O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 1,00 din 5)
Încarc...

Nivelurile ridicate ale colesterolului nu sunt cauza, ci consecința bolilor cardiovasculare! (Legitatea #281)

Nivelurile ridicate ale colesterolului nu sunt cauza, ci consecința bolilor cardiovasculare! (Legitatea #281)

Foarte multe persoane, inclusiv comunitatea medicală, consideră colesterolul și trigliceridele crescute un factor favorizant pentru bolile cardio-vasculare. De fapt este vorba doar de unele dintre ele!

Adevărul este că foarte multă lume are profilul lipidic modificat și ulterior încep să apară ori hipertensiune, ori mai grav, un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral.

Dar perspectiva asupra colesterolului este de fapt diferită:

Când colesterolul și trigliceridele devin crescute, vasele de sânge sunt deja afectate. 

Lipo-proteinele cu mică densitate (LDL), de exemplu, sunt factori ideali de reparare la nivel vascular iar nivelul lor în sânge crește ca răspuns la o slăbire structurală a pereţilor arterelor. 

Arterele sunt agresate de toxinele din sânge sau sunt lipsite de nutrienți sau factori constitutivi cum este colagenul. Dar care la rândul lui poate lipsi datorită unei carențe de vitamina C sau alte minerale.

Medicina celulară modernă oferă practic o nouă înţelegere cu privire la factorii care provoacă creșterea colesterolului și a altor factori de risc secundari, ca și prevenirea naturală a acestui fenomen. 

O slăbiciune cronică a pereţilor vaselor de sânge mărește cererea și deci și viteza de producere în ficat a acestor molecule de reparare, numite generic: colesterol. O producţie mărită de colesterol și alţi factori de reparare în ficat crește numărul acestor molecule în sânge, transformându-le, cu timpul, în factori de risc pentru boala cardiovasculară. 

Astfel, prima măsură de reducere a colesterolului și a altor factori secundari de risc din fluxul sanguin, este stabilizarea și refacerea pereţilor arteriali, reducând astfel cererea metabolică pentru producerea în ficat a acestor molecule. 

Cei trei factori pe care îi puteţi influenţa pentru a micşora riscurile de boli cardiovasculare sunt:

De fapt din oricare perspectivă ai privii, colesterolul tot este nevoie să ajungă la normal. Diferența majoră este dată de modul în care realizăm asta: nu prin hipocolesterolemiante de sinteză, pentru că astfel pierdem paramentrul „de control”, ci prin metode naturale care țin de stilul de viață și de un aport corect de nutrienți esențiali.

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea următoare despre cele mai bune grăsimi!

4 thoughts on “Nivelurile ridicate ale colesterolului nu sunt cauza, ci consecința bolilor cardiovasculare! (Legitatea #281)

  1. Pingback: Pectina curăță colesterolul (Legitatea #336) - minuneanaturii.ro

  2. Pingback: Colesterolul nu e întotdeauna rău! Diferența dintre LDL și HDL (Legitatea #26) - minuneanaturii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *