O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 2,50 din 5)
Încarc...

7 SFATURI ca sa nu ajungi sa ai PIELE de elefant… doar memorie :)

7 SFATURI ca sa nu ajungi sa ai PIELE de elefant… doar memorie  :)

Tu ce iti doresti de la elefant? Cu siguranta doar memoria, nu si pielea sau greutatea! 🙂

 

Asa cum avem nevoie de mancare si de somn pentru a fi sanatosi, pielea noastra are nevoie de un regim asemanator. Sunt gesturi simple pe care le putem face pentru o piele fina si matasoasa, dar la care renuntam din criza de timp.

 

Iti prezentam cateva reguli pentru a avea un ten frumos si sanatos!

Daca vrei sa ai un ten frumos, neted si luminos, nu il incarca cu machiaj in fiecare zi. Pielea ta are nevoie sa respire, iar daca o incarci zilnic cu straturi de crema, fond de ten si pudra, iti faci un mare deserviciu in viitor.

Aparitia prematura a ridurilor este data si de folosirea in exces a produselor de machiaj. Evita pe cat posibil cosmeticele care contin ftalati, parabeni si corticoizi, in general tot ce este sintetic nu este indicat sa pui pe fata.

Gandeste-te ca substantele trec prin piele, fie ele toxice sau benefice, si ajung in sange si de acolo in tot organimsul, la fel ca si cum le-ai manca. Asadar pune pe piele doar ceea ce ai putea si manca!

Opteaza sa-ti ingrijesti tenul cu ajutorul cosmeticelor din produse naturale, a uleiurilor usor penetrante, placute si benefice pentru piele.

ingrijirea tenului

Iata 7 reguli de aur de care ar trebui sa tii cont pentru a avea un ten frumos si sanatos:

  1. Fa-ti somnul de frumusete!
    Dormi 8 ore pe noapte. Celulele se reconstruiesc si regenereaza mai bine in timpul somnului de noapte. 2 ore de somn inainte de ora 12 noaptea echivaleaza cat 4 ore de somn dupa ora 12 noaptea! Un somn bun te scapa de cearcanele de a doua zi.
  2. Bea minim 2 l de apa pe zi!
    Imparte cantitatea in 8 pahare, pe care le bei incet cu inghitituri mici, niciodata imediat dupa masa. Apa si calitatea ei sunt esentiala in mentinerea hidratarii si in cresterea elasticitatii pielii. Apa este si cel mai bun tratament antirid! Un consum suficient de apa este mai important decat aplicarea cremelor!
  3. Plimba-te in aer liber!
    Aerul curat ajuta la oxigenarea optima a pielii.
  4. Demachiaza-te dimineata si seara, indiferent daca esti sau nu machiata.
    Considerea demachierea o curatare: seara demachierea ajuta la inlaturarea impuritatilor de peste zi, iar dimineata la inlaturarea sebumului si a celulelor moarte.
  5. Protejeaza-ti pielea!
    Protejeaza-te de vantul aspru al iernii si de temperaturile scazute, folosind o crema protectoare de zi.
    Vara, foloseste o crema cu factor de protectie solara pentru ca si razele UV in exces stimuleaza procesele oxidative si de imbatranire (ridare) ale pielii.
    Hraneste-ti pielea cu uleiuri vegetale pure si extravirgine, ele au niste proprietati fantastice.
  6. Mananca fructe si legume din belsug!
    Daca vrei sa ai pielea radioasa, incepe din interior. Consuma alimente sanatoase si evite-le pe cele nesanatoase. Fructele si legumele contin antioxidanti puternici care ajuta si memoria dar ajuta si la protejarea epidermei de actiunea radicalilor liberi proveniti din poluare. Fa-ti ziua mai frumoasa cu un curcubeu de fructe.
    Consuma frecvent si seminte oleaginoase crude sau hidratate, sunt bogate in omega 3, care iti ajuta si tenul si functionarea optima a sistemului nervos.
  7. Zambeste, cat mai mult si cat mai des posibil!

ten frumos si sanatos

Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului! La fel si pielea fetei (nemachiate :) ) este de multe ori oglinda sanatatii!

Tu cum stai cu sanatatea?

Atat pentru o memorie de elefant cat si pentru o piele de matase tine cont de sfaturile de mai sus!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *