O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Cafeaua nu oferă energie, ci blochează receptorii de oboseală! (Legitatea #447)

Cafeaua nu oferă energie, ci blochează receptorii de oboseală! (Legitatea #447)

Există falsa impresia că primim energie când bem cafea. De fapt mecansimul este indirect și cafeaua nu oferă efectiv energie, ci blochează receptorii de oboseală! 

Cafeina din cafea blochează acțiunea adenozinei, un neurotransmițător care induce somnul și relaxarea.  Acest aspect duce la creșterea stării de alertă și a energiei, pentru că, fără influența inhibitoare a adenozinei, alte substanțe chimice din creier pot avea un efect mai intens asupra stării de veghe și a energiei.

Desigur cafeaua are mai multe efecte benefice: stimulează sistemul nervos, crește performanța fizică, conține antioxidanți, accelerează metabolismul și tranzitul intestinal. Dar am vrut să ții cont de această nuanță, a faptului că ea nu oferă energie, ci blochează oboseala.

Pentru că dacă exagerezi cu prea multă cafea, vei ajunge la momentul când efectul acesteia va dispărea, toți receptorii de adenozină se vor elibera iar tu te vei „prăbuși” extenuat(ă).

Este mai inteligent să-ți hrănești corect corpul, să ai o viață activă fizic și să nu te bazezi pe cafea și energizante (mai rău) pentru că doar așa poți să ai încredere că vei avea o sănătate optimă pe termen lung.

Este important să consumi cafeaua în cantități moderate, deoarece excesul de cafeină poate duce de asemenea la efecte negative precum anxietatea, tulburări de somn și palpitații.

Și niciodată nu bea cafea pe stomacul gol. Cafeaua pe stomacul gol poate irita mucoasa gastrică, cauzând disconfort sau indigestie la multe persoane.

Tu câtă cafea bei în fiecare zi? De ce o bei?

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

2 intrebari si raspunsuri la “Cafeaua nu oferă energie, ci blochează receptorii de oboseală! (Legitatea #447)

  1. Pingback: Legitatea #65: Este o mare diferență între senzația de stomac gol și cea de foame! - Blogul Minunea Naturii

  2. Pingback: Top 10 greseli in alimentatie care pot imbolnavi - Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *