O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Ritmul dă tonul (Legitatea #335)

Ritmul dă tonul (Legitatea #335)

În graba de zi cu zi avem mai mereu impresia că masa, mâncarea, nu este ceva suficient de important încât să necesite atât de multă atenție și planificare.

Dar de fapt chiar este importantă, pentru că ne poate dicta energia întregii zile dar și nivelul sănătății noastre.

Planifică-ți și impuneți un ritm al meselor! Nu aștepta să-ți fie atât de foame încât să mănânci tot ce-ți vine în mână!

De cele mai multe ori dacă aștepți până când ți se face foame va fi deja prea târziu și ai mari șanse să ajungi să mânânci în exces. Practic în acest caz sunt șanse mult mai mari să mănânci mai mult și să te îndopi, deoarece foamea este mult prea mare. 

În schimb dacă mănânci regulat, la ore fixe, organismul se pregătește și știe că urmează masa, astfel încât sunt șanse mai mici să ți se facă foame.

La fel cum te gândești ce ai de făcut ziua următoare, gândește-te și ce o să mănânci și organizează-ți mesele, astfel încât foamea să nu te ia prin surprindere!

Și poate mai important, în lipsa acestor suișuri și coborâșuri, de foame excesivă și apoi supraalimentație, vei ajunge șă consumi mai puține calorii la o masă și implicit să ajungi sau să te menții la greutatea ta optimă…

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *