O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Legitatea #109: Mic dar semnificativ

Legitatea #109: Mic dar semnificativ

Vitaminele, mineralele și microelementele sunt compuși de care corpul uman are nevoie doar în cantități minuscule. Însă importanța lor nu trebuie cântărită după cantitatea de care avem nevoie deoarece consecințele absențe acestor cantități fi ele cât de mici pot fi devastatoare.

Cel mai mic dezechilibru în mineralele sau oligoelementele organismului poate avea efecte în lanț care să deregleze mai multe funcții pe rând.

La început poate fi doar o stare de oboseală, un cârcel la un mușchi, poate cade părul mai mult, o anemie ușoară sau o senzație neplăcută în piept iar apoi acestea se pot agrava creând adevărate afecțiuni.

De aceea alimentația diversificată, bazată pe produse naturale, integrale, neprocesate și din culturi cât mai organice este atât de importantă. Iar pentru că este aproape imposibil să luăm toți nutrienții din alimentație, ne putem ajuta de suplimente nutritive.

Doar 4 exemple scurte de efecte ale carentelor de microelemente:

  • o ușoară carență de crom poate crește pofta de dulce și poate perturba metabolismul carbohidraților în general
  • o ușoară carență de zinc poate afecta sistemul reproducător și imunitatea organismului
  • o ușoară carență de seleniu poate afecta buna funcționare a glandei tiroide și a pancreasului dar poate ajuta și celulele canceroase să se dezvolte mai ușor
  • deși necesarul de cobalt este unul extrem de mic, el este componentul principal al vitaminei B12 iar carenţa include: oboseală, memorie slabă sau în degradare, pierderea poftei de mâncare, anemie, depresie
  • etc.

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea de mâine despre ce ai la îndemână.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *