Statisticile ne spun că oamenii sunt din ce în ce mai bolnavi, bolile considerate odată boli ale bătrâneții apar acum și la persoane foarte tinere.
Boli autoimune, odată foarte rare la adulți, acum devin frecvente și la copii. Organismul se află într-un stres permanent, într-un război cu factori nocivi de tot felul, pe care nu îl mai poate gestiona și se dezechilibrează în diverse moduri.
Generațiile noi ajung să facă bolile mult mai devreme.
Daca în trecut hipertensiunea sau diabetul se instalau la 50-60 de ani acum acestea apar frecvent și la persoane de 25-30 de ani.
Depresia reprezintă o adevărată epidemie în rândul tinerilor, deși starea lor ar fi fost fiziologic să fie exact opusă!
Generațiile noi de copii se nasc din ce în ce mai fragile în timp ce noi, ca populație, devenim din ce în ce mai ignoranți față de sănătate!
Materialului genetic se degradează de la o generație la alta iar noi ne punem speranțele în cercetătorii care vor descoperi vreodată pastila tinereții veșnice, în loc să facem tot ceea ce ține de noi ca să fim sănătoși!
Multe persoane zic: „Ce mai contează, o viață am?!” Dar nu e doar asta, gândește-te că lași în urmă o moștenire genetică care poate fi ori precum o tabla ruginită ori precum un otel inoxidabil, de tine depinde!
Nu doar a-ți trage un glonț în cap este suicid, ci și a avea obiceiuri nesănătoase zi de zi, care te duc rapid în aceeași situație. La fel, nu porți după tine doar responsabilitatea propriei sănătăți, ci și pe cea a generațiilor viitoare.
Gândește-te la astea…!
Bucuroși să te știm sănătos,
Farm. Anca și Adrian Ienin
P.S. În legitatea următoare, observăm ce face totuși natura ca generațiile viitoare să fie totuși sănătoase.