Știai că medicamentele antiacide pot provoca carențe de vitamine și minerale?
Ne hrănim zi de zi cu alimente nenaturale, foarte procesate și sărăcite în nutrienți. Facem combinații alimentare greșite și ne suprasolicităm sistemul digestiv.
Iar când stomacul încearcă să ne transmită că ceva nu este în regulă, noi îi dăm un antiacid ca să „tacă din gură”!
Când stomacul spune: „Încetează să mai îmi dai porcăriile astea! Dă-mi alimente naturala, autentice și hărnitoare!”
Noi îi spunem: „Ia o pastilă!”
Cum actioneaza antiacidele?
Așa cum le spune și numele, antiacidele, suprimă secreția de acid gastric! Însă acesta acid este necesar pentru digestia și descompunerea alimentelor, în special a proteinelor.
Iar paradoxul este cât de multe ori oamenii suferă de hipoaciditate (aciditate prea mică), nu de o hiperaciditate. Când alimentele sunt în stomac, secreția este insuficientă, iar mai apoi încearcă să compenseze, iar acela este momentul în care resimțim reflux.
Suprimarea secreției de acid din stomac ne împiedică să extragem din alimente anumite vitamine si minerale, cum ar fi exemplu fier sau vitamina B12 și care apoi ne duc într-un cerc vicios creând alte probleme conexe precum: anemie, căderea părului, lipsă de energie și chiar probleme neurologice.
Majoritatea oamenilor își administrează aceste medicamente în neștire, deși în prospect sunt precizate clar efectele secundare ale utilizării acestora pe termen lung!
De cele mai multe ori însă, nici nu am avea nevoie de un astfel de medicament, ci ar avea nevoie să facă schimbări simple în alimentație și în modul de combinare al alimentelor.
Dacă deja îți administrezi antiacide este important să știi că e nevoie să reduci doza treptat pentru a nu provoca un val de recul hiperacid.
Totodată s-ar putea ca ceaiul de gălbenele sau de ghimbir, folosit poate de mii de ani în medicina tradițională în astfel de cazuri, să te ajute să-ți normalizezi digestia.
Sunt multe alte remedii naturale care sprijină sănătatea stomacului, dar nu te baza doar pe ele, ci creează o fundație solidă de alimentație sănătoasă!
Bucuroși să te știm sănătos,
Farm. Anca și Adrian Ienin
Bună. Cum pot sa scap treptat de omeran 40 mg, pe care îl iau de 5 ani, și ce i-mi recomandați înlocuitor natural? Multumesc anticipat.
Dereglarea funcției stomacului este dată de o alimentație greșită. Astfel tot alimentația trebui so îl vindece.
În momentul în care alimentația va fi corectă nu veți mai avea nevoie de nici o formă de omeprazol.
În schimb s-ar putea să vă fie de folos niște enzime digestive care să ajute puțin deigestia și să sporească absorbția nutrienților.
Oricum administrarea de Omeran se face pe termen scurt, administarea lui pe termen lung poate avea efecte secundare „greu de digerat”. Ar fi bine să renunțați cât mai repede la el.
Desigur există și remedii naturale antiacide, dar soluția de fond este să schimbați alimentația.
Pingback: Căderea părului și rezerva de fier! (Legitatea #339) - Blogul Minunea Naturii