O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Mereu ceva nou, noi! (Legitatea #280)

Mereu ceva nou, noi! (Legitatea #280)

Corpul uman este format din trilioane de celule iar aproape toate mor și sunt înlocuite în mod continuu pe tot parcursul vieții noastre. 

Intestinele noastre sunt regenerate la fiecare 2-3 zile, papilele gustative o dată la 10 zile, pielea și plămânii se regenerează la fiecare 2-4 săptămâni, celulele roşii ale sângelui o dată la 4 luni, unghiile o dată la 6-10 luni și oasele o dată la aproximativ 10 ani.

Practic o dată la 100 de zile, cea mai mare parte a țesuturilor moi este înlocuită. Corpul tău este un perpetuu „șantier de construcții” și renovare. Iar corpul tău se construiește în fiecare zi cu ajutorul alimentelor pe care le mănânci. 

Tu îți construiești propriul corp, ești ceea ce mănânci (da știu că ai mai auzit).

Abilitatea organismului uman de a se adapta şi de a folosi atâtea tipuri diferite de combustibil pentru a se reface, pentru a se regenera şi pentru a susține viața este o dovadă uimitoare ce atestă inteligența al Creatorului nostru. Indiferent de ceea ce aduceți în organism, el reuşeşte să continue să funcționeze. 

De aceea este atât de uşor să nu ții cont de corpul şi de sănătatea ta!

Dar nu poți face asta la infinit, deoarece în cazul în care nu sunt îndeplinite în mod constant cerințele nutriționale cu alimente vitale, organice, ci din contră cu alimente artificiale, procesate şi aditivate, sănătatea ta va intra în declin. Este doar o chestiune de timp!

Celulele și țesuturile sănătoase sunt înlocuite cu unele mai puțin sănătoase pe măsură ce acestea se regenerează cu ajutorul combustibilului inadecvat pe care îl pui la dispoziție.

Rezervele de nutrienți se epuizează, iar organismul devine vulnerabil la boli. În mod progresiv, după mulți ani, sistemele care ajung într-un punct critic încep să cedeze: sistemul cardiovascular, sistemul nervos central, sistemul endocrin, sistemul digestiv, sistemul reproducător sau sistemul imunitar. 

Toate aceste sisteme sunt conectate între ele, iar atunci când unul dintre ele este disfuncțional, le afectează pe toate celelalte.

Și de multe ori, abia acesta este momentul în care încep să apară: durerile cronice, reflux gastro-esofagian, tensiune arterială crescută, sindromul colonului iritabil și hiperglicemie, simptome ale diabetului, bolilor cardiace sau ale cancerului.

Este nevoie ca mai multe generații de celule să se degradeze pentru ca organismul să se îmbolnăvească!

Dar, din fericire, nu îi sunt necesare tot atât de multe generații sănătoase de celule pentru a se vindeca. Când te vei opri din a îți mai polua organismul şi îi vei oferi un combustibil de cea mai bună calitate (alimente integrale organice), acesta te va recompensa prin reconstruirea unui corp mai sănătos. 

Acesta este simplul motiv pentru care mulți oameni se confruntă cu o îmbunătățire semnificativă, chiar fulminantă, a stării de sănătate, în doar trei luni după modificarea radicală a dietei şi a stilului de viață.

Nu ți se pare foarte încurajator? Da…e nevoie să subliniem faptul că refacerea sănătății este un proces care cere timp și practic nu se mai oprește niciodată!

Experiența multor alți medici și terapeuți dar și a pacienților noștri care s-au vindecat de boli grave arată că o vindecare completă poate să apară după mai mulţi ani, şi mai mult decât atât, este necesar ca pacienţii să urmeze o dietă sănătoasă și să aibă un stil de viață sănătos pentru întreaga viață.

De multe ori abandonarea alimentației sănătoase vine „la pachet” și cu o reîmbolnăvire de aceeași boală, poate chiar o formă mai gravă.

Da, este un drum cu un singur sens: doar înainte!

De fiecare dată când te aşezi la masă pentru a mânca, amintește-ți că ești mereu într-un proces de reconstruire a unui nou corp. Înainte de prima muşcătură, întrebă-te: „Această mâncare îmi va aduce sănătatea sau boală?” 

Când ești deja bolnav, dogmatismul alimentar nu mai foloseşte la nimic. Este uşor să devii convins că o anumită dietă este cea mai bună dietă pentru toată lumea, mai ales dacă obții rezultate bune la început, dar este foarte important să rămâi deschis şi să optimizezi mereu această dietă, pentru a-i oferi organismului nutrienții și resursele necesare în fiecare fază de vindecare sau evoluție!

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin

 

P.S. În legitatea următoare, despre paradigma colesterolului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *