție și o familie de care să aibă grijă ar trebui să fie motivul care alimentează ambiția și dorința unui bărbat de a munci și de a realiza, iar acest lucru, la rândul său, îi alimentează masculinitatea, stima de sine și demnitatea.

Testosteronul, hormonul masculinității, predispune bărbații la activități riscante din punct de vedere fizic și personal.

Iar estrogenul împreună cu serotonina la femei are rolul de a calma emoțiile și de a controla comportamentul impulsiv, cumva în opoziție față de bărbați.

Când vine vorba de stres, bărbații au tendința de a se lupta cu stresul prin deconectare iar femeile prin comunicare.

Dar hai să mai facem niște comparații interesante între femei. bărbați și ce știm cu adevărat: 

  • Atunci când ne referim la natură, îi spunem mama natură, așa cum planeta noastră Terra, este tot un substantiv feminin.
  • Atunci când ne referim la Dumnezeu, îi spunem tatăl ceresc. 

Sună total nepotrivit tata natură și mama cerească, nu?

Dacă pui un copil de 3-4 ani să deseneze o femeie, probabil că va face o persoană cu părul lung și rochie. Iar dacă îl pui să deseneze un bărbat, va face un corp drept cu o pălărie în cap.

Și fiindcă totul este energie în jurul nostru, femeile au nevoi de energie feminină. Dacă rochia este de fapt un fel de „antenă” care atrage energia feminină, de jos, de la mama natură?

În același timp bărbații care poartă pălărie, dacă nu fac altceva decât să capteze energie masculină, de sus, de la tatăl ceresc?

Dacă ne uităm la etnia rromă, ai auzit vreodată ca ei să aibă probleme de fertilitate? …la câți copii au, ne cam îndoim!

Dar uită-te cum umblă pe stradă: femeile cu fuste vaporoase și bărbații cu pălărie!

Dar dacă te uiți în jur, la noi ceilalți, vei vedea rareori femei în rochie și bărbați cu pălărie. Femeile poartă, multe dintre ele, pantaloni sau blugi iar bărbații nu mai poartă pălării.

Dar în esență nu este vorba despre cum ne îmbrăcăm, ci despre cum ne simțim, iar problema esențială este că foarte multe femei au probleme hormonale și foarte multe cupluri au probleme de fertilitate!

Problema principală este dată de faptul că există un dezechilibru între energiile feminine și masculine iar asta creează mai multe probleme decât avem impresia.

Desigur, nu doar îmbrăcămintea sau atitudinea ar rezolva aceste probleme, dar s-ar putea să pună și asta o cărămidă.

Femeia este cea care ține această lume în echilibru, prin energia ei de echilibru și prin capacitatea unică de a da naștere, iar femeia este cea care are nevoie să-și regăsească misiunea, realizând lucrurile pe care și le dorește, dar nu din energia masculină de luptă, ci din cea feminină de armonie și echilibru. 

Iar bărbații ar fi bine să-și asume rolul și să „lupte” pentru tot ceea ce își doresc pentru ei, protejând în același timp femeia. Să lupte fără violența, ci mai ales cu perseverență și consecvență!

Cam atât despre legitatea de azi, care a fost mai mult o filozofie, mai mult o observație și o percepție personală și bine ar fi să fie doar o filozofie…dar dezechilibrul devine tot mai vizibil…

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea următoare, despre principiile sănătății predate copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *