O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (19 voturi, medie: 3,68 din 5)
Încarc...

Cordyceps, ciuperca tibetana cu multiple beneficii!

Cordyceps, ciuperca tibetana cu multiple beneficii!

Cordyceps este o ciuperca tibetana cu multiple proprietati terapeutice. Cordyceps este origianara din Tibet unde este folosita si apreciata de mii de ani.

Denumirea de cordyceps inseamna iarna larva, vara planta pentru ca realmente cordyceps-ul seamana iarna cu un vierme iar vara cu capata frunzulite verzi asemenea ierbii.

Denumirea stiintifica este cordyceps synensis si comunitatea stiintifica a efectuat multiple studii cu raportari benefice ale acestei ciuperci.

Prinicpalele proprietati terapeutice ale cordyceps sunt:

  • creste imunitatea generala si specifica a organismului fiind un excelent imunomodulator
  • cordyceps creste rezistenta la efort, creste performatele fizice si sporeste longevitatea
  • sustine erectia si functia sexuala masculina, fiind foarte util in tulburari de erectie, ejaculare precoce si tulburari de vascularizatie la nivelul penisului
  • cordyceps imbunatateste calitatea spermei si mobilitatea spermatozoizilor
  • are actiune antiinflamatoare si antioxidanta
  • purifica sangele si imbunatateste rata de oxigenare celulara
  • are efect anticolesterolemiant si de scadere a nivelului lipidelor din sange
  • are efect anticancerigen si antitumoral stimuland miltiplicarea normala a celulelor
  • cordyceps stimuleaza diureza si functionarea normala a rinichilor
  • stimuleaza functionarea ficatului si proceselor metabolice fiind un excelent detoxifiant
Cordyceps, ciuperca tibetana

Cordyceps, indicatii terapeutice si sfera de actiune terapeutica:

Datorita multiplelor indicatii pe care le-am enumerat succint mai sus, cordyceps poate fi considerat un superaliment actionand la nivelul tuturor sistemelor si organelor corpului uman.

Cordyceps este indicat in afectiunile de la nivelul:

  • cailor respiratorii si plamanilor
  • inimii si sitemului cardiovascular
  • ficatului si rinichilor
  • aparatului reproducator si genital
  • tumorilor si diferitelor forme de cancer

Nu intamplator ciuperca cordyceps este in top 3 plante apreciate de catre medicina asiatica.

Cordyceps este cu adevarat o minune a naturii datorita multiplelor efecte pe care le poseda si care nu pot fi enumerate in totalitate deoarece se descopera in continuare alte si alte efecte pozitive.

Ce este insa foarte important este ca cordyceps este un excelent adaptogen, crescand nivelul de toleranta la stres si crescand usurinta de adaptare la mediul “nociv” in care traim astazi.

Cordyceps – forme de prezentare:

Cordyceps se gaseste sub forma de pulbere pura din planta sau sub forma de capsule cu extract concentrat.

Varianta de cordyceps pulbere se poate utiliza:

  • pentru efectul terapeutic se poate consum „dizolvat” in apa sau in sucuri proaspete;
  • doza recomandata este de 1/4 – 1 lingurita la un pahar de apa, administrat de 1-4 ori pe zi

Variante de cordyceps capsule cu extract concentrat si standardizat de cordyceps se administreaza ca supliment alimentar 1-4 capsule/zi.

Exista mai multe variante de suplimente Cordyceps capsule, cele mai apreciate sunt:

Cordyceps completeaza excelent un stil de viata sanatos, efectele lui fiind maxime atunci cand actionam pe toate planurile fiintei noastre: fizic, mental, spiritual, social, volitiv si emotional.

Dar în același timp, Cordyceps nu este un panaceu universal. Deși este indicat în foarte multe afecțiuni și are multe efecte benefice, nu putem declara că vindecă de unul singur vreo anumită afecțiune!

Pentru o sanatate optima e nevoie de alegeri intelepte!


Surse: 

  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3909570/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7356751/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20650308/

54 thoughts on “Cordyceps, ciuperca tibetana cu multiple beneficii!

  1. Raluca says:

    Buna ziua, se poate folosi pulberea cordyceps la copii de 2 ani jumătate respectiv 6 ani. Și ce cantitate. Va rog daca se poate să îmi trimiteți un răspuns pe adresa de mail. Mulțumesc!

  2. Ioana says:

    Buna ziua.
    Fiica mea de 11 ani are dermatită periorală. Poate lua Cordyceps capsule in condițiile in care această afecțiune se declanșează pe un fond inflamator?
    As dori să îi prepar și o cataplasmă, pt ca nicio cremă nu a avut efect pe termen lung. Mi-ați putea recomanda o rețetă pe bază de pulbere de Cordyceps?
    Mulțumesc!

    • Farm. Ienin Adrian says:

      Buna ziua! Ceea ce apare pe piele sunt „toxine” pe care corpul le scoata afara. Un tratament local nu va vindeca definitiv dermatita ci in cel mai bun caz o va ascunde o perioada. Faptul ca este in zona urechii, probabil fetitei dvs „nu ii place ce aude”, acasa, la scoala sau in anturaje, e facuta pe fond emotional.
      Pentru vindecare e nevoie ca aceasta sa vina din interior spre exterior si cel mai proabil o detoxifiere blanda ar ajuta-o foarte mult.

  3. Ionela Hoban says:

    Buna ziua ,vă rog să mă ajutați cu un sfat.Pentru cancer pulmonar este indicat?
    Va mulțumesc anticipat
    Ionela Hoban

    • Farm. Mirabela Romanescu says:

      Buna ziua,

      S-a demonstrat că ciuperca Cordyceps inhibă creșterea celulelor care se multiplica necontrolat in diverse tipuri de cancer, printre care cancerul pulmonar, de colon, de piele și de ficat. In plus, Cordyceps poate sa reduca si din efectele secundare asociate chimioterapiei, prin urmare este un bun adjuvant. Totusi, eficacitatea acestui remediu depinde de doza si de stadiul in care se afla cancerul, iar pentru rezultate superioare se pot face asocieri cu alte remediii. Alti compusi cu actiune antioxidanta si anticanceroasa pe care le puteti avea in vedere sunt vitamina B17 (amigdalina), artemisinina si S.O.D.-ul.

      De asemnea, alimentatia este foarte importanta atat in preventia cat si in incercarea de a trata cancerul. Pe langa consumul de fructe bogate in antioxidanti, sunt indicate pulberea de orz verde (adaugata in bauturi), suc-ul de noni si aronia.

  4. ȚĂRNĂ GABRIELA-CARMEN says:

    Bună seara! M-ar putea ajuta această ciupercă să mă vindec de astm bronșic? Folosesc Symbicort de aproape 5 și, deși am scăpat de ventolin , mi-aș bucura să nu mai folosesc medicamente.
    Mulțumesc.
    Sănătate multă!
    Gabriela-Carmen

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      In cancer nu este bine sa va bazati pe un singur produs, indiferent cat de extraordinar ar parea. Mereu este bine sa combinati mai multe produse cu actiuni complementare:
      – un antioxidant
      – un alcalinizant
      – un optimizator al mediului intercelular
      – un antitumoral specific
      – un reglator al metabolismului
      – alte produse dupa caz
      + modificari in stilul de viata care sunt esentiale

  5. Munteanu Catalina says:

    Buna ziua. Copilul meu de 5 ani in urma unui exudat din gât și din nas ,a iesit ca are stafiloccoc aureus,sensibil la meticilina. Pana acum nu a reacționat la niciun antibiotic . Putem sa-i administra Cordyceps? Multumesc

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Buna ziua!

      Cordyceps poate fi de ajutor insa nu va sfatuiesc sa va bazati doar pe asta. Pentru a ajunge la vindecare sunt atat de multi factori care conteaza incat o singura planta nu poate face minuni.

      E nevoie sa imbinati:
      – alimentatia sanatoasa, bogata in antioxidanti si superalimente, chiar dusa intr-o extrema ca si strictete
      – „tratarea” cauzelor emotionale cu ajutorul unui psiholog sau terapeut
      – suplimente si remedii naturale, puternice si bine alese
      – miscare fizica in limita posibilitatilor

  6. Adina says:

    Bună ziua!
    De 8 ani de zile sufăr de psoriazis, în ultimile 6 luni s-a înrăutățit.
    În ultimii 3 am acumulat 25kg în plus. Am fost diagnosticată recent cu tiroidă autoimună.
    Am 22 de ani și n-am energie mai deloc.
    Ce-mi recomandați pentru a-mi îmbunătăți starea generală dar și să-mi reduc afecțiunile?

  7. Hermeneanu Gabriela says:

    Bună ziua, am marker tumoral CA 72-4 mărit, ce pot face ? CA 19-9 este în limite normale. Ciuperca tibetana este utila? Tușesc de câteva luni, marker la plămâni este bun . Papanicolau este ok , doar CA 72-4 este de 2 ori mai mare…

  8. Samsonescu Maria says:

    Am cancer de san gr4 cu metastaze torace, ficat. Pe ficat in urma dif scheme de tratam. Citostatice, imunoterapie, hormonoterapie cu Letrozol nu a mers. La ficat sau extins tumorile pe tot lobul si au crescut. Acum iau pastile chimio de Capacitadine. Întrebarea mea este: Exista vreo restrictie sa nu pot lua ac Ciuperca sau sa asociez cu Pastura, gemeoterapie cu alun.. etc ajutătoare?

    • Farm. Anca si Adrian Ienin says:

      Din persepctiva noastra nu ar exista contraindicatii la ceea ce ati precizat dvs, desi medicul s-ar putea sa fie de alta parere pentru ca nu cunoaste in amanunt aceste produse. Eu zic ca merita sa incercati, nu aveti nimic de pierdut!

  9. Mihaela says:

    Se poate folosi Cordyceps pentru un abces cutanat, care sub Augmentin 500mg la 12 ore a inceput sa supureze dupa 2 zile, este rosu si foarte dureros in zona dorsala? Este pt fata mea care are 18 ani, se pare ca are si o dereglare hormonala (testosteron, tsh, CA125 marite, HDL sub limite, potasiu peste limita, deficit vit D), acnee agresiva pe fata, spate, istoric de furunculoza sau foliculita (am uitat care) pe coapsele interioare. Daca da, in ce gramaj? Exista vreo interactiune pozitiva sau negativa cu alte suplimente? Recomandati si altceva (inositol cu seleniu de ex ar ajuta?) Multumesc frumos.

  10. Ion Pantea says:

    Buna ziua Cordiceps poate fi de ajuns pentru a trata o bronșită cronică și niște infecții precum stafilococul auriu și clebsiela pneumonia mersi mult o zi frumoasă ❤️

  11. Matei Paula says:

    Pot folosi crema din ciupercă tibetana în tratarea petelor maronii de pe fața și în boala de lichen plan.Rog răspuns pe e-mail.

  12. Mariana says:

    Bună ziua, în cazul fibromialgiei (dureri permanente muşchi şi oase, oboseală cronică) (+ constipație cronică şi un pic de modificări la testul citologic în mediul lichid Papa Nicolau) se poate administra Cordyceps şi Chitosan? Nu sunt pe tratament medicamentos doar suplimente şi homeopatie. Mulțumesc!

  13. popescu says:

    Buna ziua , cancer san metastatic , plamnii, in prezent imunoterapie atezolizumb , maladia hagman (factor XII) , Credeticaa ma ajuta cordiceps?

  14. Zina says:

    Bună ziua. Ce îmi recomandați pt. ,,verrues “(fr ) ? Băiatul meu are pe talpa piciorului, mai pe la degete. La dermatolog i au “înghețat “, au dispărut dar mai reapar. Mulțumesc pentru răspuns!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *