O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Mituri false ale alimentației corecte (Legitatea #316)

Mituri false ale alimentației corecte (Legitatea #316)

Orice canal media sau rețea de socializare ai deschide, mereu găsești câte un sfat despre alimentație, nutriție sau sănătate.

Dar multe dintre aceste sfaturi sunt mituri sau jumătăți de adevăr.

Iată câteva dintre ele.

Mituri ale alimentației sănătoase

  • Daca vrei sa slăbești, este nevoie doar sa mănânci mai puține calorii decât consumi → Doar parțial adevărat, dar este mult mai important numărul de nutrienți și sursa caloriilor (vezi legitatea #13)
  • Niciodată să nu sari peste micul dejun! → De fapt, corpul, la prima ora a dimineții nici măcar nu este pregătit pentru o masă prea copioasă și s-ar putea să te simți mai bine dacă sari peste micul dejun! …sau măcar s-l iei pe la 10-11… Dar desigur, nu se aplică pentru toate persoanele.
  • Rondelele de orez și sucurile de fructe îti fac bine. → De fapt sunt calorii multe, puține fibre și există riscul să îți arunce glicemia în sus ca mai apoi să ai din nou în scurt timp o poftă poate mai mare de mâncare, din cauza faptului că glicemia s-a prăbușit.
  • Alimentele grase îți fac rău. → De fapt și grăsimile, ca și oricare alimente, sunt împărțite în grăsimi bune și grăsimi rele. (vezi legitățile #51 și #106)
  • Trebuie să mănânci dulce, ca să ai energie. → De fapt dulcele te poate duce pe un „montagne russe” care de fapt stoarce și epuizează corpul de energie…
  • Diabetul zaharat de tip II și hipertensiunea sunt o boală genetică, pe care nu poți s-o eviţi. → De fapt moștenești mai mult obiceiurile alimentare și de stil de viață, în plus, poți aproape în orice moment să reversezi aceste boli schimbăndu-ți stilul de viață, adică exact ce le-a provocat!
  • Dacă nu reușești să slăbești, e din cauză că nu ai destulă voință. → De fapt nu ai ajuns la toate informațiile și instrumentele de care ai nevoie ca să ajungi la greutatea optimă.
  • E normal să-ți fie somn la ora trei după-masa, bea niște cafea. → Este adevărat că energia este mai jos pe la ora trei după-masă, dar nu ar trebui să fie atât de jos încât să ai nevoie de o cafea, în plus mult mai bine ar face un energizant verde, pe bază de alfalfa, spirulină sau orz verde.

Alimentația sănătoasă ține de principii simple, exersate zi de zi, tine cont de cele de mai sus și de celelalte reguli pe care le găsești pe blogul nostru.

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin


Referințe:

– https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7071223/
– https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/healthy-eating-plate/

2 thoughts on “Mituri false ale alimentației corecte (Legitatea #316)

  1. Pingback: Nu ai venit pe pământ ca să nu ai probleme (Legitatea #456) - Blogul Minunea Naturii

  2. Pingback: Înlocuiește făina albă, rafinată cu cea integrală sau chiar fără gluten (Legitatea #496) - Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *