O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Cu cât febra este mai mare cu atât imunitatea este mai puternică! (Legitatea #31)

Cu cât febra este mai mare cu atât imunitatea este mai puternică! (Legitatea #31)

Febra este un mecanism de apărare și protecție al organismului prin care bacteriile și virusurile sunt rapid distruse, ele fiind efectiv prăjite de temperatura ridicată.

Deci febra nu este rea ci ea ne ajută să scăpăm mai repede de o infecție!

Dacă ai în familie copii mici sau bebeluși poate ai observat că ei fac febră mare mai des și mai ușor. Asta este datorită faptului că au un sistem imunitar care reacționează foarte rapid și intens.

Bătrânii și cei bolnavi de boli cronice în schimb, fac febră mai rar sau deloc și chiar de multe ori se laudă: Am răcit dar nu am făcut febra!” De fapt mecanismele de luptă al organismului nu mai au forța de a lupta. 

În esență, o răceală sau o gripă, nu este altceva decât o încercare de detoxifiere a organismului! …dar despre asta in altă legitate…

Așadar, cu cât febra este mai mare cu atât imunitatea este mai puternică!

Ce efecte are febra?

Căldura febrei mărește performanța celulelor imune, induce direct stres asupra agenților patogeni și a celulelor infectate și se combină cu alți factori de stres benefici pentru organismul nostru, dar nocivi pentru bacterii pentru a oferi o apărare imună nespecifică cât mai bună.

Febra naturală oferă un răspuns integrat, natural și puternic care nu numai că activează apărarea împotriva infecțiilor, dar ajută și la controlul acesteia.

Cât de mare poate fi febra?

Când suntem sănătoși, temperatura corpului nostru tinde să graviteze în jurul valorii de 37 ° C, dar atunci când se confruntă cu o infecție sau un virus, temperatura corpului crește adesea, ducând la febră.

Când temperatura corpului crește la aproximativ 38-38,5 ° C , medicii o clasifică drept febră ușoară. Creșterile mai mari ale temperaturii corpului până la aproximativ 39,5-40,5 ° C sunt considerate febră mare.

Când o persoană are răceală, de exemplu, poate avea o febră ușoară iar gripa de obicei vine cu o febră mai bruscă și mai mare. Acest lucru poate determina pe mulți oameni să caute antipiretice și antiinflamatoare pentru a o trata.

Cu toate acestea, febra nu este întotdeauna un semn rău. Febra este un bun indiciu că sistemul imunitar își face treaba.

De fapt, o temperatură ridicată a corpului declanșează mecanisme celulare care asigură că sistemul imunitar ia măsurile adecvate împotriva virusului sau bacteriilor.

Efectele febrei înalte

Efectul secundar nedorit al unei febre foarte înalte poate provoca convulsii în special la copii, ceea ce nu este de dorit. Dar până la 39 ° C pentru copii și până la 40 ° C pentru adulți ne aflăm în plaja de siguranță în care aceste efecte secundare nu apar.


În concluzie, nu administra antipiretice, antiinflamatoare și nici antibiotice de la primele semne de febră, ci lasă organismul să lupte și mai degrabă administrează suplimente care să crească imunitate pentru copii sau pentru adulți

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin


Referinte:

– https://www.ualberta.ca/folio/2023/03/mild-fever-helps-clear-infections-faster-new-study-suggests.html
– https://theconversation.com/how-does-fever-help-fight-infections-theres-more-to-it-than-even-some-scientists-realize-210240
– https://www.sciencedaily.com/releases/2023/03/230315132451.htm

1 intrebare si raspuns la “Cu cât febra este mai mare cu atât imunitatea este mai puternică! (Legitatea #31)

  1. Pingback: Natura se împotrivește ca oamenii bolnavi să se înmulțească! Nivelele sănătății ale lui George Vithoulkas (Legitatea #91) - minuneanaturii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *