O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Legitatea #91: Natura se împotrivește ca oamenii bolnavi să se înmulțească!

Legitatea #91: Natura se împotrivește ca oamenii bolnavi să se înmulțească!

Tot mai multe cupluri au probleme de fertilitate și reușesc cu greu sau după diverse tratamente să aibă un copil. Te-ai întrebat vreodată care este cu adevărat cauza?

Această legitate este extrem de importantă ca să poți înțelege ce se întâmplă cu sănătatea ta și a oamenilor în general, te rog să o citești cu atenție.

Cel mai mare homeopat în viață, George Vithoulkas, a emis o teorie asupra nivelelor de sănătate în care explică și acest aspect. George Vithoulkas a primit premiul Nobel pentru medicină alternativă pentru această teorie, pe care o să vi-o prezentăm cât mai succint.

Nivelele sănătății:

Există 4 nivele principale de sănătate, fiecare cu alte 3 subnivele (în total 12 dar o să ne oprim doar asupra celor 4 principale), în care oamenii se pot grupa în funcție de starea lor:

  1. Nivelul I
    • oameni foarte sănătoși fără probleme de sănătate și care vin cu un material genetic foarte bun
    • au o forță vitală foarte puternică și fac febră mare în cazul răcelilor sau gripelor 
    • chiar dacă se întâmplă (foarte rar) să facă o boală gravă, precum cancer, au toate șansele să se vindece de ea
  2. Nivelul II
    • oameni sănătoși dar totuși cu o forță vitală mai scăzută
    • fac și ei febră în caz de infecții
  3. Nivelul III
    • La nivelul 3 se încadrează oameni care suferă de exemplu de o boală cronică (manifestată sau nu): diabet, hipertensiune, astm, boli tiroidiene, dereglări hormonale, etc.
    • aceste persoane au o forță vitală mai scăzută și nu mai fac febră peste 38,5 în cazul infecțiilor
  4. Nivelul IV
    • nivelul de entropie al organismului este foarte crescut și tinde spre haos și dezintegrare
    • sunt bolnavii de boli cronice grave, aflate în faze avansate de evoluție
    • este pragul foarte apropiat de moarte

Pe parcursul vieții noi putem evolua sau involua pe nivele de sănătate în funcție de ceea ce facem zi de zi cu sănătatea noastră. Doar ca exemplu: o persoană care se naște pe nivelul I de sănătate poate ajunge la 70 de ani să fie pe nivelul III. Dar și o persoană care se naște pe nivelul III poate ajunge pe nivelul I de sănătate (după un efort considerabil).

Așa cum am discutat și în legitatea anterioară, moștenirea genetică este mai slabă iar astăzi se mai nasc foarte rar persoane pe nivelul I.

Datorită stilului de viață nesănătos și haotic, tineri de 30 de ani ajung deja să fie pe nivelul III.

Pragul cel mai important care merită scos în evidență este între nivelele II și III:

  • nivelul II face febră, nivelul III nu mai face febră înaltă
  • energia și vitalitatea între nivelele II și III este la o diferență mare, dacă nivelul II se trezește dimineața cu energie, nivelul III deja se trezește obosit și fără chef de viață.

Conform teoriei, natura se împotrivește ca persoane de pe nivelul III să aibă copii. Așadar dacă sunt 2 părinți pe nivelul III, ei vor avea mari dificultăți în a avea copii! Sună cunoscut? Din păcate astăzi auzim des de cazuri în care cupluri tinere nu reușesc să aibă copii… iar cauza se află în starea lor de sănătate. 

Corpul lor este supus zilnic unui stres continuu, alimentația este nocivă și în plus fumează, nu dorm suficient sau fac des abuzuri cu sănătatea lor. Bărbații ajung să aibă tulburări de erecție iar femeile cicluri menstruale dereglate, foarte abundente sau diverse alte dereglări hormonale.

Chiar dacă reușesc să aibă în cele din urmă un copil, după tratamente hormonale sau fertilizare, conform teoriei lui Vithoulkas, nivelul de sănătatea al copilului va fi tot III sau în cel mai bun caz II. Pentru copilul astfel născut, stilul de viață pe care îl va duce, va fi și mai important decât cel al părinților, pentru a putea să se bucure de o viață sănătoasă.

Observația generală este că oricum materialul genetic se degradează și vom ajunge în situația ca părinții să fie mai sănătoși decât copiii

…deja s-a ajuns în unele cazuri.

Așadar pune mai mare accent pe sănătatea ta, citește și recitește legitățile și cel mai important, pune-le în aplicare în viața ta!

Dacă ți-am stârnit interesul sau am deschis o cutie a Pandorei, poți da și tu un search pe google sau pe youtube și să afli mai multe despre această teorie, chiar de la George Vithoulkas, care are mai multe înregistrări filmate pe acest subiect.

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea următoare, despre cat înseamnă 1%.

One thought on “Legitatea #91: Natura se împotrivește ca oamenii bolnavi să se înmulțească!

  1. Pingback: Efectele secundare care duc spre vindecare (Legitatea #350) - Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *