O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Înlocuiește făina albă, rafinată cu cea integrală sau chiar fără gluten (Legitatea #496)

Înlocuiește făina albă, rafinată cu cea integrală sau chiar fără gluten (Legitatea #496)

Azi, aici și acum, sănătatea noastră devine tot mai importantă!

Alegerea ingredientelor de calitate este crucială pentru a obține toți nutrienții de care avem nevoie cu minimul de calorii și cu impactul pozitiv așteptat asupra organismului. 

Un pas mic, dar semnificativ, pe care îl poți face pentru a îmbunătăți calitatea alimentației tale este să înlocuiești făina rafinată de grâu cu opțiuni mai sănătoase, cum ar fi făina integrală sau chiar cea fără gluten.

Cu ce este mai bună făina integrală sau făina fără gluten?

Făina integrală este bogată în fibre, vitamine și minerale esențiale. În comparație cu făina rafinată, care este procesată și își pierde multe dintre nutrienții benefici în acest proces de rafinare, făina integrală menține întreaga sa valoare nutrițională. 

Fibrele din făina integrală nu numai că îmbunătățesc digestia, dar pot contribui și la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi diabetul și bolile cardiovasculare.

Pe de altă parte, făina fără gluten reprezintă o alegere excelentă pentru cei care suferă de intoleranță la gluten, boala celiacă sau chiar sensibilitate la gluten. 

Sensibilitatea la gluten se manifesta la aproximativ 70% dintre persoane fără ca ele să aibă habar despre asta.

Înlocuirea făinii de grâu cu opțiuni fără gluten, poate aduce beneficii semnificative pentru sănătate, printre care: reducerea inflamațiilor și îmbunătățirea funcției digestive, în special a colonului.

Un alt motiv pentru care merită să faci această trecere de la făina albă, rafinată la cea integrală, este controlul greutății. Făina integrală, datorită conținutului său ridicat de fibre, poate ajuta la menținerea senzației de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Astfel, poți evita consumul excesiv de alimente și gestionarea greutății devine mai ușoară.

…dar înlocuiește nu doar făina rafinată, ci și toate produsele de patiserie create din ea!


Deși la prima vedere pare o restricție, de fapt, pe lângă beneficiile pentru sănătate, trecerea la făina integrală sau fără gluten poate aduce și o varietate mai mare în bucătăria ta. Descoperi rețete noi și delicioase care să îți satisfacă papilele gustative, dar care în același timp îți va oferi mult mai mulți nutrienți.

În concluzie, nu o lua ca pe o corvoadă, ci consideră trecerea la făina integrală sau fără gluten ca pe o investiție în sănătatea ta. 

Micile schimbări în dieta ta sunt cele care vor avea un impact semnificativ asupra stării tale generale de bine, mai ales pe termen lung. 

Fie că alegi făina integrală pentru beneficiile sale nutriționale sau făina fără gluten pentru sănătatea intestinelor tale, vei aduce o schimbare pozitivă în viața ta. 

 

Bucuroși să te știm sănătos,

Farm. Anca și Adrian Ienin


Surse:

  • https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/gluten-free-diet
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33083447/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *